[ vladd @ 08.02.2008. 13:02 ] @
Javise da je nesto puklo u blizini Merkatora na Novom Beogradu. Ne bi bilo mozda za obracanje paznje, da nisu dodatno javili da je postavljena bomba u jos jednoj prodavnici Merkatora, negde u Srbiji..

Sihrono...ili sta?

Ovo nece na dobro da izadje..

Poz.
[ Miroslav Jeftić @ 08.02.2008. 13:11 ] @
Rekoše u Čačku, ali navodno lažna dojava. "Patriote" na delu, šta reći drugo. Šljam najgori.
[ dexxx @ 08.02.2008. 14:04 ] @
Ma sigurno da su patriote... mozda je Amfilohije lično izigravao Boška Buhu...

Naravoučenije... dok se ne uhapsi osumljičeni, nemoj da daješ paušalne ocene... u krajnju ruku je neozbiljno.
[ Miroslav Jeftić @ 08.02.2008. 14:13 ] @
Zanimljivo, nisam rekao ko su patriote, a već si ponudio identifikaciju. Da nije možda slovenački ambasador otišao da baci bombu?
[ etjen @ 08.02.2008. 14:30 ] @
Bas nam sad to treba...
Koliko ima poremecenih ljudi to je neverovatno.
[ Emil Ranc @ 08.02.2008. 14:41 ] @
Evo i ja se usuđujem da tvrdim, i pre istrage: izvršilac napada je na svoj čin podstaknut trenutnom ulogom "zlih Slovencaca koji predsedavaju EU i žele da nam otmu Kosovo".

Reč pod navodnicima, "patriota", sasvim dobro opisuje počinioca. To je pojedinac (možda deo neke grupe) koji misli da ovakvim postupcima pomaže svojoj zemlji, ali je u stvari u velikoj zabludi.
[ Ivan Dimkovic @ 08.02.2008. 14:46 ] @
Haha bilo bi interesantno kada bi ti imbecili poceli samoubilacke napade - kako ih nema bas puno, Darvin bi brzo odradio svoje :)
[ Miroslav Jeftić @ 08.02.2008. 14:56 ] @
Jedino ako će to da rade u svojoj sobi. Inače ne vidim šta tu može da bude smešno.
[ Nenad Vranjanac @ 08.02.2008. 15:13 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Haha bilo bi interesantno kada bi ti imbecili poceli samoubilacke napade - kako ih nema bas puno, Darvin bi brzo odradio svoje :)

reko bih ti ja sad tacan broj koliko ih ima, ali nije u skladu sa pravilnikom. a cifra nije mala.

a ova akcija nekako dodje u pravo vreme, jer suvise dugo nam je urusavan ugled moramo ovako i na slicne nacine da se vratimo na pravi kolosek- sto pre.
[ Emil Ranc @ 08.02.2008. 15:25 ] @
Jel se ti šališ, ili si ozbiljan? Ako nastavimo ovako, sve što ćemo da postignemo je da još više sjebemo privredu ove naše nesrećne zemlje.
[ Ivan Dimkovic @ 08.02.2008. 15:29 ] @
Pa pazi, moze imati i privrednog dobitka, recimo - mozemo da otvorimo medjunarodnu skolu za bombase i ubice.

Recimo, tehnika "beogradska sacekusa" je vrlo dobar nacin za uklanjanje ljudi - pa kockaste glave Srbije mogu i da donesu nesto love u istu sa kursevima ;-)
[ vladd @ 08.02.2008. 15:37 ] @
Valjda da podignemo ugled kod Al Kaide...gde drugo.

Demokratija ima svoje negativne posledice, da omogucava i ludacima da se bave politikom bez ogranicenja.

Po meni, ako se ovo ustanovi da je "odbrana Kosova" ( to nije ni odbrana vec neprskani terorizam), da se doticnom sprovodiocu pravde ukinu gradjanska prava, izbaci iz stana sa porodicom i ostavi da razmislja o bitnim stvarima.

Ako nije opet neko na meti, "poznat policiji".. od ranije...

Ispada da ih policija sve zna, samo nemaju vremena da se druze..

Poz.
[ žutokljunac @ 08.02.2008. 15:47 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Haha bilo bi interesantno kada bi ti imbecili poceli samoubilacke napade - kako ih nema bas puno, Darvin bi brzo odradio svoje :)

Možda njih i nema baš puno ali ima puno onih koji ovo podržava.
Nego, javiše sinoć da treba Cecili da hapse. Šta bi? Gde je zapelo?
[ Horvat @ 08.02.2008. 17:19 ] @
oooo debila

srbijo,zemljo dembelijo

@nenad vranjanac
"svaka cast" na "misljenju"

"pobij kopilad!! "
*smorenismajli*

edit:ispravljeno ime,sorry na tome ;)

[Ovu poruku je menjao Horvat dana 08.02.2008. u 19:32 GMT+1]
[ Nenad Vranjanac @ 08.02.2008. 17:34 ] @
vranjanac, ne vranjac.

a po tvojoj reakciji vidim da si "shvatio" smisao mog posta "ispravno"
[ burex @ 08.02.2008. 18:00 ] @
Opet smo na putu da budemo "moralni pobednici"...
Ovo, u kombinaciji sa najavama skorog proglašenja nezavisnog Kosova i neslaganjima političara, će da nas zabije ispod Džibutija. Ko preživi, pričaće.
[ noreniou @ 08.02.2008. 18:01 ] @
Vidim MIP Slovenije protestuje protiv ovih bombi.........
Sada govore o tradicionalnom slovenačko - srpskom prijateljstvu (kao drugari smo :), a
verovatno misle i na dokazano prijateljstvo iz 91. godine. '*'smorenismajli'*'

(mislim ne podrzavam ja ovako ekstremna dela, medjutim kao i u svemu imate akciju i reakciju,
akcija je stav slovenackih vladajucih politicara koji se ne svidja velikoj vecini ljudi, a reakcija je delo koje se desilo danas koje opet velika vecina ljudi ne podrzava)
[ etjen @ 08.02.2008. 18:02 ] @
Citat:
žutokljunac: Možda njih i nema baš puno ali ima puno onih koji ovo podržava.

Bas me zanima koja je logika onih koji ovo podrzavaju?! Na koji nacin je ovo dobro?!

Inace nadam se da ih nema puno koji to podrzavaju.
[ etjen @ 08.02.2008. 18:05 ] @
Citat:
noreniou: Vidim MIP Slovenije protestuje protiv ovih bombi.........
Sada govore o tradicionalnom slovenačko - srpskom prijateljstvu (kao drugari smo :), a
verovatno misle i na dokazano prijateljstvo iz 91. godine. '*'smorenismajli'*'

(mislim ne podrzavam ja ovako ekstremna dela, medjutim kao i u svemu imate akciju i reakciju,
akcija je stav slovenackih vladajucih politicara koji se ne svidja velikoj vecini ljudi, a reakcija je delo koje se desilo danas koje opet velika vecina ljudi ne podrzava)

A zamisli kad bi sad Slovenci "reagovali" pa bacili oni bombu na neku nasu firmu u Ljubljani. Sta bi posle bilo?
[ Horvat @ 08.02.2008. 18:33 ] @
davno je bilo nekih ovakvih sranja
pomislice ljudi da tu nesto ne valja -_-
[ noreniou @ 08.02.2008. 18:41 ] @
Citat:
etjen: A zamisli kad bi sad Slovenci "reagovali" pa bacili oni bombu na neku nasu firmu u Ljubljani. Sta bi posle bilo?

ne bi bilo nista, jer budimo realni srpskih firmi i nema u Sloveniji :)
a drugo zamisli da ipak imamo neka (jaka) predstavnista tamo, pa da se odavde nadju pametnii politicari
i odvale parole tipa - ''Ma ajte slovenci, sto se prepirete sa hrvatima povodom piranskog zaliva, izlaska na more i zepra,
(jer zaboga, to je jedinstven i nepovezan sa nicim slucaj) kad je to sve hrvatsko, i kad na to nemate nikakva istorijska prava''.

I sada sta mislis, sta bi bilo da se takve izjave pojavljuju svaki dan, visemesecno ?
da li bi

pod a) slovenci slali razne inspekcije u 'nasa' predstavnistva i nalazili razne nebuloze,
pod b) rekli bi - a, ne gresite, to je nase i na tome se zavrsilo, i ne bi bilo nista, jer zaboga demokratija vlada u dezeli,
pod c) nasao bi se neki 'pametnjakovic' da uradi nesto slicno danasnjim dogadjajima,

koji je najpriblizniji odgovor ?
na izboru imate pomoc - prva ruka, dupla sansa i treca sreca :))))))))))))
[ žutokljunac @ 08.02.2008. 18:43 ] @
Bio sam na dosta razgovora za posao, ali nikada kulturnije, poštenije i profesionalnije ljude nisam sreo.
Meni je to dovoljno.
[ IvoD @ 08.02.2008. 18:55 ] @
Citat:
etjen: A zamisli kad bi sad Slovenci "reagovali" pa bacili oni bombu na neku nasu firmu u Ljubljani.

Koju npr.?
Službe razmatraju i opciju ''Markale'' (ne mora biti politička varijanta).
Mercator je počeo da jača na našem tržištu a pored naših konkurentskih firmi ima i stranih.
Zašto neko od njih ne bi iskoristio momenat da naplaši potrošače (profit opravdava sredstvo)?
[ etjen @ 08.02.2008. 20:19 ] @
noreniou

Ja ne branim Slovence, ja osudjujem ovaj napad. Ako se ne slazemo politicki sa njihovim misljenjem, politicki im i treba uzvratiti, a ne bacati bombe, i to je poenta. Ovakvim cinom koji se desio ISKLJUCIVO mozemo lose da prodjemo, nista se ne postize osim pogorsavanja situacije, to je jednostavno tako.
Svako ko misli da je ovo ispravan potez neke nase organizacije ili pojedinca (ko god da je), se ozbiljno zavarava da to moze na bilo koji nacin da pomogne Srbiji. (zar nismo vec dosta slicnog videli u ne tako dalekoj proslosti)

Odgovor na pitanje:
d) mislim da bi od Slovenije dobili iskljucivo politicki odgovor

IvoD

Nije bitno koju, to je ionako bilo hipoteticki.
Daj Boze da nije politicki, ne bi podneo neke stvari opet, mnogo toga sam izgubio...
[ Ivan Dimkovic @ 08.02.2008. 21:27 ] @
Ja mislim da se "bombas" nikad nece pronaci.

Ko je i zasto ovo uradio ostace misterija. Jedno je sigurno, ako je neko hteo da "kazni" Sloveniju zbog fakta da predsedava EU u momentu kada se donose neke odluke koje se ticu Srbije, taj se grdno preracunao - bas kao sto se preracunao jedan drugi lik davne '90-te kada je umislio da uvodjenje sankcija Sloveniji unutar SFRJ ima ikakvog smisla.
[ IvoD @ 08.02.2008. 21:52 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:Jedno je sigurno, ako je neko hteo da "kazni" Sloveniju zbog fakta da predsedava EU u momentu kada se donose neke odluke koje se ticu Srbije, taj se grdno preracunao

Ma ne bi trebalo da se bavimo ni pretpostavkama u ovom smeru. Pandora treba da ostane zatvorena. Zadnji izbori su pokazali vrlo oštru polarizaciju i samo fali da nam neko baci ''petardu'' pa da krene kanonada. Što brat brata može da ubije to ne može niko.
Mislim da bi ovu temu trebalo izbrisati da bi se na ESu ''odmorili'' od ovakvih stvari.
[ sasa_vu @ 08.02.2008. 22:10 ] @
Citat:
samo fali da nam neko baci ''petardu'' pa da krene kanonada.

Ista stvar se ponovila sa Tempom, lazna dojava o bombi.....
[ dexxx @ 08.02.2008. 23:16 ] @
Jao, eto... propade vam šansa da se naslađujete i dalje...
Dojavili da je postavljena bomba i u Tempu... vidite, problem je taj što je Tempo SRPSKI...tako da nijedan "patriota", "šovinista", "klerikalac" ili bilo kakav drugi bauk koji korača po noći i plaši malu inostranu decu, i kosmopolitski nastrojenu intelektualnu elitu ne bi sebi dozvolio da pripreti stubu srpske veletrgovine, kakav Tempo, nesumljivo jeste...

Hajde rezmislite, zar ne postoji šansa da je to uradio neko drugi:

1. neki ludak, bez razloga
2. neko od konkurencije ("mala bara puna krokodila")
3. besan kupac
4. nezadovoljni zaposleni
5. neko treći, ko jednostavno mrzi tržne centre, pa se potrudio da ih malkice isprazni, bar za jedan dan...

Tolika opterećenost politikom smeta ovom narodu, ovoj zemlji, koja je upravo zbog politike u totalnom qrcu.

Hajde da se ne bavimo procenama koliko "kojih" i "čijih" ima, ko su bolesnici, a koji razmišljaju normalno, ko je u pravu a ko nije... lepo sam rekao i u prethodnom postu na ovoj temi... nemojte govoriti "hop" pre nego što skočite...

A ako nisam u pravu, aj mi onda recite zašto su upleli Tempo u priču, kad to nije slovenački centar???
[ Ivan Dimkovic @ 08.02.2008. 23:44 ] @
Ma da, dexxx - nenormalni ljudi, mozes misliti kakva je to paranoja, kada su se noc pre eksplozije skupila ekipica drugara iz Obraza onako slucajno u gradu.

Pa svasta, oni se okupljaju svaki dan ispred dragstora i pricaju neke ruzne reci, ponekad zapale i pekaru neku, ali to je sve igra... nemojmo decu da kvarimo. Nema sanse da je tu bilo sta ruzno ili organizovano. After all, mi smo poznati kao pobednici ratova u kojima nismo ucestvovali :)

Mora da su i oni od neke "konkurencije" - Obrazovce je poslao Aca Pekar onomad da spale pekaru u NS, a sada su ih u stvari poslali iz Sindikata Umetnika, posto su doculi da albanski umetnici ne placaju PDV na prodate karte... A kad je sve tako lepo objasnjeno, eto i za Merkator sigurno ima neko jednostavno objasnjenje koje ce nam umiriti san.

