[ fanfon @ 29.01.2008. 12:55 ] @
Znam da su Politika rezimske novine pune cenzure koje samo zamazuju oci citaocima, ali ovo sto pisu o udesu ministra Jocica je vredjanje zdravog razuma gradjana Srbije:
Citat:
Sam uzrok saobracajne nesrece otvara jedno veliko pitanje-a to je otkud pas na autoputu koji ima zastitne ograde. Autoput je, po svim pravilim , trebao da bude posebno ogradjen, upravo da bi se sprecila izletanja ljudi, ali i zivotinja na prometni kolovoz, kojim automobili i ostala motorna vozila jure brzinama vecim od 100km/h. U Madjarskoj, primera radi, na autoputevima postoje cak i pregrade koje stite vozace od jakog naleta vetra, a o ogradama da i ne pricamo. Dakle, ovaj bezazlen propust doveo je do toga da svi ucesnici u saobracaju, pa cak i ministar policije, budu zivotno ugrozeni. Nezvanicno, za postavljanje zastitnih ograda na autoputu nadlezno je preduzece "Putevi Srbije".

Ne cudim se zasto ovakve novinare premlacuju posle ovakvih tekstova i uopste mi ih nije zao. Cudi me kako nije okrivio sintersku sluzbu sa podrucja u kom se desio udes. Ovakvi konjeksi ce okriviti bilo koga, a samo ne pravog krivca, a to je jedino ministar u ovom slucaju.

Jos jedan biser dole pomenutog novinara:
Citat:
Na povredu ministra Jocica i njegovog vozaca Marka Damnjanovica, po oceni strucnjaka, uticalo je to sto se ministar policije nalazio u dzipu. Dzipovi, naime, imaju relativno visoko teziste i losu aerodinamiku. Oni su pravljeni da budu korisni na tesko pristupacnim putevima, zbog cega imaju veliki klirens(rastojanje od tla do donjih delova vozila), dok je aerodinamika zrtvovana radi prakticnosti. Zbog toga je udarac u psa doveo do toga da vozac izgubi kontrolu nad vozilom, ali i da se dzip prevrne nekoliko puta, sto se obicnim vozilima mozda ne bi desilo

Stvarno nemam zivaca da kometarisem ovakvog idiota, ali cinjenica je da ni u jednim nivinama nisam procitao makar i jednu recenicu o brzini kojoj je dzip isao.

Autor ovog teksta, novinar Politike Dusan Teleskovic je tipican primerak rezimskog potrcka i sramota posla koji obavlja...
[ markom @ 29.01.2008. 13:07 ] @
Ja se izvinjavam, ali sve što je napisao je potpuno tačno.

Da, pored autoputa treba da stoje ograde. Ako odeš van Srbije na neki ozbiljniji autoput, videćeš ih. Takođe, tačno je da džipovi imaju visoko težište i da nisu predviđeni za "elk on the road" manevre pri većim brzinama - gde legalna brzina od 120 km/h svakako spada.
[ Ivan Dimkovic @ 29.01.2008. 13:12 ] @
Pa mogu oni da pisu sta hoce, ali je skoro svakom "Gradjaninu Srbije" jasno da je potrebno voziti vrlo brzo, mnogo vise iznad dozvoljenih 120 km/h da se onako razbijes zbog udara u neko kuce.

Evo jos ludje stvari, intervju sa osobom koja je pomogla Jocicu:

http://www.glas-javnosti.co.yu...8/krv-i-krhotine-svuda-po-putu
http://www.naslovi.net/2008-01...-krhotine-svuda-po-putu/556850

Na zalost ne mogu da pristupim strani, ne radi iz nekog razloga - ali juce sam citao tekst i covek koji je priskocio u pomoc mrtav ladan kaze za novine da je vozio 150 km/h - dakle krsio zakon.

A ako je on vozio 150 km/h, ne verujem da Ministar policije u dzipu nije isao bar isto toliko na tom delu puta.

Sta reci... Fantasticno je da mrtav ladan u novinama mozes da priznas da si vozio bar 30 km/h iznad dozvoljenog limita, ***i ga ti si pomogao Ministru, sta je sad frka, to nije nikakav problem...

A verujem da ce izvestaj o brzini MUP-ovog vozila biti klasifikovan i nece biti dostupan javnosti.

U svakom slucaju - nauk ljudima da voziti ko divljak na losim putevima Srbije nije isplativo.
[ Fuzz @ 29.01.2008. 13:16 ] @
A ti se ustvari pitas kojm je brzinom isao automobil?
Pa kontam da je jurcao kao i sva ostala ekipa sa high level sluzbenim vozilima.

A taj problem zastitne ograde je vec drugo pitanje. Cinjenica je da velik deo autoputeva kod nas nije obezbedjen zastitnom ogradom. Ali je isto tako cinjenica da ljudi ogradu skidaju i raznose po kucama...bas kao i saobracajne znakove. Tako i dolazi do situacija da se svasta mozda naci na putu. Mislim da sam davno ovde opisao svoj slucaj kada mi je nocu na BG-NS "autoputu" konj trcao u susret po sred puta. S obzirom da je bila solidna magla, primetio sam ga tek u poslednjem trenutku i jedva izbegao. Kad sam na naplatnoj rampi obavestio lika da konj trci po autoputu, ovaj me samo bledo gledao, u fazonu mora da sam drogiran.
[ fanfon @ 29.01.2008. 13:21 ] @
Ne mozes svaki metar autoputa ograditi ogradom. On je ogradu pomenuo u kontekstu da okrivi druge a ne da ukaze na taj problem. Mogu se kladiti da pre ovoga nijednom nije pomenuo u svojim tekstovima pitanje ograda na autoputevima iako je znao dda se ovakve nesrece desavaju svakodnevno. Ovo je iskljucivo u kontekstu prebacivanja odgovornosti.

Tekst o dzipu kao da je pisalo neko dete. On je takodje u kontekstu prebacivanja odgovornost. Iz njega se moze zakljuciti da je krivac nesrece firrma koja je proizvela tako visok dzip ili onaj ko je predlozio vozilo za ministra. Takodje nije napisao kako se vozilo sa visokim i niskim klirensom ponasa u slucaju udara u zivotinju, a to je morao napisati da citaoc razume sta je hteo da poruci tekstom. Veoma neobjektivan i neprofesionalan tekst...

A da ne pominjem slicne bisere i primere neobjektivnog izvestavanja koji su se desavali npr. u RTS Dnevniku 2 sa onim virusom "Invitation" i "unistenjem jezgra" hard diska.

http://www.youtube.com/watch?v=wtM_F_og304
http://www.youtube.com/watch?v=kyPxPOoe7Nw
[ Ivan Dimkovic @ 29.01.2008. 13:21 ] @
Citat:
Fuzz
A ti se ustvari pitas kojm je brzinom isao automobil?
Pa kontam da je jurcao kao i sva ostala ekipa sa high level sluzbenim vozilima.

Ja se ne pitam uopste, ako je osoba koja je spazila slupan dzip vozila 150 km/h na tom delu puta, ne sumnjam da je dzip isao BAR toliko, a verovatno i brze.

To sto "high level ekipa" Srbije flagrantno krsi zakone o bezbednosti na putu svoje sopstvene zemlje samo dodaje ulje na vatru i jos jedan problem na ono sto si ti naveo.

Ono sto nervira postavljaca teme je sto novine komotno zaboravljaju osnovni uzrok nesrece - sorry, da je u pitanju "bilo ko drugi" prvo na sta bi se obratila paznja je brzina auta. Nemojmo se praviti blesavi - izegavanje rezimske novine Politike da uopste pomene brzinu je jasno uvlacenje u bulju Vladi Srbije - ne daj boze da se pomene da su pomenuta gospoda vozili nepredvidjenom brzinom i time sebe i druge doveli u zivotnu opasnost.

Naravno, sve ostalo je na mestu - zasto nije bilo ograde, zasto ako postoji mogucnost od prelaska zivotinja ne postoji odgovarajuci znak i ogranicenje brzine, zasto.... mnogo pitanja.

Ako nista drugo, mozda ce ovaj udes naterati tu bezobzirnu vlast da razmisli o strozijim merama u saobracaju i sudskom gonjenju svih koju tu bezbednost ugrozavaju - od gradjana koji kradu delove ograde pa sve do ministara koji voze kao volovi (ovaj nije prvi, setimo se ubistva one devojke u Beogradu)
[ markom @ 29.01.2008. 13:22 ] @
Pa vidi par argumenata. 150 km/h na mestu gde je legalno ograničenje 120 km/h nije zastrašujuć prestup, tj. neuporedivo je neznatna razlika u brzini i efektima koje može da postigne na vozilo prilikom udarca u "maknu" prepreku, kakva je pas. Po meni su suštinskija pitanja sledeća:

- Ukoliko postoji opasnost od "divljači" na putu, zašto nije postavljen znak, kad postoji ne jedan, nego čak dva znaka upozorenja za ovu situaciju!

- Ukoliko postoji opasnost na putu ili put nije dovoljnog kvaliteta za maksimalnu dozvoljenu brzinu, zašto ograničenje brzine nije prilagođeno uslovima. Opet ja o auto putevima iz okruženja, samo nekoliko desetina kilometara dalje, u Hrvatskoj, postoje elektronski kontrolisana ograničenja brzine koja se prilagođavaju uslovima.

Najlakše je kriviti ministra zato što je imao saobraćajnu nesreću, a ne gledati čitav niz uslova koji su doveli do toga da se ista dogodi. Ne samo ova nesreća, nego stotine, ako ne i hiljade drugih.

Besmisleno niske kazne naravno doiprinose tome da se niko na njih ne obazire. Lepo bi bilo videti kako bi se ljudi ponašali kad bi dobijali kazne od po 300-400 Evra za 30-40 km/h preko ograničenja. Očas posla bi prestalo jurcanje, isto kao što je očas posla počelo vezivanje pojaseva.
[ Ivan Dimkovic @ 29.01.2008. 13:24 ] @
Prvo, ne moze biti kriv Ministar vec njegov vozac - ne verujem da je Jocic vozio auto ;-)

Drugo, jos nije poznato da li je bilo ogranicenja brzine - mozda ga je bilo? Ako nije, zna se ko treba da bude odgovoran za losu signalizaciju - O tome bi novina kao sto je Politika trebala da se bavi a ne pricom o "kliringu" 4x4 vozila...

Trece, ne zna se kojom je brzinom isao dzip - samo se zna iz priznanja onog ko je video udes da se ta osoba kretala 150 km/h - mozda su isli 100 km/h, a mozda su isli i 220 km/h.

Policija bi trebalo da izda saopstenje za javnost, samo mi se nesto cini da nece pricati o brzini.

Dzizs.
[ kelja @ 29.01.2008. 13:26 ] @
markom, nemoj sad da se pravis naivan, da je neko drugi u pitanju, osnovni (i jedini) uzrok nesrece bila bi 'neprilagodjena brzina', tako da...
[ Fuzz @ 29.01.2008. 13:30 ] @
@ Ivan
Moj post je kasnio, tj, obracao sam se fanfonu, ali slazem se sa onim sto si rekao.
Iako, i markom je u pravu. Voziti 150 autoputem, ne bi trebalo da je stravican prekrsaj. Problem je sto taj autoput ustvari i nije autoput u punom smislu te reci.

To je sve naravno manje bitno kad je u pitanju ovaj tip sluzbenih vozila posto oni jednakom brzinom voze i po regionalnim putevima nizeg ranga, a kao sto smo imali prilike da vidimo i po centru grada.
[ Ivan Dimkovic @ 29.01.2008. 13:32 ] @
Jedina dobra stvar u svemu ovome je sto mozda drzava razmisli o tome da malo promeni svoj odnos prema regulaciji saobracaja.
[ markom @ 29.01.2008. 13:32 ] @
To stoji i to je osnovni problem. Pazi, svako ko je vozio van Srbije zna da na autoputu važi nepisano pravilo "maksimalno ograničenje = neograničena brzina". Ne pravdam ovakvo ponašanje, ali ja u Srbiji nisam video put na kojem možeš opušteno da voziš 120.

Svako opravdanje da se skrene pažnja na ovo je dobro opravdanje, pa makar to bnio i udes ministra.
[ Miroslav Jeftić @ 29.01.2008. 13:40 ] @
Ograda bi definitivno morala da postoji pored auto puta, na nekim delovima ima, ali bi morala biti svuda. Pas i ne spada u divljač, pogotovo šarplaninac, ali dobro, nije to toliko ni bitno. Uvek postoji ono pravilo "prilagodite brzinu uslovima puta" na koje mnogi zaborave ili ga nisu nikada ni čuli. U poslednje vreme sam išao auto putem Bg-Ns po mraku i bilo je koliko hoćete kola koja su me prošla sa bar 150km/h, ako ne i više. Bez obzira da li je put bio vlažan, ili je čak bilo i magle. Uvek sam se pitao odakle im hrabrost da voze tako, odnosno kako uopšte vide kuda idu. Izgleda da i ne vide, samo po gasu.
Neobično je jedino da ministar ide u jednim kolima bez ikakve pratnje napred i nazad, mislim da to ne bi trebalo da bude standard za "vip" ličnosti kakva ministar policije sigurno jeste.
[ Fuzz @ 29.01.2008. 13:43 ] @
Cuti, u koloni su jos gori.
[ fanfon @ 29.01.2008. 13:46 ] @
Ivane, gresis ikad kazes da je kriv vozac a ne ministar. Juce je objavljeno negde da je u pitanju profesionalac koji je prosao sve moguce nivoe obuke za upravljanje vozilima u bilo kakavi uslovima. Vozac vozi onako kako mu ministar naredi. Ne moze on da ide preko Dedinja ako mu ministar kaze da ide preko Batajnice. Ministar je glavni krivac jer mu nije rekao da vozi u granicama dozvoljene brzine. Ako je primetio da vozi brzo a nije mu rekao onda je on odgovoran jer je ministar drzavne grane koja direktno kontrolise propise Zakona o bezbednosti saobracaja. Pa on je time trebao imati vecu odgovornost nego da je npr. bio u pitanju ministar kulture. Policija kaznjava ostale ucesnike u saobracaju jer voze prebrzo a ministar ne reaguje kad njegov vozac vozi prebrzo? Teski cinizam. Mala digresija na ovo:
kad su nedavno poginuli bivsi stanari kuce Velikog brata, svi su okrivili vozaca, a pravi krivac je vlasnik vozila koji mu je dao da vozi. Zasto? Pa, ne shvatam kako neko moze da da svoje vozilo nekom na upravljanje ako ne poznaje tu osobu, tj. ne zna kako ona vozi? A jos su bili i otezani uslovi(kisa, noc) za voznju. Ja nikad ne bi dao nekom da vozi moj automobil dok sa ja u njemu a da se pre toga nisam bar 5-6 puta vozio kao njegov suvozac u nekom drugom vozilu kojim je on upravljao i ako nisam siguran da je dovoljno iskusan da mu poverim svoju bezbednost. Ko drugacije razmislja neka mu je sa srecom. Imao sam prilike da vidim slicne slucajeve koji su se zavrsili slicno kao i navedeni...
[ flylord @ 29.01.2008. 13:49 ] @
Nijedne novine nisu pomenule brzinu kojom se auto kretao. Tako da je besmisleno da optuzujete politiku za to.

Uostalom, gledajte ovo sa malo vedrije strane: mozda ministar sada skonta da ljudi ginu na tim putevima, i da treba nesto da se preduzme. Nasi ministri ionako nista nece preduzmu dok se njima nesto ne desi.
[ jablan @ 29.01.2008. 13:50 ] @
Je li iko do sad pominjao pojas?
[ Ivan Dimkovic @ 29.01.2008. 13:52 ] @
Vozac ne bi smeo da krsi zakon, bez obzira na to sta mu Ministar kaze... Da li bi vozac trebao da skoci sa mosta ako mu Ministar kaze "skaci bre, sta cekas" ?

Dakle, ako je krsio zakon, on (vozac) je i dalje kriv a Ministar je eventualno saucesnik - sto mi jos i dalje ne znamo, i to bi trebala da pokaze istraga... Do tada je odgovornost ipak na vozacu, kao i na onima koji su zaduzeni da na auto putu ne bude zivotinja.

Naravno, postavlja se uopste pitanje kolika budaletina treba da budes da vozis >150km/h na putu koji ocigledno nije predvidjen za takve brzine, a svako ko baci pogled na "srpske puteve" moze znati koliko moze da se vozi brzo na njima. Takodje se postavlja pitanje odakle hebeni pas na sred auto puta??

Drzava bi trebalo da najstrozije kaznjava bezobzirne skotove koji ugrozavaju svoju i tudju bezbednost, bas kao i skotove koji su zaduzeni za odrzavanje puteva - pseto na auto putu je ipak kap koja bi trebalo da prelije casu.

--

Ono sto je interesantno, sve i da se pokaze da je, na primer, Ministar terao vozaca da vozi brzo jer, recimo, kasne negde - taj isti Ministar ne bi mogao biti odgovoran jer za to delo nije prepisana kazna veca od 5 godina, a cisto sumnjam da bi mu skinul imunitet zbog toga.
[ Java Beograd @ 29.01.2008. 13:53 ] @
Nemam nikakvih argumenata ali duboko sam ubeđen da
1) Nije tu bilo nikakvog psa. Pas je izmišljen, jer nije mogla biti izmišljena saobraćajna nesreća sa više učesnika. Nije mogla biti izmišljena ni ljudska žrtva.
2) Sam Big zna koliko je brzo jurcao autoputem. Daleko, daleko više od 150. Ne znam, ali uveren sam da je preko 200.
3) Ministar policije, čovek koji bi morao biti oličenje poštovanja propisa nije vezao sigurnosni pojas. Primena svih bezbedonosnih mera u automobilu se anulira ako pojas nije vezan.
[ fanfon @ 29.01.2008. 13:55 ] @
Postavlja se pitanje, u slucaju da je vozac kriv a vozio je ministra policije koji mu nije napomenuo da smanji brzinu-kakav je to ministar policije koji ne postuje propise koje kontrolise njegovo ministarstvo? Po meni je on kriv sto mu nije prigovorio zbog brzine, a mislim da je imao obavezu to da uradi s obzirom na funkciju koju vrsi...

