[ CandyMan @ 15.05.2008. 10:17 ] @
| Nisam siguran da li je ovo tema za ES ili EM, ali svakako me interesuje zašto je na GoogleMaps-u u Srbiji praktično mrak? Ima samo označena dva puta - E70, E75, a kod komšija u Hrvatskoj je dosta bolja situacija, zašto?
|
[ real-fantastico @ 15.05.2008. 19:37 ] @
A šta misliš zašto je takva situacija?
Usput, ako ti treba neka vrsta improvizacije, to dobro odrađuje Google Earth program....improvizuj :D
[ eee @ 15.05.2008. 19:47 ] @
na google maps pise da ce se postepeno dodavati nove zemlje i da je dinamika poslovna tajna
[ sasa022 @ 15.05.2008. 20:39 ] @
@CandyMan
Nista novo......... nazalost.Srbija u svemu kasni,pa i na ovom planu.
Dok Google ne objavi mape snadji se na drugi nacin........
ViaMichelin - www.viamichelin.com
[ CandyMan @ 16.05.2008. 13:57 ] @
Pitao sam jer sam hteo da koristim njihov API za potrebe nekog sajta, ali sam se iznenadio potpunim izostankom sadržaja :(
Hvala na odgovorima!
[ dejankr @ 16.05.2008. 15:35 ] @
Probaj Microsoftove mape. Srbija je neuopredivo bolje pokrivena. http://maps.live.com/
Takođe imaju API tako bi trebalo da možeš da radiš sve što i na Google Maps. http://dev.live.com/virtualearth/sdk/
[ Leovic @ 26.02.2009. 21:03 ] @
Zašto su ukinuti putevi u Srbiji na Microsoft-ovim http://maps.live.com mapama?
Imam čak i stari link za "driving direction" izmedju Loznice i Frankfurta, koji sam naravno skinuo sa istog sajta, pre godinu dana:
http://maps.live.com/default.a...&rtop=0~0~0&encType=1#
Tu su i koordinate oba mesta, ali sada se ipak ne prikazuje ruta.
Prikazano je samo obaveštenje:
"Maps cannot find a route for the locations you entered. Ensure that your start and end locations are correct, and try again."
Išao sam dalje i probao da nadjem rutu izmedju Zagreba i Skoplja. I, zamislite, Live maps daju ovu rutu preko Madjarske, Rumunije i Bugarske!
Užas! Bil Gejts je kao neki filantrop, šta li?
A sve mi se čini da nam spremaju ponovo izolaciju. Ovo je fašizam na delu.
[ sasa022 @ 27.02.2009. 01:54 ] @
@Leovic
Svi ti servisi gledaju pre svega svoj interes ( zaradu i "poene" ),a od Srbije se trenutno "´leba nece najesti"...
Da je situacija drukcija i da su nase institucije aktivnije po pitanju saradnje sigurno bi mnoge stvari bile drukcije.
[ Leovic @ 27.02.2009. 16:52 ] @
@sasa022
Ovde se ne radi ni o kakvom finansijskom interesu. Srbija je izbrisana sa mape Evrope. Crna rupa!
OK da nisu imali tu funkciju, da nisu imali ucrtane puteve u Srbiji, pa hajde, da razumem. Ali program je funkcionisao potpuno normalno, kao i za druge evropske zemlje. I onda su doneli odluku da Srbiju treba izbrisati.
Na taj nacin šalju poruku potencijalnim putnicima: zaobiđite Srbiju!. Sta drugo reći ako im najkraća ruta od Zagreba do Skoplja ide preko Budimpešte i Sofije?
I da imamo ikakvu državu, kao što nemamo, trebalo bi preispitati izdavanje dozvole za rad firmi Microsoft Srbija.
Ali kad se setim kako je direktor-vlasnik te firme primio premijera naše zemlje - sve mi je jasno.
[ bttp @ 27.02.2009. 19:46 ] @
Isto sam nedavno primetio da je Srbija izbrisana i sa Nokia Maps. Odnosno upravo imaš ucrtana samo dva autoputa. Ja imam u telefonu mape skinute pre godinu dana gde su sve beogradske ulice unesene, a sad to ne postoji. Mislio sam da možda ažuriraju neke nazive ili nešto, ali sad kad čujem da je ista situacija i na drugim servisima počinjem da se pitam u čemu je zaista stvar.
