[ Zdravo_djaci @ 05.06.2008. 15:58 ] @
| Pozdrav!
Bas sam laik za automobile pa bih postabio jedno banalno pitanje.
Od skoro sam vlasnik pezoa 106. Auto je u extra stanju osim sto je farba (crvena) izbledela na haubi i krovu.
Zeleo bih da ga ofarbam sto je bolje moguce, ali moram kalkulisati i oko cene.
Da li mi preporucujete farbanje u komori ili klasicno? Koje su prednosti komore? (mane znam;) |
[ brainless @ 05.06.2008. 17:21 ] @
moze da se odradi i bz komore, i da izgleda super, i da traje.. samo treba naci dobrog majstora.. recimo da je prednost komore duze trajanje farbe, i duzi sjaj..
[ tode @ 05.06.2008. 19:59 ] @
Pre nego što se definitivno odlučiš za farbanje, proveri sa nekim ko je stručan da li se sjaj farbe može povratiti poliranjem. Iz iskustva znam da ono ako se pravilno izvede i sa pravim alatom(pastom) može da učini čudo. Ako ne najbolje se odluči za najboljeg(čitaj najskupljeg) proverenog farbara a opet u skladu sa tvojim mogućnostima.
[ Boobec @ 05.06.2008. 22:16 ] @
Sve zavisi od toga u kakvom su stanju delovi koje si planirao da farbas, ali mislim da bi masinsko poliranje bilo dovoljno (odradis ceo auto) za povratak sjaja.Skokni do nekog auto-farbara-lakera i recice ti sta bi trebalo da uradis.
Pozdrav
[ xspeed @ 05.06.2008. 22:23 ] @
Crvena kad se ispolira ima da bude ko nova veruj ja ih poliram svaki dan
[ Zdravo_djaci @ 06.06.2008. 14:11 ] @
Mislim da to nece biti dovoljno jer je na haubi i kruvu ,na pojedinim delovima bukvalno isprana.
[ Zdravo_djaci @ 06.06.2008. 15:59 ] @
Ako znate neki dobar servis za farbanje u Beogradu, bio bih vam zahvalan ako bi mi poslali referencu na PP.
Pozdrav i hvala.
[ mex2c @ 22.06.2008. 23:21 ] @
Citat: xspeed: Crvena kad se ispolira ima da bude ko nova veruj ja ih poliram svaki dan
Veruj coveku !
...crvena boja je posebno podlozna matiranju...ako nemas ostecenja na farbi...glupo je farbati,
samo poliranje....mozes i sam...obrati mi se na PP, reci cu ti sta da kupis za cca. 10-15 Eur + cca.60 min. tvog vremena i jedno pakovanje CIK-CAK vate...i bice kao nov.
[ Zdravo_djaci @ 24.06.2008. 15:50 ] @
Nema sanse da se polira. Upravo sam dosao od jednog majstora.
Moram da radim limariju na jednom mestu.
Trazi mi 800 e.
Malo li je na ovu skupocu :(
[ MatezYU @ 25.06.2008. 11:43 ] @
Evo vidi ovo na sta je licilo:
http://www.matezyu.byethost6.com/index.php?topic=6.0
I na sta lici u kucnoj radinosti...
800evra?!! ccc..
[ Zdravo_djaci @ 25.06.2008. 14:21 ] @
Uf. Ovaj je bas koroziro.
Nije moj u tako losem stanju.
Samo na jednom mestu treba da se uradi, inace je zdrav.
Moram da nadjem nekog majstora.
[ MatezYU @ 25.06.2008. 14:51 ] @
Druze, pokusaj naci nekog normalnog majstora koji ce ti uraditi za manje pare..
Ono je bruka sto si napisao.. Mislim ne znam o cemu se radi, koji deo treba da se vari i farba ali mislim da je preskupo...
[ etjen @ 25.06.2008. 19:23 ] @
farbari znaju strasno da odvale cene. Raspitaj se kod vise njih, i meni 800 deluje bas mnogo.
