[ lemiar @ 24.04.2008. 19:01 ] @
Pozz ljudi nisam znao gde da pitam za poreklo prezimena Djalovic to prezime je iz Crne Gore |
[ lemiar @ 24.04.2008. 19:01 ] @
[ smfilip @ 24.04.2008. 19:25 ] @
evo koja informacija postoji,mozda pomogne:
Đalović - Bistrica, Vlah, Kostenice, Mirojevići, Pobreić i Sipanja (Bijelo Polje), porijeklo iz Korita. Od njih su u Drenovi (Trstenik) [ lemiar @ 24.04.2008. 21:07 ] @
Zboravi sam da kazem da to znam ali me intresuje odakle su dosli u Korita i od kog su plemena (Kuci,Vasojevici,Petrovici itd.) takodje me zanima kako su dobili to prezime.Da li je tacno da su Djalovici, Campari i Ganici od jednog plemena??
P.S. izvinjavam se sto sam zaboravio ovo da napisem u prvom postu [ Horvat @ 24.04.2008. 21:37 ] @
mislim da na pogresnom mestu pitas,ne znam gde si ,ali trebao bi otici do tih mesta i pitati rodjake ili popove ili tako nesto
[ Bojan Basic @ 24.04.2008. 22:03 ] @
Za osnovu Đal- u opticaju su dva tumačenja: da je nastala od hipokoristika Đale, Đaleta (Đakon, Đakonije), ili pak od albanskog apelativa djal (znači dete). U prezimena s ovom osnovom spadaju Đaletić, Đalić, Đalović, pri čemu je ovo poslednje (za koje se raspituješ) poreklom iz sela Korita (opština Bijelo Polje).
[ lemiar @ 24.04.2008. 22:45 ] @
Sto se tice popova i rodjaka jako malo ljudi zivi dole tako da i nemam koga da pitam ko bi mi dao odgovor (mahom su to stari ljudi koji u sustini i neznaju puno o tome), a da li neko zna odakle su dosli u Korita i od kog su plemena (Kuci,Vasojevici,Petrovici itd.) i da li je tacno da su Djalovici, Campari i Ganici od jednog plemena??
Da li neko ima informaciju o ovome?? [ donmarkone @ 24.04.2008. 22:46 ] @
Zanimljivo:) jer bi mogao neko da mi kaze nesto o prezimenu Markovic ili neki link gde bih mogao da nadjem veci info ?
Hvala [ smfilip @ 25.04.2008. 11:32 ] @
Marković, Male Cuce (Cetinje), porijeklom iz Kuča, jedni odatle prešli u Grahovo (Nikšić), a drugi u Pivu; kod Nikšića iz malih Cuca ranije TOMANOVIĆ i LAKOVIĆ, porijeklom iz Kuča, njihovi potomci u Grahovu (Nikšić) pa u Najdaniće (Gacko); kod Gacka iz Cuca (Cetinje); Danilovgrad; Šišići (Grbalj); Perast i Podi (Boka Kotorska); u Peraškim naseljima iz Dalmacije; Budva u 15. v.; Gornji Stoliv (Tivat); Kotor; Maine (Budva); Dovolja (Pljevlja); Krnjice iz Primorske Krajine jesu sa Peleva Brijega (Bratonožići), a u Bobovištu, Livarima, Runjanima, žive u njima od ranije; Zeoke (Šumadijska Kolubara) iz Crne Gore. Barsko Polje (Crnogorsko Primorje), doseljenici iz Vrake (Skadar), a porijeklom iz Čeva (Cetinje), kao: BELANOVIĆ potomci Ozra; Rajićevići (Njeguši), Cetinje, potiču od Podubližana, iz Cuca; Bar (Gruža Kragujevačka), došli iz Vasojevića i u Ljuljanik (Medvednica), Šumadija; Štitarice (Mojkovac); Vodno, vidi: MARKOVIĆ u Mojkovcu; Podgorina (Valjevo) i Gruža Kragujevac porijeklom iz Njeguša (Cetinje); Miličinice (Valjevo) došli iz Vasojevića, a porijeklom su iz Crmnice; Brestovac i Borča (Srbija), ogranak su Lutovaca, porijeklom iz Bratonožića; Zaseoke (Šumadija), ogranak Nikolića iz Pive; Semegnjegevo, Kostajnik