[ zraj @ 09.02.2008. 12:56 ] @
Molim iskustva - preporuke u opremanju malih jednosobnih stanova - garsonjera sa konkretnim primerima sa što manje namestaja u objedinjenom prostoru za dnevni boravak, spavanje i ručavanje, gde bi trebalo bez prenatrpavanja smestiti neophodne stvari potrebne za život mladog savremenog čoveka.

Da li je nameštaj "po meri" dobro rešenje u smislu kvaliteta i cene?
[ Skandy @ 09.02.2008. 13:09 ] @
Neka moja iskustva. Gotov namestaj, onaj koji kupujes u prodavnici namestaja, je radjen prema nekim standardima, sto ne znaci da se ti standardi 100% uklapaju u dimenzije tvog stana.
Namestaj po meri ce biti 100% uklopljen u dimenzije tvog prostora, jer ce izvodjac radova prvo izvrsiti merenje prostora. Neretko namestaj po meri, rade radnici firmi koje su veliki proizvodjaci namestaja. To im dodje kao dodatna zarada posle radnog vremena. Oni u svojoj firmi dobijaju materijal po znatno nizim cenama, kao i obradu tog materijala. Popust koji oni dobijaju, posle ukalkulisu u cenu koju naplate musteriji.
Neki zakljucak bi bio, da u vecini slucajeva, gotov namestaj i namestaj po meri su od istog materijala i delo istih ruku i od prilike iste cene. Samo sto kod namestaja po meri mozes da izvoljevas i da dobije ono sto si zamislio.