[ djmaki @ 29.06.2008. 21:35 ] @
Malo je glupo sto ovako trazim pomoc, ali stvarno nisam nasao odgovore na ova pitanja. Naime, projavio sam se za prijemni na jednom fax-u, koji nije toliko tezak, i posto smatram da znam malo informatiku prijavih informatiku i sociologiju. Sociologiju mi je uradila profesorka i ja naucio, ali iz informatike sam naisao na neka pitanja za koja prvi put cujem a i na neka za koja znam, ali nisam siguran. Pitanja su opisna, i molio bih ako neko moze da mi da odgovore na pitanja, potrebno mi je za sutra. - Sta je teka? - Sta je indetifikator teke i od cega se sastoji? - Koje su osnovne operacije sa tekama? - Sta je datoteka, a sta programoteka? - Sta su semanticke greske u programiranju? - Sta je naredba i koje vrste naredbi postoje? - Opisite linijsku strukturu programa. - Opisite razgranatu strukturu programa - Opisite ciklicnu strukturu programa - Sta je strukturno programiranje? - Opisite numericki tip podatala - Opisite znakovni tip podataka - Kada su dva znakovna podatka jednaka? - Sta je simulacija a sta simulator? - Sta je struktura podataka? - Sta je niz podataka? - Sta je otvaranja a sta zatvaranje datoteke? - Sta je kraj sekvencijalne datoteke? - Sta je podprogram? - Navedite dva osnovna tipa podprograma - Kakva je razlika izmedju funkcije i procedure? - Sta su argumentu a sta parametri programa? - Sta su informacioni sistemu - Sta su obrazovni programi? Ostala pitanja su bila iz knjige za prvu godinu Gimnazije, ali ovo ne videh nigde u srednjoskolskom obrazovnom sistemu. Ovo iz programiranja, ok to se uci u 3. godini, ali ostalo provi put vidim. Bio bih ljubazan kada bi mi neko ukratko odgovorio na ovih dvadesetak pitanja, kako bih mogao da se spremim za taj prijemni koji je 1.7. |