Svasta od nas.

Jbt :(

Citat:

A ako nisam u pravu, aj mi onda recite zašto su upleli Tempo u priču, kad to nije slovenački centar???

Pa da mislimo da je zavera, svasta :)
[ Miroslav Jeftić @ 09.02.2008. 00:16 ] @
Citat:
dexxx: 5. neko treći, ko jednostavno mrzi tržne centre, pa se potrudio da ih malkice isprazni, bar za jedan dan...

Da, ovo je stvarno najverovatniji razlog, jasan slučaj tržnocentarofobije. Obrati pažnju da je u Merkatoru pukla prava bomba, dok je u Tempu bila samo lažna dojava, ima razlike.
[ dexxx @ 09.02.2008. 11:44 ] @
Da, jeste, ali ponavljam, zašto mislite da je to delo nekog ko mrzi Slovence, ili ih "opominje" zbog ovog ili onog... pa u tom `ebenom Merkatoru rade Srbi, a ne Slovenci...!!!
Mislim, ako terorističkim aktom želiš da pošalješ poruku nekoj državi, sigurno joj nećeš napasti tržni centar...
To je lepo opisao Karlos Marigela (R.I.P.) http://www.marxists.org/archiv...nual-urban-guerrilla/index.htm

[ Ivan Dimkovic @ 09.02.2008. 11:46 ] @
Jebi ga, Dexxx - nije bas da su ti koji razmisljaju kako da "pokazu" Sloveniji puno pametni.

Videlo se par puta u proteklih par decenija.

Naravno da u Merkatoru rade Srbi - cak je i gradonacelnik Ljubljane Srbin... al' mislis da neko slusa? :)
[ Horvat @ 09.02.2008. 11:59 ] @
ko go da je,nije se ptica posrala pa g**** eksplodirao,nije lazna dojava da se privremeno zatvori /isprazni tc merkator,vec je oruzje sa namenom masovnijeg ubijanja/zastrasivanja

pa makar bio i cilj "odbrana kosova" [kako debilno zvuci],ili "neplacanje reketa" ili p**** materine,bomba JE eksplodirala,a posto je ovo anarhisticko-oligarhijska drzava,sumnjam da ce se ista resiti po ovom pitanju

treba da se ocekuju srednjoskolci 17. februara po gradovima kao sto su bili i marta neke tamo "davnije" godine,kada je koscurica pozvao na "protest"
[ Fuzz @ 09.02.2008. 12:37 ] @
Eksplodirala bomba u trznom centru - vi ste vec u tu pricu ubacili Amfilohija, Kostunicu, Obraz, zatucani srpski mentalitet...znaci cekamo jos Seselja koji je preko SANU dojavio Mladicu da napravi bombu koju ce Legija baciti na neciji lokal. Usput nas je i Ivan upoznao da je ono sto smo imali prilike da vidimo nedavno u Beogradu albanska "umetnost"...I sve u svemu, imamo jednu zaokruzenu EM temu.

Samo cudi me da su te primitivne velikosrpske nacional-klerofasisticke retrogadne snage zaboravile da bace bombu na IDEA-u. Mislim Hrvati, pa jos u savetu bezbednosti...cccc...

Btw, Horvat, "oruzje sa namenom masovnijeg ubijanja/zastrasivanja" se ne upotrebljava kada nema nikog koga moze da ubije ili zastrasi.
[ Horvat @ 09.02.2008. 12:40 ] @
vidis da se javnost uzdrmala,tako da je uspesno bilo "zastrasivanje" ;)
[ Fuzz @ 09.02.2008. 12:46 ] @
Pa ja licno nesto ne poznajem nesto mnogo uzdrmanih, ali verujem da ih ima...samo mislim da su manje uzdrmani samom eksplozijom, a vise paranojom i konstrukcijama koje se sire kroz medije.
[ kasaad @ 09.02.2008. 12:53 ] @
to je zato sto su vise uzdrmani otimanjem kolevke ..pa nije ni bitno za dve tri bombe gore dole.
[ Miroslav Jeftić @ 09.02.2008. 12:54 ] @
Pa da, na kraju ce biti da nije ni bacena bomba, samo nam se ucinilo. Sto bi neko bacao bombu na Idea-u, niko van Bga ni ne zna sta je to, niti se Hrvatska eksponira uopste oko Kosova, za razliku od Slovenije. Ma mora da su to ovi iz Merkatora sami sebi bacili bombu, to je ustvari samo novi marketinski metod.
[ Horvat @ 09.02.2008. 12:56 ] @
ma prevara osiguranja je to
[ kasaad @ 09.02.2008. 13:01 ] @
zavera protiv nebeskog naroda kao i obicno ..samo je pitanje dal je samo cia il jos neko....
[ Fuzz @ 09.02.2008. 13:36 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Pa da, na kraju ce biti da nije ni bacena bomba, samo nam se ucinilo. Sto bi neko bacao bombu na Idea-u, niko van Bga ni ne zna sta je to, niti se Hrvatska eksponira uopste oko Kosova, za razliku od Slovenije. Ma mora da su to ovi iz Merkatora sami sebi bacili bombu, to je ustvari samo novi marketinski metod. :)

Pa niko covece ne kaze to. Ali postoji mali milion razloga zbog cega je ta bomba mogla biti bacena, a vi ste ovde vec utvrdili i motive i osudili jedno 12000 ljudi koje standardno osudjujete za vise-manje sve sta se dogodilo ili ce se tek dogoditi u ovoj zemlji. Nije li to malo suludo?

@kasaad
Bez uvrede, ali ja ovde (na EM-u) jos nisam primetio ni jednu smislenu recenicu ciji si ti autor.
[ kasaad @ 09.02.2008. 13:39 ] @

pa odusevljava me sto ocigledno nisi glup al verujes u stvari o kojima pricas pa zajebavam. nepojmljivo mi je da neko ko ume da razmislja moze da konstruise takve gluposti. a na gluposti mozes odgovoriti samo glupostima ne postoji tu neki nacin za pobijanje bilo cega....
[ Fuzz @ 09.02.2008. 13:47 ] @
Ne bih se slozio, ali...
Ok, sta sam posebno glupo konstruisao u ovoj temi?
[ Miroslav Jeftić @ 09.02.2008. 14:14 ] @
Ne znam ko je osudio 12k ljudi. Ja sam poceo time sto sam rekao da je u pitanju tzv. patriota, sto i dalje mislim. Verovatno da je delovao sam, ali u tome sigurno ima ulogu i pljuvanje koje se svakodnevno cita u masi stampe. Uostalom dovoljno je pogledati tzv. patriotske forume, videti da su svi ushiceni rucnim radom nepoznatog autora i da se nadaju novim radovima i osetiti odakle vetar duva.
[ stil @ 09.02.2008. 14:34 ] @
Upravo tako, kada se stvori klima za ovako nesto , onda se to i desi. Pojedini mediji sinhrono to rade , cak im i tekstovi budu bukvalno iskopirani. Bitno je reagovati i ne dozvoliti "im" da stvore klimu gde ce dobro uspevati sljam i gde ce razni " ludaci " postati " heroji " . To se vise puta dogadjalo u Srbiji , toliko da je sablon ocigledan. Medjutim " oni " se mogu spreciti u svojoj nameri reakcijom javnosti koja ce pokazati svoj jasan stav na ovu temu. Ne zaboravite " nas " ima malo vise :-)
[ Fuzz @ 09.02.2008. 14:36 ] @
To sto se neko na nekom forumu raduje sto su polupana stakla na lokalima osiguranog objekta u vlasnistvu Merkatora ciji je jedan od najvecih deonicara Srbin ne dokazuje apsolutno nista.

@stil
Moze primer nekog takvog teksta, cisto da znam o cemu govoris?
[ stil @ 09.02.2008. 14:39 ] @
Ne radi mi skener.
[ Fuzz @ 09.02.2008. 14:41 ] @
E jbg, nemamo srece :)
Ali sta kazu tekstovi, treba da se mrzi Merkator ili Slovenija?
[ stil @ 09.02.2008. 14:49 ] @
Kazem , niz tekstova u novinama , priloga i vesti na ostalim medijima stvaraju " klimu " , gde kada se desi odredjena stvar , to bude kao sasvim " normalan " tok dogadjaja. Javno mnjenje dobije " anesteziju " tog dogadjaja na takav nacin.
[ Fuzz @ 09.02.2008. 15:06 ] @
Pa i ja kao pratim medije, ali nisam stekao takav utisak. Zato i pitam...
A sto se te anestezije tice, mislim da je njen uzrok nesto drugaciji. Kontam, da nema mnogo veze sa nekakvom suptilnom anti Slo/Mer kampanjom koju ti kazes da si primetio, vec vise sa svakodnevnim dogadjanjima. Znas kao, izresetan "preduzetnik", muz ubio zenu sekirom, majka i sin umrli od gladi - bacena bomba, polupana stakla.
[ stil @ 09.02.2008. 15:16 ] @
Znas ti na sta ja mislm , samo skreces sa teme. Posmatraj ovako . Kada se neki dogadjaj desi , posmatraj ko ima najvecu korist od njega . " Jednostavna dedukcija dragi moj Votsone " .
[ D.H.Lorens @ 09.02.2008. 16:51 ] @
Samo jos da se ne desi da su sigurnosne kamere bile iskljucene "bas u tom momentu" i to u ovoj i ovako burnoj nedelji za nama ...
U ovoj nasoj "Elitnoj Mad-zoni - sumraka" - naravno !
[ Miroslav Jeftić @ 09.02.2008. 18:25 ] @
Citat:
Fuzz: To sto se neko na nekom forumu raduje sto su polupana stakla na lokalima osiguranog objekta u vlasnistvu Merkatora ciji je jedan od najvecih deonicara Srbin ne dokazuje apsolutno nista.

Meni to puno govori. U principu, ovde niko nije sud, ni policija, da izvodi i skuplja dokaze. Ne očekuješ valjda da će neko da objavi detalje istrage ili nešto slično? U međuvremenu nije nedozvoljeno da nagađam. Inače to u čijem je vlasništvu Merkator i ko je deoničar takvim likovima ne znači ništa. Ako je i Srbin, onda je neki izdajnik i prodana duša.
[ vladd @ 09.02.2008. 19:01 ] @
Izdajnik i prodana dusa su najisplatljiviji poslovi, bez truda...
[ Fuzz @ 09.02.2008. 19:23 ] @
Citat:
stil: Znas ti na sta ja mislm , samo skreces sa teme. Posmatraj ovako . Kada se neki dogadjaj desi , posmatraj ko ima najvecu korist od njega . " Jednostavna dedukcija dragi moj Votsone " .

Ja sam samo obican lekar gospodine Holmes. Kao prostodusnoj osobi nesposobnoj da nasluti skrivene puteve vaseg brilijantnog intelekta, rekao bih da najvise koristi od zastrasivanja Merkatora imaju konkurentski trgovinski lanci ili da kazemo - lanac. Mogao bih cak u svojem ogranicenom magnovenju pomisliti i da ovaj dogadjaj stavlja kartu vise u ruke odredjenih interesnih grupa van nase zemlje. Ali nikakvu korist ne vidim kada su u pitanju lokalne dobrovoljacke jedinice uvazeni gospodine Holmes.

Citat:
Miroslav Jeftić: Meni to puno govori. U principu, ovde niko nije sud, ni policija, da izvodi i skuplja dokaze. Ne očekuješ valjda da će neko da objavi detalje istrage ili nešto slično? ;) U međuvremenu nije nedozvoljeno da nagađam.

Naravno da ti je dozvoljeno. Slobodna zemlja - slobodna rec.
Ali dozvoli i meni da primetim kako su "patriote" kako ti kazes, postali dezurni krivci za vise manje sve sto ne valja u ovoj drzavi.
[ stil @ 09.02.2008. 19:48 ] @
Ajde da razradimo teoriju. Konkurentski lanci imaju korist , to je ocigledan motiv. E sad , po kojem mehanizmu i koje interesne grupe van zemlje mogu imati koristi od ovog dogadjaja , my dear Watson :-) ?
[ SASA M. @ 10.02.2008. 03:04 ] @
Nisam bas nesto pratio razvoj dogadjaja oko svega ovog, nije mi bas jasno da li je eksploziv postavljen ili bacen na merkator. Kako sam cuo, bacen je plasticni eksploziv, to se malo kosi sa mojim znanjem upotrebe eksploziva. Ova vrsta zbog nacina aktiviranja se ne baca?!. Razumeo bih da je kasikara ili sl. Mozda je bio dinamit? Zviznuo i bezz... Nesto kao ono: ~Slavko, oci moje, dodaj bombu...
[ staticInt @ 10.02.2008. 08:49 ] @
Pa moze i plasticni ekslpoziv da se "baca" ali je potreban mehanizam koji bi funkcionisao kao upaljac sto nije tesko napraviti, doduse ne bi me cudilo da novinari izmisljaju sta je tacno u pitanju a i ne verujem da je bacena pre bi bilo da je postavljena pa aktivirana jer je to puklo u neke sitne sate i to na ulazu u trzi centar...
[ Fuzz @ 10.02.2008. 21:13 ] @
Citat:
stil: Ajde da razradimo teoriju. Konkurentski lanci imaju korist , to je ocigledan motiv. E sad , po kojem mehanizmu i koje interesne grupe van zemlje mogu imati koristi od ovog dogadjaja , my dear Watson :-) ?

