[ karadza3a @ 20.06.2008. 13:16 ] @
vjerovatno ste bar jednom pogledali neku epizodu mythbustersa

ja bih htio da ovdje razotkrivamo mitove sa ex-yu prostora.

ovdje pisite mitove i sajtove na kojima se moze svojim ocima vidjeti da je mit razotkriven, moguc ili potvrdjen
[ karadza3a @ 21.06.2008. 20:19 ] @
da li je moguce na biciklu se okrenuti za 360 stepeni i ostati na biciklu
[ tahuti @ 21.06.2008. 20:53 ] @
360
http://www.littermag.com/2008/news/newsarticle.php?newsID=1091
[ Nemanja Avramović @ 21.06.2008. 21:14 ] @
Ne tako nego preko glave xD
[ burex @ 21.06.2008. 21:51 ] @
Mit: Od pomračenja sunca se ozračiš, osuši ti se kičma i crkneš na licu mesta.
Realnost: http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_eclipse
[ flighter_022 @ 22.06.2008. 11:52 ] @
A prolece 1999 i brojni SATELITI ?
[ vinovnik @ 22.06.2008. 12:40 ] @
CD okacen o retrovizor uspesno stiti od policijskog radara!!!
Od jednog korisnika ovog genijalnog uredjaja cuo sam da CD SVIRA!!! kad "uhvati" zracenje radara.
(zaboravio sam da ga pitam sta se desava sa dvd diskom)
[ GM_X @ 22.06.2008. 12:47 ] @
I zaboravio si da pogledaš epizodu u kojoj MythBusters testiraju taj mit. Obična glupost to sa CD-om.
[ Slobodan Milivojevic @ 22.06.2008. 13:03 ] @
Ja sam testirao to sa pomracenjem 1999. vozikao sam se biciklom po gradu i nikad lepseg osecaja!!! Nigde nikog nema!

A kad je bio vrhunac pomracenja izneo sam zvucnike na prozor i pustio Savage Garden - To the moon and back na repeat samo pocetak pesme, pa se ljudi malo tripovali da se nesto rusi
[ staticInt @ 22.06.2008. 13:18 ] @
Mogao si neku vise gay pesmu :D anyway uvek mozete da razbijete one "ma to zraci" teme.
[ djole_za @ 22.06.2008. 18:12 ] @
u kolikoj meri mobilni telefoni uticu na rad uredjaja u avionu,i ako stvarno avion moze da se srusi ako nekom ostane mobilni upaljen[da,ovo sam cuo negde] zasto nisu rigoroznije kontrole oko toga,vec samo zamole da ih ugasimo?
[ karadza3a @ 22.06.2008. 18:43 ] @
Citat:
karadza3a: da li je moguce na biciklu se okrenuti za 360 stepeni i ostati na biciklu

mislio sam kao policajsku samo duplu

Citat:
vinovnik: CD okacen o retrovizor uspesno stiti od policijskog radara!!!
Od jednog korisnika ovog genijalnog uredjaja cuo sam da CD SVIRA!!! kad "uhvati" zracenje radara.

to sviranje nema veze sa CD-om. To ima poseban uredjaj koji registruje radarske zrake i pocne da pisti.

jednom mom prijatelju je to smetalo jer je pistalo kad god bi prosao pored aerodroma
Citat:

djole_za: u kolikoj meri mobilni telefoni uticu na rad uredjaja u avionu,i ako stvarno avion moze da se srusi ako nekom ostane mobilni upaljen[da,ovo sam cuo negde] zasto nisu rigoroznije kontrole oko toga,vec samo zamole da ih ugasimo?

kad palim telefon pojavi mi se da odaberem izmedju normalnog i flight moda. U flight modu neprima nikakve signale, ali i dalje ne znam zasto.

BUREX nisi napisao razumljiv odgovor. Link koji si dao jeste zanimljiv i dosta poucan ali ja odatle nisam izvukao precizan odgovor na tvoje pitanje. Da li bi mogao da napises prosto jednom rijecju, potvrdjen ili razotkriven
[ Skandy @ 22.06.2008. 19:29 ] @
Citat:
vinovnik: CD okacen o retrovizor uspesno stiti od policijskog radara!!!

Sada si me potsetio, dok je taj mit bio aktuelan, "pametni" panduri su pravili problem, ako te navataju sa okacenim CD-om, a pritom nemas CD player u vozilu.
[ burex @ 22.06.2008. 20:09 ] @
Pomračenje sunca = BUSTED
Kakvo ti je objašnjenje tu potrebno? Sunčevi zraci su i dalje prisutni, i stižu na zemlju kao i uvek, bez kobnih posledica.
Najbolje sad da tražimo studiju o ovome kada su milioni ljudi koji su bili prisutni tokom ovog događaja na plažama i otvorenim površinama živi i zdravi.

Jedini problem:
Citat:
Under normal conditions, the Sun is so bright that it is difficult to stare at it directly, so there is no tendency to look at it in a way that might damage the eye. However, during an eclipse, with so much of the Sun covered, it is easier and more tempting to stare at it.