i Cerovo (Šumadija), ogranak Nikolića iz Pive; Gornje selo (Bajice), Cetinje ogranak Martinovića; kod Mojkovca, vidi. JOVANOVIĆ u Štitaricama; Risan; Vučji Do (Ćeklići), Cetinje, grana Proročića (Proročica) i kao Vučedoljci u Nikšiću kao: RADOVIĆ; Mali Brezovik pa u susedne Miločane (Nikšić); Milijevići u Ćeklićima ogranak su Milijevića, grana Marojevića; Godijelji (Žabljak), porijeklom iz Godijelja (Crmnica) ranije PEJANOVIĆ; Trešnjevo u Cucama (Cetinje), ogranak Lakovića iz grupe Drekalovića iz Kuča i kao: LJAKOVIĆ, jedni su u Bresticama, Bubrešku, Grahovu i Šdedimu (Nikšić) i na Obiljevcu (Srbija); ogranak Tomovića (Ivanovića) Drekalovića u Kučima; Maine (Markovići), Budva iz Pipera od njih su u Umni Do (Kumanovo), Makedonija pa prešli u Lebane (Srbija); Budva, ranije MITROVIĆ i u Paštrovićima; u Kotoru 1351. god.; Herceg-Novi; Prčanj; ogranak Stojanovića u Zagaraču potomci Lučana; Nikšić; Uskoci u Drobnjacima; Kotor oni su iz Stare Crne Gore; Briska u Primorskoj Krajini, ogranak Prelukića iz Runje, srodni su Lakovićima u područnim Bobovištima i Krnjici; Prijeradi (Tivat); peraška naselja doseljenici iz Stare Crne Gore; Bubrežak (Nikšić) i Sasovići (Boka Kotorska) iz Cuca (Cetinje); Bogdašići i Lastva (Tivat), jedni iz Stare Crne Gore i drugi iz Hercegovine; Buronje (Podgorica) i kao: LJEŠNJANIN i MIHALJEVIĆ kod Rijeke Crnojevića; Lozna (Bijelo Polje), porijeklom iz Morače; Brijezi, Brčela, Boljevići i Sotonići (Crmnica); Donji Kraj, Vukmirovići, Jankovići, Dodošima i Žabljak (Rijeka Crnojevića); MARKOVIĆ "Začirani" u Začiru, ogranak Radiša u Začiru (Rijeka Crnojevića); Podgorica; Golubovci i Mojanovići u Zeti, u Podgorici i Ostrogu uz Skadarsko jezero iz Pipera; Bar; Ovčar (Ćerkovine) između Donjih Kokota i Donje Gorice, pa u Gornjoj Gorici i Balabanima, Buronjima (Zeta), Kuli (Vraka), kod Skadra i Podgorice svi su istorodni i sa Bjelanovićima, potiču sa Miški (Čevo) srodnici ovih od Radula, potomka Ozdrova (Ozra) Markovići, bratstvo u selu Brijege
Markovići (Prorocice), bratstvo u Vučem Dolu Markovići, rod u Milijevićima Markovići, bratstvo u Prosenom Dolu i u Lipi Markovići, rod bratstva Lakovića u Malim Cucama Markovići, bratstvo iz sela Lipova Opština Kolašin - doseljeni iz Markovine kod Cetinja Markovići, uže prezime bratstva Stojanovića-Lulaša u Musterovićima Markovići, uže prezime bratstva "Srnadičića" - "Selištana" u Selištima Markovići, bratstvo u Buronjama Markovići, uze prezime bratstva Đurovića u Relezi Markovići, bratstvo u Brčelima Markovići (Rasalići), bratstvo u Sotonićima Markovići, rod u Petnjici i u Klincima u Kolubari Markovići (Podubličani) u Luštici u Primorju Markovići (Prosedoljci) u Broćancu u Rudinama i "u Grad Nikšićski" Markovići u Rudinama, u Grahovu, "u Nikšiće", u Boki i u Srbiji Markovići (Mijanovići) u Krugu malocuckom Markovići iz Pive (Gornji Unac), starosjedioci - matica Plužine [ donmarkone @ 25.04.2008. 15:15 ] @
Hvala puno ! :)
[ milosh.r41 @ 26.04.2008. 16:37 ] @
Jel bi mogao neko da mi kaze nesto za prezime Djurisic...? Hvala unapred...