Pa ako si neko ko bi hteo da dodatno sroza investicioni rejting neke zemlje ili da je predstavi kao mesto gde "bacaju bombe" "na strance", a sve to zbog opet nekog sasvim treceg cilja, onda je ovo super varijanta. Razumete ? :)
Razmatrajmo mogucnosti gospodine Holmes!
[ kasaad @ 10.02.2008. 21:37 ] @
i onda me pitas kakve konstrukcije? al ajde to manje vise sta je sad al zar stvarno mozes da poverujes da srbi ama bas nista nisu pogresno uradili u toku proteklih 18 godina? i da je sve posledica podmetanja i zavere svetskih cega god.
[ Ivan Dimkovic @ 10.02.2008. 21:46 ] @
Mislim da ovde ljudi precenjuju organizacione sposobnosti u Srbiji.

Bojim se da je ova akcija nekordiniran znak besa nekih imbecila kojima je neko dao laznu sliku da imaju punu slobodu da to rade - na zalost, gomila nekordinisanih glupih akcija na kraju moze da napravi veliko s*****.

Problem je sto zvanicna Srbija takvim moronima daje povod da deluju - setimo se one spaljene pekare na YouTube-u - vreme koje je potrebno da se pocinioci takvih gnusnih dela kazne je jako veliko u Srbiji, a vecina prodje i nekaznjeno.

Sve dok MUP Srbije ne bude poceo da ozbiljno radi svoj posao i u slucaju ovakvih majmuna, oni ce imati slobodu da rade sta hoce.

Dodatni problem je i sama ideja da mozes imati kriminalce i olos kao neku "nezvanicnu armiju" - UDBA je to praktikovala za vreme SFRJ, sto je nastavio DB tokom 90-tih u Srbiji... Da li su "Obraz-ovci" danas necija "privatna armija" koja ima "mig" nekog bliskom vlasti da mogu da rade ono sto rade... ne znam, ali ne deluje kao nemoguce - ali fakat je da ce stvari biti ovakve sve dok neko misli da moze da ima pakt sa krimosima bilo kakve vrste.
[ Fuzz @ 10.02.2008. 22:00 ] @
@kasaad
Ne, ne mogu. A ti i ja se ocigledno, uopste ne razumemo...ili namerno zapocinjes jednu potpuno drugu temu?

Ja jednostavno za razliku od tebe ne polazim od premise da su za sve lose stvari na ovim prostorima odgovorni Slobodan Milosevic, SANU, SPC, nacionalisti, Ceca, penzioneri i Vojska kao deo "udruzenog zlocinackog poduhvata".

[ kasaad @ 10.02.2008. 22:02 ] @
ne, ti polazis od toga da nisu ...i da su svi drugi krivi osim njih (nas)...u tome i jeste problem. nije druga tema ne pravim se blesav uopste to je nit koja se provlaci sve vreme ...i kako izgleda provlacice se jos dugo...

to je utisak koji se provlaci kroz tvoje postove, izvini ako sam nesto pogresno svatio.
[ Miroslav Jeftić @ 10.02.2008. 22:14 ] @
Ovde se ipak radi o konkretno jednoj stvari, nema potrebe za generalizacijama. Na Merkator je bačena bomba - nije bačena ispred birtije na ćošku. Skoro cela zemlja ima manje-više istu predstavu o Merkatoru, da li je bačena bomba na Merkator ili slovenačku ambasadu, ne vidim bitne razlike, u pitanju je politička poruka. Srbija je možda ovakva ili onakva, ali rekao bih da sigurno nije u pitanju neki nezadovoljan kupac ili neko kome nisu vratili dva dinara kusura. Sigurno da takvu vrstu "poruke" na šalju oni koji su za EU i ostalo što ide s tim. Jedino ako neko neće to da vidi, ili da se pravi da ne vidi.
[ Fuzz @ 10.02.2008. 22:16 ] @
@miroslav
Ok, ali hajde da sacekamo malo i ne osudimo ljude unapred. Pogotovo ne ovakvom trenutku.

@kasaad
Pa rekao sam ti vec, pogresno si shvatio.
Ja znam za sta smo "mi" krivi, ali znam i za sta su krivi drugi.
[ dexxx @ 10.02.2008. 23:22 ] @
eee, kassad...

vidiš, ja sam bio taj dan u merkatoru... i idem tako ka ulazu, i ote mi se rečenica (koju rekoh kolegi koji bejaše samnom - bilo je oko 11h)... "brate... šta je s ovim merkatorom... gužva je kao da je nova godina... " i stvarno... ljudi sede piju kafu, jedu sladolede i kolače, kupuju, mi kupili kolegi poklon, bili u pošti, potpuno sve normalno.

Tek kad sam se vratio u ofis, čuo sam da je bačena bomba to jutro...

Veruj mi... (živiš daleko, tamo gde su bombe zaboravili, pa da ti dočaram stanje)... situacija je takva da ljude ovde zabole qrac i za merkator i za bombu... histeriju dižu neki mediji, jedni koji likuju zbog toga, i drugi koji osuđuju... i tako spinuju sve vas koji ste daleko od kolevke, od majčice Srbije, pa se bez potrebe uzrujavate i trošite silno vreme kuckajući osude, umesto da privređujete.

Citat:
kasaad: i onda me pitas kakve konstrukcije? al ajde to manje vise sta je sad al zar stvarno mozes da poverujes da srbi ama bas nista nisu pogresno uradili u toku proteklih 18 godina? i da je sve posledica podmetanja i zavere svetskih cega god.

Lepo ti je Fuzz izneo svoje misljenje o dogadjaju od pre 3 dana. Da ima misljenje kao ti, onda bi bilo ok.... a ovako, ti mu nabijas na nos celokupnu noviju istoriju srbije... Fuzz je rekao da smatra da je OVAJ slucaj možda vezan za pokušaj dezavuisanja Srbije kao ozbiljne i sigurne zemlje, a ti generalizuješ stvar do kraja... zašto? Zato što nemaš argumenata, već se baviš spekulacijama, kao i svi mi, ali ti se ne sviđa kako neko drugi razmišlja.
Da li ti se dešava da svaki put kad se probudiš ujutru prvo pomisliš na srebrenicu, mladića, slobu, arkana i amfilohija, pa ti je teško da se fokusiraš na nešto drugo, bez upliva tih crnih misli u tvoju svakodnevnicu?

@ivan dimkovic:
piromani iz pekare su uhapseni dva dana posto je snimak objavljen na ytubu... ipak je u tom slučaju policija bila efikasna...(da li će i u ostalim...mada, iskreno, mene više potresa kad čitam da manijaci i dalje siluju po beogradu, da razbojnici ne prezaju da pucaju po radnjama, bankama i menjačnicama, ali dobro... nije ni srča od stakla naivna...posebno ako hodaš bos...)
[ sasa_vu @ 10.02.2008. 23:32 ] @
Citat:
piromani iz pekare su uhapseni dva dana posto je snimak objavljen na ytubu... ipak je u tom slučaju policija bila efikasna...

Unapred izvinjenje ako gresim, ali koliko se secam price iz novina, paljenje pekare se desilo letos, objavljivanje snimaka skoro, hapsenje tek posle toga, tako da i nije neka efikasnost bas u pitanju. Stice se utisak da nisu objavili snimak svog junackog dela, mozda i ne bi bili uhapseni.....
[ Miroslav Jeftić @ 10.02.2008. 23:34 ] @
Citat:
Fuzz: @miroslav
Ok, ali hajde da sacekamo malo i ne osudimo ljude unapred. Pogotovo ne ovakvom trenutku.

Lično ne verujem da će ikad taj/ti biti uhvaćen/i. Kao što nisu nikada našli ko je stavio bombu na sims onog novinara i slično. Tako da ne verujem da će se u bilo kom trenutku situacija pomaći od "da sačekamo malo". Naravno i to što mi ovde naklapamo u ovom ili onom smeru, neće ništa promeniti.
[ vladd @ 11.02.2008. 01:15 ] @
Samo moze da se konstatuje, da postoje neki asocijalni tipovi, koje svoje misljenje izrazavaju postavljanjem eksploziva(ojeg poseduju, cuvaju, i povremeno iskoriste) na javnim mestima. Ili, uz stednju, samo dojave telefonom, za mogucnost...

I slabo se sta preduzima po tom pitanju..

Poz.
[ Ivan Dimkovic @ 11.02.2008. 07:32 ] @
Citat:
dexxx
@ivan dimkovic:
piromani iz pekare su uhapseni dva dana posto je snimak objavljen na ytubu...

I par meseci posle paljenja pekare. Mislim da je i malom Perici jasno zasto je policija reagovala tek posle YouTube-a... tj, prenosenja snimka po medijima.

Da li je to efikasan rad policije?

Ja bih pre rekao "hapsenje po naredbi 'odozgo'"
[ vladd @ 11.02.2008. 10:38 ] @
Jos gore, hapsenje u iznudici, naredba "odozgo" garant nije ni stigla

Poz
[ dexxx @ 11.02.2008. 10:57 ] @
:)
Slovenija uzvraća udarac:

http://www.b92.net/info/vesti/..._category=16&nav_id=284397

:)
[ kelja @ 11.02.2008. 11:20 ] @
Citat:

Lično ne verujem da će ikad taj/ti biti uhvaćen/i. Kao što nisu nikada našli ko je stavio bombu na sims onog novinara i slično.

Ma sve to rade strane sluzbe.CIJA, snajka CIJA, pola sveta su upropastili...
Da su nasi, vec bismo ih sve pohvatali!

Specijalni rat protivu Srbije traje vec godinama, otkad su patriotske snage preuzele kormilo jedne male, ali neobicno pravdoljubive zemlje.

Naravno da je i ovo"pokušaj dezavuisanja Srbije kao ozbiljne i sigurne zemlje" (LOL, dugo nisam cuo ovaj genijalan termin - dezavuisanje), naravno da su Curuviju ubili agenti stranih sluzbi(kao sto su turili i bombu na prozor onog izdajnika), e da bi predstavili Srbiju kao zemlju nesigurnu za novinare, naravno da njihove specijalne auto-jedinice redovno ordiniraju na Ibarskoj magistrali(i na americki nacin 'resavaju' probleme - poznat je njihov rukopis jos od Krcuna, pogledajte bilo koji americki akcioni film u kom postoje scene automobilske potere i sve ce vam biti jasno)naravno da je Zapadu najvise odgovaralo ubistvo Djindjica, da bi nam lakse uzeli Kosovo i stvorili poligon za jeftinu radnu snagu, naravno da siptarske pekare spaljuju oni sami, naravno da strane sluzbe namestaju utakmice i kriminalizuju srpski fudbal, ne bi li eliminisali i tu, sportsku opasnost po sebe(svoje maticne drzave), naravno da strane sluzbe diktiraju visegodisnju politiku negativne selekcije, da bi izazvali kontrolisano nezadovoljstvo malih ljudi koje na suptilne nacine pretvaraju u apatiju, a sa apaticnim ljudima mozete raditi SVE...

Sve je jasno, ko ima oci - neka vidi, ko ima usi - neka cuje.
[ Miroslav Jeftić @ 11.02.2008. 11:42 ] @
Kod nas nema takvih stvari, ovde to niko ne radi, to je uvek strani element. Uostalom -

Citat:
"Za Merkator pitajte vašu vladu"
10. februar 2008. | 10:31 | Izvor: B92
Ljubljana -- Pitajte slovenačku vladu ko je podmetnuo bombu, rekao Mladen Obradović iz Obraza za slovenački portal 24ur.com.
[ Fuzz @ 11.02.2008. 15:08 ] @
Citat:
kelja: Ma sve to rade strane sluzbe.CIJA, snajka CIJA, pola sveta su upropastili...
Da su nasi, vec bismo ih sve pohvatali!

Specijalni rat protivu Srbije traje vec godinama, otkad su patriotske snage preuzele kormilo jedne male, ali neobicno pravdoljubive zemlje.

Naravno da je i ovo"pokušaj dezavuisanja Srbije kao ozbiljne i sigurne zemlje" (LOL, dugo nisam cuo ovaj genijalan termin - dezavuisanje), naravno da su Curuviju ubili agenti stranih sluzbi(kao sto su turili i bombu na prozor onog izdajnika), e da bi predstavili Srbiju kao zemlju nesigurnu za novinare, naravno da njihove specijalne auto-jedinice redovno ordiniraju na Ibarskoj magistrali(i na americki nacin 'resavaju' probleme - poznat je njihov rukopis jos od Krcuna, pogledajte bilo koji americki akcioni film u kom postoje scene automobilske potere i sve ce vam biti jasno)naravno da je Zapadu najvise odgovaralo ubistvo Djindjica, da bi nam lakse uzeli Kosovo i stvorili poligon za jeftinu radnu snagu, naravno da siptarske pekare spaljuju oni sami, naravno da strane sluzbe namestaju utakmice i kriminalizuju srpski fudbal, ne bi li eliminisali i tu, sportsku opasnost po sebe(svoje maticne drzave), naravno da strane sluzbe diktiraju visegodisnju politiku negativne selekcije, da bi izazvali kontrolisano nezadovoljstvo malih ljudi koje na suptilne nacine pretvaraju u apatiju, a sa apaticnim ljudima mozete raditi SVE...

Sve je jasno, ko ima oci - neka vidi, ko ima usi - neka cuje. ;)

Nemoj tako keljo, nema CIA veze ni sa cim. Radi se u humanitarnoj organizaciji angazovanoj pre svega na snabdevanju siromasnih africkih zemalja jeftinim vakcinama protiv malarije. Pa ne radi se sigurno o nekakvoj sluzbi koja je uspostavljala diktatorske rezime po svetu, obucavala teroriste, pokusavala da ubije predsednike drzava po 600 puta, snabdevala u sukobima obe zaracene strane oruzjem, organizovala revolucije svih duginih boja, kontrolisala protok koke i heroina, pouzdano utvrdjivala postojanje oruzja za masovno unistenje ili masovnih grobnica koje su kasnije misteriozno iscezle. Jel` tako?