E, sad... Neko je pročitao ovu informaciju, obradio je kroz svoj "treće oko" filter i dobili smo teorije tipa "pošto je sunce pokriveno mesecom, ovaj ostatak što sija veoma jako zrači i mo'š dobit' rak", koje su se veoma brzo proširile.
[ karadza3a @ 22.06.2008. 20:24 ] @
to sam i mislio. Ali posto si napisao realnost malo si me zbunio. OK. Sad je sve razjasnjeno.
hvala
[ KOLE89 @ 23.06.2008. 10:37 ] @
Citat:
djole_za: u kolikoj meri mobilni telefoni uticu na rad uredjaja u avionu,i ako stvarno avion moze da se srusi ako nekom ostane mobilni upaljen[da,ovo sam cuo negde] zasto nisu rigoroznije kontrole oko toga,vec samo zamole da ih ugasimo?

I to su testirali, zaključak je da nezaštićenim instrumentima smeta signal telefona ali da su oni u avionima zaštićeni specijalnom izolaciom koja neutrališe te smetnje. E sad, pošto se novi standardi za prenos informacija bežičnim putem javljaju relativno često, bezbednije je potpuno zabraniti korišćenje mobilnih nego testirati sve instrumente svaki put kada izmisle nešto novo.

http://en.wikipedia.org/wiki/M...4_.22Cell_Phones_on_a_Plane.22

[Ovu poruku je menjao KOLE89 dana 23.06.2008. u 11:49 GMT+1]
[ brainless @ 23.06.2008. 13:32 ] @
a el zna neko nešto o onoj sablasnoj životinji zvanoj čagalj ? (ili drekavac, kako kaže narod..).. našao sam nešto malo
u nekim hrvatskim novinama, ali jako malo, samo da je silnu neku stoku poklao.. inače, zet mi je pričao da je njegov ortak iz kasarne
služio sa likom koji je bio jedno vreme na prevlaci u kasarni, i da su ga tamo nekad čuli noću.. kaže jezivo.. muk u celoj kasarni...
[ GM_X @ 23.06.2008. 18:25 ] @
Misliš na ovog
ili na onog iz filma Lepa sela lepo gore?
[ brainless @ 23.06.2008. 22:21 ] @
na tog, na tog! ko je on? sta je on? koliko ovaca moze da pojede u cugu?
[ GM_X @ 24.06.2008. 00:33 ] @
Jest da je nevezano za temu, ali kad si već pitao evo ti latinski naziv pa baci u google i čitaj: Canis aureus
U vezi tog klanja ovaca, ne bih rekao da je to Čagalj napravio zato što se on hrani sitnijim životinjama i biljkama, a ni sam nije bas velik (oko 10 max 15kg). Moguće da je bio čopor u pitanju ili neki besan fanatik. :)
[ Nemanja Avramović @ 24.06.2008. 15:53 ] @
Drekavac != Čagalj

Drekavac je zao

:S
[ agardasevic @ 03.07.2008. 14:58 ] @
Chagalj nije nikakav mit ili strasna prica za djecu. Stvarno postoji i u pitanju je neka vrsta divljeg psa. Najvise ih ima u zapadnom dijelu Boke Kotorske (zaledje Herceg-Novog) i u Dalmaciji. Rijetko napada stoku sem kad je izuzetno gladan ili u coporu. A da njegovo zavijanje zvuci jezivo... To je tacno. Vrlo jezivo.
[ karadza3a @ 06.08.2008. 12:03 ] @
pogledajte
http://ex-yu-mythbusters.freehyperspace3.com/
sajt je jos u izradi
[ _Duh_ @ 06.08.2008. 14:11 ] @
"Chagalj nije nikakav mit"
kad se horski oglase nije bas prijatno cujes a ne vidis ima ga i na Lustici doduse tamo ima i mungosa
[ SlobaBgd @ 06.08.2008. 20:24 ] @
Čagalj = šakal
[ deycha7 @ 06.08.2008. 23:21 ] @
naišao sam na definiciju drekavca na jednom našem forumu pre par meseci, pročitajte, ja sam se tri dana smejao

"Sasvim izvesno,najtajnovitija zvjer ovih predjela.Pogresno je vjerovanje da ne postoji tj. da je dio narodnih pripovjedanja i zabluda.Ja vidio!Vise je,onako,cetvrtasta,sa izduzenim vratom i vilicom.Kao mali mravojed izbacenih,dugih,tankih zuba i jezika koji je uvijek vani.Tim zubima se on drzi kravi za vime dok pije,ne mlijeko,nego krv iz vimena.Rep mu je k`o u pacova,bez dlake i drzi ga izmedju zadnjih nogu.Kad se pari sa seoskim kujama ostene se bastardi koji izgledaju kao kucici,samo im je rep bez dlake.Glasa se kao kad neko srce supu ili,kad napada,onda kevce k`o lisica.Usi su male i spicaste,okrenute pozadi.Sluze mu da cuje.Mozes drekavca vidjeti jedino ako si ga prije toga sanjao.Ja sam ga prvo sanjao kako jase konju na ledjima,a poslije sam ga vidio kad je zaskocio komsijinog kera.Nije bilo stenadi jer komsija ima muskog psa.Ja mislim da Drekavac moze zivjeti i ispod vode pa ga je zato tako tesko vidjeti.Moze biti i da nema zenki,nego se samo pare sa kerovima.Eto..."
[ djole_za @ 07.08.2008. 17:25 ] @
Citat:
deycha7: naišao sam na definiciju drekavca na jednom našem forumu pre par meseci, pročitajte, ja sam se tri dana smejao