P.S.Malo setam od teme ali ne mogu se usko drzati iste jer sve ima veze sa njom:

Kako neko ko je zavrsio civilni vojni rok, nije nikad kaznjavan niti krivicno gonjen, a ima zavrsen fakultet ne moze da se zaposli u policiji, a neko ko je obio trafiku moze da postane ministar policije?
[ Ivan Dimkovic @ 29.01.2008. 13:55 ] @
Nesto mi govori da Vlada Srbije nece dobiti pare od osiguranja za ovaj udes ;-)
[ Miroslav Jeftić @ 29.01.2008. 14:12 ] @
Čisto sumnjam da ministar (ili već bilo ko drugi ko ima vozača) određuje nekom kako će da vozi, kuda će da ide i tako to, inače bi sam sedeo za volanom. Ne verujem da tu ima puno misterije - voziti 150 ili 200 (ili koliko već) neosvetljenim putem po noći je veliki rizik, pogotovo na srpskim putevima.
[ kelja @ 29.01.2008. 14:30 ] @
A izvinite, ja nisam vozac, sta mozete da uradite na savrsenom putu, ako vozite 150 km/h i pukne vam, recimo, guma?
[ Java Beograd @ 29.01.2008. 14:32 ] @
Nego šta, nego određuje. Jok, nego će k'o tele da sedi. Naravno da onaj ko se vozi govori kuda se vozi. Onaj ko se vozi govori vozaču da vozi brže ili sporije. Svi profi vozači u principu uvek poštuju saobraćajne propise. A sad, ako vozi ministra, a ovaj kaže da mnogo žuri i da mora da stigne na odredište za toliko_i_toliko minuta, onda profi vozač da gas.
[ SmilieBG @ 29.01.2008. 14:36 ] @
Citat:
kelja: A izvinite, ja nisam vozac, sta mozete da uradite na savrsenom putu, ako vozite 150 km/h i pukne vam, recimo, guma?

Na savrsenom putu bi imao dovoljno 'prostora' pored puta da izletis posto ces neminovno izgubiti (makar na par trenunataka) kontrolu nad vozilom. Taj ekstra deo puta, na savrsenom putu ce te spasiti, mozda biti sljunkovit i slicno :-)

Ali savrseni put ne postoji, to je samo sarena laza.

Apropo ministra i generalno -- u Srbiji me malo sta vise iznenadjuje. Ovako sa strane i nije me briga, ali me je uvek vise zanimalo, sta ce se dogoditi kada oni koji tu zive to prihvate za normalno i prestanu se iznenadjivati?

Poz,
Sale
[ smfilip @ 29.01.2008. 15:05 ] @
ko zna sta se desilo...ja se pitam-zasto ne postoji ni jedna slika sa mjesta udesa,osim one probijene bankine... i jos nesto,ljudi, sta vi mislite, da se 2 bankine mogu probiti brzinom manjom od 150 km/h... svako ko tako misli,nek proba
[ bakara @ 29.01.2008. 15:19 ] @
Citat:
kelja: A izvinite, ja nisam vozac, sta mozete da uradite na savrsenom putu, ako vozite 150 km/h i pukne vam, recimo, guma?

Nije mu pukla guma jer se pominje i trag kocenja dug 300m...
ali su u tu pricu o tragu kocenja od 300m ne uklapa pas...
[ markom @ 29.01.2008. 15:20 ] @
Trag kočenja od 300m ne ostavlja ni 747 na sletanju, tako da to ne pije vodu po više osnova...
[ markom @ 29.01.2008. 15:26 ] @
Zad baš gledah... Da bi trag kočenja bio 300m na idealnom putu, brzina kretanja vozila treba da bude oko 250 km/h. Pretpostavljam da put nije bio idealan...

http://www.csgnetwork.com/stopdistcalc.html
[ bakara @ 29.01.2008. 15:32 ] @
Tih 300m je pomenuo neko od ocevidaca, moguce je da je preterao, ali verujem da je postojao prilican trag kocenja cim se pominje.
[ kelja @ 29.01.2008. 15:35 ] @
Citat:
bakara: Nije mu pukla guma jer se pominje i trag kocenja dug 300m...
ali su u tu pricu o tragu kocenja od 300m ne uklapa pas...

Ma nisam ni rekao da se to desilo, samo sam se pitao sta se moze zapravo uciniti za sebe i one koje vozite na tako velikim brzinama, cak i ako ste na nekom normalnom, nesrpskom, putu, ako se desi nesto nepredvidjeno(izletanje psa, izletanje jelena, pucanje gume, pad meteorita na auto, itd.).

markom, da ti to mozda ne insinuiras da je UDBA promenila lokaciju za ''resavanje'' nekih problema(da nije vise aktuelna Ibarska magistrala)? ;)
[ kristi1 @ 29.01.2008. 15:40 ] @
Ma kozna sta je bilo vidite da kriju i lazu. Prva vest je bila da je zgazio kuce pa je lakse povredjen. Pa sto rece neko nema nijedna slika sa lica mesta, samo dve probijene bankine. Kakvo crno kuce, kakvi bakraci.
[ su27killeryu @ 29.01.2008. 15:44 ] @
Ajoj ljudi vi kao da se vozaci ministarstva a pogotovo DBa ne ponasaju tako zadnjih 20ak godina, kao da vam je to nesto novo :) I dosta tih gluposti sa 150 isao je on debelo preko te brzine najvjerovatnije i preko 200 :)

Keljo meni je pucala guma pri toj brzini i bezbjedno sam se zaustavio danasnji pneumatici ne izdusuju odmah nego polako, osjetis da ti auto jace vuce usporis lagano bez naglog kocenja i to je to mozda u jednom od 100 slucajeva bi se nesto fatalno desilo, e sad 200 a pogotovo 250 je neka potpuno druga prica :)
[ kelja @ 29.01.2008. 15:45 ] @
Eto sta je srpska nepoverljivost...
Ne moze vise ni obicna saobracajna nesreca da se desi, a da se odmah ne ispletu teorije zavere. :)
Nego, ako se ne varam i Kapitalni Ministar Ilic imao je, ne tako davno, neku saobracajnu nesrecu?
(bila je pre 7 godina, sad sam pronasao)
Iz toga se da izvesti nekoliko zakljucaka:
- ministri se voze u losim vozilima
- putevi u Srbiji su extremno losi
- vozaci ministara flagrantno krse saobracajne propise

[ markom @ 29.01.2008. 15:53 ] @
Jel' može da se izabere "all of the above" odgovor? ;-)
[ boccio @ 29.01.2008. 16:02 ] @
http://www.glas-javnosti.co.yu...01-2008/ceka-se-i-iskaz-vozaca

Citat:

Još nije saopštena brzina kojom se kretalo vozilo u kojem je bio ministar, a prema rečima jednog sudskog veštaka saobraćajne struke, Jočićev „mercedes“ se možda kretao brzinom znatno većom od 150 kilometara na sat.

Da se ne lazemo... sa 150kmh bi vozilo tih performansi iskontrolisalo situaciju barem malo. Uz imalo ukljucenog mozga, logike i vozackog iskustva svako ce shvatiti koliko je dva i dva u ovoj prici... 200kmh je minimum.
[ Laki_Gen @ 29.01.2008. 16:04 ] @
Moze, ali je bitan uzrok a ne nacin.
Uzrok je da im se zuri da urade sto vise posla da u Srbiji bude sto bolje. Zato rade do kasno u noc i voze se brzo, da bi stigli sve obaviti.

Koliko sam ja procitao, bice obajvljena brzina poslje vjestacenja vozila, nije mogla da se utvrdi jer nje bilo tragaova kocenja. Cisto da ne nagadjamo.
[ kelja @ 29.01.2008. 16:12 ] @
Citat:

Uzrok je da im se zuri da urade sto vise posla da u Srbiji bude sto bolje. Zato rade do kasno u noc i voze se brzo, da bi stigli sve obaviti.

Ha, ha, ha ova ti je dobra. ;)
[ bakara @ 29.01.2008. 16:32 ] @
Citat:
Zbog toga su bez odgovora ostala mnoga naša pitanja, među kojima su: kojom brzinom se kretalo ministrovo službeno vozilo, da li je imalo policijsku pratnju, ko se nalazio na mestu vozača, da li su ministar i njegov vozač bili pod dejstvom alkohola, da li su bili vezani sigurnosnim pojasevima, ima li službeno vozilo zaštitne vazdušne jastuke i zašto se nisu aktivirali, da li je pronađen ministrov službeni pištolj, ko je i gde sklonio telo nastradalog psa i kuda se ministar zaputio u petak oko ponoći, vozeći se prema Nišu.

Ovde sad pise i da se nisu aktivirali vazdusni jastuci, a u prvim tekstovima je pisalo da su mu upravo oni spasili zivot.
[ su27killeryu @ 29.01.2008. 16:34 ] @
Citat:
markom: Jel' može da se izabere "all of the above" odgovor? ;-)

Mislim da ovo prvo nikako ne stoji :)
[ DS_Store @ 29.01.2008. 16:39 ] @
Najbitnije u čitavoj priči je zapravo to da je samo sebe skenjao a ne i nekog drugog.

Zamislite da je ubio nekog nedužnog vozača, da je udario u nekoga umesto u imaginarnog psa - em bi taj neki bio mrtav, em bi mu čitavu familiju pohapsili pod optužbom zavere u cilju izvršenja atentata. I to u trenutku kad nam otimaju Kosovo.
[ Ivan Dimkovic @ 29.01.2008. 16:40 ] @
Ne znam da li vam je promakao poslednji tender za vozila Vlade Srbije:

Citat:

Vlada raspisala tender vredan više od milion evra za 40 novih automobila
Marka automobila nije bitna, jedino je važno da jačina motora ne bude manja od 3.000 kubika, kaže Milivoje Mihajlović iz pres službe vlade.

Znaci, gospodi nije bitno koje je marke vozilo, ali je vrlo bitno da je iznad 3000 kubika, jerbo, samo tako mogu da fino jurcaju po tzv. "autoputevima" i "magistralama" iznad 200 km/h (slabija kubikaza tesko ubrzava do 200 km/h sa teretom od 2 masna tela teza od 100 kg - a valjda borba za Kosovo ne moze da ceka toliko dugo)

Ej ***ote - u Srbiji je malo gde (ako igde) uopste opravdano voziti vozilo od vise od 3000ccm - bahati skotovi koji se finansiraju od para gradjana Srbije nikako nisu zadovoljni sa, recimo, 2000ccm - iako sasvim komotno i ta vozila mogu da zadovolje sve potrebe drzavnih cinovnika, vec hoce da trose bespotreban benzin i voze nesto sto ih ocigledno moze ubiti na onom jadu od puteva.

Zato se sve to i desava - ovaj jedan je platio debelu cenu, valjda ce to ostatak da podseti da nisu besmrtni.

Ili ce od sad preci na iskljucivo blindirana kola i helikoptere :(
[ Miroslav Jeftić @ 29.01.2008. 16:56 ] @
Vazdušni jastuci se nigde ne aktiviraju ako nisu vezani pojasevi. Ivane, najmanje je bitno u kakvim kolima će da se voze, naravno da ne treba da se voze u Dačiji Logan (a uzgred, može i Logan da ide bar 150km/h ako ne i više). Može neki sekretar iz ministarstva u Dačiji, ali svuda u svetu ministar će voziti nešto kao s tog tendera. Mnogo je bitnije kako i šta su radili sa monopolima, tajkunima, zakonima, pristupu EU, blabla... za kola manje-više.
[ Ivan Dimkovic @ 29.01.2008. 17:01 ] @
Pa ne pise da su to vozila za "ministre", vec za potrebe Vlade Srbije.

Koliko mi je poznato, Vlada Srbije nema 40 ministara.

Ispravite me ako gresim?

U nekim drugim zemljama ministri dolaze na posao i biciklom - znam da je to nerealno za Srbiju, ali davati vozilo od 3 hiljade ccm zamenicima ministara i ostalim catama iz Vlade Srbije je samo dokaz bahatosti i razbacivanja tih ljudi koji vode jednu inace siromasnu drzavu.

I naravno da je auto od 3 hiljade kubika opasniji od auta od 2 hiljade kubika jer ima mnogo jaci motor na sasiji iste tezine, osim toga - ako se pogleda kvalitet, obrazovanje i ucinak ministara, sumnjam da bi i auto od 800 kubika bio zasluzen.

Btw, ne znam zasto nesto tipa Audi A6 sa 2 hiljade kubika nije dostojno jednog prosecnog "srpskog ministra" - onih ekstra hiljadu kubika je cisto bacanje benzina/dizela i para gradjana Srbije - nije da A6 2.0 izgleda bitno drugacije od A6 3.0, stavise - izgledaju isto, samo sto je ovaj drugi skuplji skoro deset hiljada EUR od prvog.

[ Miroslav Jeftić @ 29.01.2008. 17:12 ] @
Veći motori su bolji za velike kilometraže, naročito važi ako su kola i blindirana, ima još i drugih razloga, da ne davim, kao što rekoh to je najmanje bitno u celoj priči.
[ Ivan Dimkovic @ 29.01.2008. 17:19 ] @
Pa nije Srbija Avganistan pa da zamenik zamenika ministra vozi blindiran auto sa >3 hiljade CCM.

Vidis, bitno je - o ovome se radi. Ti ljudi su toliko bahati da se to sve preslikava i na njihovu voznju.

Garant je auto sa Ministrom Policije isao 200 Km/h na putu i zbog toga se tako skucao - zato sto su bahati, jer misle da su veci od zakona, od drzave, od svega. Iz iste te bahatosti iz koje kupuju 40 automobila jacih od 3 hiljade kubika za potrebe Vlade a nemaju 40 ministara... sve je to ista bahatost i nebriga za bilo sta osim za svoju guzicu i imidz.

Ali, ako nista drugo - nisu ni oni besmrtni, niti jaci od ivicnjaka auto puta, kako se vidi.

[ Ilic Igor @ 29.01.2008. 17:30 ] @
Da li se secate kada je Karicev valjda prijatelj (neki pevac) u centru Beograda kob beogradjanke valjda izazvao sudar sa slicnim blindiranim dzipom?
Isao je 120 km valjda i ostetio je samo retrovizore dzipu nije bilo nista.
Koliko treba ici da bi se onako unistio blindirani dzip, znajuci kako voze ministre po autoputevima i ostale.
Lep primer, samo sto ce da ostane nepokretan.
[ Laki_Gen @ 29.01.2008. 17:46 ] @
Zbog tog tendera su se zamjerili sadasnjem (bivsi je u bezanje ) distributeru vozila marke BMW, jer je ponudio 30-ke koje u stvari imaju 2996 ili slicnu kubikazu, a
jasni uslovi tendera su najmanje 3000!
BTW, to je bio neki clan porodice Karic i bas negde skoro je i osudjen za to.
Jel ono na slici G klasa? Jednom sa video kako ispred parlamenta ulazi u crnu G 500.
[ Miroslav Jeftić @ 29.01.2008. 18:05 ] @
Na slici jeste G klasa. Koja glupost, 3000 je uvek 299x, kao što je 2000 ustvari 199x. Ne znam, mislim da sam najbahatije vozače u ovoj zemlji viđao uglavnom u Zastavama i nekim tek malo boljim krševima. Ko je bahat, biće bahat svakako (i na biciklu), a dobra kola će trajati duže od vlade.
[ Challenger @ 29.01.2008. 18:09 ] @
Bio je u ML-u, e sad da li je blindirani ili ne - ne znam... Nije toliko ni bitno, posto je i "obican" dovoljno jak auto da bi se onako rasturio pri nekoj manjoj/srednjoj brzini. Znaci, brzina je bila oko 200, mozda malo i vise (ne moze ML vise od 230-240km/h), a da li su i u sta udarili, to se verovatno nece ni saznati. Ko zna, mozda je bio neki pas od 500-600kg, xexe

@ Miroslav Jeftić: nije tacan podatak da se air bag-ovi ne aktiviraju kad nije vezan pojas, imam iza sebe 4 sudara sa razl. automobilima (VW, Toyota, BMW, Mercedes) i svuda su se aktivirali dok pojasevi nisu bili vezani.

@ Laki_Gen: Ne znam na koga mislis, ali bivsi zvanicni distributer BMW-a je Radulovic, i on nije "u bezanje", eno radi covek k'o i pre.
[ smfilip @ 29.01.2008. 18:26 ] @
ovako, vozacev airbag bi na novijim vozilima morao da se aktivira i ako nije vezan pojas, dok suvozacev i ostali NE SMIJU da se aktiviraju. E,sad, ne znam kod kojih automobila je tako,ali kod vecine jeste.

e,da, oni traze auto PREKO 3.000ccm,znaci moze i neki ML od 4.988 ccm :D
[ Sopocanac @ 29.01.2008. 18:33 ] @
Citat:
Znaci, gospodi nije bitno koje je marke vozilo, ali je vrlo bitno da je iznad 3000 kubika, jerbo, samo tako mogu da fino jurcaju po tzv. "autoputevima" i "magistralama" iznad 200 km/h (slabija kubikaza tesko ubrzava do 200 km/h sa teretom od 2 masna tela teza od 100 kg - a valjda borba za Kosovo ne moze da ceka toliko dugo)

Ej ***ote - u Srbiji je malo gde (ako igde) uopste opravdano voziti vozilo od vise od 3000ccm - bahati skotovi koji se finansiraju od para gradjana Srbije nikako nisu zadovoljni sa, recimo, 2000ccm - iako sasvim komotno i ta vozila mogu da zadovolje sve potrebe drzavnih cinovnika, vec hoce da trose bespotreban benzin i voze nesto sto ih ocigledno moze ubiti na onom jadu od puteva.

Zato se sve to i desava - ovaj jedan je platio debelu cenu, valjda ce to ostatak da podseti da nisu besmrtni.

Ili ce od sad preci na iskljucivo blindirana kola i helikoptere :(

joj ivane nisam video da si ovde vec pisao o tome, nova vest je da "marka nije bitna" vozila je Audi model A6 cena prava sitnica 70.000 eura komad
[ StORM48 @ 29.01.2008. 18:35 ] @
Sećam se da je neki od specijalnih Mercedesa, klase Pulman, '70-ih godina bio iznajmljivan Nemačkoj vladi, jer ista nije imala da plati za trajno vlasništvo istog. Ali je zato Titina administracija imala dva u trajnom vlasništvu (i još pregršt sličnih čudesa... Mercedesa, Rolseva i tako toga).

Taj kompleks veličine kod nas vuče korenje od davnina. Svaki smrad, čim se dočepa fotelje, odma' bi da se vozi sa autima od "najmanje 3000ccm". Kad vidim službeni A8 4.2 Quattro, dođe mi da ga pljunem! Koja je to stoka, majko mila...

Inače, registracija za auto 2001. godište, 3500ccm/255KS, juče je koštala ravno 76.000 dinara.
Ko plaća registracije za tolike službene aždaje, ne moram ni reći.

Pozdrav
[ Laki_Gen @ 29.01.2008. 18:42 ] @
Izgleda sam ja nesto pobrkao, cinilo mi se da je delta sada distributer, cak sam siguran da sam na jednom novom bmw-u video naljepnicu delta auto. Nebitno.

