[ despotbg @ 15.04.2008. 19:55 ] @
Listao sam oglase za stanove i na dosta mesta sam nasao ovaj "pojam"? |
[ despotbg @ 15.04.2008. 19:55 ] @
[ Horvat @ 15.04.2008. 20:09 ] @
mozda loza a misle na balkon :D
[ Bojan Basic @ 15.04.2008. 20:10 ] @
Slično kao terasa, ali nije „izbačeno“ nego „uvučeno“ (tj. ivica najbliža spoljašnjosti je u ravni sa zidom). Na brzinu sam našao ovu sliku; nije baš najreprezentativniji primer, ali verujem da će ti dati ideju.
[att_img] [ Nebojsa Milanovic @ 15.04.2008. 20:17 ] @
Još bolja definicija bi možda bila da je lođa slična terasi, ali za razliku od terase koja je dugačka i plitka, lođa je dublja, a samim tim znatno upotrebljivija.
U svakom slučaju je uvučena, najčešće zastakljena. [ LoLive @ 15.04.2008. 20:55 ] @
Citat: despotbg: Listao sam oglase za stanove i na dosta mesta sam nasao ovaj "pojam"? Samo jedna žvakica u moru onih koji rentiraju stanove..ili agencije sastavljaju oglas..tipa!!! Extra,Vrh,Funkcionalan,CG,III,KTV,lodja,lux,namešten depozit 1000,izdajem 1mesec/400 A daleko od lux-a,III sprata i nameštaja(starog 30god).. A daleko bogami i od centra... btw.nikad više postanar,nikad BG Dranje na qub... [ boban779 @ 15.04.2008. 21:04 ] @
Pre ćeš naći prase u Teheranu nego solidan stan za pristupačnu najamninu u Beogradu.
[ tdjokic @ 15.04.2008. 21:26 ] @
Lodja (lodjija) je "soba bez jednog zida" :-) Da, neke su male, ali u jednoj vili na Dedinju, gde smo stanovali kao jedna od 4 - 5 porodica prisilno dodeljenih gazdi, zaista je bila jedna lodjija velicine sobe, a ono prema basti mislim da je bilo izvedeno u obliku luka. A plac - 10.000 kv.metara (1 hektar!). Neznanog Junaka 15, samo sto je taj bivsi plac sada rasparcelisan na vise malih itd.
[ 101010 @ 16.04.2008. 09:16 ] @
^plac rasparcan, a da li je kuca ostala ? Tacno se na tom delu nalazi nekoliko sivih kuca-zgradica u soc.realistickom stilu danas u losem stanju. Kao i obdaniste. I jedna velika kuca koja odskace od okoline, pa se pitam da li je ta.
Lodja u oglasima stanova za izdavanje, iz mog iskustva, znaci mala, neugledna terasa u ravni sa spoljasnjim zidom. [ bakara @ 16.04.2008. 10:12 ] @
Na novom bgdu lodje uglavnom zovu one male neupotrebljive terasice (uvucene kao sto neko rece), cisto da se kaze da imas terasu.
Citat: tdjokic: Lodja (lodjija) je "soba bez jednog zida" :-) Ovo bi trebalo biti tzv. francuska terasa, Sumnjam da neko to u bgdu zove lodjom. [ vladd @ 16.04.2008. 10:41 ] @
Sobu bez jednog zida nazivaju "francuskim prozorom", odnosno prozor je od poda do plafona, duz celog zida, a lodja je bas ta mala sugava terasa, za drzanje saksija.
[ etjen @ 16.04.2008. 11:12 ] @
terasa se sa jedne strane spaja sa zgradom a sa ostale tri strane je slobodna (ona se prilikom prodaje nekretnine po pravilu racuna 50% od kvadrature stana) lodja je sa tri strane "oivicena" zgradom a sa jedne je otvorena - dakle kao da u sobi, zid gde vam je prozor, nemate prozor, niti zid sa te jedne strane, nego otvoren prostor sa nekom ogradom...(lodja se po pravilu racuna kao 75% u kvadraturi stana) ni terasa ni lodja nemaju neku odredjenu velicinu, dakle mogu biti od jednog pa do xx kvadrata [ bakara @ 16.04.2008. 14:07 ] @
Evo ovde se lepo vide francuske terase (prozori sto kaze vladd ) i lodje pored njih...
