[ zorg @ 02.06.2008. 09:06 ] @
Kako poslati pismo nekoj firmi a da imam neku potvrdu da sam pismo poslao, tj. da sam ih obavestio. Varijanta sa postanskom povratnicom nije resenje, jer tu nije ukljucen sadrzaj pisma. Ima li neka varijanta preko opstine/suda gde ostaje kopija poslatog pisma u nekom registru ili neko slicno resenje?
[ Predrag Supurovic @ 02.06.2008. 10:27 ] @
Overis u opstini ili sudu kopiju, a onda opet posaljes postom sa povratnicom.
[ zorg @ 02.06.2008. 11:46 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: Overis u opstini ili sudu kopiju, a onda opet posaljes postom sa povratnicom.
Ali u povratnici se ne navodi tacno sta sam poslao. Mogu da im posaljem i prazan list papira i da posle tvrdim da sam poslao dokument. Jedino ako u povratnici mogu da navedem sifru dokumenta zavedenog u opstini?!
[ tdjokic @ 02.06.2008. 12:17 ] @
U ovom momentu mi pade na pamet jedno prosto resenje - faks. Onda imas u rukama dokaz da su primili to sto si poslao. Naravno, ako imaju faks masinu.
[ commissar @ 02.06.2008. 12:54 ] @
@tdjokic: nisam siguran da li i tada imas dokaz.
@zorg: ono sto je najpametnije je da im doneses na ruke taj dokument u nekoliko primeraka i da na primerku koji ostaje tebi imas mesto gde bi ti potpisali i overili pecatom da su primili od tebe bas taj dokument, nesto poput predaje dokumenata u sudu, gde se lupi pecat na sam predmet. Mislim da je ovo najsigurnije, ne znam da li ti odgovara kao varijanta. Mozda bi mogao da izneses jos neki detalj, u cemu je tacno problem?
E, da. Setih se jos neceg: kad se salju vrednosna pisma gde je vrednost velika (preko hiljadu ili par hiljada dinara), onda sluzbenici poste traze da vide sadrzaj posiljke i potom istu pecatiraju. Moguce je da se tada pravi i nekakav zapisnik o sadrzaju, koji bi ti kasnije bio od koristi. Za vise detalja bi morao da proveris u posti.
[ zorg @ 02.06.2008. 16:45 ] @
Hvala na odgovorima.
Za faks ne znam dali imam egzaktan dokaz o slanju, a svejedno nemam ni faks, nit znam dali ga oni imaju.
I u posti sumnjam da bi mi potvrdili pisano o sadrzaju ili identicnosti kopije. Oni vise gledaju dal neko salje pismo bombu ili piratske diskove, ili eventualno neke 'lako isparljive' dragocenosti :)
Direktan odlazak nije izvodljiv. Mora da ima neka varijanta sa sudom, da oni mozda overenu i zavedenu kopiju dostave na adresu. Mozda neko zna vise o tome?