Nije mi jasno kako je moguce da autombil tezak >1500 kg pri brzini od recimo 150 km, pas tezak 20-ak kg izbaci sa ceste i da se auto prevrne.
Ocigledno ga nije pokusao izbjeci, jer bi u suprotnom kocio i manvrisao, pa se tek onda prevrnuo.
[ Sopocanac @ 29.01.2008. 18:44 ] @
storm48 vlastodrsci ne placaju registracije, placamo im mi gradjani srbije :(

svaka bitanga u ovoj zemlji cim se docepa vlasti mora svoje dupe da uvali u bmw, mercedes ili audi - ko da su se u njemu rodili
[ ventura @ 29.01.2008. 18:44 ] @
Predsednik države je ok da se vozi u autu tipa A6/A8/S500 i sl. Ministrima je sasvim dovoljan auto tipa VW Pasat ili Škoda Superb ili nešto tome slično. A pomoćnicima i ostaloj boraniji lepo kupiti Dačije/Škoda fabije ili neki drugi jefin auto i to je to...
[ bakara @ 29.01.2008. 21:43 ] @
Gde ste vi otisli sa temom...
[ sasa022 @ 29.01.2008. 23:57 ] @
Evo 2 primera "bliskih susreta" automobila i zivotinja

[ Laki_Gen @ 30.01.2008. 08:56 ] @
Koji su ovo srecnici, oni su bar uhvatili to sto su zgazili. Meni lisica polupala branik na bmw-u i utekla! Udario je sa 70-80 i reko sad cu da je zadavim
sto pretrcava put i podlece pod tockove, kad tamo ni L od lisice!
[ Majstor Duja @ 30.01.2008. 09:49 ] @
Ja sam revoltiran i zabezeknut sa onim sto se dogodilo....drago mi je sto se tema ipak odrzala bez lock-a.
Da "riba smrdi od glave" se jos jednom dokazalo kao tacno - steta sto je do toga moralo doci na tezi nacin.
Zao mi je Jocica kao ljudskog bica - ali kao ministra NE, jer sluzi kao vrlo dobar primer raspadanja jedne drzave.
Nadam se da ce neko na "polozaju" iz svega ovog izvuci nesto za nauk i iskoristiti taj "polozaj" da se ovakve stvari svedu
na najmanju mogucu meru.

Komentar na sliku BMW-a i psa je sledeci: U Svabiji nema ogranicenja na auto banu i auto je ostao ceo, bez ostecenja vitalnih
delova karoserije iz cega se moze zakljuciti da je i vozac preziveo. Taj automobil je isao oko 200Km/h i pas spada u grupu
vecih pasa (>20Kg), putnicki automobil te klase je laksi od doticnog terenca. Ostalo je jasno. Ne treba vam MUP, otvaranje istraga,
spletkarenje itd. itd....

Takodje, nepravilno skladisteno vatreno oruzje i municija u posedu jednog ministra policiji su jedna od tacaka oko kojih se vredi zamisliti.
[ vladd @ 30.01.2008. 10:07 ] @
Postoje nekoliko stvari, koje su izmesane, i emocije dozivljavau "injection" u pogresnom trenutku pa cela stvar
"stuca".

Da li ministri treba da se voze u luksuznim kolima. DA. Budite bar prema sebi iskreni, da se manemo populistike, valjda smo je prerasli.

Da li imamo dovoljno podattaka "zasto" je ministar bio na putu, gde, i kako, i da li je opravdano postojanje oruzja u sluzbenom policijskom vozilu. Mislim da je jasan odgovor, na oba pitanja...

Da li je na kraju krajeva vozac pogresio, izgleda da jeste. Nije imao dovoljno informacija o putu, nije se prilagodio situaciji..Ipak je on profesionalac, pa jos posebno utreniran, ali, vozio je kao "obican" gradjanin, snazan auto..

Ministrova greska (mislim na konkretnu voznju), je sto je sedeo napred, ali verovatno postoje(neki, licni..) razlozi za to, mada je to mala greska, za veliku cenu koju placa.

A posebno, na stranu, pljuvanje po vlasti. To se slazem, nekada vise nekada manje(nekada i ne mogu nesto da urade), jednostavno je preslo u naviku, trenirali smo desetine godina, ne moze to da se zaboravi. A situacija je losa, pa i treba da kritikujemo.

No, saobracajka ama bas nema nikakve veze sa politikom. Desava se svima, bez obzira na stavove i opredeljenja..

Poz.
[ Majstor Duja @ 30.01.2008. 11:10 ] @
Citat:
vladd:
No, saobracajka ama bas nema nikakve veze sa politikom. Desava se svima, bez obzira na stavove i opredeljenja..

Poz.

Vladd, govorimo li o istoj saobracajki, ja mislim na ovu sa ministrom ... na koju ti mislis?
Da li se slazes da u zivotu treba imati uzore? Osobe na koje ces se ugledati u svom sazrevanju, koji bi trebali biti puni vrlina?
...
E pa vidis, ne mora sve strikno da se svede na odrastanje.
Kako mislis da te ljudi postuju kao lidera ako u svom lidership-u pravis katastrofalne greske. To bi trebalo da bude breme vlasti
koje bi politicar morao da nosi sa sobom dokle god je na "polozaju".
Sta treba ostatak MUP-a da radi ako celni covek sluzbe pravi ovakav propust? Sta trebaju gradjani da rade? Jurcaju po autoput-u
i prave saobracajke pa se posle na sudu vade na kucice i macice?
Da li bi ti voleo vise da ti je otac (ako mozes da biras) uspesan covek, omiljen u drustvu, dobar poslodavac ili - alkoholicar kome se eto "desava"
da se napije, prebije te kad te vidi...? Da li bi voleo da se ugledas na takvog oca ili onog prvog?

Ja ne kritikujem ovde politicara - pripadnika neke stranke, kritikujem politicara - uzora (ili sto bi to trebao da bude).

Mozda si nehotice i u pravu, nema veze s politikom, ima sa uzorom.

[ pantic68 @ 30.01.2008. 11:23 ] @
Kakav pas, zgazio sam dvocifren broj sa polupanim farom i otkinutim auspuhom kao najvecom stetom. Uglavnom su se nekako protumbali ispod auta pa bi na terencu to bilo sa jos manje posledica. Najgadnije mi je bilo cistiti ostatke sa auta. Nelogicno mi je i da profi vozac zbog psa napravi neki gest koji ga moze kostati zivota, sigurno mu to nije prva takva situacija. Mada ako se dobro zaleti sve je lakse. I ne mislim da se moze zagraditi autoput tako da psi, macke i zivina ne udju. To bi moralo liciti na stotine kilometara tunela. Ograda je predvidjena za goveda ali sta vredi kad vise goveda ima unutra.
[ Ivan Dimkovic @ 30.01.2008. 11:24 ] @
Citat:
vladd

Ima i te kako - ako je vozilo islo 200 km/h, to je flagrantno krsenje zakona zemlje od strane Vlade Srbije.

Tako funkcionisu Banana Drzave - sa fiktivnim zakonima koje ne postuju ni oni koji ih donose a kamo li bilo ko drugi.

U normalnim drzavama ako cinovnik te iste drzave krsi zakon, biva visestruko kaznjen, jer on treba da daje primer drugima.
[ Majstor Duja @ 30.01.2008. 11:28 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
U normalnim drzavama ako cinovnik te iste drzave krsi zakon, biva visestruko kaznjen, jer on treba da daje primer drugima.

Upravo tako! ...eto, bar jednom i ja da se slozim sa Ivanom....
[ StORM48 @ 30.01.2008. 11:36 ] @
A pogotovo što ovo, kako znamo, nije prvi slučaj gde ministar divlja po putu. Ishod prošlog događaja (da podsetim: raskrsnica Njegoševe i Beogradske) je bio daleko tragičniji, a odgovornost... malo je reći minimalna.

Bahatost političara prevazilazi granice LOŠEG ukusa.

Pozdrav
[ pantic68 @ 30.01.2008. 11:45 ] @
Citat:

Upravo je to ono sto nam treba. I kazna za svako delo koje se pocini zloupotrebom polozaja da se mnozi sa tri. I oslobadjanje krivice za davanje mita a povecavanje kazne za primanje. Samo je pitanje ko ce te zakone da donese.
[ Ivan Dimkovic @ 30.01.2008. 11:51 ] @
Ono sto je strasno u celoj prici, a nadovezuje se na onu nasu debatu o Srbiji i EU je - koliko je malo potrebno da se stvari pokrenu sa mrtve tacke

1. Zakon o sprecavanju korupcije sa vrlo teskim kaznama i zabranom rada u drzavnim institucijama za pocinioce + totalna anonimnost i nagrade za one koji prijavljuju korupciju

2. Zakon o dodatnom kaznjavanju drzavnih cinovnika za krsenje zakona, kakav je recimo zakon o saobracaju - umesto imuniteta (sic) treba uvesti dodatnu odgovornost za ovakve stvari

Na zalost, Srbija sa ovakvom ekipom nema niti energije niti zelje da ovakve zakone usvoji i krene da ih primenjuje. Zakoni o korupciji su bili kamen spoticanja mnogih zemalja koje su ulazile u EU, i to je od svih stvari nesto najlepse sto dolazi procesom kvalifikacije za clanstvo u EU.

Jer, jasno je da Srbija sama ocigledno nece doneti takve zakone - zasto bi, kada su u direktnoj suprotnosti sa interesom onih koji bi trebalo da ih donose.

Pitanje je samo - kada ce dovoljan broj gradjana Srbije shvatiti sta je njihov interes i kada ce poceti da vrse pritisak na one koje biraju da pocnu da se ponasaju u opstem interesu. Do tada ce Srbija imati ministre koji su opasnost za svoje i tudje zivote.
[ kelja @ 30.01.2008. 11:52 ] @
Citat:

I oslobadjanje krivice za davanje mita a povecavanje kazne za primanje. Samo je pitanje ko ce te zakone da donese.

Isti oni koji ce da donesu zakon o proveri porekla imovine, verovatno. ;)

Oj, Srbijo, pesmo medju narodima...

Nego Ivane, izgleda si revidirao stavove o ''demokratskim'' vlastima u Srbiji...
Ne tako davno, ubedjivao si nas da smo 'na dobrom putu', a sad... ;)
[ 101010 @ 30.01.2008. 11:54 ] @
* novinari pisu kao da je Mercedes ML500 u najboljem slucaju Lada Niva. To je prestizni suv prestiznog mercedesa sa V8 motorom od 5000ccm, koji jeste pravljen da opusteno i lagano ide 250kmh...

* ministar je sa mesta neserece prebacen u bg, direktono helikopterom mup-a. Lepa posledica ove nesrece bi bila da se ta ista helikopterska jedinca MUP-a (koja je inace fenomenalno opremljena, stvarno mogu biti ponosni na ono sto imaju) bude servis za sve unesrecene i povredjene gradjane, a ne samo za gospon ministre!

U teskoj saobracajnoj nesreci, pretanka je linija izmedju zivota iz smrti, ako vec imamo mogucnosti da helikopterom prebacimo tesko povredjene do urgentnog iz bilo kog dela srbije, uradimo to za sve tesko povredjene gradjane kojima zivot visi o koncu.
[ Miroslav Jeftić @ 30.01.2008. 12:20 ] @
Niko ne kaže da ML klasa ne može da ide 250, već da ne treba da ide 250.
[ markom @ 30.01.2008. 12:20 ] @
Citat:

U duhu teme... i na dobrom putu može da se povuče ručna i napravi karambol ;-)
[ stil @ 30.01.2008. 12:22 ] @
Nije prvi put da ministri ucestvuju u saobracajnim nesrecama.

utorak, 9. avgust 2005.

Vujičić podneo ostavku zbog saobraćajne nesreće

Pajtić prihvatio ostavku l "Sve sam učinio da izbegnem Grkovića"

"Ne želim da utičem na pravosudne organe"

Novi Sad - Vojvođanski sekretar za privredu Jovan Vujičić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, jer je u subotu u saobraćajnoj nesreći, svojim vozilom, usmrtio pešaka u Kuli.
U jučerašnjem saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije navodi se da je predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan

Pajtić prihvatio Vujičićevu ostavku.

U saopštenju Vujičić je naveo da je u subotu službenim vozilom naleteo na pešaka Iliju Grkovića (78) iz Kule.
"Sve sam učinio da izbegnem Grkovića, koji je iznenada krenuo da prelazi put van pešačkog prelaza, i skoro prešao traku kojom sam se kretao, ali je iz nepoznatih razloga, čovek, u trenutku, korakom unazad, naleteo na levi bočni deo mog vozila i udarcem glavom zadobio smrtne povrede", piše u saopštenju Jovana Vujičića.
On je dodao da ostavku podnosi, jer kao član pokrajinske vlade oseća izuzetno visok stepen odgovornosti prema funkciji koju je obavljao.

"Nedvosmisleno i dosledno želim da sačuvam kako svoj, tako i integritet pokrajinskog organa vlasti u kojem sam radio, tako da ni na koji način ne utičem na institucije i pravosudne organe", naveo je Vujičić.
Do izbora novog pokrajinskog sekretara za privredu, tu funkciju vršiće pomoćnik pokrajinskog sekretara sa ovlašćenjima zamenika, Hajnalka Klebečko-Makai, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije. Beta

Čedomir ČUPIĆ: Visoko moralan čin

Ne postoji opoziva i neopoziva ostavka
Dobar primer

Beograd - Profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić ocenio je juče da je ostavka vojvođanskog sekretara za privredu Jovana Vujičića "visoko moralan čin" i da će, ako je Vujičić ne povuče, tim činom biti uspostavljen novi princip u političkom životu Srbije.

- Kad se jednom pojavi takav princip, teško ga je prekinuti - rekao je Čupić agenciji Beta, ocenjujući i da je odluka predsednika Izvršnog veća Vojvodine Bojana Pajtića da ostavku prihvati "dobar primer" kako u takvim situacijama premijer treba da reaguje.
Čedomir Čupić, koji je profesor sociologije i političke antropologije, rekao je da postoje dva bitna instituta za politički život i "ono što se zove minimum moralne odgovornosti u politici", a to su - ostavka i smena.

- Inače, ne postoji opoziva i neopoziva ostavka. Kod nas je čak i taj institut doveden u pitanje - rekao je Čupić.
On je naveo da je u Srbiji neophodno uspostaviti princip ostavke kao normu u političkom životu. "Drugo sredstvo za dobar demokratski poredak je smena - kada čovek koji je nosilac subjektivne ili objektivne odgovornosti neće da da ostavku - onda telo u kom se nalazi treba da ga smeni", rekao je Čupić. On je naglasio da su se u zemlji mnogi ministri neodgovorno ponašali i "nije im padalo napamet da podnesu ostavku", a "vlada nije imala snage da ih smeni" jer je u pitanju neregulisani politički život u kom "vladaju ucene političkih partnera". "Kada budemo izašli iz tog stanja i partije shvate da su njihovi partneri u koaliciji smenjivi - pojaviće se novi kvalitet u političkom životu, on će početi da dobija na ozbiljnosti. Ozbiljnost se postiže tako što su ljudi na političkoj sceni odgovorni", rekao je profesor Čupić. Vujičić je podneo neopozivu ostavku na funkciju sekretara za privredu, jer je u subotu, 6. avgusta u saobraćajnoj nesreći, svojim vozilom, u Kuli usmrtio pešaka koji je prelazio ulicu van pešačkog prelaza. Vujičić je saopštio da ostavku, koju je Bojan Pajtić potom prihvatio, podnosi jer oseća izuzetno visok stepen odgovornosti prema funkciji koju je obavljao.
U SCG dosad se dogodilo više sličnih slučajeva, čiji akteri su različito reagovali. Dragan Veselinov podneo je ostavku na mesto ministra poljoprivrede 45 dana nakon nesreće u kojoj je službeno vozilo u kom se nalazio usmrtilo Beograđansku Katarinu Marić. Na ostavci su insistirali mediji, nevladine organizacije i stranke, među kojima i one iz DOS čiji je član bio i ministar. U januaru 2003. , automobil kojim je upravljao ministar turizma Crne Gore Predrag Nenezić usmrtio je čoveka, u saobraćajnoj nesreći kod Kolašina. Nenezić je tada odbio funkciju ministra, a izabran je pet meseci kasnije, na predlog premijera Mila Đukanovića. Bivši ministar za privredu i privatizaciju Srbije Aleksandar Vlahović nije lično bio u toj situaciji, ali je njegova supruga Danka Prokić-Vlahović juna 2003. automobilom oborila i usmrtila ženu. Vlahović je posle toga javno, na konferenciji za novinare, izjavio saučešće porodici nastradale žene. Beta

Pokrajinski sekretar za privredu akter saobraćajne nesreće u Kuli
Poginuo pešak
Sombor - SUP Sombor juče je saopštio da se u subotu, oko 10 sati u Kuli dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali Jovan Vujičić (47) iz Sombora, pokrajinski sekretar za privredu i član Izvršnog veća APV, koji je upravljao putničkim vozilom "opel astra", vlasništvo Izvršnog veća i pešak Ilija Grković (78) iz Kule.
Do nezgode je došlo pošto je Grković prelazio kolovoz van obeleženog pešačkog prelaza kada je nailazilo vozilo kojim je upravljao Vujičić i prednjim levim bočnim delom udarilo u telo pešaka i oborilo ga na kolovoz. Pešak Grković je na licu mesta izgubio život. U saopštenju se navodi da je uviđaj izvršio istražni sudija Opštinskog suda u Kuli, uz prisustvo radnika OUP Kula, komandira Stanice saobraćajne policije SUP Sombor i zamenika Opštinskog državnog tužioca iz Kule.
[ Silencer @ 30.01.2008. 12:23 ] @
Citam ovaj forum jos od 2001 godine, najgore mi je sto procitam dosta lepih stvari i misljenja korisnika foruma i to ne samo ovde nego i drugim mestima. A mi i dalje drzimo ovu gamad na vlasti :) Sto lepo ne organizujete neku stranku ES :P ja cu se uclanim pa da donesete te zakone o kojima sanjate :)

Elem da se vratim na temu. Klasicno svaki nadrkani klinac sad ili neko ko je polozio i pravi se vazan ima da kaze "sto kad jocic ne mora da se veze, zasto bi ja"...
"Kad jocic moze da se vozi 150 na sat, a sto ja ne bi mogao ?" tolko o primerima koje je dao, a nazalost dao je i primer isto kako moze da se zavrsi. Kolko je loshe tolko je i dobro ne brze od zivota...

Citat:
U teskoj saobracajnoj nesreci, pretanka je linija izmedju zivota iz smrti, ako vec imamo mogucnosti da helikopterom prebacimo tesko povredjene do urgentnog iz bilo kog dela srbije, uradimo to za sve tesko povredjene gradjane kojima zivot visi o koncu.

Lepo je ovo sto si rekao, tako je u normalnom svetu, ovde kod nas moras da budes na polozaju za tako nesto.
Kad ja znam da za hitnu pomoc treba da cekam sat vremena kolko je moj drug kad je polomio ruku a bolnica je 500 metra udaljena onda nemam komentara.

Elem jel je zurio negde pa je morao brzo da vozi ? :S
[ Ivan Dimkovic @ 30.01.2008. 12:27 ] @
Citat:
kelja
Nego Ivane, izgleda si revidirao stavove o ''demokratskim'' vlastima u Srbiji...

Ja komentarisem akcije a ne ljude - da li je neko 'demokrata' (sta god to znacilo) ili nesto drugo je nebitno, bitno je sta radi - rezultati a ne price.

