Evo da malo ponovo ozivim ovu temu: probao sam tu Imprezu od 1.5 koja se prodaje kod nas i opsti utisak je onako... prosecan...
Tj. ocekivao sam nesto vise, priznajem. Ni kvalitet unutrasnjih materijala, ni udubnost, ni zvucna izolacija, ni vesanje - nista to ne odskace po bilo kom parametru od konuurencije za te neke slicne pare. Verovatno bi mislio drugacije da sam imao priliku da je probam po snegu/ledu... gde bi 4x4 dosao do izrazaja, ali ovako... opsti utisak je - prosecno. Najvece razocarenje je ubrzanje.
Sasvim je jasno je da je taj motor slab za tih 1300 kg, ali ne da je slab, nego je to bruka. Zgazis na gas i cekas, cekas... a on polako ubrzava... ko svojevremeno Zastavina vozila. Nisam ni ocekivao Imprezu WRX ili STI - ali ovo je bas tako traljavo i ako je meni jasno da je taj motor preslab za tih 1300 kg, onda bi valjda i inzenjerima Subaru-a to trebalo da bude jasno?
Verujem da bi vecina ipak zelela neki motor izmedju 2.0R MT (sa kojim je Imprezza preko 21.000 eura) i 1.5 5MT koji je, svi se slazemo, svakako preslab, iako je cena vise nego primamljiva.
Ali... nema.