[ vladagrujic @ 06.07.2008. 21:36 ] @
| Brat bi da kupi auto. Kao pristalica Mitsubishi-ja , normalno, preporučio sam mu tu marku. U međuvremenu je iskrsao i ovaj auto. Čuo sam da su automobili marke "Proton" u stvari Mitsubishi, a konkretno ovaj model Colt. Interesuju me iskustva vezana za ovaj auto, a takođe i svaka dodatna informacija dobro dođe. Da li kod nas servis za taj tip auta drži Mitsubishi ili neko drugi?
Pozdrav |
[ vladd @ 07.07.2008. 02:05 ] @
Nisu Mitsubishi, mada ima umesanih prstiju.
2005-e godine je Mitsubishi prosto prodao soj deo ucesca u Protonu, manje od 10% (nakon 22 godine saradnje).
Proton je Malezijska firma, i modeli nisu licencni, jednostavno tehnicka saradnja.
Neki modeli Protona radjeni su u saradnji sa Lotus Cars (model Savvy), a trenutno imaju tehnicku saradnju sa VW-om.
Moze da bude malo problema sa servisom.
Poz
[ sasa022 @ 07.07.2008. 06:25 ] @
Gde si nasao Proton-a pored toliko drugih automobila za koje ces lako naci delove ako zatrebaju ???
[ etjen @ 07.07.2008. 14:24 ] @
proton stvarno izgleda isto kao mitsubishi (barem modeli lancer i colt) ali se ja opet ne bih igrao sa kupovinom Protona
[ vladagrujic @ 08.07.2008. 12:15 ] @
Dobro, i ja sam malo jurio po Guglu. Proton definitivno odpada. Mislio sam da je to u stvari Mitsubishi ali za drugo tržište, pod drugim imenom. Ipak nije za igrati se. Auto je naj lakše kupiti, ali ga treba i održavati.
Ipak, i dalje preferiram Japance ili Korejance. Treba mi savet - vaša preporuka za kupovinu. Novac na raspolaganju 3500 evra, a potreban auto - nešto u stilu Colt-a (god. od 1995 pa na mlađe). Sada se baš spremamo da odemo i pogledamo jednoga Hyundai Accent-a - može se desiti da je baš taj auto Best Bay za te pare. Razmišljamo i o Lanos-u.
Pozdrav.
[ etjen @ 08.07.2008. 14:16 ] @
Lanosa zaobidji, molim te, to je takav dresh od kola... Neudoban, sav kao kadet (dubok, nepregledan, cudno se ljuljuska(iako su mu amortizeri ispravni) sve u svemu dresh! Ako si vozio Japance, ovim ces se razocarati 100%, nema veze sa njima.
Sto se tice Hyundai-a ne znam, nisam nikad vozio, moze da bude ok!
Ja bih za te pare jurio Corolu ili 323, 626 od prvog vlasnika 90, da bude kao nova i da je presla ispod ili oko 100kkm(one sto su se kupovale u Genexu, i to od nekog matorog cice koji je stalno garazirao :) ), to je za oko 3000Eura pravi auto. Ne kazem da ces naci takav, ali vredi se potruditi...I iskreno u tom cenovnom rangu tj. do 3500 ne znam sta bih ti drugo preporucio.
Savet-nemoj ni gubiti vreme da gledas mladje Japance od 92 godine za do 3500Eura. Ma sta ti pricali prodavci, to su sve kola koja su presla cudo od kilometara i ne vrede ni 1000Eura.
[ momsab @ 08.07.2008. 14:30 ] @
prelsitaj druge teme za polovan auto do 3500e
dosta toga je receno, narocito za japanska i korejanska vozila
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.