Posle nekoliko godina se vidi da je aktuelna politicka garnitura u Srbiji uradila premalo - moze mnogo vise, a ne radi, i ne vidim sto je sramota to reci. Medjutim, nije tacno da na pocetku nisu uradjene dobre stvari - recimo finansijski sektor je preporodjen uvodjenjem PDV-a i strozije kontrole, i nije sramota reci da je to bio korak u pravom smeru, bas kao i jos dosta drugih koraka uradjenih pre nekoliko godina. Ali to nije dovoljno.

U konkretnom slucaju, vec duze godina se u Srbiji izbegava donosenje nekih osnovnih zakona koji treba da ogranice bahatost ljudi na vlasti - izmedju ostalog, zakona o sprecavanju korupcije, strozijoj kontroli rada politicara i sl...

Citam vesti danas - "Komisija za zastitu konkurencije utvrdila da Salford zloupotrebljava monopolski polozaj"... Super, samo sto ne pise da ta ista komisija ne moze ama bas nista da uradi osim da "konstatuje" i "nalozi korektivne mere"... Sankcija, nula.

Ko da je Salford pisao taj zakon koji uredjuje sta ta komisija moze da uradi. Mozda i jeste... :(

[ kelja @ 30.01.2008. 12:34 ] @
Citat:

Novi Sad - Vojvođanski sekretar za privredu Jovan Vujičić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, jer je u subotu u saobraćajnoj nesreći, svojim vozilom, usmrtio pešaka u Kuli.

Znaci, i to ima na dusi.
Inace, to je jedna vucibatina is somborskog DS-a, koja je, posto je zavrsila lokalnu karijeru predednika SO aferom(znaju to Somborci), prebacena na drugi (visi?!?) polozaj. More, ko ovde koga...

Da Ivane, u tom istom periodu su Slobini kriminalci postali vecinski vlasnici Srbije, ali to sada nije tema... :(

Citat:

Ja komentarisem akcije a ne ljude - da li je neko 'demokrata' (sta god to znacilo) ili nesto drugo je nebitno, bitno je sta radi - rezultati a ne price.

Dakako. Tu se slazemo.

Inace, najtragikomicnija institucija u zemlji:
http://www.antikorupcija-savet.sr.gov.yu/index.jsp
[ Majstor Duja @ 30.01.2008. 12:41 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Pitanje je samo - kada ce dovoljan broj gradjana Srbije shvatiti sta je njihov interes i kada ce poceti da vrse pritisak na one koje biraju da pocnu da se ponasaju u opstem interesu. Do tada ce Srbija imati ministre koji su opasnost za svoje i tudje zivote.

Razmisljam o ovoj tvojoj recenici - interesuje me kako se vrsi pritisak? Ja prvi zelim nesto da promenim.

Ali u ovoj zemlji - u kojoj istrazne radnje vrse novinari, policija reaguje po dojavi novinarske kompanije, politicari krse sve moguce pisane i nepisane
kodekse i zakone, u kojoj drzavu kontrolise stranka sa manje od 9% glasova - mi se cini da tradicionalni nacin kontrole vlasti ne pije vodu....
[ Laki_Gen @ 30.01.2008. 12:47 ] @
Imate tih primjera koliko hocete o bahatosti vlasti. Onaj iz Novog Sada (zaboravio sam ime), zgazio neku zenu i ostao na polozaju.
Kasnije mu nasli neke racune iz kafane koje je vodovod morao da plati na ime reprezentacije (nesto oko 30 hiljada), pa ga tek onda smjenili.

Jel' se zna kad ce zvanicni izvjestaj sa uvidjaja? Morali bi do sad da utvrde sve cinjenice, pa nije pao boeing 747!
[ boban779 @ 30.01.2008. 13:13 ] @
Postovaću citat iz Zakona o osnovama bezbednosti u saobraćaju i u ovoj temi i zamoliću vas da prestanete sa zluradim komentarima o nesreći koja se dogodila ministru. Nije da ga nešto volim ali znam kako izgleda udariti u psa na putu i to sa puno manjom brzinom. Povređenima brz oporavak a evo i citata:
Citat:
25. Vozila sa pravom prvenstva prolaza
Član 125
Na vozila službe hitne pomoći, vatrogasne službe, organa unutrašnjih poslova i oružanih snaga Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, kad posebnim uređajima daju svetlosne i zvučne znake ne primenjuju se odredbe ovog zakona o ograničenju brzine (čl. 46 i 48), o zabrani preticanja i obilaženja kolone vozila (član 62 stav 1 tačka 1) i o zabrani presecanja kolone pešaka (član 78). Ta vozila imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (član 50), osim u odnosu na vozila pod pratnjom (član 124) i vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj regulisan svetlosnim saobraćajnim znakovima ili znacima ovlašćenog lica, pod uslovom da ne ugrožavaju bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.
Da bi omogućili prolaz vozilima iz stava 1 ovog člana, pešaci su dužni da se sklone s kolovoza, a ostala vozila da ih propuste i da se, po potrebi, zaustave dok ta vozila prođu.
Kad vozilo organa unutrašnjih poslova i oružanih snaga Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije upotrebom dva plava svetla obezbeđuje prolaz jednom vozilu ili koloni vozila koja se kreću iza njega, vozači su dužni da obrate pažnju i na vozila kojima se obezbeđuje prolaz, da ih propuste i da, po potrebi, zaustave svoja vozila dok ta vozila prođu.
U pogledu međusobnog prava prvenstva prolaza vozila iz stava 1 ovog člana važe odredbe ovog zakona o prvenstvu prolaza.
Uređaji za davanje posebnih svetlosnih i zvučnih znakova smeju se ugrađivati i upotrebljavati samo na vozilima kojima pripadnici milicije ili vojna lica vrše pratnju (član 124 stav 1) i na vozilima sa pravom prvenstva prolaza iz st. 1 i 3 ovog člana.
[ vladd @ 30.01.2008. 13:25 ] @
I da prestane Majstor Duja da prica o mom "sazrevanju", stariji sam od njega, cak mogu cale da mu budem:D

Pa sta ste sada poceli da zakljucujete, bas mi nije jasno. Kakve veze ima saobracajna nesreca sa mahinacijama nekog stakora, bilo da je koje stranke (ili mislite da je rezervisano samo za neke politicke opcije).

Hocete da kazete da je ministar bio bahat, i da je vozeno 480km/h, po pisanju novina...sta rekose 200.
A sta je istrazni sudija rekao??

Ne razumem. Zar svako pisanije zute stampe stvarno ima takav uticaj na "ljuljanje" logike.

Ako je i vozeno preko 120, ne znam kako bi to da sankcionisete, ipak nije divljanje po gradu, sa jedne strane, a sa druge, kako da banujem moderatora?? Ako se razume...

I sta dallje, saobracajka je u neposrednoj vezi sa privatizacijom, ulaskom u EU...sta dalje.

Poz.

P.S. Ili bi da lako kazete "bog ga kaznio", a sada da vidimo( lepse "smislimo") za sta...ccc
[ kelja @ 30.01.2008. 13:29 ] @
Malo ti je star taj zakon...
Nemas nista novije?

Citat:

Na vozila službe hitne pomoći, vatrogasne službe, organa unutrašnjih poslova i oružanih snaga Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije

A i nisam bas siguran da je ova situacija pokrivena tom odredbom...

@vladd, opustite se malko... ;)

[Ovu poruku je menjao kelja dana 30.01.2008. u 14:46 GMT+1]
[ Silencer @ 30.01.2008. 13:53 ] @
Bog sve vidi ! Stiglo ga sto je krao cokoladice !
Ako je ovo za cokolade kako li ce biti za stvari od kad je postao ministar :P
[ boban779 @ 30.01.2008. 13:55 ] @
To je trenutno važeći zakon koliko god da je star. Na njih se odnosi deo o neprimenjivanju odredbe o ograničenju brzine. Jedino pitanje koje može da se postavi je da li su u tom trenutku imali uključeno rotaciono svetlo. To, čini mi se, nikad nećemo ni saznati...
[ DS_Store @ 30.01.2008. 13:57 ] @
Citat:
boban779: Postovaću citat iz Zakona o osnovama bezbednosti u saobraćaju
...
a evo i citata:
Citat:

kad posebnim uređajima daju svetlosne i zvučne znake

Dakle ti tvrdiš da su uključili rotaciono svetlo i sirenu?

Pri povratku iz lova?

Šta vam sve neće pasti na pamet da opravdate bahatost ljudi na vlasti.

(Nadam se da na ovom mestu neće da uskoči StaticInt ili neko njemu sličan da nam objasni da ako nismo položili taj i taj predmet ne smemo da čitamo i tumačimo Bibliju, tj. zakone).
[ Miroslav Jeftić @ 30.01.2008. 14:03 ] @
Ja bih rekao da je naveden pogrešan član zakona, pošto su vozila s pravom prvenstva milicija, hitna pomoć, vojska, vatrogasci. Ministrovo vozilo bi logičnije bilo vozilo pod pratnjom, mada nije imao pratnju ovog puta, ne znam da li to menja stvar ili ne.
[ Laki_Gen @ 30.01.2008. 14:08 ] @
To ne mjenja stvar, jer je to sluzbeno vozilo. Vjerovatno vozilo policije.
[ Majstor Duja @ 30.01.2008. 14:28 ] @
Citat:
vladd: I da prestane Majstor Duja da prica o mom "sazrevanju", stariji sam od njega, cak mogu cale da mu budem:D

Imam jednog, dosta mi je taj - ali hvala na ponudi :-)))
Nisam mislio na tebe direktno nego sam govorio uopsteno o tematici uzora....poz

[ qazqaz @ 30.01.2008. 14:45 ] @
Procitao sam celu temu

Niko nije pomenuo onaj zakon o zastiti zivotinja..."evropski" zakon
Ispade da je ovde pas kolateralna steta, nesto slicno kao da su udarili u kamen...
Da li ce i za to neko da odgovara?
[ Silencer @ 30.01.2008. 14:49 ] @
Ma jes pas ce da odgovara, pre ce da psa optuze kako je hteo da izvrsi atentat na ministra.
[ Milan M. Radovic @ 30.01.2008. 15:02 ] @
Ma da da bog da svi ludi, i "brzi" tako zavrse,pa da se i ovde postuje zakon kao u evropi i svetu!
1. podrzavam to da je sam ministar policije odgovoran i to je direktan primer kako sami ministri krse zakon.
Po meni,ovo je opomena od boga.
2. tu ogradu na autoputu moze da preskoci i moja baba,ne samo nas autoput. Sta su trebali da stave? Elektricnu ogradu?
3. Sto nisu zvali neki skup lekara iz Rusije kada je zablacanskom to trebalo? Pa naravno da smo navikli da su ministri #1... Setite se kad su,cini mi se,necija kola (od nekog politicara) udarila zenu u BG pa je taksista bio navodno kriv....
[ Ivan Dimkovic @ 30.01.2008. 15:20 ] @
Citat:

To ne mjenja stvar, jer je to sluzbeno vozilo. Vjerovatno vozilo policije.

Alo bre, PA STA AKO JE VOZILO POLICIJE

Jebote, za 4 godine u Berlinu sam pratnju sa rotacijom video max. 5 puta i to iskljucivo oko Kancelarke (= Predsednik Vlade u Srbiji) i stranih diplomata najviseg ranga - pazi kad nikad nisam video nikakve jebene ministre da idu pod specijalnom pratnjom a kamo li da divljaju po putevima ko nezdravi... U Srbiju kad dodjes svako malo vidis neke krelce u zatamnjenim kolima i sluzbenim tablama kako izigravaju bogove na zemlji. Jeste, 80 miliona Nemaca su idioti a samo mi smo pametni pa dozvoljavamo lokalnim dripcima da to rade pa jos da trazimo opravdanje u nekom zakonu.

Vozilo policije ima pravo da ne postuje propise u saobracaju ali samo ako za to postoji opravdana potreba i, jos vaznije, ne postoji opasnost od ugrozavanja drugih. Bez ta oba zadovoljena uslova, vozilo policije podleze istim pravilima kao i svi ostali ucesnici u saobracaju - na kraju krajeva, ako nema niko da ih uveri u suprotno, to ce biti stub ili ograda koja je tvrdja od usijanih glava.

Izgleda je to ono u cemu se ne slazemo - "opravdana potreba" nije zurenje na neki sastanak u nekoj pripizdini ili poseta nekoj kafani, bas kao sto voznja od ko zna koliko km/h na putu ne moze ni u kom slucaju da bude bezbedna, a kamo li u slucaju da je put los.

[ MyWay @ 30.01.2008. 15:26 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:Jebote, za 4 godine u Berlinu sam pratnju sa rotacijom video max. 5 puta i to iskljucivo oko Kancelarke (= Predsednik Vlade u Srbiji) i stranih diplomata najviseg ranga - pazi kad nikad nisam video nikakve jebene ministre da idu pod specijalnom pratnjom a kamo li da divljaju po putevima ko nezdravi...
A kada je poslednji put ubijen neki ministar u Nemačkoj, ili još gore, premijer??
Obzirom na okolnosti zemalja u kojima vladaju, smatram da su pratnje i rotacije neminovnost za naše, a čisto foliranje od strane Kancelarke ;-)
[ Laki_Gen @ 30.01.2008. 15:26 ] @
Taj zakon o zastiti zivotinja vazi samo ako namjerno ubijes ili mucis ili sta vec radis jadnim zivotinjama.

Sto se tice ograda oko autoputa, u Austriji pored svakog naseljenog mjesta postoje ograde visine negde oko 2-2.5 metara. Kolio sam ja skontao, osnovna namjena im je da
smanjuju buku. Napravljene su u duzini i po vise kilometara, ponegde i od providnih plasticnih ploca. Takodje su na otprilike nekih kilometar napravljeni prolazi, najobicnija vrata.

Ko je taj Zablacanski ili neki Milan, Duja,Miroslav, "Silencer" u poredjenju sa vrhom vlasti, bre?
Obicna boranija. Nemamo mi toliko naftnih preduzeca da za svaku saobracajku pravimo rusko-srpski konzilijum.

P.S.
Nisam ja njima pravio opravdanje, vec kazem da je to sasvim uobicajena pojava kod nas. Sad, sto to nije moralno, normalno ili sta vec, je druga stvar.
Osnovna zelja kod naseg malo "jaceg" vozaca je plava rotacija = imunitet u saobracaju.
To je stvar mentaliteta, a ne prava.
[ Milan M. Radovic @ 30.01.2008. 15:27 ] @
Sad mi nesto pade na pamet - pogledajte ovaj spisak poznatih ljudi koji su poginuli u poslednjih 6 (mozda i vise malo) meseci
- Tose Proeski
- Ekipa "Velikog brata"
- Zablacanski
- Ministar Jocic

Ko je sledeci?

Citat:
Nemamo mi toliko naftnih preduzeca da za svaku saobracajku pravimo rusko-srpski konzilijum.

Volim ove "citaj izmedju redova" recenice :D
p.s. Izvinjavam se na OFFu,...
[ Ivan Dimkovic @ 30.01.2008. 15:30 ] @
Citat:
MyWay\A kada je poslednji put ubijen neki ministar u Nemačkoj, ili još gore, premijer??
Obzirom na okolnosti zemalja u kojima vladaju, smatram da su pratnje i rotacije neminovnost za naše, a čisto foliranje od strane Kancelarke ;-)

Pa roknuli su ministarku u Svedskoj, pa cenim da i dalje tamo mnogi dolaze biciklima na posao :)

Imati blindiran auto, i kada je opravdano i dalje nije licenca za divljanje na putu - nije mi jasno kako mozes, ako si tako zabrinut za svoj zivot, da sam radis na njegovom prevremenom zavrsetku :)
[ vladd @ 30.01.2008. 16:39 ] @
Pa Ivane, malo ranije sam objasnio "da ne znamo bas detalje", zasto se nasao tu gde se nasao, pa tako da vracanje sa sluzbenog puta nije bas vezano sa "kancelarijskim vremenom".
Mozda je bio na Kosovu( aktuelno je povlacenje porodica unmika....), mozda u lovu, NE znamo...jednostavno...

Zato si se i "navukao" da das komentar "sta je radio". Nocu se samo ide u kafane:D

Jak dubokoumno.

Drugo, sta JA treba da oladim(sto rece kelja, a bas se lepo nasladjuje), gledam gomilu momaka (sem Duje:)), koja se nasladjuje tudjom mesrecom, i vice AKO, tako mu i treba ...
Pa ako nije neko necija politicka opcija, moze i treba da bude obogaljen...verovatno

Ima li tu normalnosti, "prikrivene" "finocom" ili "uljudnoscu".

Znate gospodine, ako su vam zaklali ili ubili clana porodice....pristojno...zar ne

Ajde da se malo zapitate, o razmisljanju. Sluzbeno vozilo policije MOZE i SME da "krsi" propise, da vozi u suprotnom smeru, prolazi na crveno...ili sta god.
Ne mora da ima rotaciju ako nema koga da "sklanja"...

I to je posebna prica...

A o politickim opcijama mozemo pod drugom temom, ova je neljudska...nehriscanska, "ne" po bilo kojoj veri i ubedjenju na planeti

Poz.
[ Ivan Dimkovic @ 30.01.2008. 16:43 ] @
Citat:
vladd
A o politickim opcijama mozemo pod drugom temom, ova je neljudska...nehriscanska, "ne" po bilo kojoj veri i ubedjenju na planeti

A da je, kojim slucajem, ubio nekog na putu ko sto je jedan drugi ministar ubio zenu u Beogradu?

Jel bi i tada bilo "hriscanski" cutati o tome?

OK.. ne znamo da li je bio u lovu ili spasavao Kosovo - pa onda hajde da hriscanski cutimo.

Sure..

Citat:

Ajde da se malo zapitate, o razmisljanju. Sluzbeno vozilo policije MOZE i SME da "krsi" propise, da vozi u suprotnom smeru, prolazi na crveno...ili sta god.

U Srbiji "sluzbeno vozilo" sve moze... to ne znaci da to tako treba.
[ Sopocanac @ 30.01.2008. 16:59 ] @
mnogo se udesa desava u srbiji ovih dana a to pre svega zato sto srbija nema odgovarajuce puteve za danasnje moderne automobile.

deru nas na registraciji automobila ,deru nas sa carinom i pdvom na uvoz automobila, deru nas porezima i akcizama na gorivo i taj novac trose za ko zna sta i za ko zna gde mesto da ga usmere u izgradnju autoputeva po zemlji.

Koliko su vladajuce stranke napravile autoputeva od 2000te godine do danas? 0 I SLOVIMA NULA AUTOPUTEVA

I ovaj jedan sto navodno treba da se gradi ,grade stranci iz svog dzepa.

