[ zobi @ 17.03.2008. 17:41 ] @
Da li neko ima izvod iz HACCP sertifikata-deo koji striktno propisuje pravila za radnike prehrambene idustrije (npr. propisana odeca, zabrana nosenja nakita-burma,prsten,mindjuse, licnih stvari u dzepovima radnog odela i sl.)
[ zorg @ 17.03.2008. 20:17 ] @
Prosetaj se do suboticke mlekare, oni su skoro dobili sertifikat, mozda ti pomognu.
[ zobi @ 17.03.2008. 20:58 ] @
Postavio sam konkretno pitanje, ne kako je u mlekari ...
[ superbaka @ 17.03.2008. 22:02 ] @
ako si postavio konkretno pitanje, onda verovatno znas da uradis konkretnu pretragu pre nego sto postavis temu...
[ zorg @ 18.03.2008. 09:12 ] @
Citat:
zobi: Postavio sam konkretno pitanje, ne kako je u mlekari ...
Dao sam ti dobronameran savet, mozda nije najbolji, ipak nema potrebe za sarkazmom.
Pretpostavljam da ovo trazis:
http://rapidshare.com/files/100416597/houserules3.pdf.html
http://rapidshare.com/files/100416668/houserules4.pdf.html

[ zobi @ 18.03.2008. 15:54 ] @
zorg
Nisam sarkastican samo zelim da znam da li ovo sto sam naveo propisuje HACCP ili je zavisno od poslodavca do poslodavca.Znaci interesuje me striktno sta HACCP propisuje u pogledu toga, a ne interno svaka firma za sebe, zato mi nije validan odgovor tipa "mlekara" ili bilo koja firma.

superbaka
Pitanje je bilo konkretno-izvod iz HACCP-a.Ako imas pravi konkretan odgovor hvala unapred







[ zorg @ 18.03.2008. 17:15 ] @
Pa skini ova dva fajla koja sam okacio na rapidshare, tu ti je sve objasnjeno vezano za higijenu radnika (ruke, nakit, posekotine, odeca...). Sto se higijene tice, HACCP ima smernice koje svaka firma inplementira i duzna je da formira i evidentira sprovodjenje pravila koje je usvojila.
Citat:
The House Rules Section contains 9 sub-sections each of which covers a particular subject of food safety management. Every House Rule sub-section begins with guidance and then provides advice on how to write your own House Rules. A template is then provided for use when writing the House Rules. Your House Rules should reflect your current safe working practices on the 9 food safety subject areas covered in this manual.
Skini fajlove, sve lepo pise. Ima cak i primer knjige pravila, kako se vodi i slicno.
Citat:
The Personal Hygiene House Rules are an essential component of your HACCP based system and must be kept up to date at all times. Your House Rules need to be written to accurately reflect how you run your business and be readily understood by all of your food handling staff.
I da,
Citat:
"Pre i posle jela, treba ruke prati, namoj da te na to opominje mati" (J.J. Zmaj)
[ zobi @ 18.03.2008. 17:43 ] @
Hvala
[ zorg @ 18.03.2008. 19:24 ] @
Baci pogled i na ova dva linka:
http://www.cfsan.fda.gov/~acrobat/hret2.pdf
http://www.cfsan.fda.gov/~dms/fc01-a5.html
[ superbaka @ 18.03.2008. 20:24 ] @
http://www.elitemadzone.org/t257114-0-HACCP-sistem-konkretno

tema o HACCP postoji, ako ti to sto pise u njoj nije dovoljno, mogao si da dodas pitanje u tu temu umesto da otvaras novu...
[ zobi @ 18.03.2008. 20:34 ] @
Hvala veliko!
Ovo se zove pomoc, i kamo srece da mnogima posluzi za primer.
Zorg jos jednom hvala i pozdrav