Inace, komora, ali prava komora je odlicna stvar-to znaci da ces imati farbu skoro identicnu fabrickoj (dakle nema ostataka dlacica po farbi i prasine koja se kasnije vidi kao sicusne tackice po farbi)
[ Boobec @ 27.06.2008. 20:54 ] @
Kad bi ti znao sta bi sve mogao da uradis za te pare ne bi verovao.Imam drugare koji se bave i limarijom i farbanjem, i od prilike znam koliko se krecu te cene.Taj je verovatno hteo da te odkaci pa samo naduvao cenu.Potrazi ti jos malo (ako vec nisi).
Ali poliranje veruj mi mozes sigurno da uradis sam ako si voljan, a nije ni skupo da ti uradi neki majstor.
Pozdrav
[ MatezYU @ 27.06.2008. 21:01 ] @
Citat: Boobec: Kad bi ti znao sta bi sve mogao da uradis za te pare ne bi verovao.Imam drugare koji se bave i limarijom i farbanjem, i od prilike znam koliko se krecu te cene.Taj je verovatno hteo da te odkaci pa samo naduvao cenu.Potrazi ti jos malo (ako vec nisi).
Ali poliranje veruj mi mozes sigurno da uradis sam ako si voljan, a nije ni skupo da ti uradi neki majstor.
Pozdrav
Tačno tako!
[ Zdravo_djaci @ 30.06.2008. 15:50 ] @
Pricao sam sa drugim majstorom. Doduse, on nema komoru i trazi 250e za ruke + 100e farba = 350e.
Radi sa onim rasprasivacem ( nemam poima kako se tacno zove taj alat ).
Savetovao me je da, ukoliko farbam bez komore, izbegavam izlaganje jakom suncu neko prvo vreme, dok se proces vezivanja farbe
potpuno ne zavrsi.
Mozda se opredelim za ovu varijantu, tamo negde oko septembra.
[ DEXA616 @ 30.06.2008. 16:52 ] @
mislis na pistolj za farbanje.
meni se cini da si ti u nekoj zabuni sto se tice te komore. bar se meni tako cini
jer po tvom postu mi se cini kao da se u komori neradi sa kako ti kazes rasprasivacem (pistoljem ) nego ko zna cime
[ Zdravo_djaci @ 01.07.2008. 13:27 ] @
Znam ja sta je komora i sa cime se radi u njoj, ali nisam bas najbolje upucen u klasicno farbanje.
Pistolj sam spomenuo jer sam cuo da se otac moje drugarice zalio kako su mu na farbi ostali tragovi cetke.
Jebem li ga,mozda ga i cetkom farbaju :)?
[ DEXA616 @ 01.07.2008. 14:40 ] @
neverujem da iko farba cetkom
nego je se verovatno ulepila prljavstina
a to klasicno farbanje se radi isto kao i u komori sa pistoljem samo sto nemas komoru nego na prozor neke garaze natuces jak ventilator da izvlaci maglu i pici
nije tako jednostavno kvalitetno ofarbati auto kao sto vecina misli
imao sam priliku da vidim auto koji su farbali strucnjaci koji nemaju veze sa farbanjem
ono nije licilo ninasta , mislim da bi bili lepse da su ga okrecili jarcem
ima razni majstora a pravi znaju svoju cenu
[ Boobec @ 01.07.2008. 23:33 ] @
Citat: DEXA616: neverujem da iko farba cetkom
nego je se verovatno ulepila prljavstina
a to klasicno farbanje se radi isto kao i u komori sa pistoljem samo sto nemas komoru nego na prozor neke garaze natuces jak ventilator da izvlaci maglu i pici
nije tako jednostavno kvalitetno ofarbati auto kao sto vecina misli
imao sam priliku da vidim auto koji su farbali strucnjaci koji nemaju veze sa farbanjem
ono nije licilo ninasta , mislim da bi bili lepse da su ga okrecili jarcem
ima razni majstora a pravi znaju svoju cenu
Pa da, zato se obicno ide kod majstora po preporuci
[ ghost2k3 @ 26.07.2008. 11:03 ] @
Koliko moze izaci farbanje celog auta. Metalik boja, karavan (ne bitno koji, xsara, marea, ford, bilo koji), orijentaciono. U komori, mislim neka kvalitetnija varijanta.