Mislim, ironicno si obradio neke elemente nase blize proslosti, ali ti nedostaje poenta...pre svega zato sto se sve te stvari ne mogu postaviti u istu ravan kako bi ti to zeleo, niti iko u ovoj zemlji tvrdi da su one kao celina rezultat delovanja stranih sluzbi na ovim prostorima. Eto npr. taj fudbal koji si spomenuo. Ama bas niko ne misli da se 007 bavio utakmicom Javor-Cukaricki, kao sto po mom misljenju, valjda niko normalan i ne misli da smo mi jedina zemlja sveta gde se utakmice namestaju. S druge strane opet, imamo ubistvo Premijera. Koliko primecujem iz tvog tona, za tebe je tu sve jasno. Za mene, koji sam pratio sudjenje u meri u kojoj je ono bilo dostupno za javnost ima nekoliko neobicnih stvari zbog kojih ne mogu da kazem da bas znam sta se tu dogodilo. Npr. 90% optuznice je kao potkrepljeno svedocenjem nekog krimosa koji je dobio status zasticenog svedoka, u samom procesu utvrdjivanja cinjenica je bila gomila propusta, kljucni svedoci daju bitno razlicite iskaze u opisu atentata, pojedini optuzeni se navodno nakon atentata ponasaju neobjasnjivo suludo i npr. zakopavaju pusku ispred zgrade, proces se tokom citavog svog toka, a i kasnije zloupotrebljava u politicke svrhe, najglasniji u optuzbama okrivljenih su oni koji su sa njima odrzavali nekakav vid odnosa i/ili ne kriju da su finansirani spolja. Ono sto je meni licno neobicno, a u kontekstu citave ove price je trenutak u kojem je Zoran Djindjic ubijen, a to je trenutak u kojem on prvi put od pocetka svog mandata poteze pitanje Republike Srpske i Kosova. Eto, to su neki od razloga zbog kojih mislim da donesene presude mozda i ne odrazavaju ono sto se stvarno dogodilo.
Znaci u ovom slucaju, ja zaista ne tvrdim da su strane sluzbe organizovale taj atentat, ali na osnovu onakvog sudjenja, ne mogu tu varijantu ni da iskljucim.
Ali mogu sasvim pouzdano da tvrdim da su ucestvovale u obuci i opremanju siptarskih terorista, kao sto mogu i da se nasmejem na objasnjenje po kojem je praznjenje kasarni od oruzja u Albaniji 1997. predstavljalo spontanu reakciju naroda na propast piramidalnih banaka.
[ vladd @ 11.02.2008. 16:24 ] @
Pa bas zato, da je nemoguce podmetnuti pasjaluk, neko treba da radi svoj, masno placen posao. I parama i beneficijama. A ne da mogu da se setkaju "poznati" policiji..

Sada je posebno stanje, slozeno, ne treba da se dopusta javasluk. Bar sve dijabole na redovno javljanje..

A ne sa farsama od sudjenja praviti jos goru sliku.

Licno sam protiv takvih spektakala. Legija je bio pukovnik specijalnih jedinica, sa licencom za ubijanje. A ne ulicar. Ako je umesan, po kratkom postupku..on je pod vise zakletvi. Ako nije, penzija...

A sud ne zna ni gde ni kako ni sta je radio u tom trenutku, ni on ni ostali..

Poz.
[ stil @ 11.02.2008. 16:52 ] @
I dobro ,ko je sve imao koristi od ubistva premijera Djindjica ?
[ Miroslav Jeftić @ 11.02.2008. 17:24 ] @
Citat:
Fuzz: Nemoj tako keljo, nema CIA veze ni sa cim. Radi se u humanitarnoj organizaciji angazovanoj pre svega na snabdevanju siromasnih africkih zemalja jeftinim vakcinama protiv malarije. Pa ne radi se sigurno o nekakvoj sluzbi koja je uspostavljala diktatorske rezime po svetu, obucavala teroriste, pokusavala da ubije predsednike drzava po 600 puta, snabdevala u sukobima obe zaracene strane oruzjem, organizovala revolucije svih duginih boja, kontrolisala protok koke i heroina, pouzdano utvrdjivala postojanje oruzja za masovno unistenje ili masovnih grobnica koje su kasnije misteriozno iscezle. Jel` tako?

Uf, onda sreća da se naša (U)DB(A) nije nikada bavila takvim stvarima, a ni prijateljska nam KGB.
[ Ivan Dimkovic @ 11.02.2008. 18:21 ] @
Citat:
Fuzz
Fuzz: Nemoj tako keljo, nema CIA veze ni sa cim

Blago nama kada mozemo da offloadujemo sve nase nevolje na "strane sluzbe"

Pravo je pitanje zasto jedna drzava u srcu Evrope ne staje na svoje noge svojim mozgom, pa da joj sudbinu ne kroje "strane sluzbe".

Nikako mi ne odlazi misao iz glave da je delicem kriva akutna neobrazovanost, neobavestenost i nezainteresovanost dobrog dela naroda za desavanja u svom drvoristu, a veci deo "zainteresovanog" dela je ogrezao u korupciju.

Lakse je biti zrtva nego uciniti nesto - dokaz je da u Srbiji ljudi ne mogu da se organizuju ni u bojkot neke monopolisticke mlekare - a kamo li oko neceg bitnijeg :( Jos jedan dokaz za to je trocifren broj politickih partija - lepo kaze izreka dva Srbina, tri stranke.

U takvom okruzenju i nije cudo sto svako moze biti kupljen za saku $$$, a poznato je da "obavestajne sluzbe" imaju velike budzete.

[ kelja @ 11.02.2008. 18:33 ] @
Citat:

S druge strane opet, imamo ubistvo Premijera. Koliko primecujem iz tvog tona, za tebe je tu sve jasno. Za mene, koji sam pratio sudjenje u meri u kojoj je ono bilo dostupno za javnost ima nekoliko neobicnih stvari zbog kojih ne mogu da kazem da bas znam sta se tu dogodilo. Npr. 90% optuznice je kao potkrepljeno svedocenjem nekog krimosa koji je dobio status zasticenog svedoka, u samom procesu utvrdjivanja cinjenica je bila gomila propusta, kljucni svedoci daju bitno razlicite iskaze u opisu atentata, pojedini optuzeni se navodno nakon atentata ponasaju neobjasnjivo suludo i npr. zakopavaju pusku ispred zgrade, proces se tokom citavog svog toka, a i kasnije zloupotrebljava u politicke svrhe, najglasniji u optuzbama okrivljenih su oni koji su sa njima odrzavali nekakav vid odnosa i/ili ne kriju da su finansirani spolja. Ono sto je meni licno neobicno, a u kontekstu citave ove price je trenutak u kojem je Zoran Djindjic ubijen, a to je trenutak u kojem on prvi put od pocetka svog mandata poteze pitanje Republike Srpske i Kosova. Eto, to su neki od razloga zbog kojih mislim da donesene presude mozda i ne odrazavaju ono sto se stvarno dogodilo.

Vidi Fuzz,
nisam ni pokusao da u mom postu govorim o zlocinima stranih sluzbi (CIE ponajvise) koji su evidentni, i ti si ih manje - vise u svom postu lepo obradio... Bitna razlika izmedju tih sluzbi i nase je sto one rade u korist svojih drzava/naroda(pritom obilato nanoseci zlo ostatku sveta, priznajem), a ova nasa (nase) radi (rade) protiv sopstvene drzave/naroda.

Problem je sto mnogi ljudi imaju potrebu da racionalizuju neke ruzne stvari (odbrambeni mehanizmi su jaki i na nacionalnom planu, ne samo na individualnom), ali mislim da nama treba jedno (bolno) budjenje.

Car je go, a njegovo ime nije Novi Svetski Poredak, ali tu se ti i ja nikad necemo sloziti.

A glede Djikija, vidim da si dobro informisan.
Opet se potvrdjuje da je NIN 100 puta opasnije oruzje medijske manipulacije nego Kurir ili Pres. Oni to rade ocigledno lose, NIN ima prejebano suptilne metode.

Kad je smaknut, pomislio sam isto sto i ti (necu sad da pisem, mislim da znas sta sam pomislio), a onda sam nakon nekog vremena shvatio da sam zrtva nevidjeno dobre kampanje koja je bila pripremanje terena za akciju...

Naravno, nisam od onih koji cene ljude 'izvan morala', a Djiki nesumnjivo nije bio preterano opcinjen moralnim vrednostima, ali kad se sve sabere, mislim da nije zasluzio ono sto je 50% stanovnista mislilo da je zasluzio(zahvaljujuci izmedju ostalog i jakoj medijskoj kampanji).

Na kraju, vise ne znam u sta da verujem, ali ne verujem u ono u sta ti verujes.
Dobra je ta prica, mozda cak u tom objasnjenju ima i neke logike, ali opet, mislim da je to samo jos jedna 'ubacena 'prica(od koga - zna se!) koja se ocito dobro 'primila', narocito medju ljubiteljima ozbiljnih, visokointelektualnih, ali nacionalno osvescenih novina, kao sto je NIN.

Ako ne citas NIN, onda ovo sve i nije tako bitno...
[ Fuzz @ 11.02.2008. 18:39 ] @
@Miroslav
Joooj Miroslave, ajd neki primer da bude zanimljivije :) Cisto da saznam kojeg je U(DB)A predsednika pokusavala da ubije i gde je sve organizovala puc :) Siguran sam da je urnebesno...
A prijateljska ti KGB nema nikakve veze sa ovom pricom niti su njene akcije po navedenim pitanjima do kolena onome sto je radila CIA.

Citat:
stil: I dobro ,ko je sve imao koristi od ubistva premijera Djindjica ?

Nazalost mnogi izgleda.
[ kelja @ 11.02.2008. 18:54 ] @
Citat:

Cisto da saznam kojeg je U(DB)A predsednika pokusavala da ubije i gde je sve organizovala puc Siguran sam da je urnebesno...

Mislis da ne bi, da mogu?
[ Ivan Dimkovic @ 11.02.2008. 18:57 ] @
Citat:
Fuzz
A prijateljska ti KGB nema nikakve veze sa ovom pricom niti su njene akcije po navedenim pitanjima do kolena onome sto je radila CIA.

KGB ne postoji vec neko vreme.

Doduse, njihovi naslednici su poznati kao jako dobri u spravljanju radioaktivnog sushija po Londonu, i svi im skidaju kapu za to ;-)

A sto se KGB-a tice vs. CIA-je - znas kako Fuzz, KGB je bio vise ukljucen u poslu sa ubijanjem sopstvenih gradjana ili, u najboljem slucaju, slanjem istih u ludnice ili u radne akcije po Sibiru - pa im je zato skor na medjunarodnoj sceni "losiji" od CIA-inog, znas kako se kaze "moras postaviti prioritete" :)
[ kelja @ 11.02.2008. 19:10 ] @
Citat:

A sto se KGB-a tice vs. CIA-je - znas kako Fuzz, KGB je bio vise ukljucen u poslu sa ubijanjem sopstvenih gradjana ili, u najboljem slucaju, slanjem istih u ludnice ili u radne akcije po Sibiru - pa im je zato skor na medjunarodnoj sceni "losiji" od CIA-inog, znas kako se kaze "moras postaviti prioritete" :)

He, he, tu smo bliski braci Rusima, prvo se sopstveno dvoriste uredjuje...
[ boban779 @ 11.02.2008. 19:36 ] @
Toliko bombi ekspodira po gradu a vi ste se baš za ovu uhvatili. Srbija je ovo, nema mesta čuđenju.
[ Miroslav Jeftić @ 11.02.2008. 20:27 ] @
Citat:
Fuzz: @Miroslav
Joooj Miroslave, ajd neki primer da bude zanimljivije :)

Ne znam u čijem su sefu našli 600kg heroina? ;) To onako za početak. Što se tiče predsednika, eto ubijen je predsednik vlade Srbije, šta ćeš više? Ti misliš da treba leteti preko okeana da se našao krivac. Ja mislim da ne treba ići toliko daleko. Ne treba ni iz Beograda izaći. Ubijen je i jedan bivši. Je l' ga CIA možda zakopavala i polivala krečom na Fruškoj Gori? Je l' ti sad zanimljivije? Meni nije nešto.
[ Ivan Dimkovic @ 11.02.2008. 20:37 ] @
Citat:

Toliko bombi ekspodira po gradu a vi ste se baš za ovu uhvatili.

Jel, a kad je to poslednji put u Beogradu eksplodirala bomba?
[ Horvat @ 11.02.2008. 20:51 ] @
stvarno kad je bila poslednja eksplozija??
[ Fuzz @ 11.02.2008. 22:50 ] @
@kelja
Na pocetku, a kako vidim to je izgleda kljucno, ne, ne citam NIN :)
A sumnjam da te novine cita i tih 50% o kojima govoris.
Kazes da su oni zrtve nekakve medijske kampanje? Pa koje bre? Ko je imao gotovo potpunu kontrolu medija u to vreme?
Ne, ne, keljo. Nije bila potrebna nikakva posebna kampanja da bi se ljudi doveli u to stanje o kojem govoris.
Divljacka privatizacija, nezaposlenost, "ekonomske cene", provizije, nova ministarstva, Solana i ovaj heroin o kojem Miroslav govori su bili dovoljni.
Ali kao da nisu, DS je u to vreme nasilno preuzeo drzavu, zar ne? Oduzeli mandate stranci coveka koji ih je i doveo tamo gde jesu i sa ekspertskom grupom koja je postala stranka i velicinama kao sto je Gradjanski Savez Srbije jurisali u buducnost.

Citat:
kelja: Mislis da ne bi, da mogu? ;)

Znam da su mogli, a nisu.

Citat:
Miroslav Jeftić: Ne znam u čijem su sefu našli 600kg heroina? ;) To onako za početak. Što se tiče predsednika, eto ubijen je predsednik vlade Srbije, šta ćeš više? Ti misliš da treba leteti preko okeana da se našao krivac. Ja mislim da ne treba ići toliko daleko. Ne treba ni iz Beograda izaći. Ubijen je i jedan bivši. Je l' ga CIA možda zakopavala i polivala krečom na Fruškoj Gori? Je l' ti sad zanimljivije? Meni nije nešto.

