[ dejan, @ 11.07.2008. 00:36 ] @
Citat:
9. jul 2008. | 00:08 -> 12:29 | Izvor: B92, Beta

"Beograd -- Advokat Veselin Cerović tvrdi da poternica za Miladinom Kovačevićem nije potkrepljena dokazima i da ne ugrožava njegov pravni status.

Interpol je objavio "crvenu poternicu" za Miladinom Kovačevićem, optuženim za prebijanje kolege u SAD. Na osnovu te poternice Miladin ne sme da napusti Srbiju jer ukoliko to učini, biće uhapšen i deportovan u SAD. Advokat Miladina Kovačevića, Veselin Cerović, gostujući u emisiji Uvećanje B92, rekao je da nije uobičajeno da se za ovakvo delo raspiše "crvena poternica".

On tvrdi da je Kovačević doživeo pakao u pritvoru.

"Prvo je vređan po nacionalnoj osnovi, kao Srbin, da je zlotvor srpski, da je napravio tamo nered, da je pretukao svog kolegu. I sada, on je sve vreme bio pod teškim zlostavljanjem, kako od strane zatvorenika, tako i od strane čuvara zatvora", kazao je Cerović.

Po mišljenju profesora krivičnog prava Pravnog fakulteta u Beogradu Milana Škulića, sprske vlasti moraće da reaguju na Interpolovu poternicu i uhapse Kovačevića. Međutim, srpski zakoni ne dozvoljavaju ekstradiciju, pa bi - po Škuliću - jedino logično rešenje bilo da mu se sudi u zemlji.

"Mislim da je za njega najbolje da taj postupak počne kod nas što pre jer je naše zakonodavstvo omogućilo da se primene naši zakoni i za delo koje je učinjeno u inostranstvu. I to onda ostaje kao najrealnije rešenje. I onda ostaje da naši organi donesu presudu koja je adekvatna", rekao je Škulić.

Po rečima bivšeg ambasadora Srbije u SAD Milana St. Protića, vicekonzul je načinio prekršaj, a Srbiji je naneta ogromna šteta.

"On je tu reč koju je dao sudu pogazio, slagao sud, pobegao iz zemlje uz pomoć diplomatskog predstavnika Srbije, koji je onda saučesnik. On sad krivično odgovara u Americi", rekao je Protić.

U međuvremenu, pritisci američkih senatora se nastavljaju. Senator iz Njujorka Čarls Šumer izjavio je da će Vašington sa najvišeg nivoa saopštiti Vladi Srbije da Miladin Kovačević mora da se vrati u SAD.

Svi su verovatno več čuli za ovaj slučaj.Naš student prebio amerčkog studenta jer mu je ovaj navodno uhvatio devojku za zadnjicu.Nakon toga,pošto je platio kauciju,on beži uz pomoć vicekonzula u Srbiju,a za njim je izdata poternica preko Iterpola i sada mu preti kazna od 25 godina po američkim zakonima (više nego što je osudjen npr. Naser Orić, Ramuš Haradinaj i njima slični ).Sve ovo je prouzrokovalo da se digne velika medijska prašina i da se povedu veliki doplomatski pritisci našu zemlju strane Amerike.Po njihovim medijima već prizivaju specijalce,snimaju mu kuću i tome slično,dok ovi iz našeg ministarstva pravde javljaju da uopšte nisu ni obavešteni o nikakvom zvaničnom zahtevu povodom ovog slučaja.

Šta bi u ovom slučaju trebalo uraditi i kako se postaviti?U pitanju je kriminalac koji beži od zakona,ali problem je što naš Ustav ne dozvoljava izručenje i to se ne može uraditi,a da se isti ne prekrši.

