[ johnnyc @ 28.04.2008. 11:40 ] @
pozdrav,

imam automobil koji nije registrovan na moje ime.

da li mogu da imam problema sa tim, ako odputujem recimo 300-400 km daleko od mesta stanovanja (dakleko od grada na koje je automobil registovan)?

da li mi je potrebna neka potvrda ako vozim automobil koji nije registrovan na mene?

ne bih napustao zemlju sa tim kolima.
[ daywalkerzr @ 28.04.2008. 14:34 ] @
uzmes saobracajnu dozvolu od tog auta i mozes da ides gde hoces.
[ bakara @ 28.04.2008. 14:46 ] @
Citat:
johnnyc

da li mi je potrebna neka potvrda ako vozim automobil koji nije registrovan na mene?

Potrebno ti je ovlascenje koje ti mora dati vlasnik (iz saobracajne), najjednostavnije je da ga dobijes u nekoj od agencija.

Za putovanje u inostranstvo ti je potrebno medjunarodno ovlascenje koje izdaje amss
[ lancia88 @ 28.04.2008. 15:43 ] @
Pozdrav,

a kako se dobija ovlascenje za voznju u nekoj od agencija?
[ PPZ @ 28.04.2008. 17:13 ] @
Ne treba nikakva agencija.Ako se zakon nije promenio potrebno je da vlasnik auta napravi ovlascenje (moze i rukom pisano) koje ce da navodi tvoje tacne podatke (ime, prezime, adresu, br.l.k., br.voz.doz.) i da ode u sud, gde ce da overi to ovlascenje.I onda mozes da vozis auto na teritoriji Srbije.U slucaju da putujes u inostranstvo, nazoves AMSS pa pitas kako se tacno izdaje ovlascenje, jer ima veze sa zelenim kartonom koji mora da navodi tebe kao vozaca...
[ vidan kv @ 28.04.2008. 20:42 ] @
Međunarodna ovlašćenja za upravljanje tuđim motornim vozilom u inostranstvu izdaje isključivo AMSS....potrebno je ili ovlašćenje vlasnika vozila ili da sam vlasnik podnese zahtev,dve fotke formata za pasoš(tvoje),saobraćajna i naravno 1500 dindži....sve su svemu 15-ak min posla.Zeleni karton izdaju i agancije koje vrše osiguranje vozila i potrebno je samo da se donese obavezno osiguranje i 1200 dinara......u suštini niko te za to (ovlašćenje) po Srbiji neće ni pitati sem ako baš ne nabasaš na nekog pandura...u inostranstvu bugari i makedonci umeju da zakuruju i traže ovlašćenje dok zelenka traže svi(pod obavezno) čim vide da dolazimo iz plemenite nam Srbijice....valjda su se zasitili naših prevara,pozzz!

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 28.04.2008. u 22:57 GMT+1]