[ bugsu @ 27.02.2009. 20:07 ] @
Citat: bttp: Isto sam nedavno primetio da je Srbija izbrisana i sa Nokia Maps. Odnosno upravo imaš ucrtana samo dva autoputa.
Nije tacno ...ja sam skinuo prosli mesec sve mape za Exyu zemlje i srbija je redovna ...
[ bttp @ 27.02.2009. 20:36 ] @
Pazi skidao sam ortaku za E66 i u Nokia Map Loaderu je prijavljivao veličinu mape za Serbia and Montenegro (!) oko 3,5MB dok je Hrvatska bila preko 12MB. To je bilo pre nekih 2-3 nedelje. Evo sad sam opte uključio NML i kaže Serbia and Montenegro 7,9MB.
Ne znam u čemu je fora, da li ima veze sa modelom telefona ili šta, uglavnom tada mi je skidao mapu Srbije bez ikakvih detalja.
[ bugsu @ 27.02.2009. 21:00 ] @
ja skinuo za N95 (ja mislim da mi je NokiaMaps verzija 2) ima suboticu detaljno..kad imas Su detaljno onda znaj koliko je sati :)
Tako da ima Srbija detaljno!!!
dobro nisu im bas sva imena ulica tacna (omanu koje slovo) ali sluzi svrsi ...
[ Hakim Bej @ 27.02.2009. 21:24 ] @
Jos nije konacno crtanje granica, bar sto se google-mapsa tice.
http://forum.krstarica.com/blog.php?b=5204
kad se zavrse granice upisace i puteve.
[ flighter_022 @ 27.02.2009. 21:28 ] @
Moguce je da su radili neko odrzavanje/renoviranje baze...
[ Goran Rakić @ 27.02.2009. 21:32 ] @
Truci su tako zabranili Youtube, ne bih ja te podatke tako lako u javnost može se desiti da nam Google postane nedostupan.
[ Veljko @ 30.07.2009. 02:26 ] @
[ burex @ 30.07.2009. 03:47 ] @
Mapa Srbije, ili mapa Beograda...?
[ milivoje tomanovic @ 30.07.2009. 09:15 ] @
Srbije!
Nigde nema imena ulica, ostali gradovi su nesto tanji, ali ovo je ogromna razlika u odnosu na pre neki dan, kad je u celoj Srbiji bio ucrtan samo autoput.
Nego da li je moguce Google maps skinuti na telefon, da sluze uz GPS ? Znaci bez pristupa internetu ?
Ja sam negde citao da nisu hteli da okace mapu Srbije jer se negde desilo da su ljudi koristili njihove nepoptune mape uz GPS pa zbog gresaka na googl mapi poginuli, navodno hteli su prvo da ih urade kako treba.
[ biotech @ 30.07.2009. 09:16 ] @
moras imati pristup internetu...kad vec imas GPS imas profi software za navigaciju....
[ Horvat @ 30.07.2009. 09:23 ] @
malo sam pogledao,bg izgleda prilicno detaljno,medjutim,nema naziva ulica
odem na ns,ima ~10ak [malo vise] ulica,isto bez naziva
subotica ~5 glavnijih,isto bez naziva
zrenjanin malo vise ,isto bez naziva...
bzvz je sto ne moze da se stavi layer preko sat. mape [nisam probao g. earth]
edit:greska,ns
[Ovu poruku je menjao Horvat dana 30.07.2009. u 14:43 GMT+1]
[ milivoje tomanovic @ 30.07.2009. 10:56 ] @
Citat: Horvat: malo sam pogledao,bg izgleda prilicno detaljno,medjutim,nema naziva ulica
odem na nas,ima ~10ak [malo vise] ulica,isto bez naziva
] Koji ste vi ? :)
Ja sam vec nasao neke gresku u obelezavanju jednog sela, zne znam zasto su ga uoste upisali, a nisu imena nekih vecih gradova...
[ Horvat @ 30.07.2009. 13:43 ] @
greska,ns je trebalo,hvala na ukazanoj gresci
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|