[ dlalic @ 03.03.2008. 16:07 ] @
Pretpostavljam da je moguce prilikom izlaska iz zemlje zatraziti povrat PDV-a za robu kupljenu u Sloveniji. Imam iskustva sa Madjarskom i Hrvatskom, ali Slovenija mi je nepoznanica.
Koja je procedura? Formular popunjava prodavac u radnji ili...? Da li je moguce novac dobiti odmah na granici?
[ Pneos @ 03.03.2008. 16:51 ] @
Hah, Slovenci su genijalci. A tek sta je jedan moj (nazalost) poznanik uradio: da njemu kum neke racune i kaze kad budes isao za Srbiju vidi da li mozes od Slovenaca uzeti povrat poreza. Medjutim, ne dade mu i robu ! Slovenac primi papire i zatrazi da vidi robu, a ovaj biser rece:

- pa roba je ostala u Italiji.

Onda mu Slovenac napise lepu kaznu od 250 evra. I on je i dan danas ljut zbog toga i prepricava kako su Slovenci pi*** i kako je morao da crveni pred kumom jer nije izvrsio zadatak i jos da pokazuje kaznu jer da ne bi nedaj Boze pomislio kum da je on uzeo povrat poreza.
[ dlalic @ 04.03.2008. 16:38 ] @
Pa dobro... normalno je da pokazes robu na granici, kao dokaz da je iznosis iz zemlje. Nego, interesuje me da prvenstveno da li je moguce uzeti pare, odmah na granici.