"Usi su male i spicaste,okrenute pozadi.Sluze mu da cuje."

ovog coveka za nobelovca!
[ karadza3a @ 17.08.2008. 21:05 ] @
moj tata je jednom sa drustvom kampovao na zanjicama i posto su se previse napili
on je posao u sator i pored svoje vrece se ispovracao. Ujutro kad se probudio na tom
mjestu nije bilo nicega, sve je bilo polizano.
[ karadza3a @ 17.08.2008. 21:07 ] @
pricao mi jedan drug da je neki covjek svaki dan pio po 1 litru Coca-cole i kad
je jednom prilikom otisao kod doktora, doktor mu je rekao da on nema jetru
[ l4m3r @ 17.08.2008. 21:44 ] @
Citat:
moj tata je jednom sa drustvom kampovao na zanjicama i posto su se previse napili
on je posao u sator i pored svoje vrece se ispovracao. Ujutro kad se probudio na tom
mjestu nije bilo nicega, sve je bilo polizano.

Hahahahahahahaha!!!!

[ ToxicMind90 @ 17.08.2008. 23:33 ] @
Citat:
karadza3a: moj tata je jednom sa drustvom kampovao na zanjicama i posto su se previse napili on je posao u sator i pored svoje vrece se ispovracao. Ujutro kad se probudio na tom mjestu nije bilo nicega, sve je bilo polizano.

da tvoj tata i njegovi pijani drugovi nisu mozda bili suvise pijani pa polizali ? :P
[ karadza3a @ 22.08.2008. 14:31 ] @
na coca coli zero pise da je "maximalni dnevni unos 2l na 70 kg tjelesne tezine"
a na pepsi pise da je "maximalni dnevni unos 4,5l / 70 kg tjelesne tezine"
na coca coli obicnoj ne pise nista
[ karadza3a @ 07.09.2008. 22:30 ] @
ima jedan da ona zica za vjezbanje ruke utice lose na srce
[ Backy @ 08.09.2008. 00:12 ] @
http://www.leksikon-yu-mitologije.net/kategorija.php?id=15
[ burex @ 08.09.2008. 21:00 ] @
Citat:
na coca coli zero pise da je "maximalni dnevni unos 2l na 70 kg tjelesne tezine"
a na pepsi pise da je "maximalni dnevni unos 4,5l / 70 kg tjelesne tezine"
na coca coli obicnoj ne pise nista

To imaš i na Orbit žvakama, i to zbog veštačkih zaslađivača. Ako preteraš, možeš trčati do WC-a brže nego što misliš jer takvi zaslađivači imaju laksativan efekat. Sadržaj debelog creva ćeš izgubiti, ali jetru ćeš i dalje imati
[ Reggie @ 09.09.2008. 11:01 ] @
E da, ta coca cola teorija se izgleda dosta rasirila. Samo sto sam ja cuo ne da jetra potpuno nestane vec da se razvije ciroza jetre. To je vec malo realnije i mozda je i moguce da ima slican toksicni efekat na jetru kao i alkohol. Kod alkohola dosta zavisi od kolicine unosa, pa je mozda i kod koke ko ispija 2l dnevno 20 godina.
[ Bojan Basic @ 09.09.2008. 15:39 ] @
http://www.snopes.com/cokelore/acid.asp
[ Reggie @ 09.09.2008. 17:10 ] @
Ili recimo one mentos bombone u coca cola light. Kao desava se neka reakcija... Hteo sam to da probam, ali nije mi se bacalo 200din.
[ Laza80 @ 09.09.2008. 18:23 ] @
http://www.youtube.com/watch?v=hKoB0MHVBvM
[ flighter_022 @ 09.09.2008. 23:17 ] @
Ako pijete mnogo kole i to svakodnevno, pri pregledu krvne slike posebno obratite paznju na nivo bilirubina.
[ brainless @ 20.09.2008. 14:01 ] @
ode tema u off-topic..
nego jeste culi ono kad su se dva ortaka napila jako jako, popili litru ipo rakije,
kod ovog drugog u salonu za tetoviranje [cuo sam razne varijante, u ns-u na limanu,
na novom beogradu, u zrenjaninu na bagljasu]..
Elem, ovaj prvi je rekao, brate, ja cu da spavam ovde, a ti mi istetoviraj sta ti
prvo padne na pamet..
I ovaj genije mu je onda istetovirao smederevac preko celih ledja.. :-)
Sto puta sam cuo tu pricu, a stvarno bi voleo da upoznam tog lika ako stvarno postoji..
[i jednog i drugog :-)]