|
[ toplim @ 22.06.2008. 14:31 ] @
| Procitavsi tekst (mada slabije znam engleski) mogu se nadovezati i produbiti pricu.
Kao sto sam jos pre par godina napominjao primenu novih digitalnih sistema, koji za osnovu nemaju 2 vec neki veci broj.
Koristeci prednosti kvante teorije, upravo se mogu ostvariti sistemi procesora, RAM memorija i stalnih memorija.
...nemam sad jasnu predstavu ali ako budem imao vremena posveticu se malo vise toj tematici.
Iz teksta na wikipediji "Quantum cryptography", se moze izvesti zakljucak da su moguci sistemi cuvanja podataka u hexalnom obliku. I ako znamo da magnetno polje ima dva entiteta S i N, moramo i znati da je to samo u dvodimenzionalnom prostoru. A i danasnji hard diskovi koriste tu tehnologiju.
Medjutim, pokusajmo da zamislimo jednu kocku magnetita. I posto kocka ima 6 stranica, moze se obezbediti 6 razlicitih silnica. Tj. polje moze imati 6 smerova.
hexalni ramovi se takodje lako izradjuju. Umesto prostog logickog kola 1 i 0 koristimo slozenije logicko kolo sa 6 ralicitih vrednosti (0v, 0.6v, 0.7v, 0.8v, 0.9v, 1v).
Hexalni procesori na slican nacin funkcionisu.
Jedini problem moze eventualno biti preciznost prepoznavanja, sto onda zahteva malo skuplje materijale.
E sad sto se tice hard diskova, koje sam napomenuo, nemam ideju kako bi se citali podaci iz takvih 3d diskova.
Mozda ako bi propustili hibridno magnetno polje iz 3 pravaca. I onda u zavisnosti od prolaznosti polja (prepreka), polje ce biti slabije ili jace. tj. broj kvantova ciji se smer poklapa sa smerom polja je proporcionalan jacini polja.
A koristeci onda ostala 2 polja tacno odredjujemo poziciju datog kvanta.
Ne znam kolika bi tada gustina zapisivanja bila, ali znam da bi bila bar 6 puta veca nego sto je danas i sto je najbitnije, brizna takvih hard diskova bi bila jednaka brzini ram ili keš memorija jer nema pokretnih delova.
P.S.
I kad sve ovo znam ja a ne smatram sebe nesto preterano obrazovanim, bilo bi veliko cudo da sve to i mnogo vise ne znaju strucnjaci koji se time bave.
I kako onda da covek ne pomisli kako su zavere jako prisutne, ili ljudi mozda nemaju dovoljno volje da primenjuju takve nove tehnologije. Verovatno ih dobro placaju da cute i rade za mozda neku vojnu industriju.
|
[ filip_caca @ 22.06.2008. 18:54 ] @
mislim da je malo ovde ljudi za ovakvu diskusiju,a mozda i ne...a mozda i bolje da je u delu hardovi-skladistenje prostora.
i ako sam zavrsio 3god automatike,i ako razumem sta si napisao ne mislim da sam 2% strucan na ovu temu,jer izmenju "imaginarnog" znanja koje nas NAJVISE(barem u mojoj skoli) uce ,primenjeno znanje je mnooogo teze..mogu ja da znam kako radi tenk ali mi to nece pomoci da napravim jedan..
kad si napisao napone 0,0.6... zasto nebi imali i negativni naponi to bi u mnogome olaksalo.. npr.0 je 0v,1 je 0.5v,2 je -0.5v,3 je 0.7v...razlika je mnogo manja.
sad sa tim da ima neka zavera da neki strucnjaci koji rade u toj oblasti ne rade na tome...nema veze sa ovom temom,ako bude potreba(a bice je u buducnosti) bice i novca da se to insfinansira,a bez novca niko to nece raditi jer treba dosta novca i nekoliko godina rada da bi se primenilo u realnosti.
[ toplim @ 22.06.2008. 19:03 ] @
Pa moglo bi da funkcionise i sa negativnim naponima ali mislim da to logicko kolo bi onda moralo da cine duplo vise "tranzistora". Sa P bazom i onih sa N bazom. Jer N baza reaguje samo na jedan smer struje, tj. propusta struju vise ili manje.
[ ventura @ 22.06.2008. 19:35 ] @
Citat: filip_caca:
...i ako sam zavrsio 3god automatike,i ako razumem sta si napisao ne mislim da sam 2% strucan na ovu temu...
...sad sa tim da ima neka zavera da neki strucnjaci koji rade u toj oblasti ne rade na tome...
Pogodio si samu srž problema.
Čim neko nije dovoljno stručan, odmah mu se priviđaju raznorazne terorije zavere, te bi tebi i tebi sličnima prvo preporučio da se barem informišu o nekoj temi pre nego što krenu da baljezgare...
Pokretač teme ima očigledno previše slobodnog vremena na raspolaganju čim je počeo preterano da spamuje forum nekim glupavim porukama, uključujući i ovu koja nema veze sa vezom. Kvantni kompjuteri imaju veze sa 'elektronskim' koliko i sa pekarskom industrijom, tako da je mešanje ovih baba i žaba glupavo, i očigledno bez ikakvog elementarnog poznavanja bilo kakve materije, uključujući i zdrav razum.
[ filip_caca @ 22.06.2008. 19:48 ] @
@ventura
sta sam ja baljezgario? samo sam napisao coveku da smo mi "mali" ljudi da uopste da gubimo vreme pokusavajuci da razumemo tako kompleksne stvari.
Citat:
filip_caca:
...i ako sam zavrsio 3god automatike,i ako razumem sta si napisao ne mislim da sam 2% strucan na ovu temu...
...sad sa tim da ima neka zavera da neki strucnjaci koji rade u toj oblasti ne rade na tome...citaj dalje..NEMA VEZE SA OVOM TEMOM
ne mozes coveka kriviti sto je znatizeljan,ako kazes coveku da je glup i pise glupave teme onda si i ti glupav i imas slobodnog vremena da odgovaras,
za mene je zdrav razum da ne govorim nekom da je glup ako i ja ne znam,pa izvolte napisi nam nesto strucno
[ Predrag Supurovic @ 22.06.2008. 20:29 ] @
Priznaces, ipka, da je malo nezgodno pokrenuti diskusiju na temu iz neke oblasti ako tu oblast ne poznajes, korsiteci terminologiju koju za tu prigodu izmislis jer ne poznajes terminologiju koja se u toj oblasti inace koristi.
U ovome sto toplim prica nema nista kompletksno, to su principi koji su odavno poznati i u primeni su u raznim oblastima, recimo u komunikaciji za prenos podataka modulacijom. Ko s time bavio sigurno zna koji je najosnovniji princip rada modema i kako su se principi modulacije razvijali upravo na ovaj nacin koji tolpim pominje da bi se doslo do znatno vecih brzina.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|