[ Nemanja Avramović @ 24.05.2008. 14:07 ] @
Trebalo bi da idem u Sloveniju polovinom jula, a u pasošu mi je slika od pre 5-6 godina, kada nisam ličio na sebe (odnosno ličio sam, sad ne ličim ), pa me zanima da li mi mogu praviti probleme, odnosno da li mogu da pokažem ličnu kartu/vozačku (gde je novija slika) i da pređem granicu?
Izvadio bih novi pasoš, ali pročitah negde da mi obični smrtnici nećemo moći da dobijemo pasoše pre avgusta. A ne verujem da i dalje izdaju stare pasoše (pošto kontam da bih stari brže izvadio)...

E da, 2004. sam imao dugu kosu pa sam uspeo da odem na ekskurziju, ali kod ekskurzija nisu ni gledali u pasoš
[ bags @ 24.05.2008. 16:09 ] @
Pa ako se imalo moze prepoznati sigurno nece biti problema. (tipa plasticne operacije i sl.)

Ja sam imao ogromnu kosu (nigrutin³ style) a u pasosu skoro na nulu osisan i samo mi je jednom na slvoenskoj granici rekao. da mi je lakse osisati se nego menjati pasos.Mada i to vise kroz zajebanciju.

Djevojci su isto jednom kroz zajebanciju rekli da ne lici na sebe (imala je sliku na pasosu iz gimanzije i kosa je bila druge boje),mada stvarno se izmjenila u tih par godina.
[ žutokljunac @ 24.05.2008. 16:18 ] @
Izvadi pasoš na roditelja. Zajednički pasoš. Imaš na ne znam ni ja kojoj strani foru da ubace i tebe... pa onda putuješ sa mamom ili tatom, zavisi na koga izvadiš. ha - ha!
[ Horvat @ 24.05.2008. 16:37 ] @
^^lol koji savet :D

sumnjam da ce ti praviti problema,crte lica su ti verovatno iste
samo sto si kosatiji :)
[ 101010 @ 24.05.2008. 18:08 ] @
Meni su nasi pravili problem, pandur mi je rekao da mogu da predjem granicu ali da se prvo odvezemo do frizera da se osisam, pa da vidi da li sam to stvarno ja.

Ali to je bilo u losije vreme, sada ne verujem da ce ti praviti problem, sem ako to zaista nije drasticna promena, ne mislim na kosu, vec lice.
[ etjen @ 24.05.2008. 18:16 ] @
ne verujem ni ja da ce ti praviti probleme
[ qazqaz @ 24.05.2008. 21:03 ] @
daj uporedne slike da mozemo konkretno da ti odgovorimo
[ Nemanja Avramović @ 24.05.2008. 21:08 ] @
teško... nemam skener
a možda je i bolje da se ne vidi xD
[ noreniou @ 25.05.2008. 15:17 ] @
Stare pasose jos izdaju (mada je to debilno posto isti vaze samo do 31 dec. ove godine iako u njima pise vazi do 2018.) - provereno pre 10-ak dana Sup Cukarica - a vreme cekanja je bilo 4 dana
[ Java Beograd @ 26.05.2008. 08:32 ] @
Ma nema frke. Ljudi na pasoškim kontrolama "znaju" da gledaju slike. Kosa ne utiče na izgled face. Čak i kad se neko ugoji ko svinja i "promeni mu se lik" postoje jasna uputstva "kako gledati sliku i upoređivati sa facom". U pitanju su međusobni odnosi očiju, nosa, brade, ušiju i slično. To se ne menja.
[ misk0 @ 26.05.2008. 08:59 ] @
Valjda nisu tolike promjene

[ jonathan @ 26.05.2008. 13:01 ] @
Mislim da je nekad postojala mogućnost da dodaš drugu sliku, sa bradom (valjda kosa nije smetnja, jer možeš da je podigneš ili uvežeš u neki perčin :) ali brada kao jeste). Pišem po sećanju, pa se svakako raspitaj.

Alek