[ Ivan Dimkovic @ 11.05.2008. 10:38 ] @
Hehe Svi znamo za onaj lepsi deo price o JP vozovima... Maglev, 500 Km/h... Ima i jos jedan deo price - uzivajte ;-) |
[ Ivan Dimkovic @ 11.05.2008. 10:38 ] @
[ kelja @ 11.05.2008. 10:42 ] @
Ima nesto duboko bolesno u tom Istoku.:(
Nasi ljudi se u ovakvim situacijama barem posvadjaju(pa onda svi udju:)), a ovi... O, 'bem ti, bas je neprijatno za gledanje... [ Slobodan Miskovic @ 11.05.2008. 10:42 ] @
MA daj jbt...svi negde zure...zajebi to...
Ja lepo kad udjem u kupe JZ sam budem i nikad lepse, rasiris sva sedista i ko u sobi :)))) a to sto put od 450Km traje 11h nema veze :) vazno da kad izadjes iz voza budes odmoran ;) [ Ivan Dimkovic @ 11.05.2008. 10:46 ] @
Citat: Nasi ljudi se u ovakvim situacijama barem posvadjaju(pa onda svi udju:)) Jest... samo dok bi svi usli, ihaaaa... isao bi taj njihov voz ko ovi nasi do Nisa ;-) Super ideja za ove batice sto uguravaju sardine... Nego, ako su ljudi spremni da trpe ovakvo ponizenje pri ulazu u voz, sta mislite sta su sve spremni da trpe na poslu? :) Zato je najbolje biti sef u Japanu hehehe [ nerodimac @ 11.05.2008. 11:28 ] @
Stvarno nisam ovako zamisljao Japan (sta se to desava sa ovim svetom :)). A bila mi je jedna od glavnijih zelja da posetim Japan :)
[ .qwerty. @ 11.05.2008. 11:32 ] @
LOL ! Ovi bilduju svaki dan :D
[ Ivan Dimkovic @ 11.05.2008. 11:34 ] @
Citat: Stvarno nisam ovako zamisljao Japan (sta se to desava sa ovim svetom :)). A bila mi je jedna od glavnijih zelja da posetim Japan Obavezno poseti Japan - ovakve stvari obicno neces videti, a ima ogromna kolicina lepog da se vidi... [ nkrgovic @ 11.05.2008. 12:11 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Zato je najbolje biti sef u Japanu hehehe Slobodno probaj. Samo dobro razmisli o tome da ces, kao samo jos jedan Gaijin biti i te kako ogranicen dokle mozes da napredujes. Sta mislis, sta bi ti tamo morao da trpis da bi postao sef? I kako bi se tvoj sef ponasao prema tebi? [ Ivan Dimkovic @ 11.05.2008. 12:14 ] @
Izvinjavam se... nisam bio kompletan - biti sef strane firme u Japanu ;-)
Koliko sam imao prilike da vidim - odlicno je, a ti ljudi koje dobro znam nemaju problem da budu Gaijin-i :) Istini za volju, japanske vlasti su vrlo striktne oko nekih stvari - jedan kolega koga znam je morao da provede par noci na aerodromu posto mu je istekla boravisna viza a previse kasno je aplicirao za produzetak :) [Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 11.05.2008. u 13:24 GMT+1] [ hecky @ 11.05.2008. 12:50 ] @
Ta guzva je samo u spicu (kad svi idu na posao i sa posla - 8:45 do 9am i 6 do 6:30pm).
Ne moras ici u Japan za ovo iskustvo, dodji u Londonu, idealno leti. Zamisli taj seks: zilion znojavih ljudi (nema klime u metro-u, tako da leti bude i po 40C) se gura skoro kao na tom klipu iz Japana (ako imas malo srece, moze cak i da stane voz izmedju stanica... pa onda 2h u mrklom mraku cekas na sad vec 50C, da bi ti onda rekli da moras da pesacis kroz tunel do sledece stanice). Najveca je fora sto nema veze koliko si imas para, SVI moraju da se voze metroom (saobracajna guzva je nevidjena, tako da kolima neces daleko stici). Zato sam ja kupio motor (26x vece sanse za pogibiju nego u autu, ali ne moram u metro... znaci vredi). [ Shadowed @ 11.05.2008. 12:57 ] @
Cuo sam za ovo jos pre x godina, ali nisam nikada video. Hah, pitam se samo sta se desi kada stigu na stanicu i vrata se otvore :))
[ hecky @ 11.05.2008. 13:18 ] @
Ili sta se desi ako se nalazis u sredini vagona, a oces da izadjes na sledecoj stanici ?
