[ pctel @ 25.05.2008. 00:07 ] @
| Jedna prijateljica zivi u zgradi na cijem mestu treba da se gradi javna garaza. Zanima je da li je bolje taj stan prodati, ili cekati raseljavanje? Ako je stan u centru grada, postoji li tu neko pravilo koliko daleko takve mogu raseljavati, ako grad nema blizu predvidjeno mesto za raseljavanje moze li da ih odseli u Borcu ili tako neko prigradsko naselje?
|
[ Mister Big Time @ 25.05.2008. 05:37 ] @
Ne znam kome ce da proda stan koji je predvidjen za rusenje, a to znaci i nasledstvo problema dislociranja (ako uopste do toga i dodje, zavisi ko dodje na 'flast).... :)
U toj poziciji bolje je da ceka i da se izbori za svoja prava, skupstina stanra itd...
I da... mogu da je dislociraju u Borcu III, Zemun Polje, Sremcicu ili Rusanj.
[ Predrag Supurovic @ 25.05.2008. 16:27 ] @
Kod nas ovde ne mogu da ruse nista bez saglasnosti vlasnika i obicno ponude nesto u zamenu sto je sasvim adekvatno, izmedju ostalog, podrazumeva se da zamena bude u istoj gradskoj zoni u kojoj i objekat koji se rusi.
[ etjen @ 25.05.2008. 17:06 ] @
po pravilu moraju da ponude ADEKVATNU zamenu. Ako je salju u Borcu i sl. onda treba da dobije stan u istoj vrednosti.
Najcesce to bude OK zamena (tj. negde u kraju i verovatno u novogradnji)
[ Mister Big Time @ 26.05.2008. 03:02 ] @
Citat:
etjen: po pravilu moraju da ponude ADEKVATNU zamenu. Ako je salju u Borcu i sl. onda treba da dobije stan u istoj vrednosti.
??? Ako te sele iz centra grada u Borcu (uz svo postovanje!), to onda nikako nije ADEKVATNA zamena
Kosi se sa elementarnim zakonitostima 'adekvatnosti'... Jedino pod uslovom da se kvadratura duplira... ali to je vec stvar izbora svakog pojedinca.
[ Java Beograd @ 26.05.2008. 08:26 ] @
Ja nemam ličnog iskustva, ali čuo sam da bude uglavnom OK ponuda. Dakle, ako je ista ili veoma slična lokacija, onda bude i ista ili veoma ista kvadratura. Ako je lošija lokacija onda bude veća kvadratura. Takođe sam čuo da se svakome ponudi nekoliko opcija.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.