[ Dacha PN @ 22.01.2008. 17:26 ] @
| Ljudi zanima me da li je auto gas koji pogoni automobile jednako sto i gas koji sluzi za grejanje, konkretno mislim na gas koji kruzi u gasovodu do privatnih kuca???
Da li moze taj gas da se iskoristi za pogon automobila??? |
[ momsab @ 22.01.2008. 17:49 ] @
u starijoj temi je receno da kod nas nije
u Italiji jeste
ne mogu da nadjem tu temu, ako je nadjes javi da spojim tvoju poruku sa njom
[ RS TURBO @ 22.01.2008. 17:51 ] @
Plin na kojima se voze auta je isti onaj koji kupis u boci za kucnu upotrebu ili koji se puni u kucne boce, a to su one od 12 ili 15l ne znam tacno ali su one narancaste boce.
pozzz
[ Laki024 @ 22.01.2008. 17:55 ] @
U principu moze da se iskoristi za pogon automobila, jedan moj stari priljatelj je imao gas medju prvima , jos pre 15 god kada nije ni bilo pumpi za gas pa je prepunpavao rucno iz boce za gas u rezervoar u autu....ali moras da znas sledece:
Gas koji se koristi za pogon automobila , kao i gas koji se nalazi u bacama je poznatiji i pod nazivom Propan-butan gas.
U domacinstvu se uvek koristi ista mesavina propana i butana odnosno mesavina je u istim proporcijama.
Dok kod autogasa leti se uglavnom koristi ista mesavina kao i u bocama, dok zimi se stavlja u mesavinu vise propana posto propan ima nizu temperaturu u kojoj se prirodno nalazi u gasovitom stanju, pa da bi se zbog lakseg paljenja kao i isparivanja gasa ne bi doslo do problema u toku voznje, ali posto kod nas ipak nisu ekstremno niske temperature ovo moze a i nemora da bude problem.
Bez obzira ako se odlucis da rucno prebacujes gas u auto ipak budi oprezan.
Ja imam dosta dobro predznanje po pitanju ovoga i sam vec 3 god vozim na gas ali mi nikad nije palo na pamet da sam tocim... poz
[ bakara @ 22.01.2008. 17:57 ] @
Btw, ovo je zabranjeno...tako da ovde ide lock!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.