Sa druge strane,dešavalo se da neki američki vojnik kolima pregazi i ubije dete i da za to ne odgovara u državi u kojoj je to krivično delo napravio.Takodje,dešavalo se i to da na poternici Interpola budu i šiptarski teroristi i da ih puste na slobodu nakon što budu uhapšeni.Drugim recima,imamo primer o Amerikanaca,koji su uvek iznad zakona,i koji uvek mogu da vam rade šta hoće,pa i da vam drpaju devojku za dupe ako im se prohte,a vi ne smete da ga prebijete pošto ćete da završite na Interpolvoj poternici.Još treba dodati da Amerikanci niti su dostavili bilo kakve dokaze,niti optužnicu,dakle čitava "procedura" se obavlja preko CNN.

Zbog svega toga mislim da bi naša država morala da na sve načine odoleva pod američkim pritiscima i da Kovačeviću treba da se sudi u Srbiji za prekomernu upotrebu sile,a onaj vicekonzul treba da odgovara zato što mu je omogućio bekstvo......sve po zakonu.

[ Flo33 @ 11.07.2008. 00:43 ] @
Citat:
problem je što naš Ustav ne dozvoljava izručenje i to se ne može uraditi,a da se isti ne prekrši.

Koliko ja znam taj član ustava se nije poštovao u x primera, pa ne znam zašto bi sad?
Cela priča me nervira, i treba tatinog sina zajedno sa konzulom i roditeljima deportovati u USA da svi zajedno odleže sve svoje prekršaje.

A ta potezanja oni mogu, mi ne možemo da okače mačku o rep.
[ pri3rak @ 11.07.2008. 01:02 ] @
ma ne samo to nego usput i da im pruzimo kolektivni BJ radi veceg ugodjaja dozivljene usa pravde :)
[ Flo33 @ 11.07.2008. 01:08 ] @
A kada je prihvatio uslove života i stipendiranja, USA zakoni su mu bili super?
A te bajke o vitezu koji štiti slabije, i čast dame mogu da prodju samo ovde
[ pri3rak @ 11.07.2008. 01:21 ] @
Citat:
Flo33: A kada je prihvatio uslove života i stipendiranja, USA zakoni su mu bili super?
A te bajke o vitezu koji štiti slabije, i čast dame mogu da prodju samo ovde

pa jesu al nesto sumnjam da je sada na usa teritoriji :)
[ pajaja @ 11.07.2008. 01:31 ] @
Da, samo imajte u vidu da je to krivicno delo ucinio na US teritoriji, tako da bi bilo smesno suditi mu ovde gde za tako nesto prakticno ni ne postoji kazna :)
[ Ivan Dimkovic @ 11.07.2008. 01:38 ] @
Tom liku sada moze da se sudi u Srbiji.

Nisam bas ubedjen da se USA vlasti toliko jarko zele dokopati nekog retarda koji se shiba po skolskim ustanovama, bice da je poternica izdata po automatizmu - Srbija je sasvim u stanju da mu sudi, a i to bi bilo daleko jeftinije za sve + konacno bi se i postovao taj cuveni srpski "Ustav" koji je do sada sluzio samo kao PR sredstvo.

Sto se vicekonzula tice - sta reci, diplomatska steta ucinjena nasoj zemlji gde nasa ambasada intervenise za nekog musavog shibadziju iz skole samo zato sto mu je tata "neko i nesto" je vec sasvim velika da nikakav otkaz to nece srediti. USA ovo uvek moze koristiti u svoju korist, i to je besplatno diplomatsko oruzje koje smo im poklonili samo zato sto je Srbija korumpirano drustvo, i na svoju stetu.