[ smfilip @ 27.04.2008. 12:11 ] @
Đurišić, Banjani (Nikšić). Od njih su u Vrbici (Pljevlja) kao: Ljemez; Vraka (Skadar) iz Lješanskog područja; Zabesa u Boljevićima (Crmnica); Mijogost u Gornjem Zagaraču (Danilovgrad), srodnici drugih "Mojogoštana"; Podnožje Velje Gore u Parcanima (Podgorica). Od njih su u Zabjeli, Donjem Botunu i Ponarima (Zeta); Podgorici; Bobiji (Rijeka Crnojevića); Bar i područni Đenđinovići (Sutomore), porijeklom iz Stare Crne Gore; Ulcinj 1887. god.; Danilovgrad; Perast i okolina (Boka Kotorska), porijeklom su iz Stare Crne Gore; Stoliv i Radovanići (Tivat) jesu starosjedioci; Budva, a jedni su po majci; Cetinje; U Gornjim Vasojevićima, ogranak Rajevića iz grupe Kovačevića; Tušići (Berane) i kao: Medović, došli iz Kralja (Andrijevica); Pljevlja i područno Maoče; Dobrilovina (Mojkovac); Bobotovo Groblje u Goliji (Nikšić), doselili se iz Bodežišta (Gacko), srodni sa istima u Vratkovićima (Gacko); U Kosovi Lug (Bjelopavlići) doselili se iz lješanskog područja; U Danilovgradu; Morinj (Risan)
Đurišići (Mijogoštani), bratstvo u Mijogoštu Đurišići, bratstvo u Parcima Đurišići, bratstvo u Boljevićima [ milosh.r41 @ 27.04.2008. 17:10 ] @
Hvala puno Filipe!!!
[ Au197/79 @ 27.04.2008. 19:31 ] @
Zna li neko nešto o Andrijanićima. Ovi za koje se zanimam obitavaju u okolini Raške, mada mislim da vuku poreklo iz adminisitrativne Crne Gore.
[ Horvat @ 27.04.2008. 19:34 ] @
offtopic @smfilip,ti to iz neke knjige ili odakle?
[ Beltrammi @ 27.04.2008. 19:36 ] @
zapravo su Adam i Eva bili Crnogorci !
[ Vukan Karadžić @ 28.04.2008. 09:15 ] @
To je odavde: http://www.montenegro.org.au/prezimena.html
[ smfilip @ 28.04.2008. 11:07 ] @
hm...vidi stvarno,ima i tu... ja sam izvlacio iz jednog davno zapocetog projekta za elektronski atlas crne gore,a ovi su vjerovatno to uzeli iz njega
[ Horvat @ 28.04.2008. 14:23 ] @
hvala zanimljivo :)
ima tako nesto i za "necrnogorska" prezimena? [ smfilip @ 28.04.2008. 16:45 ] @
ima nesto ovde za srpska:
Code: sr.wikipedia.org/wiki/Srpska_prezimena [ Horvat @ 28.04.2008. 17:44 ] @
tamo ima samo neka gradjenja prezimena,nema bas porekla prezimena i slicno [nema ni za jedan na wiki]
[ Okmijun @ 01.05.2008. 09:27 ] @
[ Srđan Pavlović @ 01.05.2008. 12:16 ] @
Adam i Eva nisu ni bili. Dajte malo duha nauke na ovaj forum.
[ lemiar @ 05.07.2008. 15:37 ] @
Pozz ljudi da li neko zna nesto o poreklu prezimena Djuric??
[ Srđan Pavlović @ 07.07.2008. 02:01 ] @
e, a Pavlovic? :)
[ Au197/79 @ 07.07.2008. 09:23 ] @
Ja znam da postoje Pavlovići iz Pavlice severno od grada Raške a u istoj opštini.
[ bytefx192 @ 07.07.2008. 23:21 ] @
A stojiljković :D ....? he, he
zZ [ Rovchanin @ 15.10.2008. 18:46 ] @
Da li neko zna bilo šta o prezimenu Nikić, koje je nastalo u Uskocima sredinom 19.veka ?
Ti Nikići su se u Uskoke doselili sa prezimenom Minić iz Rovaca i po Niku Miniću su uzeli prezime Nikić. Krsna slava je Sv. Luka. Interesuje me na koji način mogu stupiti u kontakt sa tim Nikićima, da li neko zna gde ih mogu naći ? Hvala unapred... [ Chandler Bing @ 19.10.2012. 18:15 ] @
Hteo bih da saznam poreklo svog prezimena, ima li neko da mi ukratko objasni odakle da krenem traziti?
[ test1234 @ 19.10.2012. 20:52 ] @
Jovan Cvijc je dosta toga do u detalje pisao.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|