[ alexandar05 @ 19.06.2008. 22:42 ] @
| Skripi u predelu tockova ,posebno zadnjih .Obicno se to desava posle kisnog perioda,( dok je kisa i sve to mokro, NE skripi nista) ali kasnije, kada se te gume pretpostavljam isuse , skripi odvratno. Nije to bas neko toliko glasno skripanje..ali dovoljno za iritiranje. Neko mi je rekao da su to selen blokovi ili sta vec. Odvratno skripi,narociro pri ljuljanju - naglom kocenju ...skretanju... Kao kantusina neka :) Zaljuljam ga i parkiranog - on skripi.
Postoji li resenje za to ,da li te gume natopiti silikonskim mlekom, uljem nekim ( kojim da ne rastopi tu gumu ) , WD-40...ili sta vec.
Ima li neko savet,resenje ili iskustva sa time....?
Pozdrav |
[ vidan kv @ 19.06.2008. 22:50 ] @
WD-40 može da bude rešenje ali samo kratkog daha.......locirajte,koliko god to bilo tešeko, gde i šta tačno škripi......ako je pozadi možda je selen blok,amortizer,mošda čak i nešto oko kočionog sistema.........pozdrav
[ bakara @ 20.06.2008. 10:06 ] @
Mislis silen` blok?
Sasvim sigurno je to, ne podmaze podmazivanje, neophodna je zamena istih!
[ skorohaker @ 20.06.2008. 10:50 ] @
Citat:
bakara: Mislis silen` blok?
Misli
Samo zamena... nakon sto se sa sigurnoscu utvrdi silen' blok kao uzrok.
[ alexandar05 @ 20.06.2008. 16:56 ] @
I ja bih rekao da su ti blokovi,no provericu bas detaljno za svaki slucaj.
Ali ako jesu ,zna li neko posto su ,bar otprilike i da li je veliki posao njihova zamena...?
Pozdrav
[ skorohaker @ 20.06.2008. 17:35 ] @
Ja bih na tvom mestu jurio bas najskuplje, cisto da ih ne bi menjao svaka 3 meseca, kao sto se to cesto desava kod Golfova.
[ alexandar05 @ 21.06.2008. 09:37 ] @
Slazem se, no ne znam da li je to bas garancija kvaliteta kod nas . Ortak kupi BOSCH klinasti ,za GOlf II i pukne mu na auto putu posle par dana,srecom imao je stari u gepeku. Kupim Mobil ulje ,promenim ga i vec posle 200 km ,pola ga nema . No odoh van teme........... Ali koja je bar neka okvirna cena tih blokova i koliko je posao zamena ...?
Pozdrav
[ vidan kv @ 25.06.2008. 23:13 ] @
Takve stvari,barem ja,naručujem iz ovlaštenog servisa(ČA mi je najbliži)......."cijena?..prava sitnica"....ako je mušteriji baš skupo onda su se Delphi pokazali kao najbolji.......šta ti je činiti?...prvo,pravac majstor da tačno dijagnostikuje gde i šta zeza...telefon u šake,zovi ovlašteni servis,daj broj šasije i sve će ti njihovo vazda ljubazno osoblje kazati......pozdrav!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.