[ demaksi @ 27.02.2008. 20:05 ] @
pozdrav. problem je u tome sto mi je slika na CTX monitoru (crt, 17 inca) tamnija nego na drugim monitorima. imam ga vec 7 godina i oduvek je takav. osvetljenost ekrana je vec na maksimalnih 100, a petljanjem sa kontrastom stvari ne postaju nista bolje. koristio sam razne windowse, trenutno xp sp2, kao i ctx drajvere i windows drajvere. do sada mi to nije smetalo, ali otkad kupih digitalni aparat svakoj slici dodajem po dva stepena svetlosti i jedan stepen manje kontrasta, sto bas iritira, narocito ako posle stampam slike ili ih pregledam na drugom monitoru. postoji li opcija u windowsu ili aplikacija koja moze resiti ovaj problem? hvala
[ Flash411 @ 27.02.2008. 20:14 ] @
Crt monitori s vremenom hoce izgubiti svijetlinu,tu nema lijeka koliko ja znam.
[ SASA M. @ 27.02.2008. 20:16 ] @
Razni programi za obradu slika imaju mogucnost podesavanja profila, photoshop, corel, itd. Mozes da menjas postavke u samom drajveru od graficke, ali mi se na kraju cini da je zamena monitora jedino pravo resenje. Zvuci kao da je ekran na izdisaju.
[ buljko @ 27.02.2008. 20:41 ] @
Ako je od pocetka takav, otvori monitor i nadji pot. SUB-BRIGHT. Ako ga nema, podigni malo napon Ug2 (SCREEN pot. na visokonapondkom trafou). Koji je, tacno, tip monitora?
[ Mungos 7 @ 28.02.2008. 07:31 ] @
Da u principu moguce je da fabricki malo lose podesen VN trafo
[ n1tr0 @ 01.03.2008. 03:27 ] @
Citat:
demaksi: pozdrav. problem je u tome sto mi je slika na CTX monitoru (crt, 17 inca) tamnija nego na drugim monitorima. imam ga vec 7 godina i oduvek je takav. osvetljenost ekrana je vec na maksimalnih 100, a petljanjem sa kontrastom stvari ne postaju nista bolje. koristio sam razne windowse, trenutno xp sp2, kao i ctx drajvere i windows drajvere. do sada mi to nije smetalo, ali otkad kupih digitalni aparat svakoj slici dodajem po dva stepena svetlosti i jedan stepen manje kontrasta, sto bas iritira, narocito ako posle stampam slike ili ih pregledam na drugom monitoru. postoji li opcija u windowsu ili aplikacija koja moze resiti ovaj problem? hvala
Potpuno isto se desilo sa mojim CTX-om - pretpostavljam da je to CTX VL2 (17"). Uglavnom slika sve tamnija i na kraju skoro totalni mrak. Jedino resenje koje sam koristio je u opcijama kod graficke gamma na max i brightness na 150% i pomagalo je...
[ Mungos 7 @ 01.03.2008. 08:10 ] @
ili ima problem sa vn trafoom ili sa grijanjem