Naravno, korumpiranu stoku treba sutnuti sa posla, ali i obratiti paznju kakav "kadar" dolazi na mesto konzula. Na zalost, od toga nema nista jer je svakom poznato cemu sluze diplomatska i konzularna mesta u inostranstvu - za politicku trgovinu, pa je i kvalitet takvog kadra proporcionalan "visini zadatka"

Mislim, ***ote... normalan radan i posten svet ne moze dobiti usluge za koje imaju ustavno pravo u ambasadama na vreme, dok neki "tata" moze da zove vicekonzula i lepo ga zamoli da krsi zakon... Za takve je stvarno nekad opravdano razmisliti o sharijatskom zakonu :)
[ pri3rak @ 11.07.2008. 01:42 ] @
nesto mi se cini da za nanosenje teskih telesnih povreda i ovde krivicno delo,a on je nas gradjanin i nije toliko bitno gde je to delo pocinio, te bi se time uz odgovarajucu dokumentaciju dobijenu od nadleznih americkih organa ovde moglo organizovati sudjenje
[ pajaja @ 11.07.2008. 01:51 ] @
Citat:
nesto mi se cini da za nanosenje teskih telesnih povreda i ovde krivicno delo,a on je nas gradjanin i nije toliko bitno gde je to delo pocinio

Jeste krivicno delo, za ovo od 3 meseca do 4 godine, samo sto neki tesko da dobiju i ono minimalno. Obrnuto, nije toliko bitno ciji je on gradjanin, posto se u drugoj zemlji primenjuju drugi zakoni a ne one zemlje ciji si ti drzavljanin. A sada, sto rece Dimkovic, tu nam je da nas srami.
[ staticInt @ 11.07.2008. 01:53 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Tom liku sada moze da se sudi u Srbiji.

Nisam bas ubedjen da se USA vlasti toliko jarko zele dokopati nekog retarda koji se shiba po skolskim ustanovama, bice da je poternica izdata po automatizmu - Srbija je sasvim u stanju da mu sudi, a i to bi bilo daleko jeftinije za sve + konacno bi se i postovao taj cuveni srpski "Ustav" koji je do sada sluzio samo kao PR sredstvo.

Realno da je on nekog nigga from the hood bacio u komu koji je sasvim nebitan za drustvo do poternice ne bi ni doslo a da ne pricam o medijskoj hajci koja se pokrenula u NY zutoj stampi.
Cinjenica jeste da su roditelji komiranog ugledni ljudi koji imaju poprilicno veza u politickom zivotu i verovatno senator koga poznaju gura celu pricu, znas Amerika sad zeli da pokaze zasto je ona imperija i nije njoj kao drzavi sve jedno da neko izigrava njihov pravosudni sistem. Cak su raspisali i nagradu za onog ko ga uhvati i privede "pravdi".

Citat:

Sto se vicekonzula tice - sta reci, diplomatska steta ucinjena nasoj zemlji gde nasa ambasada intervenise za nekog musavog shibadziju iz skole samo zato sto mu je tata "neko i nesto" je vec sasvim velika da nikakav otkaz to nece srediti. USA ovo uvek moze koristiti u svoju korist, i to je besplatno diplomatsko oruzje koje smo im poklonili samo zato sto je Srbija korumpirano drustvo, i na svoju stetu.

To je sasvim tacno :)

Znate postoji onaj film kad amerikanac koji je hteo da krijumcari hasis iz Turske biva uhvacen pa bacen u Turski zatvor, na kraju je nekako pobegao, Holivud je od toga napravio film, da sam ja na mestu odbrane tog mladica prvo bih pokrenuo tu pricu zasto je Amerika slavila kad je njen gradjanin pobegao iz Turskog zatvora, pa onda zasto Americki vojnici ne odgovaraju nigde, jedino gde su odgovarali je u Japanu kad je neki vojnik silovao neku devojku.