[ ntojzan @ 12.05.2008. 04:53 ] @
hmm... Tri godine zivim u Japanu, ovo jos video nisam...
[ stil @ 12.05.2008. 09:15 ] @
Stvarno ne znam sta je ovde smešno. Ovako isto je bilo i kod nas devedesetih . Lično sam to doživeo i nije bilo razlike da li je u pitanju voz ili autobus. S' tim što su u vozu neki ljudi ostajali da vise na ulaznim vratima do naredne stanice. A bogami bilo je i uskakanja kroz prozor da se zauzme mesto. Zato nemojte se smejati tuđoj muci . Poz.
[ Skandy @ 12.05.2008. 09:15 ] @
O japanskim vozovima sam cuo samo u kontekstu perfektnog postovanja voznog reda. Ovo, ili je zajebancija, ili su u satnicu polazaka i dolazaka vozova, uracunali i ovo pakovanje?
[ hecky @ 12.05.2008. 09:20 ] @
Pa nije isto reci u Japanu... i u Tokiju u shpicu :D
Meni klip deluje da je upravo sniman u Tokiju i bas u shpicu. [ fanfon @ 12.05.2008. 09:29 ] @
Lol! Gurachi putnika u voz:) Ladno ih sve nabili unutra. Ovo me podseca na ono sa pipachima hleba:)
[ Miroslav Jeftić @ 12.05.2008. 09:33 ] @
Čuo sam za to i ranije, špic je čudo. Evo i detaljnije:
http://en.wikipedia.org/wiki/Oshiya Ovaj deo mi je najbolji (ako je tačan): Citat: They also have to be, shall we say, fairly intimidating fellows: it's said that many oshiya are recruited from the ranks of unemployed sumo wrestlers. http://www.straightdope.com/classics/a1_027.html [ Ivan Dimkovic @ 12.05.2008. 09:45 ] @
Citat: Meni klip deluje da je upravo sniman u Tokiju i bas u shpicu. Bejah u Tokiju nekoliko puta, al' nisam imao srece da ovo vidim :-) Najblize ovome je bila neka ogromna guzva ali nije bilo guraca - u svakom slucaju sam sisao dole i uzeo taksi... posto nisam trenirao ekstremno guranje pre izlaska iz voza :) [ Shadowed @ 12.05.2008. 10:12 ] @
Pa, ti, Ivane, da si neki patriota pa da dodjes malo u BG da se provozas autobusima, bio bi istreniran :]
[ Jericho @ 12.05.2008. 10:34 ] @
Citat: stil: Stvarno ne znam sta je ovde smešno. Ovako isto je bilo i kod nas devedesetih . Lično sam to doživeo i nije bilo razlike da li je u pitanju voz ili autobus. S' tim što su u vozu neki ljudi ostajali da vise na ulaznim vratima do naredne stanice. A bogami bilo je i uskakanja kroz prozor da se zauzme mesto. Zato nemojte se smejati tuđoj muci . Poz. Uzeo si mi rec iz usta. Ako pogledamo rezultate izbora, izgleda da su osim tebe svi ostali to zaboravili. [ jericho1405 @ 12.05.2008. 10:57 ] @
U tome, mozda, i jeste stvar. Kod nas je to sasvim normalna pojava i totalno rasulo je na svakom koraku, sto da javni prevoz bude izuzetak.
Medjutim, od jedne disciplinovane drzave kao sto je Japan to i nije bas za ocekivati. Takav je, jbg, nas mentalitet. Sve dok postoji jos negdje na kuli zemaljskoj problem slican kao i kod nas, (npr. ovaj problem, drzava Japan) mi necemo nista raditi po tom pitanju, reci cemo samo, pa sta, i u Japanu to isto rade :D [ Ivan Dimkovic @ 12.05.2008. 11:24 ] @
Citat: Medjutim, od jedne disciplinovane drzave kao sto je Japan to i nije bas za ocekivati. Zasto? Mislim to je njihov nacin zivota, drugacija kultura potpuno... Nesto sto je za nas "nenormalno" je za njih sasvim OK. Pretpostavljam da ces u Srbiji tesko naci nekog ko jede razne iznutrice od zivotinja koje su u Japanu sasvim OK... [ Fuzz @ 12.05.2008. 11:38 ] @
Mislis skembice? :)
[ Shadowed @ 12.05.2008. 11:44 ] @
Ivane, kojih to iznutrica nema u shvarglama, krvavicama i kavurmi? :)
Eventualno se mozda razlikuje zivotinja porekla :-) [ Ivan Dimkovic @ 12.05.2008. 11:46 ] @
Pa sad... nije bas da su toliko popularne kao u Japanu, recimo ;-)
Ne ozbiljno, mislim da postoji dosta delova japanske kulture i tradicije za koje bi u Srbiji rekli da su "nenormalne", a verovatno vazi i obrnuto :) [ Fuzz @ 12.05.2008. 11:49 ] @
Meni je recimo potpuno nenormalno odseci ajkuli peraje i vratiti je u vodu.
