[ deycha @ 02.05.2008. 19:54 ] @
| Pozdrav,
gledam neke bugarske oglase i vidim da su polovni automobili dosta jeftiniji nego kod nas, a i blizu su ;)
Pa me zanima da li je neko imao iskustva sa tim i šta mi sve treba za to, koji papiri, uslovi isl... |
[ momsab @ 02.05.2008. 20:01 ] @
papiri i uslovi kao i za EU
EURO3 auto i tako to
prelistaj druge teme o uvozu automobila, u jednoj je odlicno objasnjeno sta i kako
[ Miroslav Jeftić @ 02.05.2008. 20:05 ] @
Bugari masovno vuku kojekakve krševe iz EU, ali to su najčešće automobili bar 10 godina stari i teško da ispunjavaju Euro 3.
[ deycha @ 03.05.2008. 10:50 ] @
D
Citat:
Miroslav Jeftić: Bugari masovno vuku kojekakve krševe iz EU, ali to su najčešće automobili bar 10 godina stari i teško da ispunjavaju Euro 3. :)
E pa nije :)
npr. dobar audi a3 2003 god. u bugarskoj može da se nađe za 12-13k evra a kod nas za minimum 16-17k evra. E sad druga je priča da li se isplati to da se uvozi zbog poreza itd, ali je činjenica da su tamo skoro svi modeli dosta jeftiniji. Uostalom uporedi cene na mobile.bg i mojauto.co.yu.
[ sasa022 @ 03.05.2008. 14:47 ] @
Za 8-9000€ u EU imas solidan izbor Audi A3 modela 2003 godiste.
Da bi taj auto vozio na nase table dodaj na tu cenu transport,carinu,porez,registraciju.....
[ deycha @ 04.05.2008. 12:50 ] @
Imam još jedno pitanje, malo sam tražio, ali ništa nisam našao...
Dakle, moji dobar drug ima bugarsko poreklo i njihovo državljanstvo. E sad, da li bi on mogao tu da mi uveze nešto pa da ne plaća/manje plaća carinu i kako već to ide, zna li neko??
[ vidan kv @ 04.05.2008. 21:08 ] @
Nema od tog posla ništa......on,pošto ima bugarsko državljanstvo,može da ga vozi na njihove table a ti možeš da šoferiraš pored njega......ili da i ti uzmeš bg papire......do tada važe zakoni naše nam zemlje Srbije tj. plaća se porez i carina.....pozzz!
[ jesus alejandro @ 05.05.2008. 19:02 ] @
Citat:
deycha: D
E pa nije :)
npr. dobar audi a3 2003 god. u bugarskoj može da se nađe za 12-13k evra a kod nas za minimum 16-17k evra. E sad druga je priča da li se isplati to da se uvozi zbog poreza itd, ali je činjenica da su tamo skoro svi modeli dosta jeftiniji. Uostalom uporedi cene na mobile.bg i mojauto.co.yu.
Brzo ce da se proda taj A3 za te pare ;)
[ deycha @ 05.05.2008. 20:07 ] @
Citat:
vidan kv: Nema od tog posla ništa......on,pošto ima bugarsko državljanstvo,može da ga vozi na njihove table a ti možeš da šoferiraš pored njega......ili da i ti uzmeš bg papire......do tada važe zakoni naše nam zemlje Srbije tj. plaća se porez i carina.....pozzz!
E jbg, taman sam se ponadao da ću da vozim neki auto za džabe ;)
Dakle ili da se prijavim za bugarsko državljanstvo, ili da čekam da uđemo u EU... Verovatno ću pre da dobijem ovo prvo ;)
[ vladd @ 07.05.2008. 12:21 ] @
Jedino sto je dzabe, to je pisanje ovih postova po forumu..ali kada bolje razmislim..provajderi imaju neku kintu :)
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.