Ja mislim da ga ne bi trebalo isporuciti jer prvo mi to ne smemo po ustavu a drugo nemamo mi razlog da bilo koga isporucujemo, moze da mu se sudi i ovde.
[ pri3rak @ 11.07.2008. 02:14 ] @
Citat:
pajaja: Jeste krivicno delo, za ovo od 3 meseca do 4 godine, samo sto neki tesko da dobiju i ono minimalno. Obrnuto, nije toliko bitno ciji je on gradjanin, posto se u drugoj zemlji primenjuju drugi zakoni a ne one zemlje ciji si ti drzavljanin. A sada, sto rece Dimkovic, tu nam je da nas srami.

da naravno, ali ovde se nece suditi slucaj prositekao iz sukoba shaban iz munze-a vs. kolega saban iz banovaca nego ako do sudjenja uopste i dodje imace sigurno drugaciji tretman te nece moci da prodje nekaznjen, to naravno pod uslovom da ovi iz usa posalju verodostojnu dokumantaciju iz koje jasno proizilazi krivica

drugo jeste bitno ciji je on gradjanin, jer se doticni gradjanin nazlazi na teritoriji zemlje ciji je gradjanin, a usa zakoni su za njega vazili dok se nalazio na usa teritoriji, te ih ovde nije moguce primenjivati
[ pajaja @ 11.07.2008. 02:26 ] @
Citat:
a usa zakoni su za njega vazili dok se nalazio na usa teritoriji, te ih ovde nije moguce primenjivati

Naravno, slazem se ja sa tim, nego mi se ucinilo da si hteo da kazes nesto drugo, razumeli smo se sad valjda :)
[ Ivan Dimkovic @ 11.07.2008. 02:28 ] @
Citat:
staticInt
Znate postoji onaj film kad amerikanac koji je hteo da krijumcari hasis iz Turske biva uhvacen pa bacen u Turski zatvor, na kraju je nekako pobegao, Holivud je od toga napravio film, da sam ja na mestu odbrane tog mladica prvo bih pokrenuo tu pricu zasto je Amerika slavila kad je njen gradjanin pobegao iz Turskog zatvora, pa onda zasto Americki vojnici ne odgovaraju nigde, jedino gde su odgovarali je u Japanu kad je neki vojnik silovao neku devojku.

Svidja mi se kako se klasican primer bedne korupcije u srpskoj diplomatiji navodi na neku levu pricu kako USA krsi zakone... Ima jedna izreka u srpskom narodu, vrlo pametna - ide ovako: "videla zaba da se konj potkiva, pa bi i ona..."

Holivud jeste napravio film, ali cisto sumnjam da bi USA ambasada otvoreno krsila zakon za tako banalne stvari i dala totalno nebitnom siledziji pasos po hitnoj proceduri "na poziv", ako je krivicno gonjen u zemlji boravka i u toj zemlji mu je zabranjeno napustanje teritorije - moze i RTS da napravi film o herojskom decaku koji brani ugled svoje devojcice u tudjini, i bezi iz USA koja mu nepravedno sudi, nema problema, cak mogu da zamislim glumce koji bi savrseno odigrali tu ulogu - ali da vicekonzul moje zemlje daje pasos nekom mamlazu na poziv njegovog "tate" je ipak previse.

Americki vojnici ne odgovaraju (skoro) nigde - tacno, ali, za pocetak, ovaj lik NIJE SRPSKI VOJNIK, vec je najobicniji divljak kome je cale na polozaju i koji je umislio da je iznad zakona. To je ogromna razlika. I mnogo jace i diplomatski mocnije zemlje bi izbegle diplomatsku blamazu za ovako nebitne ljude, a kamo li zemlja koja je tek skoro dobila status demokratske u razvijenom svetu. To je potpuno nepotrebno pucanje u nogu koje nasoj zemlji ne donosi nista dobro.

Jebote, zar treba CELA ZEMLJA DA SE BRUKA zbog nekog morona kome je tata "ugledan gradjanin" i da se to poredi sa zastitom vojnih lica koje USA praktikuje, sto je nesto sto inace praktikuje svaka zemlja na ovom svetu u srazmeri sa svojim mogucnostima - svaka zemlja ce svoja vojna lica specijalno stititi u inostranstvu, i tu nema nista cudno - USA doduse moze mnogo vise zastite da ponudi, ali to nije nista cudno jer oni i jesu vrlo jaka zemlja.