Nemoj samo poceti udarati glavom od zid da ti ne pozli. Salim se naravno :)
Ko god ih je ubio i zasto treba da odgovara. Jesi li se ti do sada uverio ko ih je ubio i zasto?
Ja nisam.
I nemoj da pricamo o tom heroinu u sefu. Ta vlada koja se slikala sa tim heroinom je ona ista vlada za cijeg je mandata omasovljen heroin u Srbiji, a istaknuti clanovi raznih narko grupa su aminovani zbog revolucionarnih zasluga.

Citat:
Ivan Dimkovic: KGB ne postoji vec neko vreme.

Doduse, njihovi naslednici su poznati kao jako dobri u spravljanju radioaktivnog sushija po Londonu, i svi im skidaju kapu za to ;-)

Sudeci po onim fotkama, zaista jesu. Ali nismo pricali o uklanjanju dvostrukih agenata ili sta li je vec on predstavljao. Dakle atentati na predsednike i uspostavljanje rezima...to je aktuelno.

Citat:

Tu se potpuno slazem sa tobom. US vlade su postizale zeljeni efekat sa znacajno manjim brojem pobijenih gradjana u odnosu na Staljina.

[ Miroslav Jeftić @ 11.02.2008. 22:56 ] @
Ipak to nimalo ne menja činjenicu da je taj heroin bio u tom sefu. Ja ne znam koji ti više dokaz treba da je neko smaknut, od toga da neko policiji pokaže gde se to desilo i ispriča detaljno kako se desilo. Nije valjda da mu je CIA isprala mozak?
[ Fuzz @ 11.02.2008. 23:27 ] @
Ne mora da mu ispire mozak, dovoljno je da mu plati.
Samo ako je ta prica "Sloba ubio Stambolica" pred izbore da bi ga eliminisao iako ovaj i nije bio kandidat i dao opoziciji jedan od najjacih argumenata u kampanji istinita, onda ispada da je taj Sloba bio mnogo gluplji covek nego sto se cinilo.
[ kelja @ 11.02.2008. 23:29 ] @
Citat:

Divljacka privatizacija, nezaposlenost, "ekonomske cene", provizije, nova ministarstva, Solana i ovaj heroin o kojem Miroslav govori su bili dovoljni.

Svega toga ne bi bilo (u tolikoj meri) da se rascistilo sa onima koje ovde branis.

Nije bilo hrabrosti, snage, a kod nekih ni volje...

Citat:

Ali kao da nisu, DS je u to vreme nasilno preuzeo drzavu, zar ne? Oduzeli mandate stranci coveka koji ih je i doveo tamo gde jesu i sa ekspertskom grupom koja je postala stranka i velicinama kao sto je Gradjanski Savez Srbije jurisali u buducnost.

Znam da sam bio razocaran tih dana, kad sam video cime se sluze, ali iz ove perspektive - taj covek je zasluzio da prodje i gore...

Citat:

onda ispada da je taj Sloba bio mnogo gluplji covek nego sto se cinilo.

Nije Sloba, nego ona njegova osvetoljubiva vestica...
Fuzz, strasno je sto smo toliko daleko od istine, pa cak i ovakve konstrukcije kao sto je tvoja imaju sasvim plodno tle...
O da, zaboravih, Vuk je pucao sam na sebe, zar ne? Omg...

[ evrropa @ 11.02.2008. 23:33 ] @
Citat:
Horvat: stvarno kad je bila poslednja eksplozija??

evo ga..uhvaćen na delu
http://www.elitesecurity.org/t310221-0
[ Miroslav Jeftić @ 11.02.2008. 23:34 ] @
Citat:
Fuzz: Ne mora da mu ispire mozak, dovoljno je da mu plati.
Samo ako je ta prica "Sloba ubio Stambolica" pred izbore da bi ga eliminisao iako ovaj i nije bio kandidat i dao opoziciji jedan od najjacih argumenata u kampanji istinita, onda ispada da je taj Sloba bio mnogo gluplji covek nego sto se cinilo.

Hm, ti se žališ kako su "patriote" za sve krive, a sâm ideš u drugu krajnost, kako su za sve krive zavere tajnih službi, a ovde svi čedni i nevini. Kao da čitam Veliku Srbiju. :) Uzgred, da je Sloba iole pametan, bio bi i sad na vlasti, ne bi završio kako je završio.
[ Fuzz @ 11.02.2008. 23:59 ] @
Citat:
kelja: Znam da sam bio razocaran tih dana, kad sam video cime se sluze, ali iz ove perspektive - taj covek je zasluzio da prodje i gore...

Pa to je mozda tvoj stav, ali je i nemoralno, neustavno i proizvodi napetost i nasilje.

Citat:
Nije Sloba, nego ona njegova osvetoljubiva vestica...
Fuzz, strasno je sto smo toliko daleko od istine, pa cak i ovakve konstrukcije kao sto je tvoja imaju sasvim plodno tle...
O da, zaboravih, Vuk je pucao sam na sebe, zar ne? Omg...

Ja ne konstruisem keljo, vec samo postavljam pitanja na koja nije dat jasan odgovor, a ti izgleda raspolazes takvim odgovorima i to uklesanim u kamen.

Citat:
Miroslav Jeftić: Hm, ti se žališ kako su "patriote" za sve krive, a sâm ideš u drugu krajnost, kako su za sve krive zavere tajnih službi, a ovde svi čedni i nevini. Kao da čitam Veliku Srbiju. :)

Znaci NIN i Velika Srbija su aktuelni :)
Ne tvrdim ja Miroslave da su ovde svi cedni i nevini. Ovde mnogi nisu cedni i nevini. Samo ne neophodno uvek oni na koje ti mislis.

Citat:
Uzgred, da je Sloba iole pametan, bio bi i sad na vlasti, ne bi završio kako je završio.

Pa to nije nikakav argument.
[ stil @ 12.02.2008. 00:08 ] @
Kljucno u ovoj stvari je . Kad se nadje neko ko je od tebe razlicit po misljenju ili politickom delovanju , trebas ga ubiti . Takav stav nikada necu moci da podrzim , tacka .
[ Fuzz @ 12.02.2008. 00:11 ] @
Takav stav ne podrzavam ni ja. Tacka.
[ kelja @ 12.02.2008. 00:13 ] @
Citat:

Ja ne konstruisem keljo, vec samo postavljam pitanja na koja nije dat jasan odgovor, a ti izgleda raspolazes takvim odgovorima i to uklesanim u kamen.

Ne, ne, i ja, kao i ti, posedujem samo svoja uverenja, a ona mogu biti daleko od istine...
Na kraju, buduci da cemo istinu tesko saznati u skorije vreme, sve to ostaje stvar uverenja, i ukusa, naposletku.

Jedan 'patriotski orijentisan' covek ce iza slucaja Topcider videti teznju stranih sluzbi da srozaju ugled vojske i uniste temelje nase odbrane...

Jedan 'izdajnik' ce iza istog slucaja da vidi teznju nasih sluzbi da sakriju tragove nekih zverki(lovostaj,jbg)...

Jedan 'apolitican covek' ce reci: "Eto, deca poludela, pa se poubijala", prihvatice zvanicnu verziju i biti miran.

I tako, svako ce izabrati ono sto mu ponajbolje prija...
Samo, ja stvarno ne mogu da svarim verziju koju mi prodaje covek koji se usudio da tvrdi, javno, preko TV-a, da je DNK analiza jos uvek vrlo nepouzdana, i da je u fazi istrazivanja...

Jebes ga, nemam stomak za takve pljuce...
[ dejan, @ 12.02.2008. 01:19 ] @
Citat:
Ko god ih je ubio i zasto treba da odgovara. Jesi li se ti do sada uverio ko ih je ubio i zasto?

Ja mislim da su pokojnog Djindjića Amerikanci sredili.

Evo i zbog čega http://forum.burek.co.yu/index.php/topic,236405.35/wap2.html

Na ovom linku može se pročitati poslednji intevrju Zorana Djindjića,posvećen Kosovu i nacionalnoj strategiji,dat samo nedelju dana pre njegovog ubistva.Ima dosta zanimljivih stvari u ovom poslednjem intervjuu.

I eto idealnog ambijenta da ga Ameri zveknu i onda naravno prebace odgovornost na druge.Naravno nekima možda lakše da misle kako su pokojnog premijera ubili Budala,Zvezdan,Pacov i ostala bratija,nek misle........niko im ne brani.

Citat:
O da, zaboravih, Vuk je pucao sam na sebe, zar ne?

Zvanično za atentat na Vuka je odgovoran Legija i njegovi ljudi.Medjutim mene baš zanima ako je tako baš je bio sposoban momak taj Legija,kako li samo promaši Vuka u Budvi?Ovde meni nešto žešće smrdi
[ vladd @ 12.02.2008. 01:38 ] @
Ne mogu biti uverenja daleko od istine. Ali mogu PREDSTAVE o nekim dogadjajima da budu pogresne.

Pogresne, zbog veoma malo podataka koji su dostupni, izvrnutih cinjenica, cak i nacinom prezentacije odredjenih detalja, iako tacni, pretenciozno izvuceni iz konteksta.

I kada se sve sabere, nista nije onako kao sto izgleda. Pozeljno je, cak, da se siroke narodne mase krajnje povrsno bave sa dogadjajima, tada je lakse formirati svest i "istinu" o dogadjaju.

Posto delujemo kao prepecen narod, sa odredjenim procentom pameti i visprenosti, prisiljavani duzi period da se snalazimo i aktivno ucestvujemo u izgradnji svoje srece, to predstavlja problem.

Po teoriji, taj se "problem" prevazilazi memorijskim overflowom. Svaki dan, doturiti, ubaciti u kalkulator, enormnu kolicinu nformacija, prijemcivih, spektakularnih, preradjenih i suptilno i povrsno. Cak su ponajbolji primeri kada je plitka logika, kada se izvode prosti zakljucci, u suprotnosti sa ustolicenim zdravim razmisljanjem. Tada se organizam dodatno buni i trosi na formiranje odbrane.

E..pitanje svih pitanja, ko nam to radi i zasto. Za cije babe zdravlje...

Poz.
[ Miroslav Jeftić @ 12.02.2008. 07:16 ] @
Citat:
Fuzz:Znaci NIN i Velika Srbija su aktuelni
Ne tvrdim ja Miroslave da su ovde svi cedni i nevini. Ovde mnogi nisu cedni i nevini. Samo ne neophodno uvek oni na koje ti mislis.

U svakom slučaju jako ti liči priča, da čim ne valja nešto direktno su krivi strani plaćenici i domaći izdajnici, koje finansira(ju) (Soroš i) CIA. I kakav bi ti argument uopšte? Za sve kažeš da je namešteno, plaćeno, obmana, prevara? Najbolje da se pusti valjda sav taj ološ u zatvoru kad sedi tamo jadan i nevin, pa da nastavimo s tužbom protiv svetskih moćnika i novog svetskog poretka.

Citat:
Fuzz:
Pa to nije nikakav argument.

A što da nije? Pametan čovek neće nikad upropastiti i sebe i sve oko njega zajedno s njim. Jedino vrlo glup ili lud. U svakom slučaju to nije ono što bih nazvao "pametnim".
[ stil @ 12.02.2008. 07:41 ] @
Kao sto sam i ranije rekao , a to nije izmisljanje tople vode. Kada se neki dogadjaj dogodi , samo pogledaj ko od njega ima koristi i dosta stvari ce biti jasnije. Dakle to niko ne moze da sakrije niti da kaze da je to nekakva propaganda. E sad. Ko je dosao na mesto premijera , posle , Kostunica. Ko je rekao na mitingu neposredno pre ubistva " I Tito je copao pre nego sto je umro " , Nikolic .Te dve stvari njih povezuju. Akcija Sablja je bila spremana mesecima i trebala je da pocne uskoro. Iz policijske sluzbe je informacija procurela i da bi je sprecili (jer su ih naplasili da ce biti poslati u Hag ) ubili su onoga cija je ideja akcije u stvari i bila. Medjutim uvodjenjem vanrednog stanja nakon sto je izvrsen drzavni udar (ne zaboravite Djindjic je na to mesto dosao izborima ,dakle pucali su na volju gradjanja ),akcija je ipak odradjena ali su pri tome namerno ubijeni odredjeni svedoci koji bi otkrili one koji su ubistvo inicirali , sto je u ovoj prici najbitnije. Oni koji su sada u zatvoru su samo povukli oroz ,nisu glava akcije. Zbog toga sam rekao da odredjeni ljudi smatraju da je u redu da se neko ubije ako drugacije misli od tebe. Sto je najgore pri tome nalaze najrazlicitija opravdanja (anestezija javnosti). Opravdanja za tako nesto nema .
[ Ivan Dimkovic @ 12.02.2008. 07:57 ] @
Citat:
Fuzz
Ta vlada koja se slikala sa tim heroinom je ona ista vlada za cijeg je mandata omasovljen heroin u Srbiji

Eh?

Mislim, nebitno koja je "Vlada" bila na vlasti - ti imas podatke da je peak koriscenja heroina u Srbiji bio u periodu od 2000-2003?

Jel imas neki izvor? Bas me zanima kakva je statistika.
[ Horvat @ 12.02.2008. 10:39 ] @
ovo "doba zavera" me podseca na "doba sudjenja vesticama"
[ vladd @ 12.02.2008. 10:57 ] @
Stil, nacin razmisljanja ti je bas kao sto sam opisao u proslom postu. Pa ti pokusavas da prostom logikom dodjes do nekih velikih saznanja

Ko je najvise profitirao smrcu Djindjica. Pa da se zapitamo, bez obzira sta je ko lupetao (kao Toma, znajuci ili ne znajuci sta ce da se desi. Tada je to bila radikalska dosetka)
Da je neko to ozbilljno shvatio, pokazalo bi se na pojacanom obezbedjenju, makar posle limesa.

Najvise su profitirali ljudi iz Djindjiceve politicke okoline. A ponajvise je "isplivao" sadasnji predsednik. Pa sta sada sa logikom. Sta da zakljucujemo.