Ako se pre 2000te godine nije mogao napraviti nijedan autoput zbog ratova i sankcija, posle 2000te je mogao makar jedan.
[ shut_down @ 30.01.2008. 17:08 ] @
Citat:
Ma olomi table, baki! Alavera Kavasaki,
Dvesta na sat, s Bastovanom pozadi,

Sve vise materijala za novi hit BG sindikata
[ jablan @ 30.01.2008. 17:29 ] @
Citat:
Sopocanac: mnogo se udesa desava u srbiji ovih dana a to pre svega zato sto srbija nema odgovarajuce puteve za danasnje moderne automobile.

Netačno. Mnogo se udesa dešava zato što narod vozi kao stoka. A vozi kao stoka zato što im se dozvoljava.
[ Laki_Gen @ 30.01.2008. 17:36 ] @
Kakve moderne automobile? Ogranicenje je 120, isao ficom ili rolsom!
Na zapadu je isto ogranicenje, a imaju sjajne autoputeve. Razlika je sto ne unistavas auto i ne vrsis razmjestaj kostiju ako se vozis jugicem npr.

Sto se tice sigurnosti, onaj ko postuje ogranicenje, nije nista drasticnije ugrozen na nasem autoputu nego negde drugde.
Jeste malo opasno kad padne kisa i uletis u kolotrag, mada to su vec vanredne situacije .

Cime da grade kad oni u naplatnim kucicama morali da sakupe "baksis" za grickalice? Na sve to im kapitalni kaze, ako deco, moze malo, al' oni se raspomamili.
Bolje da ne mjesamo politiku.

To sto se desilu ministru je samo njegova krivica (i vozaca). Zaista ovaj put mali "zeleni" nisu nista skrivili.
[ kelja @ 30.01.2008. 19:48 ] @
Nisu mali zeleni, ali mozda su zuti...

He, izvinite, nisam mogao da odolim.
[ MyWay @ 30.01.2008. 20:18 ] @
Nismo usamljeni - izgleda je takvo geomentalno područje:
[img][att_url][/img]
[ 101010 @ 30.01.2008. 21:04 ] @
Citat:
Milan M. Radovic: Sad mi nesto pade na pamet - pogledajte ovaj spisak poznatih ljudi koji su poginuli u poslednjih 6 (mozda i vise malo) meseci
- Tose Proeski
- Ekipa "Velikog brata"
- Zablacanski
- Ministar Jocic

Ko je sledeci?
Aj, jopet, al izbaci uljeza.
Ili se kandidujes za gratis prisluskivac ;).
[ Urkelele @ 30.01.2008. 21:38 ] @
Eeeeeej, a ja da pitam... a ko je taj Jocic???

A sto niko nije postavio temu i zapitao se gde je moj Zuca celih 6 dana? I kome sad ja da se zalim? Ko ce da odgovara?
[ silber @ 30.01.2008. 22:26 ] @
Ti, sto si ga pustio s' lanca
[ Laki_Gen @ 30.01.2008. 23:34 ] @
Zuca je sad na boljem mjestu .

Cuti i strpi se, ako dodje do promjene vlasti, mozda ti Zucu proglase herojem (Gavrlio Princip u pokusaju).
[ mrle 011 @ 31.01.2008. 00:18 ] @
Citat:

vladd:

Pa Ivane, malo ranije sam objasnio "da ne znamo bas detalje", zasto se nasao tu gde se nasao, pa tako da vracanje sa sluzbenog puta nije bas vezano sa "kancelarijskim vremenom".
Mozda je bio na Kosovu( aktuelno je povlacenje porodica unmika....), mozda u lovu, NE znamo...jednostavno...

Zato si se i "navukao" da das komentar "sta je radio". Nocu se samo ide u kafane:D

Jak dubokoumno.

Drugo, sta JA treba da oladim(sto rece kelja, a bas se lepo nasladjuje), gledam gomilu momaka (sem Duje:)), koja se nasladjuje tudjom mesrecom, i vice AKO, tako mu i treba ...
Pa ako nije neko necija politicka opcija, moze i treba da bude obogaljen...verovatno

Ima li tu normalnosti, "prikrivene" "finocom" ili "uljudnoscu".

Znate gospodine, ako su vam zaklali ili ubili clana porodice....pristojno...zar ne

Ne mora da ima rotaciju ako nema koga da "sklanja"...

I to je posebna prica...

pa posto je nosio lovacku pusku sa sobom, a i inace je poznat kao strastveni lovac (to su ovi sto ubijaju zivotinje radi zabave), moze se zakljuciti da nije is'o da brani kosovo, nego u zabavu.

voz'o se 200 na sat i? ..... tras! ....... polomljena kicma i vrlo izvesna kvadriplegija (oduzete i ruke i noge).

i za cime fin i uljudan covek treba da zali?
sto iz suprotnog smera nisu nekog nevinog pokupili i ubili?
ovaj ili neki sledeci put?

onaj ko je za politicku opciju velikih legalista koji voze 200, prolaze na crveno, kradu itd. se ne moze nikako smatrati finim i uljudnim, zar ne?
[ New Village DC @ 31.01.2008. 00:37 ] @
Citat:
jablan: Mnogo se udesa dešava zato što narod vozi kao stoka. A vozi kao stoka zato što im se dozvoljava.

Pure true.

Za svaku smrt na nasim drumovima Policija je kriva u odredjenoj meri zato sto ignorise zakon.
[ vladd @ 31.01.2008. 01:14 ] @
Ocigledno uzivate da budete horda. Policija je zaista kriva, sto dozvoljava da se tehnicki obavi za stolom, da prolaze krsevi i registruju se. Itekako je kriva.

I da je Jocic kojim slucajem zakacio Ivana, ne bi imali sjajne zakljucke ni iz cega. "da je...ubio vaseljenskog patrijarha...ali nije, umatio je sebe, ako je uopste ucestvovao u akciji.."

"Lovacka puska" je AK, moze i za lov da posluzi, inace se nalazi na zadnjem sedistu ili sa strane svakog vozila za posebne potrebe, bio to kec, pezo ili trotinet..

Mogu samo da kazem, neka vam je na cast ova orgija...

Da li ste uopste svesni sta pricate, i sta ste u sebi probudili..

Ako ste puni besa, pa ni tada ne mogu da razumem zasto se istresate, javno...na najgori moguci nacin, na tudjoj nesreci..

I smete da pisete o pristojnosti i moralu...a gde vam je legitimitet za to...??

I jos spominjete "pristojne gradjane"... a zasto? Kakve vi veze imate, znate nekog, mozda???

Valjda ce se naci neki moderator, da bar zakljuca, jos bolje da obrise celu temu, da sakrije ...ako je ista moguce vise sakriti...
[ Urkelele @ 31.01.2008. 06:53 ] @
Vidi se, njegov covek, nema sta...

Pa ako smo puni besa zar to trebamo da drzimo u sebi i uz kaficu da komentarisemo sa prijateljima? Ti to nazivas demokratijom?
Ja ne kazem, moglo je ovo svakom da se desi, ali sigurno mnogo redje onom koji postuje propise i zakone. Sreca je sto je ostao ziv (ali i ne vidim da je sreca ako ostane invalid) i sto usput nije ubio nekog. Zamisli sta bi bilo da jeste? A da, i policija dozvoljava da se vrsi tehnicki za stolom... Hoces reci da njegov merdza nije bio tehnicki ispravan? Hi hi ih...
I osvrni se malo oko sebe, razmisli svojom glavom. Ovo nije na politickoj osnovi, nego je ovo cisto bahato ponasanje ljudi koji se nalaze na vrhu nase zemlje (a tu mozemo slobodno da uvrstimo i mafijase). Uzgred, ja sam jos uvek politicki neopredeljen i necu tolerisati nicije bahato ponasanje kako na drumu, ulici, u posti, zdravstvu, sudu, opstini... sve je za osudu.
E da, mogao bi stvarno da se nadje neki moderator koji ce da izbrise temu i sve novine da prestanu da pisu o tome i slicnim prekrsajima i tako svi zaboravimo i pustimo da oni divljaju kako su i dosad, da veliki ljudi ubijaju male ljude a da mi o tome nemamo pojma i ne izrazimo svoje misljenje...

Pozz...
[ Ivan Dimkovic @ 31.01.2008. 07:14 ] @
Citat:
vladd
I smete da pisete o pristojnosti i moralu...a gde vam je legitimitet za to...??

Jebga, nije u "Preambuli" pa valjda ne smemo da pricamo o tome ;-)

Na stranu to, zao mi je tog nesrecnika kao sto mi je zao svakog coveka koji dozivi takvu nesrecu - ali kada se uzme sve u obzir, jasno je da je i on sam delom kriv za to, jer je kao Ministar policije bas i trebao da bude zaduzen da spreci divljanje na auto putevima, a ne da i sam to isto praktikuje.

Kao sto rekoh, mogu da misle da su bogovi - ali jaci od betona, kao sto vidimo, nisu...
[ whitie2004 @ 31.01.2008. 09:01 ] @
Dakle bez politike, losih osecanja i reci prema umirucem ....

Ko ima TV i gleda doticni sigurno je mnogo puta video kako se u americkim filmovima dase guraju kolima i potrose 10 i vise minuta pre konacnog izgurivanja sa ceste. Elem uopste nije lako! Na istom TV-u se mogu videti i emisije o tome kako se obucavaju vozaci za izbegavanje zaseda. Bez nekog veceg problema se odbace i po dva automobila koja vas pokusavaju zaustaviti. Posle ibarske magistrale ne sumljam da se nasi obucavaju i za bliski susret sa teskim kamionima. Prica sa psom je ....

Elem, sta je stvarno moguce:

- guma nece puci ... ako joj ne pomogne rucni bacac, a to je vec postao sastavni deo opreme ( Avala )

- drugi auto moze da te izbaci -> posle uzduznog tumbanja tesko je videti primarna ostecenja, a pouzdane svedoke je uvek lako naci.

- moj omiljeni: vozena je zesca varijanta trkanja sa presecanjem putanje. U nekom trenutku je vozac prepoznao situaciju iz nekog od scenarija i posumnjao na pravu zasedu. Uradio je bas ono sto su ga ucili: gas do daske i pun momenat ... samo mu je falio udar koji bi primio deo kinetike i stabilizovao vozilo.
[ silber @ 31.01.2008. 09:52 ] @
Mozemo mi do sutra da nagadjamo, ali detalje ovog udesa verovatno nikada necemo saznati jer se u nasem drustvu jos uvek provlace ostaci starog sistema. Dokaz toga je sto su jutro nakon udesa objavili da je Jocic lakse povredjen(?!).

Puno je poznatih pogunulo u saobracajkama u samo mesec dana, rezultat toga treba da bude sprovodjenje rigoroznijih zakona o saobracaju. Ali sta da se radi kada ova vlada ima prioritete viseg stepena.
[ vladd @ 31.01.2008. 13:49 ] @
Nisam ja niciji covek, i politicki se i ne slazem sa Jocicem, i ne smatram da dobro radi svoj posao, ali to ne znaci da mu zelim zlo ili iskopano oko, ili jos gore, ovo sto mu se desilo.
I ministar policije treba da brine o svakoj ogradi na auto putu, o svakom sitnom detalju, ...bas ste me ubedili.

A cemu sluze silni "sluzbenici", koji za to primaju platu. Mozda bi ministar trebao njihove prihode sebi da inkasira, kada vec "brine".

Znaci, po vama, ministar je "glava" porodice, koja brine o svakom srafu u kuci, kuva rucak...
Vazi, da vidim tog domacina koji pere, pegla i pride ide na posao.

Da ne pravimo smeh, ako ne znate sta je ministar (ne Jocic nego bilo ko, sama funkcija), onda prica nema smisla. Pa sta bi onda ministar saobracaja trebao da radi, da posipa so, ili pere ulice???

A da primenjuje zakon kako ste zamislili, pa mislim da bi resio problem i guzve i ponasanja. Ali bi izazvalo neke druge probleme, koji bi svakoga od nas solidno "pogodili". Mozda bi neko trebao, povremeno malo da Prisrafi zakone, pa da se malo vise kmeci..

U preambuli ne pise nista, , misljenje je kao zadnjica, svako ga ima, reci nisu zabranjene, ali su cuda, ..sta sve "pokazuju"...

[ Ivan Dimkovic @ 31.01.2008. 14:40 ] @
Citat:
vladd
Znaci, po vama, ministar je "glava" porodice, koja brine o svakom srafu u kuci, kuva rucak...
Vazi, da vidim tog domacina koji pere, pegla i pride ide na posao.

Ne treba ministar da pere, brine o sfrafovima u kuci - treba samo da postuje zakone svoje zemlje. Onog momenta kada kazes soferu da vozi brzo, mnogo brze od zakonski propisanog limita, ti si vec presao "na onu stranu"

Vidim, i zakon o bezbednosti u saobracaju ti je izgleda isto bitan koliko i zakon o zabrani pusenja... OK, doduse sada ce biti jedna osoba manje u Srbiji koja ce moci da ga krsi, posto ne verujem da ce biti u stanju da vozi.

Sitnice...
[ dexxx @ 31.01.2008. 15:17 ] @
Ma problem je u tome što LAŽU BRE!!!!
Prvo kažu , lakša nesreća. Onda kažu, vozilo je marke Mercedes, M500L. Onda kažu ML500. Onda kažu G klasa. Pa kažu udario u kuče. Onda napomenu da je mešanac, i da je imao 70 kg. Pa kažu, izletelo kuče iznenada. Pa onda dodaju, trag kočenja je bio 300m. Ovoliku hrpu besmislica na jednom mestu, tvrđenja koja se međusobno isključuju i notornih laži odavno nisam pročitao...

Ako je stvarno bila G klasa (a sigurno da jeste), taj auto ne može da ide preko 190km/h. Blindiran, težak je 3-4 tone. Auto od 3-4 tone, pri brzini od 180Kmh, bi samo prošao kroz kuče, ne bi se ni osetilo da je udario u nešto... eventualno bi se zacrvenela šoferka...

Kuče od 70 kg, mešanca, nikad u životu nisam video...a ni čuo da postoji tako nešto...

Niko nije pomenuo brzinu kojom se kretalo ministrovo vozilo.

Kako su provalili da je kuče, pa još mešanac, pa još i to koliko je teško... kao što rekoh, taj auto bi ga razmazao po putu... ne bi ništa ostalo...

Ako vozilo koči, znači da je prepreka uočena, a kako je onda kuče iznenada izletelo na put, ako je auto kočio 300m...??

A posebno sam pissed off na priče kako su došli Rusi, konzilijum, koji će da ga leči, drž-nedaj... A šta je sa ostali ljudima koji umiru u bolnicama svakodnevno??? Gde je doza Rusa za njih???? Bahati ministar (nije prvi - setite se pijanice Veselinova, koji je ubio Katarinu Marić, a pokušao da optuži taxistu) se vraćao iz provoda, skrljo se, a sad ja treba da ga lečim, parama od poreza koje plaćam... ma nisam uopšte ljut, i nisam besan. Povrh svega, čovek je nastradao, a oni ne prestaju da lažu.... i još, licemeri, hvale se kako su Ruje došle lirdžetovima zbog njega...umesto da se pokriju po ušima.

Sve dok budu jurcali sa rotacijama bez preke potrebe (a znam, svaki dan pored Sava Centra bar 3-4 puta projuri neka "VIP" kolona) dešavaće im se i takve stvari, kao što je ova. Lično mi je žao čoveka, ali ovaj sistem je zreo za formatiranje.
[ pantic68 @ 31.01.2008. 15:24 ] @
Citat:
vladd: Ocigledno uzivate da budete horda. Policija je zaista kriva, sto dozvoljava da se tehnicki obavi za stolom, da prolaze krsevi i registruju se. Itekako je kriva.

Nemoj kvariti dobar utisak koji imamo o tebi. Hteo sam da skrenem paznju da velika vecina poginulih su vozaci/putnici besnih automobila a ne ovih krsheva koji su u vecini. Poneko sa yugom pogine ali uglavnom tako sto neki kurceviti vozac svapskog (a kojeg drugog) auta raspali u njega. I ja sam pravio udese dok sam vozio viselitrazne aute a sada sa yugicem vozim polako i gledam tri kilometra ispred sebe (da me ne ukeba pandur al pomaze i za accidente) . Ocigledno je bahatost glavni problem. Takve ljude ne vredi ni kaznjavati jer im novac nije problem a ni za zivot se ne brinu.
[ Urkelele @ 31.01.2008. 21:18 ] @
Evo, ja bas malopre pricao sa burazom koji je to vece radio u Urgentnom centru. Kaze, kada su dobili vest da stize ministar, digla se takva frka da se sva vrata zatvorila i do 3 sata nocu nisu nikog primili, sve su vracali nazad.
Pa dobro, jeste ministar i vazna licnost u Srbiji, ali vratiti sve kojima je potrebna hitna pomoc zbog coveka koji je "neposredno" kriv za nesrecu, mislim da je stvarno neshvatljivo.

I kao sto je Ivan rekao, on je tu koji treba samo da postuje zakone i da ih sprovodi na one nad kojima je nadlezan. Jer, ako krenemo od toga da ih oni postuju, logicno bi bilo da ih postujemo i mi ostali. I svi mi podsvesno razmisljamo... "ako ih on ne postuje, zasto bi ih i ja postovao". On je te veceri ipak bio obican ucesnik u saobracaju, zar ne?

Pozz
[ Laki_Gen @ 31.01.2008. 23:40 ] @
Obaveza doktora je da ljece sve koji su bolesni/povredjeni bez obzira da li je to zbog sopstvene ili tudje krivice.

Iako je obican ucesnik u saobracaju to vece on je ipak i ministar policije i ma koliko se to nama ne dopadalo, mora imati drugaciji tretman (ne mislim u smislu ljecenja), vec
svega ostalog, pa i njegove bezbednosti i bezbednosti ostalih.
[ vladd @ 01.02.2008. 00:26 ] @
Ista se frka pravi i kada dovedu upucanog kriminalca, tako da, moze i analogija da se pravi, ne bi me iznenadilo. Postoje samo slucajevi gde je potrebna povisena bezbednost, a ne dovodi se u pitanje lekarska etika.

O zakonima koji se ne postuju, znate moje misljenje, iskreno, ne folirantsko..

Zakon o saobracaju smatram jednim od "najopasnijih", tako da ga se pridrzavam vise nego sto je "normalno". Velike su "kazne"..

Samo ne znam koji deo zakona je ministar prekrsio. I cemu sluze ogranicenja. Ili samo birokratski, "propis je propis".
Slazem se da je ustaljeno, ali nije. Masovno se krsi na tehnckom pregledu..pa se nik ne busa. A tri od cetiri sudara su zapoceli "iznenada presao na drugu stranu". Kamikaze, ili se igraju "kukavice", ili krs?

Pri tome, i ne zna se brzina kojom je isao. Nagadjanja novinara su "presla" 250, pa su ih "smirili", da je ipak malo...da smanje malo, vidljivo je.

Ni brzina 120 nije naivna, za vozilo od par tona, ogromna je inercija, ali da ne izmisljamo situaciju, zar nije logicno da istrazni sudija iznese podatke.

Ili je lepse da izmisljamo i izvodimo (da li je bahato ili...) zakljucke, na granici pristojnosti.

