[ Lesli Eldridz @ 05.06.2008. 10:00 ] @
Da li neko zna koji je miris neprijatan za pse i odbija ih? Naime, hteo bih stene da naucim da kaki na odredjenom mestu, tu gde ostavljam izmet koji sakupim, a ne svuda po dvoristu, pa za sad u te svrhe koristim sirce, ali nije uvek efikasno.
[ tosa @ 05.06.2008. 10:19 ] @
Ma zameniš psa za mačku i rešen problem, prirodno uredna životinja ;)
Nego, koliko litara sirćeta koristiš? Deluje kao malo ekstremna ideja za vaspitavanje psa...
[ bakara @ 05.06.2008. 10:41 ] @
Nije mi poznata ta "metoda" sa mirisom...

Pas ce sam da "nadje" mesto, ti samo posle hranjenja treba odmah da ga odvedes na to mesto i jedno vreme da ga primoras da se zadrzi tamo.

Veci je problem (bar meni) da ga nateras da piski na isto mesto, narocito ako imas travnato dvoriste.
[ Lesli Eldridz @ 05.06.2008. 11:45 ] @
Ma u redu je to, to ja i radim, ali ne moze neko sa njim da bude ceo dan, a kako je on jos mali, navrzao se na jedan deo dvorista. Kako znam da oni prate miris, to sam ja smislio da mu "ogadim" to mesto tako sto cu da ponistim njegov miris nekim drugim, pa koristim sirce. Onako, samo poprskam kad ocistim. Naucice on, znam ja, ali bih malo to da ubrzam, ako moze. Verovatno moze i bilo sta slicno sircetu, ali mozda postoji i neki miris koji psi ono, bas ne podnose, pa rekoh da pitam.
Citat:
tosa: Ma zameniš psa za mačku i rešen problem, prirodno uredna životinja ;)
Nego, koliko litara sirćeta koristiš? Deluje kao malo ekstremna ideja za vaspitavanje psa...

Pa dobro, ali tesko ce macka da nekog dusmanina (citaj inkasanta i slicne) spreci da udje u dvoriste. Ma ne trosim mnogo, samo poprskam malo, a i to sam poceo tek juce, cisto da probam.
[ bakara @ 05.06.2008. 12:35 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Ma u redu je to, to ja i radim, ali ne moze neko sa njim da bude ceo dan, a kako je on jos mali, navrzao se na jedan deo dvorista.

Fora je da psi to rade samo kad jedu, znaci moras da pazis samo neposredno kada jede i da ga drzis na tom mestu.

Postoje sprejevi "mirisi" za dresuru, ali po mom nekom iskustvu ne verujem da su efikasniji od tvog sirceta, a i kostaju solidno...
[ ultraKeen @ 05.06.2008. 13:21 ] @

a sam cuo nesto u vezi bibera, mlevenog... kao ako pas to slucajno pomirise - il' bezi ko djavo od krsta, il' vise nista ne oseca nosem :)