Ocigledno nista, takva "logika" vredja inteliigenciju...

Poz.
[ Ivan Dimkovic @ 12.02.2008. 11:02 ] @
Yep,

Donositi zakljucke o necemu po tome "kome najvise odgovara neki scenario" je obicno recept za zabludu - U praksi uopste ne mora da bude slucaj da za nesto budu odgovorni oni kojima je ishod najvise odgovarao.

Da su stvari tako jednostavne, sudski procesi i proces dokazivanja krivice bi bili vrlo jednostavni - samo nadjes onog "kome je ishod najvise odgovarao" i to je to :)
[ stil @ 12.02.2008. 11:19 ] @
Moj nacin razmisljanja je , slazem se jednostavan. Ja koristim argumente koji su svima dostupni , za razliku od pretpostavki i magle. Jos jedna stvar koja ide na teret sadasnjem premijeru je njegova izjava da svako ima pravo da protestvuje u svojoj radnoj uniformi . Lekari u mantilima a beretke pod oruzjem !? Alo, ti ljudi su blokirali autoput pod punom ratnom opremom i bojevom municijom. Isti ti ljudi su nekoliko meseci kasnije ubili premijera Djindjica. Da li sam to izmislio ? Takodje je dokazano da je droga koja je nadjena u sefu spaljena za sta postoje dokazi u MUP. B92 - Emisije - "Jedan na jedan" - Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije @ Ivan Kada je neko ostvario neku korist , to znaci da je imao i motiv. To je samo zdrav razum , nista vise.
[ kelja @ 12.02.2008. 11:36 ] @
@stil,
po mom misljenju su te konstrukcije (iz DS kuhinje, ne lazimo se) ravne onima iz suprotnog tabora, koje je plasirao, recimo, nesretni Dejan Mihajlov...

Zdravorazumsko zakljucivanje o politickim desavanjima u Srbiji moze imati vrlo interesantne rezultate, ako uzmemo u obzir ko je 'nosilac zdravog razuma'...
[ stil @ 12.02.2008. 11:49 ] @
Konstrukcije kako ti kazes , za koje postoje argumenti. Tipicno reagovanje , etiketiranjem ,a ne oslanjanjem na dokaze. Kriticna masa pravog zdravog razuma u Srbiji postoji. Ne zaboravi to .
[ braker @ 12.02.2008. 13:48 ] @
Citat:
stil: Kriticna masa pravog zdravog razuma u Srbiji postoji. Ne zaboravi to .

Slazem se, ali samo kao misaona imenica koja obitava na marginama i nikako da se otelotvori... u glavi mi odzvanja u nekoj drugoj temi procitano: banana drzava, banana drzava.....
[ stil @ 12.02.2008. 13:58 ] @
Hm , banana drzava. Slazem se. I sta sad trebamo da se pomirimo sa tim ? Ne , ni najbolje uredjena drustva na svetu nisu to postala preko noci i bez teznje svakog njenog gradjanina da bolje zivi nego sto je ziveo juce . Stvari se mogu itekako promeniti na bolje. Primer
[ fanfon @ 12.02.2008. 14:24 ] @
Na novosadskom radiju "As" je danas bas primetno reklamiranje Merkatora. Moguce da agresivnom reklamom zele da kupce osokole da dolaze u vecem broju...
[ vladd @ 12.02.2008. 14:50 ] @
@stil
Potpuno si u pravu za kriticnu masu pameti, samo se vecina nas, ovde, zalaze za to da ne treba uzimati zdravo za gotovo "argumente" i cinjenice, narocito lansirane po zutim i bledozutim stampama, pa i ostalim medijima.

Kako mozes da uzimas zdravo za gotovo recimo B92, kada su oni cista strana stanica(po vlasnickoj strukturi), sa interesantnim odnosom prema opstem interesu. I zeljom da budu popularni
Trebaju ti bar dve tri vestine, da procitas poruku izmedju redova.

Ne smatram ja nesto ekstra lose ako neko ima finansijera, ali nesto mi govori da se taj bas ne zalaze za moj interes onoliko koliko bih ja mislio da treba, i posebno, na nacin kako bih ja...

Naravno za one interese koji su saglasni sa opstim interesom. Sta koga briga za moje sitne, sebicne i iskljucivo licne interese. Mislim da je to jasno.

Ili jos jasnije, kada pomislim na "bolji zivot", velikim delom mislim na opste stanje. Ostaje i onaj mali sebicni procenat, MOG boljeg zivota.
Ja ipak nisam sa zeljom "prvi u selu", i po meni je bolesno da je neko truli bogatas medju sirotinjom (Milosevici, Karici, i delovi kamarila)
Pripadnik sam srednje klase, i zagovornik jacanja iste. Pojedinac je nista...

Poz.
[ Fuzz @ 12.02.2008. 14:57 ] @
Citat:
stil: Kao sto sam i ranije rekao , a to nije izmisljanje tople vode. Kada se neki dogadjaj dogodi , samo pogledaj ko od njega ima koristi i dosta stvari ce biti jasnije. Dakle to niko ne moze da sakrije niti da kaze da je to nekakva propaganda. E sad. Ko je dosao na mesto premijera , posle , Kostunica. Ko je rekao na mitingu neposredno pre ubistva " I Tito je copao pre nego sto je umro " , Nikolic .Te dve stvari njih povezuju. Akcija Sablja je bila spremana mesecima i trebala je da pocne uskoro. Iz policijske sluzbe je informacija procurela i da bi je sprecili (jer su ih naplasili da ce biti poslati u Hag ) ubili su onoga cija je ideja akcije u stvari i bila. Medjutim uvodjenjem vanrednog stanja nakon sto je izvrsen drzavni udar (ne zaboravite Djindjic je na to mesto dosao izborima ,dakle pucali su na volju gradjanja ),akcija je ipak odradjena ali su pri tome namerno ubijeni odredjeni svedoci koji bi otkrili one koji su ubistvo inicirali , sto je u ovoj prici najbitnije. Oni koji su sada u zatvoru su samo povukli oroz ,nisu glava akcije. Zbog toga sam rekao da odredjeni ljudi smatraju da je u redu da se neko ubije ako drugacije misli od tebe. Sto je najgore pri tome nalaze najrazlicitija opravdanja (anestezija javnosti). Opravdanja za tako nesto nema .

Ok, ajde razmotrimo ko je sve od tih "domacih" imao koristi.

Rekao si Kostunica - postao je premijer nakon parlamentarnih izbora odrzanih godinu dana kasnije ako se ne varam, pre cega je VD premijera bio Zivkovic. Ok...Znaci teza je da je Kostunica ubio premijera da bi postao premijer na sledecim parlamentarnim izborima.
Nikolic - copava izjava, koja ustvari ne predstavlja nikakvu korist, ali je iz ugla kasnijih dogadjanja istovremeno i simptomaticna i glupa.
JSO - rasformiran, a dobra deo pripadnika pohapsen. Korist nikakva.
"Zemunski klan" - prosao slicno kao JSO
"Demokratski blok" - kroz Sablju dobio priliku da se obracuna sa svim neistomisljenicima sto je i iskoristio uhapsivsi 12k ljudi. Proglasenjem vanrednog stanja nametnuo svoje odluke kao nesto sto nije predmet diskusije.
"Surcinski klan" - unistenjem konkurentskog klana stekao gotovo monopolski polozaj
mnogobrojni "verni naslednici lika i dela dr. Zorana Djindjica" - bez komentara
SPS - ne vidim nekakvu posebnu korist za njih

Verovatno sam nekog zaboravio....ali definitivno mi se ne cini da je situacija ocigledna kako je ti predstavljas.

I par reci o toj anesteziji o kojoj cesto govoris.
Kao sto sam vec rekao, anesteziju nisu vrsili ti na koje ti ciljas iz jednostavnog razloga sto nisu ni kontrolisali medije. Anesteziju je izvrsio sam Premijer.
Nije li sam Premijer nasilno preuzeo vlast i prekrsio volju gradjana o kojoj govoris? Nakon toga je vladao totalitarno ne postojuci ni zakone ni ustav. Jedan od dobrih primera za to je i prakticno kidnapovanje bivseg predsednika koje su po njegovom naredjenju izvrsili neki civili sa fantomkama i njegovo neustavno izrucenje Hagu. Uz nepostojanje socijalnog plana, abnormalni model privatizacije, atmosferu u kojoj si ili za premijera ili si nazadno kriminalno julovsko go.no, i neobicne odnose sa pripadnicima kriminalnog miljea, +++ nikakva posebna propaganda nije bila potrebna.

Citat:
akcija je ipak odradjena ali su pri tome namerno ubijeni odredjeni svedoci koji bi otkrili one koji su ubistvo inicirali

Pa ko ih je ubio?

Citat:
Ivan Dimkovic: Eh?

Mislim, nebitno koja je "Vlada" bila na vlasti - ti imas podatke da je peak koriscenja heroina u Srbiji bio u periodu od 2000-2003?

Jel imas neki izvor? Bas me zanima kakva je statistika.

Mislim da pouzdana statistika ne postoji.
Ali ona u ovom slucaju i nije neophodna. Sasvim je dovoljno pratiti "ulicna" desavanja tih godina i razgovarati sa ljudima razlicitih dobnih grupa, da ne kazem, ziveti ovde.

Jer to je vreme u heroin od droge koju konzumira nekolicina sredovecnih "rokera", dizela koji su se s.ebali i par klinaca koji su sa njima otpadali, postaje droga izbora srednjoskolske i post-srednjoskolske populacije. To je vreme u kojem heroin odjednom postaje dostupniji od ganje, vreme pada cene heroina, vreme izjednacavanja kazni za posedovanje i prodaju heroina i marihuane, vreme omasovljenja eksera i speeda, vreme pojave "kompleta" u apotekama, vreme u kojem polovinu razbojstava vrse narkomani, vreme u kojem u NS-u istaknuti politicari brane glavnog snabdevaca zbog oslobodilackih zasluga 5. oktobra, vreme u kojem zavrsnu kariku u lancu prodaje cine vecinom maloletnici, vreme u kojem ne smes hodati bos po plazi, zbog spriceva kojih ti je i pun ulaz,vreme u kojem heroin stize i u najzabitije selendre...lose vreme sve u svemu.
Sustina je da je jedan 15-godisnjak `93, `95 ili `97 mora da zna coveka koji poznaje coveka koji je ok sa likom koji mozda moze da mu zavrsi nesto, dok je 2001. bilo dovoljno da pita drugara iz razreda ili je vec i sam valjao.

A sto se statistike tice, verovatno bi bilo zanimljivo uporediti anonimne kartone pacijenta iz Drajzerove npr.

Citat:
Miroslav Jeftić: U svakom slučaju jako ti liči priča, da čim ne valja nešto direktno su krivi strani plaćenici i domaći izdajnici, koje finansira(ju) (Soroš i) CIA. I kakav bi ti argument uopšte? Za sve kažeš da je namešteno, plaćeno, obmana, prevara? Najbolje da se pusti valjda sav taj ološ u zatvoru kad sedi tamo jadan i nevin, pa da nastavimo s tužbom protiv svetskih moćnika i novog svetskog poretka.

Jbg Miroslave, po 3 put cu reci da ne mislim tako. Ali...
Jel` postoje Sorosevi placenici?
Da li su radili na stetu ove drzave?
Da li je CIA operisala na ovim prostorima u blizoj proslosti na stetu Srbije?
Ajd da to prvo resimo, pa idemo dalje.

Citat:

A što da nije? Pametan čovek neće nikad upropastiti i sebe i sve oko njega zajedno s njim. Jedino vrlo glup ili lud. U svakom slučaju to nije ono što bih nazvao "pametnim".

Ostavimo to za neku drugu temu. I ovako su mi postovi vec predugacki.

@kelja
Voleo bih da cujem tvoje misljenje o Topciderskoj tragediji.

I majke ti, ko je dao tu dnk izjavu ? :) Mislim, ne sumnjam uopste u njeno postojanje nego me stvarno zanima, ne secam je se.

[Ovu poruku je menjao Fuzz dana 12.02.2008. u 16:07 GMT+1]
[ stil @ 12.02.2008. 15:02 ] @
@ vladd Vlasnicka struktura B92
[ Miroslav Jeftić @ 12.02.2008. 15:09 ] @
Citat:
Fuzz: Nije li sam Premijer nasilno preuzeo vlast i prekrsio volju gradjana o kojoj govoris? Nakon toga je vladao totalitarno ne postojuci ni zakone ni ustav. Jedan od dobrih primera za to je i prakticno kidnapovanje bivseg predsednika koje su po njegovom naredjenju izvrsili neki civili sa fantomkama i njegovo neustavno izrucenje Hagu.

Ne bih da razvlačimo priču o CIA i Sorošu i plaćenicima i na čiju su štetu ili korist radili, dugo bi trajalo. Dovoljan mi je samo ovaj citirani deo da vidim koliko je sati - pretpostavljam je Miloševiću trebao da sudi jedino sud njegove partije?
[ Fuzz @ 12.02.2008. 15:16 ] @
Mislis da je to bila normalna procedura, i da je znacajno uticala na rast stabilnosti zemlje ali te mrzi da objasnjavas. Ok.

A sta hoces da dokazes? Da najveci vlasnicki udeo ima organizacija direktno finansirana od strane Sorosa i US State Departmenta?
[ stil @ 12.02.2008. 15:17 ] @
@ Fuzz Radikali imaju veoma cudan smisao za humor. Da li si gledao taj njegov miting , postoji snimak. Nesto slicno je skoro izjavio u Knez Mihajlovoj tokom kampanje ,ovaj put za Tadica. Opet , svi su to mogli da vide i cuju. Sto se tice JSO . Sada bi nama vladao Legija da nije bilo vanrednog stanja . Djindjic je trebao da primenjuje zakone Slobodana Milosevica koji su pisani po njegovoj meri. Mislim Legalisti su insistirali na tome. Sto se tice droge , u MUP postoji dokaz da je droga spaljena. U vezi vlasnicke strukture . Potkrepi svoju izjavu pravim argumentima , ne pretpostavkama.
[ Fuzz @ 12.02.2008. 15:24 ] @
Djindjica zakon nije ni interesovao.