Ako je krsen zakon o brzini, kada se ustanovi doticna, videcemo kakva ce kazna biti. E ako je ne bude, a bilo je izlaska van okvira, onda cu ja da "povedem" pricu, najcrnju...

Dotle je infantilno, izmisljati, predpostavljati, a malo ih je dozivelo izletanje sa puta i pri 40 na sat..

Licno mislim, da je bila oko 200, kao sto neki ispiraju usta, ne bi oni nista ili nikoga izvlacili iz kola...

Poz
[ Challenger @ 01.02.2008. 02:00 ] @
Citat:
vladd:
Licno mislim, da je bila oko 200, kao sto neki ispiraju usta, ne bi oni nista ili nikoga izvlacili iz kola...

Lose mislis, ja sam pre 3 godine imao izletanje i prevrtanje sa ML-om (pri brzini od 150-160km/h), pa sam sam izasao iz auta, niko nije trebao da me izvlaci. Nisam bio vezan, a "zaradio" sam masnicu na kolenu, povredjen (naprsnut) zglob leve sake od grcevitog drzanja volana i razbijenu arkadu (od soferke). Lepo isetao napolje ko covek, seo, nasao telefon, pozvao kerove i to je to...
[ zoran @ 01.02.2008. 05:27 ] @
trag kočenja?..pa zar sa ABS to može da se vidi? sumnjam..
[ djricky @ 01.02.2008. 06:32 ] @
ako je bas naglo kocenje, ostace mali trag u onih 0.5 sekundi dok ABS ukapira da treba malo da popusti
[ Pneos @ 01.02.2008. 08:19 ] @
svi govore o bezbednosti saobracaja, a ministar zaduzen za saobracaj divlja. On i njegov sluga ponasaju se kao da su iz star treka.

Sad kazu pazi, a sta da pazim kad vidis kako drugi voze. Nema sta da pazim ako sam predodredjen da najebem ?!
[ vladd @ 01.02.2008. 10:58 ] @
Evo sad na osnovu iskustva Challengera, mozemo da konstatujemo da je brzina bila oko 150.

To je van ogranicenja brzine, a da li zasluzuje rec "divljanje", mislim da ne. Niti milicija ikoga snima, "zaustavlja" i kaznjava na pravcima gde je dozvoljeno 120, ako ide 150. Druga je prica ako se tom brzinom nastavi i kroz zone gde je 80, i gde obicno postave radar.

Da pojasnim, ne tvrdim da nije bilo prekrsaja po pitanju brzine, ali je malo "daleko" od "divljenja".

Ne zbog ministra, nego zbog sebe, znam kako vozim, ne divljami ni zbog sebe ni zbog kola, ali na tim pravcima, kada je sve potaman, i vreme i put, cesto vozim 130. To mi je neki optimum, za auto, preko toga je potrosnja i voznja sa vibracijama neprijatna.
Jeste preko ogranicenja, ali nije "divljanje". Druga je prica da se gazi 200, to je ludost na tako objektvno losem putu..

Druga stvar, zanima me ta domaca ili divlje zivotinja na putu. Koliko se secam, taj put se masno placa (ne znam da li i ministar placa, ali nije ni vazno).

Pa zasto niko ne trazi odgovornost onih koji su odgovorni za svinjac na autoputu, ne vezano za ministra, danas sutra ce meni, ili nekom drugom, neki kojot otkinuti tocak sa auta!!

Meni su ti likovi zanimljiviji za ubuduce. Postoji li neko ko preuzima odgovornost, ili su po misjim rupama...dok se ne zataska...

Poz
[ stil @ 01.02.2008. 11:18 ] @
Svojevremeno je na pojedinim autobanovima u Nemackoj i Austriji bilo ukinuto ogranicenje brzine . Dakle mogao si da "gazis" koliko hoces i mozes. Medjutim , posle te odluke statistika je pokazala ogroman skok broja udesa i poginulih na istim, tako da su ogranicenja brzine ponovo vracena u skladu sa kvalitetom puta. Naravno tu je i ekoloski razlog jer se pri velikim brzinama trosi mnogo vise goriva za isti broj predjenih kilometara u odnosu na neku normalnu brzinu. Samim tim se i srazmerno vise ispustaju gasovi koji zagadjuju atmosferu. Brza voznja se moze vise nazvati " nisanjenje " , nego " voznja " .
[ Ivan Dimkovic @ 01.02.2008. 11:21 ] @
U Nemackoj nema ogranicenja brzine na auto putevima, osim ukoliko uslovi nisu za takvu voznju, i u okolini gradova i sl... Po svemu sudeci ogranicenja nece biti jos duugo vremena jer je lobi Mercedesa, Porsche-a, Audi-a/VW-a i BMW-a toliko jak da takvi zakoni tesko mogu biti doneti :)

Medjutim to je potupno neuporedivo sa Srbijom, sto zna svako ko se vozio nemackim i srpskim auto putem ;-)

Optimalna brzina na DE auto putevima, kada nema guzvi i rekonstrukcija puta je izmedju 130 i 160 km/h. Ima ljudi koji voze brze, ali onog momenta kada predjes 200 km/h ti si jednostavno svoj zivot stavio na kocku, jer postoji veoma velika mogucnost da ne mozes da zakocis na vreme.

Tipican udes u DE je ako vozis npr. 200-220 km/h na blagoj uzbrdici, i tek na vrhu uzbrdice vidis guzvu ('stau' kako kazu ovde) - cesto se desava da nemas vremena da zakocis i onda se moli bogu da neces da izgines.
[ stil @ 01.02.2008. 11:54 ] @
Hmm , u pravu si . Ovde je jedna stara vest koju sam svojevremeno procitao.

B92 Info Vesti Svet
Grinpis ilegalno ograničio brzinu
13. maj 2007. | 10:12 -> 15:58 | Izvor: FoNet
Berlin -- Organizacija Grinpis postavila ilegalno saobraćajne znake za ograničavanje brzine na 120km/h na autoputevima u Nemačkoj.

Nemačka je jedina zemlja u Evropi na čijim autoputevima ne postoji zakonsko ograničenje brzine. Aktivisti ove Međunarodne ekološke organizacije akciju obrazlažu zaštitom od zagađivanja vazduha jer su emisije štetnih gasova veće prilikom većih brzina i većih opterećenja motora.

Nekoliko znakova je postavljeno na sredini puta između Berlina i Hamburga, kao i na autoputu A7 u srednjoj Nemačkoj.

Nemačke vlasti uklanjaju ove ilegalno postavljene saobraćajne znake i upozoravaju na populizam, ali osim podnošenja krivičnih prijava protiv nepoznatih počinilaca, ništa nije konkretno preduzeto protiv Grinpisa, koji javno kritikuje nepostojanje ograničenja brzine na nemačkim autoputevima, a ne krije ni ovu svoju akciju.

"S obzirom na promene klime, odbijanje regulacije brzine je je cinično i anahrono", reči su kojima predstavnici Grinpisa kritikuju stanje u Nemačkoj, zemlji s najdužoj mrežom autoputeva u Evropi od oko 12.000 kilometara.

Na nemačkim autoputevima nema ograničenja brzine, s tim što je preporučena brzina od 130km/h. Na trećini mreže je, ipak, iz raznih saobraćajnjih i bezbednosnih razloga, brzina ograničena klasičnim saobraćajnim znacima, tako da vozači teško mogu uočiti da su neki znaci naknadno i nezakonito postavljeni.

Iako Nemačka u EU važi za jednu od zemalja s najrazvijenijim društvenim pokretom za zaštitu sredine, dosadašnje debate o regulaciji brzine na autoputevima, pored jasnih ekoloških i bezbednosnih prednosti ograničavanja, nisu dale nikakav rezultat. Regulaciju odbijaju ne samo auto-klubovi i auto-industrija, već i vlada.

U odbranu nemačkih vozača stavio se lane i ugledni nemački list "Fajnešnel Tajms Dojčland", koji je napisao da je neograničena brzina za Nemce nešto slično onome što je za Francuze bageta. "A niko ne bi dozvolio u Francuskoj da nacija ostane bez ove svoje karakteristike", dodaje list.

"To je gruba nepristojnost", komentarsala je portparolka ministarstva saobraćaja Nemačke Aleksandra Ditman tu akciju. Grinpis, međutim, javno odgovara da ima nameru da nastavi akciju.

Međutim u Austriji je malo drugačija situacija.

Saveti za one koji putuju automobilom
Put kroz lepu prirodu © photocase.com/sk1

Izvanredno izgrađena mreža saobraćajnica, kao što su auto-putevi, magistralni i regionalni putevi, spaja Austriju sa svim susednim zemljama. Svi glavni granični prelazi (granični prelazi na auto-putevima i regionalnim putevima) su danonoćno otvoreni .

Saobraćajni propisi i znaci u Austriji u načelu odgovaraju onima u drugim evropskim zemljama. U Austriji se na svim auto-putevima i magistralnim putevima plaća putarina Mautpflicht.
Odredbe za motorna vozila

Pri prelasku granice za motorno vozilo nisu potrebna carinska dokumenta.
Sa inostranom vozačkom dozvolom motorno vozilo u Austriji se može voziti godinu dana. Vozačke dozvole iz zemalja članica EVR i EZ važe i u Austriji. Putnicima iz drugih zemalja potrebna je međunarodna vozačka dozvola, ako sa njihovim matičnim zemljama nije potpisan odgovarajući sporazum. U protivnom, dovoljan je prevod nacionalne vozačke dozvole na nemački jezik. Informacije o tome možete dobiti kod austrijskih auto-moto klubova ÖAMTC i ARBÖ.
Strana motorna vozila moraju na zadnjem delu da imaju nalepnicu sa oznakom matične države.

Osim goriva u rezervoaru vozila, pri ulasku u Austriju možete bez plaćanja nadoknade da unesete dodatnih 10 litara goriva u rezervnom kanistru. Bez formalnosti i plaćanja nadoknade putnici sa prebivalištem van Evropske zajednice mogu svoj automobil na teritoriji EZ koristiti u privatne svrhe u trajanju od 6 meseci. Putničko vozilo se nakon tog perioda mora izvesti u nepromenjenm stanju.

Odredbe za najam automobila u Austriji Mietwagen in Österreich
Ograničenja brzine

Maksimalne dozvoljene brzine (ako saobraćajnim znacima nije drugačije regulisano):

Putnička vozila i motori

* na regionalnim putevima: 100 km/h
* na auto-putevima: 130 km/h
* kroz naseljena mesta, između tabli sa nazivom mesta: 50 km/h

Mobilne auto-prikolice do 3.500 kg:

* kroz naseljena mesta: 50 km/h
* na regionalnim putevima: 100 km/h
* na auto-putevima: 130 km/h

Putničko vozila sa lakom prikolicom do 750 kg (vučno vozilo maksimalne dozvoljene ukupne težine do 3,5 t):

* na auto-putevima i regionalnim putevima: 100 km/h

Putničko vozilo sa prikolicom preko 750 kg (vučno vozilo zajedno sa prikolicom maksimalne dozvoljene ukupne težine do 3,5 t):

* na regionalnim putevima: 80 km/h
* na auto-putevima: 100 km/h

Autobusi:

* na regionalnim putevima: 80 km/h
* na auto-putevima: 100 km/h (između 22:00 i 05:00 sati na nekim auto-putevima samo 90 km/h)

Obaveza posedovanja markirnih prsluka

Na austrijskim putevima van naseljenih mesta važi obaveza nošenja markirnih prsluka. To znači da vozači uvek sa sobom u kolima moraju da imaju reflektujući markirni prsluk i da moraju da ga obuku kada, u slučaju saobraćajne nesreće ili kvara vozila, stupe na kolovoz. Reč je, znači, o dve obaveze za koje se mogu naplatiti dve kazne. U toku saobraćajne kontrole policija može da traži na uvid markirni prsluk.
Za dodatne informacije možete se obratiti sledećim auto-moto klubovima ARBÖ i ÖAMTC.
Deca u kolima

Deca mlađa od 14 godina koja su niža od 150 cm smeju se voziti samo na sedištima za decu. U putničkim i kombi vozilima (i u tzv. minibusevima) dozvoljen je prevoz samo jednog deteta po sedištu, koje mora da bude vezano na odgovarajući način vezano, u zavisnosti od starosne dobi i visine.
Informacije o sedištima za decuInfos zu Kindersitzen
Alkoholisanost za volanom

Granična vrednost alkohola u krvi je 0,5 promila. U slučaju prekoračenja ove granice izriču se novčane kazne, a pod određenim uslovima moguće je i oduzimanje vozačke dozvole.
Obaveza korišćenja sigurnosnih pojaseva

U Austriji je obavezna upotreba sigurnosnih pojaseva.
Telefoniranje u automobilu

U toku upravljanja vozilom dozvoljeno je telefoniranje isključivo preko spikerfona. Spikerfon mora da bude tako montiran da se sve funkcije mogu obavljati jednom rukom i da vozač ni na koji načinu ne bude sputan.
Svetlo po danu

Vozači automobila i motora su obavezni da i preko dana u toku vožnje uključe svetlo.
Odredbe za motocikliste

U Austriji je za vozače jednotračnih vozila obavezno nošenje kaciga. Postoji, takođe, i obaveza nošenja nalepnica.
Gorivo

Na svim benzinskim pumpama u Austriji postoji ponuda bezolovnog normalnog benzina od 91 oktana, kao i euro-supera (bezolovni benzin sa 95 oktana) i supera plus (bezolovni benzin sa 98 oktana). Prodaja olovnog benzina je u Austriji zabranjena, ali se za vozila bez katalizatora na svim benzinskim pumpama može nabaviti aditiv.
Saobraćajne nesreće, kvarovi na vozilu

Saobraćajne nesreće u kojima ima povređenih lica moraju se odmah prijaviti policiji, a u slučaju materijane štete, samo onda kada se ne može dokazati identitet učesnika. Auto-moto klubovi ÖAMTC i ARBÖ imaju servisnu službu koja radi 24 sata i koju mogu koristiti svi vozači motornih vozila (korisnici koji nisu članovi auto-moto kuba uz nadoknadu). Od 01. maja 2005 godine u Austriji postoji obaveza posedovanja markirnih prsluka.
[ Ivan Dimkovic @ 01.02.2008. 11:58 ] @
Citat:
stil
Berlin -- Organizacija Grinpis postavila ilegalno saobraćajne znake za ograničavanje brzine na 120km/h na autoputevima u Nemačkoj.

Te mamlaze treba uhapsiti i strogo kazniti - tacno se vidi da je Grinpis teroristicka organizacija.

Nemacka ce uvesti oporezivanje automobila po stepnu izbacivanja CO2 a ne po kubikazi, prema tome - ko voli da vozi zagadjivace ce placati vise, i to je to. Osim toga, od ove godine su uvedene nalepnice tako da sa kolima koja ne zadovoljavaju striktne standarde vise neces moci da se vozis po centrima gradova.

Sto se brzine od 120 km/h to je stvarno smesno - DE autoputevi i vecina vozila koja se na njima nalaze su tehnicki sasvim u stanju da omoguce saobracaj i na vecim brzinama, i nema nikakvog razloga braniti tako nesto. Osim toga, ekoloski profil kola u poslednjih 5 godina je drasticno poboljsan, pa jedan moderan Mercedes ili Audi danas i na 160 Km/h zagadjuju mnogo manje okolinu nego modeli iz 2001 na 100 km/h, recimo.

Austrija je oduvek imala ogranicenje brzine, koliko znam.

Medjutim, srpski putevi su toliko losi da je i 120 km/h diskutabilno na dobrom delu deonica "auto puta" - postoje deonice u Srbiji gde bi teoretski bilo OK dozvoliti i >120 km/h ali je to problem zbog vozila koja ucestvuju u saobracaju, cak i da je put savrsen.

Vladd je postavio pravo pitanje - hoce li ikada biti pozvani na odgovornost oni koji te puteve odrzavaju?
[ Miroslav Jeftić @ 01.02.2008. 12:15 ] @
Ako se dobro sećam, u Nemačkoj nema ograničenja na nekim deonicama auto puta, nije neograničena brzina na celom auto putu.
[ stil @ 01.02.2008. 12:21 ] @
Citat:
Austrija je oduvek imala ogranicenje brzine, koliko znam.

Jeste ali ima sporazum po kojem treba da smanji emisiju gasova staklene baste do 2010 tako da intezivno radi na tome.

Nova ograničenja brzine u Austriji: Kazne i preko 2.000 eura!

(24sata.info)
20. 05. 2007. • 22:01

24SI - Ukoliko se ne pridržavate ograničenja brzine u posebnim "IG-L Gebiet" zonama, austrijska policija neće praštati. Ograničenje iznosi 100 km/h, a u zavisnosti od toliko je bilo prekoračenje kazne su i do 2.180 eura, kao i zatvor u trajanju čak šest sedmica!
Austrijske pokrajine ova ograničenja mogu propisivati u maksimalnom trajanju od tri mjeseca, a riječ je o posebnim eko pravilima kojima Austrija želi smanjiti emisiju štetnih gasova koje automobili ispuštaju pri velikim brzinama.

[ vladd @ 01.02.2008. 14:46 ] @
I sada samo da zamislim TE zakone kako se primenjuju na nasim ruinama, bilo putevi bilo vozila. Pa sedeli bi kod kuce kao misevi, masovno, za pocetak.

Pri tome, doticni auto banovi su, ravni, cvrsti, sa kompletnom opremom, i digitalnim WC-ima, sa automatima za sitne potrebe, sa sjajnim restoranima pored puta, tako da se i vidi da su u sluzbi transporta, konfora i udobnosti, i nije coveku zao da plati sitnu putarinu.

A po samajama stazama, sa prostorom za prelaz stanovnika, provaljenim ogradama zbog njiva...
Kao seljaci ukrali ogradu. A sta rade sluzbe za odrzavanje profitne staze zvane autoput?

Poz.
[ Ivan Dimkovic @ 01.02.2008. 14:56 ] @
Citat:
vladd
tako da se i vidi da su u sluzbi transporta, konfora i udobnosti, i nije coveku zao da plati sitnu putarinu.

Ovaj.. Autoputevi u Nemackoj nemaju putarinu za putnicka vozila ;-)
[ Miroslav Jeftić @ 01.02.2008. 15:07 ] @
Nisu besplatni? Imaju valjda vinjete ili tako nešto?
[ Laki_Gen @ 01.02.2008. 15:14 ] @
Naravno da se placaju. Samo, covek fino kaze "sitnina".
[ Danijel Krmar @ 01.02.2008. 15:15 ] @
Čini mi se da se putarina placa za kamione, možda i za autobuse, a za putnička vozila se sigurno ne plaća putarina. Mislim da se to nadoknađuje porezima, ali Ivan zna sigurno više o tome.
[ Ivan Dimkovic @ 01.02.2008. 15:40 ] @
Citat:

Naravno da se placaju. Samo, covek fino kaze "sitnina".

Ne, nema nikakve putarine u Nemackoj za putnicka vozila.