A to sto bi mi "pokrenuli tu pricu" je besmisleno - for starters, mi nismo Amerika, imamo mnogo gori diplomatski status i reputaciju, i takve tzv. "odbrane" u skladu sa gore pomenutom narodnom izrekom nece doprineti nicemu dobrom za Srbiju, osim mozda zadovoljenju "tradicionalnog inata" - pre svega ne treba da dozvoljavamo i da trazimo opravdanja za ovako tragicnu i bednu korupciju koja steti ugledu zemlje, a pogotovu ne zato sto to "amerikanci rade sa svojom vojskom".

Zar nije dovoljno dokaza da nam se takva "odbrana" obija o glavu vec decenijama? Na kraju krajeva, takva bedna korupcija pre svega steti Srbiji i nikom drugom - cisto sumnjam da ce Amerika imati velike muke jer im je pobegao jedan divljak od zakona.

Nema nikakvog razloga za bilo kakvo izrucivanje - tom divljaku treba suditi u Srbiji, po srpskim zakonima... A vicekonzulu koji na "caletov poziv" izdaje dokumenta van procedure treba uskratiti svaku mogucnost bavljenja diplomatskim poslom ZA NASE DOBRO a ne americko.

Nemam ama bas ni gram sumnje da bi takav covek, taj "vicekonzul" na poziv "tate" krsio zakone i u Srbiji bez obzira na kojoj se funkciji nalazi. Takve "moralne gromade" bez trunke profesionalnog integriteta su ono sto svaki dan Srbiju ubija na putu do razvijene i sredjene zemlje.

[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 11.07.2008. u 03:43 GMT+1]
[ pri3rak @ 11.07.2008. 02:51 ] @
@ Dimkovic

Slazem se sa svime sto si napisao sem sa jednim aspektom ovoga sto kvotujem
Citat:
Ivan Dimkovic:
Zar nije dovoljno dokaza da nam se takva "odbrana" obija o glavu vec decenijama? Na kraju krajeva, takva bedna korupcija pre svega steti Srbiji i nikom drugom - cisto sumnjam da ce Amerika imati velike muke jer im je pobegao jedan divljak od zakona.
[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 11.07.2008. u 03:43 GMT+1]

Ne znam jesi li primetio ali zadnjih nekoliko dana oni tamo prave citav cirkus oko ovoga, jer je izgleda jedan tatin sin nabo drugog tatinog sina, te je tata ovog nabodenog iscimao druga senatora a ovaj opet svoje drugare te sada imamo i teta Hilari koja nasem lokalcu duva za vratom, i sve bi bilo lepo da ako se ne varam oni tamo svome narodu nisu obecali da ce mu suditi u Americi i jel zadovoljiti vaznesenjsku americku pravdu.E to obecanje je po nekom mom vidjenju kljucni moment jer oni za razliku od nasih politicara ne gaze obecanja data svom narodu bas olako te ce u skladu sa time ovde biti jos price .
[ staticInt @ 11.07.2008. 04:07 ] @
Ivane sasvim si u pravu ali nije to samo kod nas tako, niko nije dospeo ne poternicu interpola zbog ucestvovanja u tuci ili nanosenja teskih telesnih povreda, da je Amerikanac to uradio ovde i otisao do Americke ambasade oni bi ga verovatno eksportovali za Ameriku, anyway sto se tice filma taj film je baziran po istinitom dogadjaju imas i clanke novinske iz tog doba a i moze da se procita na netu o tom coveku, taj covek je prebegao u Grcku a onda iz Grcke prebacen u Ameriku a znalo se da je pobegao iz zatvora u Turskoj.