A sto se tice te droge, ako je i spaljena, pa nije spaljena sva droga sveta mamu joj....
Ja govorim o cinjenicnom stanju koje je nastalo u to vreme i neverovatnom rastu broja heroinskih ovisnika.
A znam i ponesto o relaciji heroin - mup - koman - ulica, ali to je malo previse ekstremno za forum.
[ vladd @ 12.02.2008. 15:26 ] @
Pa samo ne znamo ko je Salink, ili znamo
http://www.ukdata.com/numbers/03936072.html

I ko su "mali akcionari"..sto bucmasto prebacuje 51%.

Strani fond, strana firma..Znaci vecinsko strano vlasnistvo.

Pogledaj http://www.mdlf.org/ i Sasu Vucinica...u bordu direktora

http://www.mdlf.org/en/mdlf/about_us/756/

I da li si me nesto INFORMISAO sa onim linkom, sto nisam znao od ranije.

O tome ti pricam..

Mozda bi neko na tom drugom-trecem stepeniku naseo, da je sve "jasno", kako su oni zamislili.

Pa Veran..44%, ali ne od 100% vec od 35...

Poz.

Mozda se ponekad i moj i Sorosev interes poklope... ko zna
[ Fuzz @ 12.02.2008. 15:28 ] @
Citat:
stil: @ Fuzz Potkrepi svoju izjavu pravim argumentima , ne pretpostavkama.

Pa ti si mi sam dao argumente. Pogledaj na http://www.mdlf.org/ ko ih finansira.
Naci ces i Sorosa i State Department
[ stil @ 12.02.2008. 15:37 ] @
Ja ovde zelim da vidim samo prave argumente na jednom mestu . Jer samo tako mozemo normalno razgovarati .
[ vladd @ 12.02.2008. 15:44 ] @
E pa tu je razlika. Ja nemam zelju, samo vidim.

Ali ne smatram da je nesto lose, neka rade, neka se pomazu, i to je neki vid komunikacije, ako vec drugih nema.

Poenta je da njihove podatke uzimam pazljivije nego neke druge, vise gledam kako se uklapaju u sarolikost interesa.

Samo malo ozbiljnijeg, suptilnijeg. Ne tretiram ih bas kao Kurir ili neki sareni spektakl.

Oni znaju da doziraju sjaj i kvalitet, da bi kvalitetnije preneli poruku. I takav "filter" im spremam. Nista zlonamerno, nije cak ni nadmudrivanje, jednostavno, iz poruke u odredjenom trenutku, mogu da nesto i saznam, a da nije prosto zakljucivanje na prvu loptu..

I tu prestaje jednostavan zivot..sa odnosom crno-belo

Poz.
[ Fuzz @ 12.02.2008. 15:45 ] @
@stil
Jbt, sta hoces, screenshot?

Jel moze ovako...

Funders of MDLF’s Loan/Investment Pool include:

Bank Vontobel
Calvert Social Investment Foundation
DOEN Foundation
Foundation for Democracy and Media
John D. and Catherine T. MacArthur Foundation
Open Society Institute
Oxfam Novib
Swedish International Development Cooperation Agency (Sida)
Swiss Agency for Development and Cooperation
Alexej Fulmek

Generous support for MDLF’s work has also come from:

Council of Europe
Eurasia Foundation
J.M. Kaplan Fund
Charles Stewart Mott Foundation
Netherlands Ministry of Foreign Affairs
United Nations Development Program (UNDP)
U.S. Department of State, Bureau of Democracy, Human Rights & Labor
[ vladd @ 12.02.2008. 15:59 ] @
E pa tu je razlika. Ja nemam zelju, samo vidim.

Ali ne smatram da je nesto lose, neka rade, neka se pomazu, i to je neki vid komunikacije, ako vec drugih nema.

Poenta je da njihove podatke uzimam pazljivije nego neke druge, vise gledam kako se uklapaju u sarolikost interesa.

Samo malo ozbiljnijeg, suptilnijeg. Ne tretiram ih bas kao Kurir ili neki sareni spektakl.

Oni znaju da doziraju sjaj i kvalitet, da bi kvalitetnije preneli poruku. I takav "filter" im spremam. Nista zlonamerno, nije cak ni nadmudrivanje, jednostavno, iz poruke u odredjenom trenutku, mogu da nesto i saznam, a da nije prosto zakljucivanje na prvu loptu..

I tu prestaje jednostavan zivot..sa odnosom crno-belo

Poz.
[ stil @ 12.02.2008. 16:14 ] @
@ Fuzz Dobro i ? Sta je to sto Americka vlada ili Soros rade ? Open our eyes. Ja nadjoh ovo
[ Miroslav Jeftić @ 12.02.2008. 16:21 ] @
Citat:
Fuzz: Mislis da je to bila normalna procedura, i da je znacajno uticala na rast stabilnosti zemlje ali te mrzi da objasnjavas. Ok.

Evo objasniću ako insistiraš - mislim da je trebalo dati Đinđiću orden zato što je tog nitkova liferovao iz zemlje. Je l' jasnije? A što se tiče CIA-e, pa dobro, ja sam mislio da Balkanski špijun satirična komedija, ali izgleda da je ipak dokumentarac.
[ Ivan Dimkovic @ 12.02.2008. 16:23 ] @
@Fuzz,

Slazemo se da je heroinsko trziste "peak-ovalo" u Srbiji 2001-ve godine sa nenormalnom ponudom, jako niskom cenom (30 DEM za povezane) i sl...

Takodje, poznato je da je krajem 2002-ge godine poceto sa uvodjenjem mera za suzbijanje masovnog trzista prodaje psihotropnih i narkoticnih supstanci u privatnim apotekama, bas zbog ogromne potraznje trzista.

Ali, takodje je jasno da su kriminalne mreze koje su cinile to trziste 2001 to trziste stvorile tokom ranijih godina, za vreme opsteg haosa. To vreme kada su rokeri bili korisnici heroina je ipak bilo malo vise u proslosti, a "obicno" heroinsko trziste se u Srbiji stvaralo vise godina, od kojih je ponajmanje godina provedeno u "novoj demokratiji" ipak.

Na kraju krajeva, svi ti "klanovi" su i nastali za vreme "bujanja patriotizma" u Srbiji.
[ Fuzz @ 12.02.2008. 16:44 ] @
Citat:
stil: @ Fuzz Dobro i ? Sta je to sto Americka vlada ili Soros rade ? Open our eyes. Ja nadjoh ovo

Super stil :) U sledecem postu linkuj sliku banane.
Mislim o cemu pricamo? O finansiranju b92 koje neminovno utice na njihovu uredjivacku politiku ili izradi studije izvodljivosti za modernizaciju aerodroma?
Mislim ako pricamo o aerodromu ok, ali nemoj da onda dva posta kasnije uletis sa pricom o protugradnoj zastiti.

Citat:
Miroslav Jeftić: Evo objasniću ako insistiraš - mislim da je trebalo dati Đinđiću orden zato što je tog nitkova liferovao iz zemlje. Je l' jasnije? :)

Pa jeste u smislu da sada shvatam da ti ustvari i nemas stav nego mases transparentom.
Evo, da za trenutak zaboravimo moralnu i pravnu komponentu tog cina. Zaboravimo i da je to jos nezabelezen slucaj u svetskoj istoriji.
Koliko sam shvatio, smatras da je taj Slobodan Milosevic kriv za otprilike sve sta se desavalo u Srbiji. Mislim znamo pricu, inflacija, sankcije, pink, Karleusa, redovi, fudbal, nepravilnosti na birackom mestu u Mrcajevcima. I sad tebi nije interes da mu sudis za sve sto smatras da ti je vec skrivio nego aplaudiras potezu koji je garantovao da mu za to nikada i nece biti sudjeno. Pa super Miroslave.

Citat:
A što se tiče CIA-e, pa dobro, ja sam mislio da Balkanski špijun satirična komedija, ali izgleda da je ipak dokumentarac.

Ok, apsolvirali smo doticni film. Ali ja sam ti postavio krajnje jednostavno pitanje i ne razumem zasto ti je toliko tesko da na njega das odgovor.
Dakle, da li mislis da CIA nije ucestvovala ni u jednoj operaciji na ovim prostorima u bliskoj proslosti na stetu Srbije?
[ kelja @ 12.02.2008. 16:54 ] @
Citat:

@kelja
Voleo bih da cujem tvoje misljenje o Topciderskoj tragediji.

I majke ti, ko je dao tu dnk izjavu ? :) Mislim, ne sumnjam uopste u njeno postojanje nego me stvarno zanima, ne secam je se.

Ja verujem da se ti momci nisu poubijali, mislim da im je neko pomogao u tome. Zasto, ne znam...

Dnk izjavu dao je vojni istrazni sudija Tufegdzic.

Jedan od Djindjicevih najboljih poteza je izrucenje Milosevica Hagu, i tu ne vidim nista sporno.
Onima koji su emotivno bili vezani za doticnog gospodina sigurno je bilo tesko, ali posle gomile pogresnih odluka, izgubljenih, a nevodjenih ratova, i potpunog moralno-finansijskog pada jedne drzave, to je najmanje sto je zasluzio.
Zao mi je sto su se ona njegova dva skota sklonila u bratsku Rusiju, pravda je spora, ali stici ce ih, kad-tad, nadam se...

A glede finasiranja iz inostranstva, ne vidim nista lose u tome, bolje da medije finansiraju stranci, nego da ih finansiraju domaci tajkuni, koji su najvece bogatstvo stvorili u vreme coveka koji ti je ocito drag, a zacementirali za vreme vladavine 'demokratskih' snaga(Legalista included!), koje su ti manje drage .

[Ovu poruku je menjao kelja dana 12.02.2008. u 18:09 GMT+1]
[ Fuzz @ 12.02.2008. 17:00 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Slazemo se da je heroinsko trziste "peak-ovalo" u Srbiji 2001-ve godine sa nenormalnom ponudom, jako niskom cenom (30 DEM za povezane) i sl...

Ne, ne Ivane, nije peak-ovalo, nego je eksplodiralo, to je sustina.

Citat:
Takodje, poznato je da je krajem 2002-ge godine poceto sa uvodjenjem mera za suzbijanje masovnog trzista prodaje psihotropnih i narkoticnih supstanci u privatnim apotekama, bas zbog ogromne potraznje trzista.

To je istina. Medjutim, iako je ta mera sama po sebi bila neophodna, proizvela je tri "nuspojave" :)
Masovne stancanje recepata po domovima zdravlja uz neizbezne zloupotrebe, crno trziste lekova i prebacivanje trodonskih ovisnika na heroin.
Ali jbg, rez se morao napraviti.

Citat:
Ali, takodje je jasno da su kriminalne mreze koje su cinile to trziste 2001 to trziste stvorile tokom ranijih godina, za vreme opsteg haosa. To vreme kada su rokeri bili korisnici heroina je ipak bilo malo vise u proslosti, a "obicno" heroinsko trziste se u Srbiji stvaralo vise godina, od kojih je ponajmanje godina provedeno u "novoj demokratiji" ipak.

Na kraju krajeva, svi ti "klanovi" su i nastali za vreme "bujanja patriotizma" u Srbiji

Klanovi su nastajali, nastaju i nastajace. Sa i bez patriotizma. To je stvar trzista i profita, a ne ideologije.
Medjutim, mi smo od heroinskog puta 90ih, pocetkom errrrr....nultih :) postali njegovo ishodiste.
[ Miroslav Jeftić @ 12.02.2008. 17:00 ] @
Citat:
Fuzz: Pa jeste u smislu da sada shvatam da ti ustvari i nemas stav nego mases transparentom.
Evo, da za trenutak zaboravimo moralnu i pravnu komponentu tog cina. Zaboravimo i da je to jos nezabelezen slucaj u svetskoj istoriji.
Koliko sam shvatio, smatras da je taj Slobodan Milosevic kriv za otprilike sve sta se desavalo u Srbiji. Mislim znamo pricu, inflacija, sankcije, pink, Karleusa, redovi, fudbal, nepravilnosti na birackom mestu u Mrcajevcima. I sad tebi nije interes da mu sudis za sve sto smatras da ti je vec skrivio nego aplaudiras potezu koji je garantovao da mu za to nikada i nece biti sudjeno. Pa super Miroslave.

Nikakav transparent, moj stav je da je to zaista bilo odlično. Za svetsku istoriju me z-z. Kriv je za podosta, naravno ne samo on, već i svi oni koji su pod njegovom slikom radili mutne radnje, bilo u vladi, bilo u lokalnoj fabrici voća i povrća. A ko će ovde da mu sudi? Svedoci smo da i dan danas određeni slučajevi zastarevaju, svedoci i optuženi se ne odazivaju sudu (uključujući i sekretara vlade), sudije se prave "lude" (čast izuzecima). Njegovo suđenje ovde bi se verovatno pretvorilo u farsu veka, još bi mu plaćali odštetu na kraju. Naravno da bi bilo bolje da mu sude ovde, ali treba biti realan - bolje da mu sude bar negde, a Srbija u ono vreme definitivno nije bila u stanju. Pitanje da li bi i danas bila u stanju.
[ Fuzz @ 12.02.2008. 17:21 ] @
Citat:
kelja: Ja verujem da se ti momci nisu poubijali, mislim da im je neko pomogao u tome. Zasto, ne znam...

I ja mislim da su imali pomoc. A pretpostavljam i zasto.

Citat:
Jedan od Djindjicevih najboljih poteza je izrucenje Milosevica Hagu, i tu ne vidim nista sporno.
Onima koji su emotivno bili vezani za doticnog gospodina sigurno je bilo tesko, ali posle gomile pogresnih odluka, izgubljenih, a nevodjenih ratova, i potpunog moralno-finansijskog pada jedne drzave, to je najmanje sto je zasluzio.
Zao mi je sto su se ona njegova dva skota sklonili u bratsku Rusiju, pravda je spora, ali stici ce ih, kad-tad, nadam se...