[ Shadowed @ 12.05.2008. 12:05 ] @
Ma slazem se, naravno, mada su kinezi verovatno i "ludji" po tom pitanju, bio komentar samo na iznutrice :)
Fuzz, vracaju je u vodu? Weird, zar ne mogu i ostalo da iskoriste... Hm, moze li mozda ponovo da joj izraste peraje (cisto sumnjam, al' pade mi sada na pamet..)? [ Ivan Dimkovic @ 12.05.2008. 12:07 ] @
Ne, ziva ajkula bez peraja moze samo da potone i crkne, i da eventualno bude pojedena od strane drugih zivotinja.
Inace, ajkula bez peraja se baca u vodu zato sto je njeno meso relativno jeftino, a najveca lova je u peraju - tako da se brodovima ne isplati da transportuju cele ajkule. Inace ovaj obicaj je primarno kineski (imaju neku supu od toga koja je jako popularna) i jasno je ko je najvise odgovoran za smanjivanje broja ajkula, doduse razne druge zemlje (Japan included) su vrlo rade da budu supplier-i :) [ jericho1405 @ 12.05.2008. 12:14 ] @
Citat: Zasto? Mislim to je njihov nacin zivota, drugacija kultura potpuno... Nesto sto je za nas "nenormalno" je za njih sasvim OK. Pretpostavljam da ces u Srbiji tesko naci nekog ko jede razne iznutrice od zivotinja koje su u Japanu sasvim OK... I ja o tome pricam, nama je to 'nenormalno', njima sasvim ok. Posmatram slucaj iz nase perspektive. Veliki broj Balkanaca smatra Japance veoma disciplinovanim narodom, pa nas tako, demonstrirano cudno ponasanje iznenadi i lijepo nasmije. Citat: Ne ozbiljno, mislim da postoji dosta delova japanske kulture i tradicije za koje bi u Srbiji rekli da su "nenormalne", a verovatno vazi i obrnuto :) Hehe, sigurno da vazi. Zamisli samo tu slogu i razlike po pitanju rada :) [ Fuzz @ 12.05.2008. 12:22 ] @
Koliko sam ja shvatio supa od ajkulinih peraja je popularna i u Kini i u Japanu...mozda se varam...spomenuo sam japance jer sam video snimak njihovih ribara kako to rade. Ali, da ne bude zabune, iako mi dobar deo istocnjacke kuhinje deluje...pa poremeceno, ni Evropa nije nesto mnogo bolja sto se videlo po supi od slavujskih jezika koja nas je kostala minimum milion ptica. Eh, odoh skroz u OT...
[ Emil Ranc @ 12.05.2008. 12:24 ] @
Eh, ti Japanci... Baš su nepraktični. Ako nema dovoljno mesta u vozu, treba se voziti na vozu
[ vladd @ 12.05.2008. 12:28 ] @
Meni lici da su dve srbende U vozu, izuli opanke i jedu mladi beli
[ hecky @ 12.05.2008. 13:01 ] @
Japanci jesu disciplinovani, cak i previse (pobogu, zar ne vidite sta sve trpe da bi stigli na posao na vreme). Negde u 2000-ditoj, vlada Japana je donela odluku da moraju da menjaju kulturu (utvrdili su da prekomerna disciplina, jednolicnost, nedostatak individualnosti i licne inicijative, jednostavno koci ekonomiju) i da treba da se malo opuste .
Nezahvalno je porediti razlicite kulture "po sistemu sta je normalno"... jer svaka kultura ima svoje norme . [ DS_Store @ 12.05.2008. 17:48 ] @
U prvom klipu se negde na 0:15 čuje ovaj tip u uniformi kako na čistom srpskom kaže: "Aj još malo!"
Vidi se da je bio u GSB-u na praksi. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|