Valjda je sada jasnije? [ Horvat @ 16.04.2008. 14:18 ] @
ovo^^ ja licno ne bih uzimao
ali ona vila primamljivo zvuci :) [ abishai @ 17.04.2008. 01:41 ] @
Ja sam bio zvao jedno 80% oglasa i sve same agencije!
Ali "one" agencije - "dodjite i dajte nam 3000 din. da vam mi damo adresu, a da li taj stan postoji, da li je izdat i kako sta... pa to idite i pitajte", lol! [ tdjokic @ 17.04.2008. 04:43 ] @
Citat: 101010: ^plac rasparcan, a da li je kuca ostala ? Tacno se na tom delu nalazi nekoliko sivih kuca-zgradica u soc.realistickom stilu danas u losem stanju. Kao i obdaniste. I jedna velika kuca koja odskace od okoline, pa se pitam da li je ta. Lodja u oglasima stanova za izdavanje, iz mog iskustva, znaci mala, neugledna terasa u ravni sa spoljasnjim zidom. @ definicije: Dobro, malo sam se preso - nije soba bez jednog zida, nego terasa koja je uvucena u kucu, kao da je normalna soba, ali je ona strana prema spoljasnosti sa zidanom ili nekom drugom ogradom, do visine pojasa, pa narod to kasnije obicno zastakljuje. Terasa je kad strci iz kuce, delimicno ili sasvim. Ovaj francuski prozor nisam znao ranije. [ Horvat @ 17.04.2008. 10:00 ] @
Citat: abishai: Ja sam bio zvao jedno 80% oglasa i sve same agencije! Ali "one" agencije - "dodjite i dajte nam 3000 din. da vam mi damo adresu, a da li taj stan postoji, da li je izdat i kako sta... pa to idite i pitajte", lol! wtf?!?! kakve su to fore??? [ LoLive @ 17.04.2008. 10:11 ] @
[ etjen @ 17.04.2008. 15:19 ] @
ima i nas koji posteno radimo :). Ako nekom treba stan za iznajmljivanje nek mi se obrati na pp
[ Horvat @ 17.04.2008. 15:33 ] @
pa prijavis te agencije inspekciji za rad,sta ti oni naplacuju!??! pa to je ucena cista
[ etjen @ 17.04.2008. 15:49 ] @
na zalost dok je ovaca bice i sisanja
toliko je toga u vestima, novinama i svim medijima bilo da se ne daju pare unapred agencijama da ti stanovi ne postoje, da su to prevare, i nista ne vredi... Takve agencije i dalje postoje a ljudi bivaju prevareni. Na zalost nama koji taj posao radimo tako sto usluge naplacujemo po realizovanom poslu oni kvare ugled. Gomila ljudi mi spusti slusalicu kada cuje rec agencija, ne stignem ni da kazem kako radimo... [ bakara @ 17.04.2008. 16:00 ] @
Citat: Horvat: pa prijavis te agencije inspekciji za rad,sta ti oni naplacuju!??! pa to je ucena cista Naplacuju nekakvu "clanarinu" ma sta to znacilo... Inace imao sam jednu takvu agenciju u komsiluku i to kako oni rade i kakva su firma ne mogu opisati... LM, stanovi i nisu nepostojeci, ali se skupljaju putem oglasa, na isti nacin kako bi uradio i onaj koji hoce da iznajmi stan, samo sto oni lepo prikupe sve detalje, adrese, telefon, ne/namesten i lepo to odstampaju i daju ti taj list kad platis clanarinu... [ etjen @ 17.04.2008. 16:08 ] @
veruj mi da se oglasavaju i nepostojeci...
ali odosmo u off [ Horvat @ 17.04.2008. 16:15 ] @
e i treba da ih sisaju,kad su tolike ovce!
[ bakara @ 17.04.2008. 18:04 ] @
S` obzirom da sam svaki dan gledao profil ljudi koji dolaze...nisu svi ovce, vecinom su to ocajnici koji nemaju gde...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|