A glede finasiranja iz inostranstva, ne vidim nista lose u tome, bolje da medije finansiraju stranci, nego da ih finansiraju domaci tajkuni, koji su najvece bogatstvo stvorili u vreme coveka koji ti je ocito drag, a zacementirali za vreme vladavine 'demokratskih' snaga(Legalista included!), koje su ti manje drage .

Nema sta da mi bude posebno drag. Ja znam sta zameram njegovoj politici, samo sto to ocito nisu iste stvari koje mu zameras ti.
A sto se tice tih finansijera, ni jedni ni drugi mi nisu dragi. A ovi drugi, sigurno ne opravdavaju one prve.

A izrucenje je bilo jedna od najdebilnijih stvari koja je napravljena. Pazi, ako hoces da okrenes novi list, onda se to ne radi na taj nacin. Jer ne vodi nigde, sem u jos dublje s*****. U cemu je svrha smene rezima, ako ga nasledi drugi sa istim ili gorim principima? Je.es ustav, je.es drzavu, je.es skupstinu...od danas - sve je privatizovano.

Citat:
Miroslav Jeftić: Nikakav transparent, moj stav je da je to zaista bilo odlično. Za svetsku istoriju me z-z. Kriv je za podosta, naravno ne samo on, već i svi oni koji su pod njegovom slikom radili mutne radnje, bilo u vladi, bilo u lokalnoj fabrici voća i povrća. A ko će ovde da mu sudi? Svedoci smo da i dan danas određeni slučajevi zastarevaju, svedoci i optuženi se ne odazivaju sudu (uključujući i sekretara vlade), sudije se prave "lude" (čast izuzecima). Njegovo suđenje ovde bi se verovatno pretvorilo u farsu veka, još bi mu plaćali odštetu na kraju. Naravno da bi bilo bolje da mu sude ovde, ali treba biti realan - bolje da mu sude bar negde, a Srbija u ono vreme definitivno nije bila u stanju. Pitanje da li bi i danas bila u stanju.

Ali u cemu je za tebe poenta tog sudjenja ako mu ne sude za ono za sta ga ti smatras krivim, vec za nesto sto cisto treba da potvrdi njihove novoodstampane udzbenike istorije?
[ kelja @ 12.02.2008. 17:35 ] @
Citat:

Ja znam sta zameram njegovoj politici, samo sto to ocito nisu iste stvari koje mu zameras ti.

Slutim sta bi moglo da bude... nije bio dovoljno cvrst i odlucan kad je trebalo, je li?
Projekat mu je inace bio sjajan, ali nije dovoljno zapeo da ga ostvari?

Citat:

U cemu je svrha smene rezima, ako ga nasledi drugi sa istim ili gorim principima? Je.es ustav, je.es drzavu, je.es skupstinu...od danas - sve je privatizovano.

Slazem se, mi smo imali samo smenu rezima, a sistem je ostao.
Suvise je plisana bila ta Petooktobarska revolucija, toliko plisana da pomislim da je poslednja prava revolucija ovde bila Osma sednica

http://sr.wikipedia.org/sr-el/...D0%A6%D0%9A_%D0%A1%D0%9A%D0%A1

Kao sto se vidi, neki su umeli da gledaju u buducnost(to je, po mom misljenju, odlika coveka koji poseduje drzavnicki potencijal), ali to je bilo vreme kratkovidih ...
[ vladd @ 12.02.2008. 17:44 ] @
Pa pitanje je sta je "novi list", i da li se uvek moze napraviti najpametnija varijanta.

Ocigledno, da je proistekla verzija, stvar ambijenta. Kolicine kriminala i slobodnog novca, sklonjenog legalno, polulegalno i ilegalno, a to je sila koja menja situaciju. Veliki udar na trasu nekog puta, idejnog.

Nismo odoleli, neki su pozeleli da imaju bolji zivot pre ostalih, skrtali su stazu gde je novac pritiskao.

I sadasnja situacija je samo posledica svih uticaja, ali i dobrih zelja, koje su ipak bile solidno jake, inace bi bila propast.

Poz.
[ stil @ 12.02.2008. 17:47 ] @
@ Fuzz Za Velju pa i Kostunicu se moze reci da su strani placenici. A o tome da su licemeri da i ne pricamo. Tada kada je donacija stigla , nisu bili gadljivi na pare :) Milosevic je izdajnik jer je protivno ustavu potpisao kapitulaciju i dozvolio da strane trupe udju na nasu teritoriju. Toliko stvari je za**ao da mi sad moramo da cistimo njegova g***a . Mislim na nas koji smo preziveli sankcije , ubistva novinara, politickih neistomisljenika , izbeglicke kolone i ostalo. Ovde u Srbiji treba osnovati organizaciju koja ce se baviti samo podsecanjem ljudi kroz sta su sve prosli.
[ Fuzz @ 12.02.2008. 17:49 ] @
Citat:
kelja: Slutim sta bi moglo da bude... nije bio dovoljno cvrst i odlucan kad je trebalo, je li?
Projekat mu je inace bio sjajan, ali nije dovoljno zapeo da ga ostvari?

Ne. Problem je bio u nedostatku projekta.
[ stil @ 12.02.2008. 17:58 ] @
Po tebi.
[ Fuzz @ 12.02.2008. 17:58 ] @
Citat:
stil: @ Fuzz Za Velju pa i Kostunicu se moze reci da su strani placenici. A o tome da su licemeri da i ne pricamo. Tada kada je donacija stigla , nisu bili gadljivi na pare :) Milosevic je izdajnik jer je protivno ustavu potpisao kapitulaciju i dozvolio da strane trupe udju na nasu teritoriju. Toliko stvari je za**ao da mi sad moramo da cistimo njegova g***a . Mislim na nas koji smo preziveli sankcije , ubistva novinara, politickih neistomisljenika , izbeglicke kolone i ostalo. Ovde u Srbiji treba osnovati organizaciju koja ce se baviti samo podsecanjem ljudi kroz sta su sve prosli.

Pa takvih organizacija ima jedno 3.563. Samo sto opet menjas temu i to postaje zamorno.
[ stil @ 12.02.2008. 18:04 ] @
Nisi dao ni jedan link u kojem se vide tvoje tvrdnje u vezi porasta broja narkomana u periodu posle 2k. Takodje i link , vezu (tvoj izvor) o tom povecanju sa Djindjicem.
[ Miroslav Jeftić @ 12.02.2008. 18:35 ] @
Citat:
Fuzz: Ali u cemu je za tebe poenta tog sudjenja ako mu ne sude za ono za sta ga ti smatras krivim, vec za nesto sto cisto treba da potvrdi njihove novoodstampane udzbenike istorije?

Pa isto kao i za Al Kaponea, poenta (za mene) je da se takvi sklone tamo gde im je mesto - u zatvor. Ako to nije moguće ovde (a i daleko manje bitni od njega još uvek šetaju na slobodi, pa u najmanju ruku sumnjam da je moguće), neka mu sude tamo gde je moguće. Samo takvi što dalje odavde.
[ dexxx @ 12.02.2008. 21:17 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Pa isto kao i za Al Kaponea, poenta (za mene) je da se takvi sklone tamo gde im je mesto - u zatvor. Ako to nije moguće ovde (a i daleko manje bitni od njega još uvek šetaju na slobodi, pa u najmanju ruku sumnjam da je moguće), neka mu sude tamo gde je moguće. Samo takvi što dalje odavde.

Ma tebe ćemo za ministra pravde!!!! Nema veze to što je kriv za ubistvo, sudićemo mu za silovanje... i tako nismo sigurni da imamo dovoljno dokaza da ga osudimo za ovo prvo...

Brate... smejem se ovom tvom postu i ne verujem. Upravo si sebe diskvalifikovao kao ozbiljnog sagovornika...

Fuzz se džabe trudi da ti objasni... ako je Milošević kriv za krađe, ubistva novinara, kriminal, narkomaniju, itditd... trebalo je da mu se sudi ovde... ovde je to radio, ovde je činio ta zlodela... mi ovde smo ispaštali, i jos ispaštamo... a ne da mu sude u Hagu zbog nečeg drugog...
Kapiraš?
Verujem da ne... :(

Eee... aj se za svaki slučaj potrudi da mi "prišiješ" neki stav koji nisam iskazao, neko tvrđenje koje nisam tvrdio, ili neku misao koju nisam smislio... čitajući tvoje postove, zaključih da si maxer za to.
[ kelja @ 12.02.2008. 21:47 ] @
Citat:

Ako to nije moguće ovde (a i daleko manje bitni od njega još uvek šetaju na slobodi, pa u najmanju ruku sumnjam da je moguće), neka mu sude tamo gde je moguće.

Bojim se da nisi procitao pazljivo Miroslavov post.

Poenta je da mu ovde ne bi bilo sudjeno, ili bi sudjenje bilo pretvoreno u farsu veka, kako je vec receno.

Da, sramota je sto mu nije sudjeno ovde, i mislim da se u neku ruku i izvukao.
[ dexxx @ 12.02.2008. 22:04 ] @
Da, pažljivo sam ga pročitao. I šta hoćeš da kažeš... da je vlast DOS-a bila nesposobna da mu organizuje suđenje? To je sramota onih koji su tad bili na vlasti... Uz toliku podršku naroda, podršku spolja, oni nisu mogli (hteli) da mu organizuju suđenje...??? A mogli su da obećavaju kule i gradove, a nisu mogli da sude Miloševiću?

Meni nije toliko ni bitno "gde" mu fizički sude (iako je izručivanje naših državljana protivustavno), već za šta mu sude, tj za šta ga optužuju.

Kao što reče Fuzz, suđenje da bi mogli da ispišu svoje novoistorijske udžbenike...

Kapiraš keljo... što se mene lično tiče (ako je ikoga briga), drago mi je što je skot crk`o, ali mi nije drago što je lips`o u Hagu, jer mu tamo nije bilo mesto. Mesto mu je bilo na terazijskoj banderi, preko puta "Moskve"., da visi zbog grehova koje je skrivio ovde, ovom narodu, a ne da sedi u hagu...

p.s.

ovde je mnogo suđenja farsa... što ih sve lepo ne pošaljemo u Hag?
[ Miroslav Jeftić @ 12.02.2008. 22:25 ] @
Ne bi bilo loše da svi odu. ;) Da, mislim da nisu bili sposobni da organizuju suđenje takvog kalibra, ne onda. Koliko to njima ide na dušu - pa sigurno da ide, ali pitanje je koliko je tu fizički moglo da se uradi, da se zameni najveći deo pravosudne strukture. Kamo sreće da je to sve urađeno i onda sprovedeno suđenje po svim pravilima, ali ništa od toga. U krajnjoj liniji, koliko je samo bilo zatezanje da se smeni načelnik DB-a, načelnik GŠ-a, na jedvite jade. Jedno su želje, drugo mogućnosti. Možda jednog dana izađe sve lepo na videlo, šta je moglo, šta nije, ko je kočio, a ko nije, ali ja nisam uveren da je sve to moglo tako lako kao što tvrdiš.
[ dexxx @ 12.02.2008. 22:35 ] @
Pa bre nas milion je bilo na ulici... mogli su da rade šta su hteli, koliku su podršku imali. Ali, Milošević im je bio nešto sa čim nisu hteli da prljaju ruke, i jednostavno su ga prebacili u tuđe ruke. Ja kažem, i stojim iza toga, da je to p o g r e š n o (na stranu to što su prekršili zakon).

Btw, kakve veze ima hapšenje miloševića i bomba u merkatoru... gde smo mi odlutali :)
[ Fuzz @ 12.02.2008. 23:09 ] @
Citat:
stil: Nisi dao ni jedan link u kojem se vide tvoje tvrdnje u vezi porasta broja narkomana u periodu posle 2k.

Nisam. I odmah sam rekao da ga necu ni dati jer ne verujem da ikakvo slicno statisticko istrazivanje uopste postoji.
Ali dobro, nema linka - nema ni narkomana. Ako pobrisemo linkove, nece biti ni problema.

Mislim jesi ti iz Interneta ili Srbije? Ko god je iole pratio sta se desava u njegovoj sredini mogao je da primeti taj porast. Mozda da te pitam prvo, da li si ikada primetio heroin u Srbiji? Uopste? :)

Vidim da si peto godiste. Jednostavno pokusaj da se prisetis da li je teze tebi bilo nabaviti heroin kad si bio u srednjoj ili ce to teze biti nekom 16-godisnjaku danas. I da li si vise heroinskih zavisnika vidjao tada ili ih vidjas danas. A to nije doslo postepeno. 2000+te je bio boooom koji je solidno unakazio jednu generaciju. I cije se posledice osecaju jos uvek i izgleda kao da ce se osecati jos dugo, sa tendencijom jos jaceg sirenja na selo.

A za ovo
Citat:
Takodje i link , vezu (tvoj izvor) o tom povecanju sa Djindjicem.
me molim te citiraj posto ne znam o cemu govoris.
[ kelja @ 13.02.2008. 00:04 ] @
Citat:

2000+te je bio boooom koji je solidno unakazio jednu generaciju.

Ja stvarno ne znam o cemu pricas, ali znam da se 90+te desio jedan 'patriotski' boom koji je solidno unakazio mnoge generacije.

Da, DOS je odgovoran za sirenje narkomanije u Srbiji, Slobin DB je sve ucinio da se to spreci, ali eto, Ceda&ekipa nisu dozvolili...

Mislim, ovim bih se odjavio iz rasprave, posto je postalo prilicno apsurdno...
[ Fuzz @ 13.02.2008. 00:12 ] @
O cemu ja pricam? Paaaaa o porastu broja heroinskih ovisnika od 2000. godine. A ti pricas o Cedi, DB-u i patriotizmu i to te kao prevalilo preko ivice pa se "odjavljujes".
[ pajaja @ 13.02.2008. 00:30 ] @
Previse smo otisli sa teme...