[ mmix @ 19.03.2008. 13:27 ] @
Treba u maju da odem na nedelju dana do londona i nosim sa sobom laptop i kameru. E sad trebaju mi potvrde da ih iznosim iz zemlje da me ne bi cimali posle za carinu kad se vracam. Za laptop sam ok, posto ga nosim sa sobom u kabinu i znam da pred pasosku kontrolu na aerodromu mogu da dobijem potvrdu, ali kameru hocu da spakujem u prtljag, tako da mi potvrda treba unapred jer kad udjem na pasosku kontrolu prtljag je vec cekiran, a i ne mogu pre toga da ulazim i izlazim iz te zone kako je meni volja.

Dakle pitanje je, da li ja tu potvrdu mogu da dobijem i ranije (npr sada) na nekom drugom mestu? U nekoj kancelariji carine (ako tako nesto postoji)?

[ sasa022 @ 19.03.2008. 18:26 ] @
Carinska ispostava Aerodrom "Nikola Tesla" - Putnički promet tel. 3195-727
[ Bik Koji Sedi @ 19.03.2008. 21:53 ] @
Ja ti ne bih preporučio da vredne predmete stavljaš u check-in prtljag, jer se dešava da u transportu "ispare" iz kofera.
[ StORM48 @ 20.03.2008. 14:10 ] @
Apsolutno se slažem!

@mmix
Koji Ti je đavo, pa Ti je palo na pamet da kameru staviš u prtljag?!
Sa sobom, ako možeš - ako ne, ostavi je kući. Ako ikad više želiš da je vidiš. Ako je niko ne makne, biće razbijena 99%.

Pozdrav
[ Atos @ 20.03.2008. 15:30 ] @
Citat:
StORM48:
Ako je niko ne makne, biće razbijena 99%.

I ja se slazem, pre 10 dana kada sam uzeo torbu po sletanju bila je potpuno mokra, ali potpuno! Znaci ako je ne razbiju bice nesto drugo...
[ mmix @ 20.03.2008. 15:37 ] @
Malo mi je mnogo da nosim i kameru i laptop u kabinu, jos sa ovim novim siguronosnim merama treba proci kroz sva maltertiranja sa aerodromskim sluzbenicima. zato sam i pitao. Rizik da je maknu iz prtljaga postoji, mada nemam rizik da ce se razibiti jer hocu da je umotam u bubblewrap i ide u samsonite ojacani kofer koji je provereno proziveo torturu na Heathrow aerodromu par puta do sad :)

Iskreno razmisljam o tome jos uvek, pokusavam da vidim sa ovim kolegama iz UK da oni obezbede kameru, tako da mozda i necu morati da je nosim. Ali ako ne bude moglo, moracu ja da ponesem posto nam treba iz poslovnih razloga. Sebe bih lako lisio snimanja londonda da nije tako :)

Hvala za onaj broj telefona, pozvacu ih da vidim, mozda ce moci isto da se uradi u nekoj blizoj ispostavi da ne moram ni da se prepakujem na aerodromu.
[ pringles80 @ 20.03.2008. 16:00 ] @
kupi jednu malu idijot kameru za ovakve slucajeve gde ti je komplikovano nositi neki DSLR (pretpostavljam da se o takvoj kameri radi)
[ pajaja @ 20.03.2008. 16:39 ] @
Treba mu kamera za posao, tako da iako jeste DSLR (mada mi se cini da se radi o video kameri) kompakt ne moze da mu posluzi.