Ne znam doduse da li to vazi i za strance koji dolaze turisticki iz ne-EU zemalja, ali ko zivi ovde svakako ne placa nista kad izadje na auto put ;-)

Nema nikakvih naplatnih rampi, pultova i slicnih gluposti - auto put je ovde put kao i svaki drugi. Doduse, za kamione imaju nacin da naplate putarinu.
[ stil @ 01.02.2008. 15:51 ] @
[em] - Od 1. januara 2005. Nemačka uvodi naplatu putarine uz pomoć satelita . Ovo se odnosi na kamione. Po njihovom ustavu auto-putevi pripadaju narodu jer je cetvrtina izgradjena za vreme Treceg Rajha tako da se ne moze naplacivati putarina za automobile.
[ mrle 011 @ 01.02.2008. 16:04 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: ............
Ne znam doduse da li to vazi i za strance koji dolaze turisticki iz ne-EU zemalja ...........

vazi.
ne placaju ni stranci sa putnickim vozilima, bez obzira dal' su iz EU ili nisu.
[ Danijel Krmar @ 01.02.2008. 16:04 ] @
Ne plaćaju ni stranci, koliko se sećam ni nema naplatnih rampi za putnička vozila već samo za teretna.
[ Nenad Vranjanac @ 01.02.2008. 16:31 ] @
Citat:
Ako je krsen zakon o brzini, kada se ustanovi doticna...
da, s obzirom na dosadasnju transparetnost u svim dosadanjim zbivanjima, nema sumnje da ce i ovde objaviti konkretne i realne podatke.

Citat:
Evo sad na osnovu iskustva Challengera, mozemo da konstatujemo da je brzina bila oko 150.
ne znam kako to mozemo da konstatujemo, osim na bazi pretpostavki koje si i sam sklon da osudjujes.

Citat:
Vladd je postavio pravo pitanje - hoce li ikada biti pozvani na odgovornost oni koji te puteve odrzavaju?
da, a mozda i ovi sto su pravili smesu asfalta jer nema zadovoljavajuce specifikacije?

za ostalo pogledajte ovde, pitanje 25
[ Darko Prelic @ 01.02.2008. 16:37 ] @
ima li sta bolje nego kad geekovi pocnu da pricaju kako je 150 neverovatna brzina i da ih treba streljati ako prezive jer su prekrsili onih 120 koje svi postujemo jel tako?

igrom sudbine se sve tako izdogadjalo nema onoga ili, ako, da su, bla, bla.. i normalno je da voze 200 i 250 ako procene da mogu, to su profi vozaci u jakim automobilima i ne verujem da gospoda koju oni voze imaju vremena na pretek, to sto se dogodilo je slucajnost (ili ne?), u to ne ulazim, ali da je 150 sad ne znam sta, ljudi da li ste normalni.. a da, u jugu jeste..
[ jablan @ 01.02.2008. 16:52 ] @
Da si sam na putu (i u autu), nikoga ne bi bilo briga ni da voziš 450, a ne 150. Sve dok nisi sam, 150 je prevelika brzina, kažnjiva je, a još većim kaznama bi trebalo da se kažnjavaju za njeno kršenje ljudi iz vlasti.

A ovo da oni nemaju vremena na pretek... LOL...
[ Nenad Vranjanac @ 01.02.2008. 17:02 ] @
pa da, to je opet ona prica o lavovima i misevima.
kome se vozi 250kmh, nek se prijavi za formulu.
i nikog ne treba streljati, samo se prekoracenje pomnozi sa koeficijentom i dobije iznos u gotovini/danima
ili neka se zakon promeni, da se lepo skine ogranicenje.
[ Danijel Krmar @ 01.02.2008. 20:44 ] @
Cekaj, ne razumem kako je to normalno da ministar krši propise svoje zemlje? Mislim, znam da to rade, ali šta je tu normalno? Zahvaljujući prihvatanju svega toga kao normalnog smo se i našli tu gde jesmo. Ako to treba da bude normalno neka donesu drugi zakon po kome nema ograničenja, ili još bolje neka to bude dozvoljeno samo onima sa jakim autima i "gospodi". Mislim ne želim nikome loše ali sva sreća što nije bilo nikoga drugog na putu i što samo oni ispaštaju za svoje greške. Toliko od mene
[ qazqaz @ 01.02.2008. 22:29 ] @
Nazalost, mnogi ucesnici ove diskusije ne shvataju sustinu odgovora na pitanje 25.
[ Urkelele @ 02.02.2008. 11:47 ] @
Ja mislim da vozacu ministra nije ni palo na pamet ni u jednom trenutku pitanje broj 25 a narocito odgovor na isti.
[ vladd @ 02.02.2008. 12:53 ] @
A koje je pitanje br 25?

Nije normalno da voze 250, zato sto nam dotocni put to ne podrzava, to je vec neozbiljnost vozaca. Nema te vestine, koja moze da odrzi auto na losoj podlozi. Nije dovoljno samo da je ravna, vec i da je izdrzljiva za te brzine.
Znaci da vozac nije prilagodio voznju svim elementima, vec samo, ocigledno, mogucnostima vozila, koje su ocigledno vece i od mogucnosti vozaca i od izdrzljivosti podloge puta.

I brzina nije prevelika, od 150km/h, bez obzira sto bi geekovi zeleli to da prikazu kao strasnu stravu.

I nisu problem "krsenja" regulacionih propisa, koja iz nekih estetskih razloga nisu dozivela da se napisu izuzeci, a postoje, i podrazumevaju se preko drugih delova propisa.
Nije ministar SVOJIM vozilom "krsio" propise, vec sa sluzbenim, sa posebnim ovlascenjima, svidelo se to geekovima ili ne. Znaci, dozvoljeno mu je da ide van "okvira" propisa, kao sto mu ZOBS dozvoljava.

Ili milicija mora da juri nekoga pod "ogranicenjam" brzine. I moze sebi da dodeli "RAZLOG", sluzbenog uvecanja brzine.

Znaci, streberi su se pogresno "uhvatili" sitnog propisa, ne bi li povecali, izgleda omiljeni, drustveni proizvod: od komarca -magarca.
A tesko ih pogadja kada ih realnost "poklopi".

Druga, veca i znacajnija prica je REALNO krsenje(ili koriscenje nedorecenosti) zakona od strane pojedinih ministara u sklopu zloupotrebe polozaja i nanosenja stete drustvu i gradjanstvu (recimo "trzisni" skok evra u danima kada se obracunavaju kamate za kredite). E to bi bilo vredno razmotriti, a ne tupljenje oko "strasne" brzine, koju cak i spomenuti Yugo moze da postigne. i to sa Tigar gumama...istina retko..

Poz.
[ Ivan Dimkovic @ 02.02.2008. 19:06 ] @
Citat:

I brzina nije prevelika, od 150km/h, bez obzira sto bi geekovi zeleli to da prikazu kao strasnu stravu.

Kako gde ;-)

U Srbiji nema bas puno deonica gde je voziti 150 km/h bezbedno. Da bi neka deonica puta bila bezbedna za 150 mora biti ispunjeno puno uslova, jer svaki od tih uslova u nekom momentu moze znaciti zivot ili smrt.

Zamisli eto u toj Nemackoj koja se pominjala deonicu kvaliteta srpskog auto puta a dozvoljena brzina preko 130... "Glupe" Svabe momentalno ogranicavaju brzinu na putu signalizacijom cim je ostecen put negde makar i malo - a ti probaj da vozis 30 km/h iznad pa kad te uslika kamera eto ti bar 3 punkte na vozackoj :)

Dovoljan dokaz za ovo je da Srbija ima 5 puta vise udesa od proseka EU... Mora da su i to sve smislili geekovi, a poznato je da je Srbija puna najboljih vozaca, najpametnijih strucnjaka za bezbednost i sl... bezbednosni profil srpskog saobracaja je slika i prilika tih genijalaca.
[ Nenad Vranjanac @ 03.02.2008. 00:59 ] @
ostaje cinjenica da neko posredno zakljucivanje uz zamenu teza, za koje si drugima prebacivao i sam tezis da koristis.

suptilno omalovazavanje neistomisljenika ne cini tvoj stav ubedljivijim.

a to sta je pravo a sta nepravo krsenje- kazu lepo japanci: "onaj ko na malom poslu napravi malu gresku, na velikom ce mnogo vecu"
[ BluesRocker @ 03.02.2008. 02:46 ] @
Citat:

Evo ja sam vozio kola po našim auto putevima pre nego što sam postao geek i svaka brzina između 100 i 120 km na sat mi je delovala prevelikom. To je već brzina kad osećam da ne kontrolišem u potpunosti vozilo, a to sve u sred bela dana. Zamisli tek noću kad se ništa ne vidi.
Citat:

I nisu problem "krsenja" regulacionih propisa, koja iz nekih estetskih razloga nisu dozivela da se napisu izuzeci, a postoje, i podrazumevaju se preko drugih delova propisa.
Nije ministar SVOJIM vozilom "krsio" propise, vec sa sluzbenim, sa posebnim ovlascenjima, svidelo se to geekovima ili ne. Znaci, dozvoljeno mu je da ide van "okvira" propisa, kao sto mu ZOBS dozvoljava.

A šta je ministar u sred noći radio u službenim kolima? Zna se kada mu je radno vreme i gde mu je radno mesto. On nema nikakve potrebe da lelemuda po raznim vukojebinama u sred noći jer to nije njegov posao. Kladim se da niko iz vlade pojma nema gde je on bio i šta je radio. Što se tiče ZOBS, on je taj koji treba da utiče da se isti sprovodi a ne da daje kontra primer. Imamo već dovoljno spomenika pokraj puta i nije nam trebao njegov da skrene pažnju vozača na bezbednost u saobraćaju. Njegovo je da sopstvenim primerom ukaže da treba da se vozi bezbedno i pažljivo i da natera ostale učesnike u saobraćaju da slede njegov primer.

[Ovu poruku je menjao BluesRocker dana 03.02.2008. u 12:06 GMT+1]
[ DS_Store @ 03.02.2008. 09:10 ] @
Citat:
vladd: A tesko ih pogadja kada ih realnost "poklopi".

He, he, ali ovo ti je najbolje :}

Da ti kažem nešto o realnosti:
1) Pravio se blesav pred činjenicom da 150 km/h ipak nije prihvatljiva brzina, pogotovo noću, pogotovo na našim putevima;
2) Pravio se blesav pred činjenicom da nije dovoljno da neko ima završen kurs pa da bude profi vozač. Takav "profesionalac" što je njega vozio je očigledno od široko rasprostranjene sorte poluobrazovanih nikogovića koji smatraju da su vrlo profesionalni samo zato što su sticajem nesrećnih okolnosti dospeli na neko kao visoko mesto u državnoj službi:
3) Pravio se blesav pred činjenicom da nije normalno pa ni moralno da se službeno vozilo koristi za privatnu za*ebanciju, u ovom slučaju lov.

Kao rezultat, u realnosti, doživeo je tešku saobraćajnu nesreću, dobio je veštački pršljen i ko zna kakav invaliditet.
[ vladd @ 03.02.2008. 11:42 ] @
Nekako se slazem:

-Potpuno se slazem da je "profesionalni" vozac u stvari losiji amater.

-Slazem se, delimicno, da je 150km/h, "granicna" brzina, postoje deonice, kao doticna, gde "nije strasna", postoje deonice gde je i 60km ludost.

-Ne slazem se da znamo da je ministar bio u za**banciji, posto prosto ne znamo, ali ako nam je lepse, onda zakljucujemo proizvoljno.

I "ovo poslednje" je najzalosnije i najtuznije sto radite. Lepite etikete, omalovazavate i vredjate. A ne znate...

Ta lepote mentaliteta, i formiranja misljenja u magli, izvodjenje zakljucaka ni iz cega me je ponukala da pisem celo vreme.

A ministar neka muci svoju muku...

I da li je krsio ovo ii ono, prekomerno je "kaznjen"...sitan prekrsaj za takvo sakacenje.

Ali, moj veci problem, sto "drustvo" na forumu ne pokazuje dovoljno civilizacijskih i razumnnih elemenata. Sladja je rulja.

A pri tome, zloupotrebe i kojesta, sa vecom stetom po nas, odvijaju se nesmetano. Ne mogu da se ne setim, pre par godina, parolasenja "ne poitiku u fudbal...politika...fuj, fudbal napred..", kad, ovih dana...sta ce mo sada. Lakse je pljuvati ministre i politicare, a mafija kroji kapu. I jos ima "navijace" po forumima, da formiraju misljenja.

Stra se, od dva moguca uzroka ponasanja, dogadja na forumu, nije moje da sudim (objektivno). Ali skakutanje sa realne teme u svemirska zakljucivanja nije u redu, po kome god osnovu zelite...

Poz.
[ Marko_L @ 03.02.2008. 14:36 ] @
Citat:
Ali, moj veci problem, sto "drustvo" na forumu ne pokazuje dovoljno civilizacijskih i razumnnih elemenata. Sladja je rulja.

Civilizacijski i razumni elementi ?
Pa, po svim civilizacijskim normama, biti ministar u vladi jedne države je izuzetno odgovoran posao. Ti kada postaneš ministar, hteo ne hteo, utičeš na ugled svoje zemlje više nego bilo koji drugi građanin, formiraš mišljenje javnosti više nego bilo koji drugi građanin, daješ primer svima ostalima više nego bilo koji drugi građanin... Samim tim, i svaki prekršaj koji napraviš treba da se računa desetostruko, jer ako ministar tako bahato krši zakon, šta tek treba očekivati od običnog građanina koji se ugleda na njega. Pustite te priče o tome kako 150km/h i nije neka brzina. Nije ni 300km/h neka brzina ako se vozi na trkačkoj pisti, međutim na ovom jadu od autoputa, postoje ograničenja sa razlogom. Svako ko se ne pridržava tog ograničenja, ugrožava i sebe i druge. Mislim, u neku ruku mi je i žao nesrećnika, ali kad pomislim na to šta bi bilo da su tom jurnjavom još nekoga osakatili ? Ništa, ono, kolateralna šteta, žurio ministar na sastanak ? Nekako naglo me prođe žaljenje.
Isto kao i ono sa ukućanima velikog brata. Na sve strane kao neko žaljenje, te jadni ljudi... a kad pogledaš činjenice...
a) prebrza vožnja
b) put klizav od ledene kiše
c) jedna od najopasnijih deonica u Evropi
dođeš do zaključka da je šansa da se nešto desi bila barem 90%, što se nažalost i dogodilo. I oni koji su bili u autu, niko da se seti da opomene vozača da se smiri, da ne divlja tuda... i onda kada se desilo to što se desilo, ajde da ih žalimo. A šta da su još nekog unesrećili ko je prolazio tuda i vozio po propisima ?
Sve ima svoje... svako divljanje i nepridržavanje saobraćajnih propisa je prosto magnet za saobraćajnu nesreću. Ali kad to radi ministar, onda je to duplo teži prekršaj.
[ Urkelele @ 03.02.2008. 19:02 ] @
Citat:

Ej buraz, a da se kojim slucajem nesto tako meni desilo (nedaj Boze!) sta bi taj ministar rekao za mene... "Ma ko ga sisa, sto nije postovao ogranicenja, sto nije prilagodio brzinu uslovima saobracaja?" A ko zna, sigurno bi i odgovarao za to sto sam ucinio.

A ovako, sve ce se to prekriti... i nikada nece niko saznati sta se u stvari stvarno dogodilo. E kako sam ja shvatio, mi valjda o tome raspravljamo ovde.
[ vladd @ 04.02.2008. 10:43 ] @
Pa naravno da raspravljamo samo sa pogresnim premisama.

Kakve su to streberske price "sta je radio NOCU na auto putu"...i sl.

Ili mislimo da je radno mesto ministra kao mesto salterske sluzbenice...od 8 do 4, sa pauzom za topli obrok???? Sedi u kancelariji i pise papire....???

Vise puta sam se i sam nocu vracao sa sluzbenog puta, vise puta sam imao odmor posle posla, da bih sacekao kasnije sate, sa manje saobracaja, ne vezano sa mogucom brzinom, ali tim putem do Nisa, taljiga sve sto ima 4 tocka....

Bolje je da se pita sta je uradjeno sa saobracajnicama, asfaltom, ogradama...sta je uradjeno sa osobljem u drzavnim organima, zar se opet zaposljevaju "tetkini" ili slicni, nema veze sto nisu za povecan napor i odgovornost.

Postoje jos neka podpitanja, ali ta se ne ticu bas naseg zivota, ili bezbednosti u saobracaju...

Na nemackim putevima, osim sto su opremljeniji, kvalitetniji...sve je vec receno, ne postoji mogucnost da neciji javasluk "sa strane"(tipa seljaci maznuli ogradu ili rupa na putu) ugrozi bezbednost, osim samog vozaca ili vozila

Poz.
[ Ivan Dimkovic @ 04.02.2008. 10:46 ] @
@Vladd,

To pitaj koalicionog partnera doticnog Jocica - posto je izvesni Ministar u Vladi Srbije jako poznat po zaposljavanju svoje ekipe u saobracajnom sektoru i teranju novinara u 3 lepe koji su otkrili da neko ne radi svoj posao tamo ;)
[ vladd @ 04.02.2008. 15:29 ] @
Ma "koalicioni partner" je prica za sebe, mada ni on nije tema, iako je zasluzio xxx strana teksta.

Mada, ne vidim ni ostale da su se "zalecili" od bolesti zaposljavanja "svoje" ekipe, i znam da g prednjaci u tome, a ni ostali nosioci vlasti ne posustaju ...

I to nam je zajednicki, drzavni problem, ali bar ministrova stranka ume da "ugasi" nesposobne, za razliku od drugih.

Ali, ni to se ne uklapa u naslov teme.

U svakom slucaju, Jocicu, kao coveku, zelim brz i potpun oporavak, a Jocicu kao ministru, zelim da stavi prst na celo....

Poz.
[ jablan @ 04.02.2008. 19:58 ] @
Citat:
vladd: I to nam je zajednicki, drzavni problem, ali bar ministrova stranka ume da "ugasi" nesposobne, za razliku od drugih.

Bojim se da bi dotična stranka ostala bez članova kad bi se zaista desile ove tvoje halucinacije.
[ kelja @ 04.02.2008. 20:00 ] @
A, pa mnoge bi se stranke ugasile kad bi se obracunale sa 'mangupima u svojim redovima'.

Citat:

Mada, ne vidim ni ostale da su se "zalecili" od bolesti zaposljavanja "svoje" ekipe

Evo da se i sa vladdom slozim u necemu.
[ Ivan Dimkovic @ 04.02.2008. 20:02 ] @
Citat:
vladd
I to nam je zajednicki, drzavni problem, ali bar ministrova stranka ume da "ugasi" nesposobne, za razliku od drugih.

A kako ih gase?

