[ elite84 @ 28.05.2008. 16:44 ] @
Pozdrav svima!Posto nisam pravno potkovan molio bih nekoga ko se razume u ovo da mi pomogne!
Naime, moj rodjeni brat je nasledio ocevu penziju, posto se jos uvek skoluje. Dobija 70% od oceve penzije...kada bih se i ja prijavio dobijali bi 80% ako se ne varam...e sad problem je u sledecem, ja se takodje skolujem ali sam bio u radnom odnosu 4god, te iz tog razloga nisam mogao traziti nasledstvo (tj. povecanje) penzije. Ja vise nisam u radnom odnosu, pa vas pitam dal se sad mogu prijaviti za nasledjivanje penzije tj. dal postoji mogucnost da dobijamo 80% od iste??? Napominjem, jos uvek se skolujem (posto je to jedan od uslova nasledjivanja penzije).
Hvala vam!!!
pozz
[ ad0lf @ 28.05.2008. 22:25 ] @
ovako, napamet cu... dakle mislim da u zakonu stoji da imas prava dok se skolujes da koristis penziju, naravno ograniceno je na to da ako je u pitanju srednja onda do 20 godine valjda, visa 23 i fakultet 26 stim shto ti se moze produziti za jednu godinu ako si sluzio vojsku, tako da mislim da to shto si radio nema veze...
ako upadas u neki od ovih kriterijuma, otidi do socijalnog josh i priupitaj...mislim da ce ti biti dovoljna samo potvrda o shkolovanju