[ bakara @ 26.07.2008. 11:17 ] @
Cena necijeg rada je relativna stvar...
Nikako ne moze slicno da kosta farbanje xsare i mondea, isto tako nije slicno farbanje akrilnom ili metalik bojom sa lakiranjem ili bez, majstor pocetnik ili onaj na koga se ceka...
[ laki-91 @ 26.07.2008. 11:25 ] @
Zavisi sa materijalom bez mat, koliko ima ostecenje gitovanja, komora nije ni potrebna, pravom farbaru ispadne extra i u obicnoj, sada se sve polira, ako ima prasine ispolira se i kao staklo sa materijalom od 550-700eur
[ bantes9 @ 26.07.2008. 12:12 ] @
U Auto limarskoj radionici u kojoj je drug do skora radio farbanje nije bilo ispod 1000 eura za automobil te velicine i nisu dizali glavu od posla.
U radionici su radili iskusni majstori, farbalo se u komori i auto je pre farbanja bio detaljno rasklapan kako bi se svuda prislo i kako bi sve bilo ofarbano kako treba.
Koliko se secam nije bila neka razlika u ceni pri farbanju metalik ili akrilnom bojom.
Bakara je lepo rekao da je cena relativna stvar, ovu koju sam ja naveo je mozda i prevelika ali je kvalitet garantovan, preporucio bih ti samo da bezis od onih jeftinijih majstora jer su velike sanse da farbanje nece biti na zadovoljavajucem nivou.
[ ghost2k3 @ 26.07.2008. 13:50 ] @
OK, to mi je trebalo. Znaci ~1000e, da valja. Posto ja nisam imao predstavu koliko to kosta, da li je 300 ili 1300 evra.
[ nicolas @ 26.07.2008. 16:06 ] @
Evo, potvrdjujem i ja, buraze je farbao svoju Opel Vectru pre 2-3 meseca, metalik siva. Radio u kod nekog profesionalnog auto farbara u NS, uzeo mu je tacno 1000 evra (u cenu je uslo sitno sredjivanje limarije i tektiranje voskom poda automobila). Kada sam video Vectru nakon farbanja, nisam mogao da verujem, profesnilano uradjeno, nema sta... kao da je iz fabrike izasla. Za takvo farbanje nije greota dati 1000 evra.
[ Bojan013 @ 24.08.2008. 23:41 ] @
Da li vi ljudi niste svesni kakav je taj posao...Radim u firmi komnenovic auto,pripremu za farbanje automobila,posao svaki mora lepo da se uradi,shta mi vidimo to vi nevidite na kolima...Auto nije igracka pa da moze i da se unakazi...zato je i skupo raditi auto,tj farbati...U farbanje racunajte gitovanje i smirglanje,po potrebi bacanje tecnog cementa,pa onda bacanje filera,nije ni malo lak posao i treba biti dobro placen jer znam kakav auto mora da bude kad se zavrsi pogoto ako je nov!!!Pozz svima
[ Bojan013 @ 24.08.2008. 23:45 ] @
Cena necijeg rada je relativna stvar...
Nikako ne moze slicno da kosta farbanje xsare i mondea, isto tako nije slicno farbanje akrilnom ili metalik bojom sa lakiranjem ili bez, majstor pocetnik ili onaj na koga se ceka...
Akrilna boja se ne lakira!!!a za ovo da ne moze biti slicno farbanje xare,mare itd to su apsolutno upravu
[ bakara @ 25.08.2008. 09:44 ] @
Citat: Bojan013:
Akrilna boja se ne lakira!!!
I akrilna boja moze da se lakira...
[ laki-91 @ 25.08.2008. 11:19 ] @
Moze i akril da se lakira
[ xspeed @ 25.08.2008. 19:51 ] @
50 E po delu kratko i jasno
[ laki-91 @ 25.08.2008. 20:45 ] @
Akril 50eur
Metalik 60eur
[ bantes9 @ 25.08.2008. 21:06 ] @
Neko naplacuje i 80 eura po delu, pa se opet vracamo na pocetak teme tj. da je cena farbanja prilicno razlikuje u zavisnosti od mnogih faktora koji su vec navedeni.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|