A, da... recimo tako sto ih posalju da budu ambasadori u Svajcarskoj :)

Super je to gasenje, onako o narodnom trosku...
[ Slobodan Miskovic @ 04.02.2008. 20:12 ] @
Ocu da i mene ugase u Svici :D
[ kelja @ 04.02.2008. 20:15 ] @
To je stari recept, s tim sto je Marsicanin ipak znatno manja stetocina nego recimo ove pljuce:
http://www.svevesti.com/?l=sr&a=2099

Ili mozda gresim?

Uh, izvinite, pa oni su (bili) DS kadrovi...
[ Ivan Dimkovic @ 04.02.2008. 20:18 ] @
Pa veca verovatno nije, mada ako zagrebes sve te politicke partije koje jesu/su bile na vlasti - doci ces do jako visoke cifre "zaturenih" stetocina.

Ko zna, mozda se Samaricanin, Jasusevic i ekipa vrate u nekoj novoj iteraciji u zizu javnosti kao neki ministri i sl... - jebga, mozda bude opet potrebe za "grande koalicijom" :)
[ kelja @ 04.02.2008. 20:22 ] @
He, prosto da covek pozeli jedan radikalski 'break'
Dobro, preterao sam, ali moramo biti pravedni pa reci da nisu Kapitalac i Legalista jedini problemi Srbije.
[ Ivan Dimkovic @ 04.02.2008. 20:27 ] @
Heh kamo srece da jesu.
[ vladd @ 05.02.2008. 00:36 ] @
Prvo Marsicanin nije bio ministar, ali nema veze, vazna je kafanska politika, zgodno je zaboraviti i Vuksu i Ljilju, ...ipak je lepse zaboraviti...los primer, skoro pa pozitivan

A kakvu li je stetu napravio doticni sa podocnjacima, ne znamo, ali znamo za neke druge stetocine, ali nisu zanimljive.
Dvojica spomenutih su samo isplivala u javnost zato sto su prebahatili, a "povucene", ministre(i ministarke).. (poljoprivrede, vojske) smo "ostavili" kao nedorecene....

Ali ovo zaista nije tema, mada, mozda se Ivan doseti jos necega, visprenog i nepovezanog

Poz.

P.S. "Radikalski brejk" smo imali, i nije bilo sjajno, dapace. Izgleda da je ipak Crvenkapa provalila vuka
[ stil @ 05.02.2008. 05:06 ] @
Ili u krajnjem slucaju dobijes status izbeglice u Rusiji. I to sve samo zato sto si nosio gajbice ....
[ mrle 011 @ 05.02.2008. 12:51 ] @
ovde se vec 20 godina nista drugo i ne desava, osim sto politicka elita i njoj blizak sljam pravi stetu drustvu, tj. pribavlja sebi korist.

ko pazljivo slusa, moze cuti samo skljocanje njihovih celjusti dok zderu ono sto su milioni ljudi stvarali u doba, kako vi kazete, zlih komunjara i stektanje masina za pravljenje magle.

[ Ivan Dimkovic @ 05.02.2008. 12:55 ] @
Dobro, Mrle,

Jasno nam je iz svakog tvog posta na sta ciljas. Moram samo da te upozorim na cinjenicu koju si nekako zaboravio - da je vecina likova cije skljockanje celjusti cujes nastalo kao spin-off KPJ, ili su djaci dobrih KPJ ideoloskih ucitelja.

Prema tome, osim tog blagostanja koje nam je taj komunizam donosio, doneo je jos jedan poklon - malu kutiju, poznatiju kao Pandorinu koja je otvorena neke davne osamdeset i neke, i iz koje su isetali neki novi klinci :)

[ vladd @ 05.02.2008. 14:06 ] @
AU, ovo je BINGO.

Reko vruca izjava, i dramaticno istinita. Samo je period nesto duzi, bar duplo.

To je okosnica, dopunjena varijantama sa prljavim novcem i specijalnim(posebnim) likovima, nekako beneficiranim prvo u sluzbi a nakon toga u RL-u

Poz.
[ fanfon @ 05.02.2008. 16:57 ] @
Citat:
stil: Ili u krajnjem slucaju dobijes status izbeglice u Rusiji. I to sve samo zato sto si nosio gajbice ....

Milion gajbica-milion maraka...
[ vladd @ 05.02.2008. 18:17 ] @
Ma pusti fanfon, ne bi on znao da prebroji ni slepere a ne gajbice, takve su cifre u igri. 8-13 mlrd dolara, pa neka je i 5, masna cifra, za maleno drustvo i gajbice koje zveckaju.

Ala smo snazno zaronili u off...

Poz.

[Ovu poruku je menjao vladd dana 05.02.2008. u 19:56 GMT+1]
[ zoran @ 08.02.2008. 00:59 ] @
ali...ovako je skrenuo pažnju na sebe...i rekao bi: ~deco...ovako nemojte da vozite...nikada...našim AP~~inače može svašta da se desi

Vari'anta II
Da se vozio po propisima , sve bi prošlo kako treba i niko ne bi ni znao da u suprotnom može gadno da se na'ebe....i niko ne bi znao da je išao u lov za vreme radnog vremena....i niko ne bi znao da je kršio saobraćajne propise....i niko ne bi znao da je službeno vozilo koristio u privatne svrhe....i niko ne bi znao da je upuco kera umesto zeca.....i niko.....auuu..pa osudiste čoveka po gomilu stavki _____________...i niko i dalje ne bi mnogo mario za naše jadne puteve i ograde

Ja ipak smatram da je čovek hteo da nas samo lepo upozori i skrene pažnju...i da je ovo možda najbolji način...svaka čast..pažnju nam jeste skrenuo.
[ zoran @ 08.02.2008. 01:06 ] @
Šta deca znaju šta je 100pedes km/h ...u takvom vozilu,...to je kao stojadinom 60km/h ..možda i manje.
Predlažem mu da sledeći put nabavi vozilo sa VSC sistemom kontrole.
Neko napisa 0.5s za kapiranje ABS ...taj što je napisao neka se seti osnovne škole, fizike i 150 klikera...
[ vladd @ 08.02.2008. 11:51 ] @
Da li si se baaas ispraznio.
O cemu ti sada pricas. Imas zelju da izlupetas neke stvari, ovako kao za kraj. Kakav lov, ili bi to bas zeleo da jesta, da bi izazvalo verbalnu dijareu. Ko se to pa vraca iz lova u 12 nocu???

Zasto lupetas bez osnova, samo da bi PLJUVAO, bezocno, na prvu loptu..onako bez krivljenja ijedne vijuge...

Ako ti nije jasno, popricaj sa lovcima i vidi kada se lepo lovi i sta. I da li sa prvim sumrakom krecu kuci...za pocetak, ili kraj

A bas me cudi da niko od visprenih nije primetio novinarsku racunicu da je pas imao 22 litre krvi???

[Ovu poruku je menjao vladd dana 08.02.2008. u 13:17 GMT+1]
[ pajaja @ 08.02.2008. 12:49 ] @
Zamolio bih da prestanite sa vredjanjem, i da se drzite teme (ako je uopste ima...)
[ vladd @ 08.02.2008. 12:59 ] @
Nema zelje za uvredom. Neka se otvori politicka tema, ili cela soba, pa da diskutujemo.

Ovo je ipak nesreca, i tako je treba gledati. Hriscanski. Muslimanski, Budisiticki...pokrenite bilo koju veru i ubedjenje..isti je odnos..

To sto se neko ne slaze sa Jocicem, ili je pogodjen atakom na neke od sest - sedam grupa (ne govorim mafija, posto nije adekvatan izraz), to nema veze sa temom, slazem se sa konstatacijom, ako je uopste ima.

Saobracaj ne prasta, ne gleda na titule i popularnost. Niko nije pelcovan protiv smrti ili sakacenja...

Nesreca je zlo u zivotu pojedinca, bilo da je ovakav ili onakav.

Ne zelim to ni neistomisljenicima ni neprijateljima. Vise volim da sam u sukobu sa istima, a da su mi zivi i zdravi...

Jednostavno reagujem na ispoljavanje specificnog karaktera, da se dozvoli oduska u sitnoj dusi, i da skrene razmisljenje u odvratnu stranu.

Poz.
[ jablan @ 08.02.2008. 13:12 ] @
Citat:
vladd: Ko se to pa vraca iz lova u 12 nocu???

Kako ko? Pa svako ko posle lova zaglavi u birtiji.
[ BluesRocker @ 08.02.2008. 13:28 ] @
Sve je moguće kad si ministar u telefonskoj vladi.
[ vladd @ 08.02.2008. 13:56 ] @
A pa onda je strasno, kada se posle lova "zaglavi" kao maloletnik DO 24.00

Kada sam se ja zaglavljivao, gledao sam uranke

Poz.

P.S.
Izvini, koji je problem sa telefonskom vladom??? Osom sto je masni off??
Po meni, Nobelova nagrada Kostunici za politiku, za suptilno smirivanje petlica, i onog gitariste sto laze pred kamerama i pod zakletvom.... bahaha
[ Ivan Dimkovic @ 08.02.2008. 14:07 ] @
Citat:

Nobelova nagrada Kostunici za politiku

Neko treba da obavesti montipajtonovce, pa da mu se ispuni i ta zelja, bar na ekranu :)
[ kelja @ 08.02.2008. 14:33 ] @
Citat:

Po meni, Nobelova nagrada Kostunici za politiku,

Vladd, da li to ostavljas pusenje, pa su posledice kriziranja ovako opake?
Znam, prva nedelja je gadna, posle je lakse...
[ vladd @ 08.02.2008. 15:10 ] @
Grip je cudo, smanjuje kolicinu nikotina... dramaticno..

No bar sam tu u pravu.

Jos ako se dogodi zamena dokumenta, kao sto mislim da hoce, pa mora mu se priznati, jbga, veliki plus za kantri Srbiju

Poz.

BTW, ja sa nekim sosonima ne bih pricao ni telefonom.., ali ajde, da se ne pravi steta u Boru...

Mrzeli ga vise ili manje (ne moze se on voleti), mora da se prizna cool potez, da je meni neko to uradio, pa pokrio bih se usima najstrasnije...
Ne znam za sta sve nije maher, ali za neke...je cisti flit, streptomicin..
Sto 00 nisu rekla da nece da pricaju aaa?

Mora da je neka provizija doprinela da pokleknu , ili ne, u stvari, pre ce biti neki veliki interes za Srbiju, pogresio sam u prvoj konstataciji......greska ..sorry..
[ DaliborP @ 08.02.2008. 15:43 ] @
vladd, ja tvoje tekstove uopste ne razumem, ni pocetak ni kraj a ni poentu.

Jel mozes malo da uprostis nacin pisanja bez toliko metafora, slenga, skrivenih poruka, ili ne znam vise cega? Dobronameran savet.
[ vladd @ 08.02.2008. 16:03 ] @
Aaa, mora malo da se misli...ali stvarno ...ne moze prosto..

Sta je nejasno. Sto se ne srecu ljudi koji nisu jednostavno polarisani crno - belo, volim Tomu ili volim Tadica...

Ako je neko los, po meni, in je los iako mi je politicki blizak.. Ako je dobar, onda je dobar, pa makar bili razliciti u politickom shvatanju.

Ili da je retkost da neko SAMO voli Srbiju.....i simpa su mu svi koji rade(i kada) u NJENU korist.

Kod mene "nema" (ne postoji) prost odnos Zvezda- partizan, i to je, mnogima problem.

To sto neki zele prost, leprsav zivot, gde se mozak pomalo ukljuci samo kada je kviz...tu je mozda problem, moj ili nekih..zavisno da li sam u debeloj manjini.

Ne vidim zasto bih uprostavao nacin pisanja, pa to ne bih bio ja, i vi ne biste bili vi. Nisam ja uciteljica koja svakome bas mora da objasnjava. Niti dajem kontrolne ni ocene.

Hoces jednostavnije, ali samo zadnji post.

Ako je sukob u Vladi fingiran, da se isposluje ozbiljan dokument (o pridruzivanju- za koji Djelic ima mandat da potpise..."put u evropu", ali pravi), a ne ovaj papir, koji bi rektor mogao da potpise (stavka 3 se odnosi na br studenata ...i to je jedino smisleno), onda je to SOLIDNA politika, koju pohvaljujem...

Ako je pijacna svadja, a ministri nadali dreku, da se sastanu zbog rudnika i dobrog odnosa sa kupcem, a u pricu (osim lazi da sednicu zakazuje i potpredsednik..) ubacili PAROLETINU da je neko protiv europskog kursa....e takav bezobrazluk je nesto, i premijerovo tegljenje nosa doticnima je, po meni, OPRAVDANO.

Nazalost, sto se politike tice, cista nula "0"..samo steta za Srbiju

Shodno prvoj predpostavci, ako je tacna, a postoje i najave iz EU, sada se mi kao mladi majmuni, punim zarom, nephodno valjda, treba jos vise i bolje da polarisemo i sukobljavamo, umesto da sacekamo da finta prodje i ZAJEDNICKI pobedimo...
Valjda da iskalimo neke unutrasnje besove..
Pametno...glupavo...sta mislimo...ili nije vazno, VAZNO je da neko NE VOLI kostunicu ili dinkica ili koga god...
Mozda je vazno, ali samo njemu....sta nas davi okolo koga voli...neka voli plavuse

U tome je poenta....neka

Poz.
[ DaliborP @ 08.02.2008. 16:32 ] @
Kristalno jasno.
[ Nenad Vranjanac @ 08.02.2008. 17:01 ] @
Citat:
vladd:Ili da je retkost da neko SAMO voli Srbiju.....i simpa su mu svi koji rade(i kada) u NJENU korist.

sjajno jos samo da se definisu pojmovi "u korist" i "voleti srbiju"

drugo, ti rece da si objektivan, nisi simpatizer... a ovde pominjes "simpa"
[ kelja @ 08.02.2008. 17:02 ] @
Citat:

Ako je sukob u Vladi fingiran, da se isposluje ozbiljan dokument

Kako se to zvase?
Odbrambeni mehanizam?
U svakom slucaju, nema mnogo veze sa realnoscu.
[ vladd @ 08.02.2008. 18:28 ] @
Neko ne moze a neko ne zeli da shvati..to je jedna vrsta razlika..ovde vidim forsaz ovih pod 2. Ne odgovara im...

Ipak nije diskusija o meni..i mojim simpatijama...

A sta ako EU vrati na potpis dokument o pridruzivanju....kako ce kelja da nam reaguje...taman ostrio sekuru, a dzabe.:)

Ali bas me briga ako je neko maliciozan ili zagrizen...ama bas njegova stvar.

Uostalom, sled dogadjaja demantuje neke isforsirane stavove, ne vezano za kolicinu spama...i pogresnog zakljucivanja

Poz.
[ Nenad Vranjanac @ 08.02.2008. 19:33 ] @
Citat:
vladd: Neko ne moze a neko ne zeli da shvati..to je jedna vrsta razlika..ovde vidim forsaz ovih pod 2. Ne odgovara im...
Ipak nije diskusija o meni..i mojim simpatijama...

a neko etiketira sakom i kapom, a istovremeno su mu ti ljudi mrski.

sa simpatijama i nobelovim nagradama si sam prvi poceo, (ako se ne varam)?
[ vladd @ 09.02.2008. 00:27 ] @
Varas se jako, da ste mi mrski, ne bih vise rec prozborio.:)

Simpatije imam za svaki dobar potez, ali nikako nije trajna, ili vecna simpatija. Za cas moze da se preokrene, u nesto sasvim suprotno, ako primetim velika brljotina.

Naravno, mislim na stvari koje se ticu kako mene tako i zajednice u kojoj sam. Da ne pomislite da me se tice ako je neko varao zenu ili se oblokavao u kafani.

A neki bas uzivaju da izvode nakazne zakljucke. Mozda je obicno przenje, ali ne zelim nikoga toliko neozbiljno da shvatam.

Poz.
[ mrle 011 @ 13.07.2008. 09:38 ] @
evo vec sa trece, razlicite, strane cuh da oni nisu naleteli na kera, nego da se ker, jocicev, vozio unutra u autu, pa da je valjda zaskocio vozaca.
dal' je jos neko cuo to?
[ drbogi @ 14.07.2008. 02:34 ] @
Šta tačno podrazumevaš pod zaskočio?
Malo je neverovatno da pas bas tako nasrne na vozača iz čista mira...
Postoji ta tradicija "saobraćajki" ministara policije i ne samo njih, kod nas, a zbog čega je sve toliko misteriozno oko te nesreće nije mi jasno?

[Ovu poruku je menjao drbogi dana 14.07.2008. u 17:20 GMT+1]
[ biotech @ 14.07.2008. 10:51 ] @
gledao sam sinoc neku emisiju na discoveriju kako u kini rade experimentalno lecenje maticnim celijama
ima dosta ljudi koji imaju slican problem njemu do onih sto boluju od parkinsona, skupljaju se iz celog sveta, rezultati su zanimljivi
mozda mu nebi bilo lose da se raspita...
[ SASA M. @ 15.07.2008. 01:51 ] @
Citat:
mrle 011: evo vec sa trece, razlicite, strane cuh da oni nisu naleteli na kera, nego da se ker, jocicev, vozio unutra u autu, pa da je valjda zaskocio vozaca.
dal' je jos neko cuo to?

Ja sam takodje cuo da je pas ugrizao vozaca, iz tzv. proverenih izvora. Iz nekog razloga je navodno pas koji se vozio pozadi skocio na vozaca.
[ Zeleni zub @ 15.07.2008. 12:08 ] @
Jel se pominjao pas u nekom izvestaju/vesti ?
Da je pas nastradao nasli bi les, da je pas preziveo i na primer ispao
iz auta pretpostavljam da bi dotrcao do gazde...
[ SASA M. @ 15.07.2008. 15:12 ] @
Spominjao se neki lokalni pas na koga su navodno naleteli i zbog njega se prevrnuli. Medjutim o ovome u kolima se u zvanicnim vestima nista ne govori.
[ slalic67 @ 18.07.2008. 00:02 ] @
Nisam video da je neko postavio pitanje, sta je ministar radio u sluzbenom vozilu u gluvo doba noci na Niskom autoputu? Da li je imao popunjen putni nalog, da li se radilo o sluzbenom putu sluzbenim vozilom ili koristenju vozila i zozaca u privatne svrhe?
Prisustvo alkohola u krvi, da li je izmereno kod obojice, vozaca i suvozaca kako zakon nalaze?
Da li je pokrenut kazneni postupak za utvrdjivanje odgovornosti, obzirom da su krecuci se nedozvoljenom brzinom probili metalnu ogradu i presli na suprotnu traku autoputa, cime su izazvali tezu povredu zakona o sigurnosti u prometu...i samim cudom nikoga nisu ubili iz suporotne trake.
Time sto policija ne postupa u skladu sa zakonom i pravilima sluzbe, jasno se stavlja do znanja da zakon sluzi samo za one koji nemaju funkciju, nikoga od politicara u porodici, niti novca za kupovinu vlastitog mira.
Zao mi je sto je jedan mlad covek postao invalid. Zalim sto zivim u zemlji u kojoj se ovakve stvari desavaju.