[ Laki024 @ 30.06.2008. 13:31 ] @
DO sada sam radio trgovao sa pocevsi od telefona , pa cak do nekih auta sve i svasta, mada mi je skoro uvek izmedju 60 i 95% kapitala ostalo nerealizovano tacnije stajalo, a od trgovine sam zaradjivao koliko je meni bilo potrebno posto zivim sa roditeljima , znaci nekada 100eur/ mesecno nekada 500eur mesecno sto je meni bilo dosta za moje potrebe. Ovaj posao oko trgovine necu u potpunosti da batalim , ali zelim uloziti u nesto ozbiljnije. Zelja mi je da nekih 5000-10000 eur ulozim u kupovinu kombija za te pare se moze naci kombi 2000. godiste SA KLIMOM ( u putnickoj ili u kombinovanoj varijanti 8+1 ), i da pocnem da radim ovaj posao sam , znaci sam bih vozio , ugovarao ture i sl , a ukoliko bih bio u inostranstvu oko ugovaranja ture bi mi mogli pomoci roditelji. E sada zasto sam odabrao bas ovo ( jos nisam krenuo u posao ali planiram skoro da krenem ) . zbog toga sto mogu da pokusam da radim ovaj posao , opet ne bih ulozio 100% kapitala u kupovinu kokmbija vec samo deo , ukoliko ne bi isao posao opet bi imao prihoda nesto od trgovine ( znaci ono sto sam i do sada radio i sto nije nelegalno , a nije ni legalno ja mislim najbolja kombinacija ) , i ukoliko ne bi isao posao opet bih mogao da prodam kombi i da izvucem svoje pare nazad koje sam ulozio u kombi tako da ne bih izgubio nista ili bih izgubio mozda nesto minimalno 100 200 ili 300 eur. Ukoliko bi pak krenuo posao , i vise nego sto ja ocekujem i ukoliko ne bih sam mogao da pokrijem taj obim posla kupio jos 1 2 ili 3 kombija vremenom i angazovao bih vozace, znaci na sve sam mislio. No ipak pre nego sto uopste udjem u ovako nesto nameravam da dam neki fiktivni oglas po raznim novinama sajtu ewentuano , na neki broj telefoan koji bih koristio samo za ove potreba ( znaci nameravam pre svega da ulozim u istrazivanje trzista jedno 100eur , pa ukoliko vidim da ima potraznje za ovom vrstaom usluga da probam da krenem sa ovim poslom. E sada interesuje me ukoliko bih sam krenuo da radim , da li mi je neophodno da se odmah regstrujem kao preduzetnik ili bih u pocetku dok mi se posao malo razvije da radim onoko kao sto sam i do sada znaci ni nelegalno ( nije nelegalna delatnost ) ni legalno znaci kao fiziocko lice. Takodje me interesuje da li neko ima iskustva sa ovim poslom , i sta se vise isplati prevoz putnika ili prevoz stvari? Ako je ovo prvo u pitanju vidim da sada ima dosta reklamama u novinama kombi prevoz do crne gore i slicno i da li je ovaj posao sezonskog karaktera? E da i koji kombi biste mi preporucili da kupim ukoliko bih se odlucio da krenem sa ovom poslom ? I da li i koliko igra ulogo ukoliko je prevoz putnika u pitanju i komfor, godiste i sli? Ja mislim da bi kombi trebao da ima makar klimu. |