Sto se tice naseg vice konzula coveka treba krivicno goniti i povuci ga sa funkcije ali isto tako smatram da je tom mladicu bilo pametnije da pobegne nego da ostane tamo, prvo sto je Americki pravni sistem takav da sudija moze bez problema da mu izrekne dozivotnu kaznu bez ikakvog osnova drugo sto je komirao tatinog sina kome su roditelji uticajni ljudi i samim tim bi roditelji mogli da intervenisu da ga sudija odrobija na pravdi Boga. Da se meni desilo to i ja bih ucinio isto ili bih verovatno pobegao u Rusiju jer od fer sudjenja u toj situaciji nema nista.
[ MyWay @ 11.07.2008. 07:50 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Sto se vicekonzula tice - sta reci, diplomatska steta ucinjena nasoj zemlji gde nasa ambasada intervenise za nekog musavog shibadziju iz skole samo zato sto mu je tata "neko i nesto" je vec sasvim velika da nikakav otkaz to nece srediti. USA ovo uvek moze koristiti u svoju korist, i to je besplatno diplomatsko oruzje koje smo im poklonili samo zato sto je Srbija korumpirano drustvo, i na svoju stetu.
A da li se zna ko je tata, koji može da tresne 100K $ za kauciju i sredi da vicekonzul/konzul izda pasoš sinu (btw ne treba možda kriviti xkonzula za to, možda je dobio naredbu iz MIPa da to uradi)??
Što se tiče besplatnog diplomatskog oružja koje je Srbija poklonila Americi, ja se ne brinem oko toga - korišćenje takvog nečeg bi zahtevalo suptilnost, koju USA kao i svaki siledžija, jednostavno nema :-)
Vraćam se na početak priče - kako to da pored toliko medijske priče o ovom slučaju, nigde nema podataka o tome ko su roditelji koji toliko mogu?
[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 08:06 ] @
Vracaj bagru u USA da nabiju to u zatvor do kraja zivota. Ta ne moramo se drzati zakona kao pijani plotova, majku mu imperijalisticku. vracaj ga tamo, ne zato sto se tukao, nego zato sto je bezao, i to posto je platio kauciju, sto ga cini opakim kriminalcem. Da nabiju to na robiju, isto kao sto su onima sto su tukli nekoga pa to stavili na youtube sudili kao odraslima i nabili ih, ili ce ih nabiti, na 20 godina u zatvor. Tako treba, a ti Slobosrbijo i bogu si teska. Koliki god da je neko smrad, u Slobosrbiji zemlji ce se naci uvek neke sazaljive dusice da ga zale, posebno ako je bahat i nasilnik. Eno i heroj Arkana kad su koknuli odma' su se tu nasli neki da im zasuze okice. Zbog takvih sad bilo kome odavde ko tamo sad dodje pred sud makar i slucajno moze da ne bude odobrena kaucija.

[Ovu poruku je menjao Lesli Eldridz dana 11.07.2008. u 09:19 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 11.07.2008. u 17:28 GMT+1]
[ Java Beograd @ 11.07.2008. 08:26 ] @
1. Srbija nikog do sada nije isporučila drugoj državi, pa neće ni ovog momka. (Isporučenje međunarodnom sudu, osnovanog od strane UN nije isto što i isporučivanje drugoj državi)
2. Država SAD je procenila da će šteta, ako on pobegne, biti 100.000 $. Toliku je i kauciju naplatila. Znači - dovienja.
3. Momka treba privesti našim sudskim organima i suditi mu prema optužnici, ako je ima.

Neviđena je bruka pukla zbog ponašanja našeg konzula, ali dobro i to će da prođe. Momak je najebo, jer narednih 20-tak godina neće smeti da pređe granu.
[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 08:30 ] @
Srce mi se cepa. Samo nam ovde fali jos jedan sibadzija. Hajde da glasamo kako da se to resi, sad je demokratija. Ja predlazem saobracajnu nesrecu.
[ dejan @ 11.07.2008. 08:47 ] @
Meni samo naivno (da ne kazem smesno) zvuci izjava Miladinovih roditelja:

“Naš sin je utrčao da razdvoji tuču i kada je krenuo sa tom devojkom i svoja dva pozanika iz bara, u tom momentu je navodna žrtva pritrčala i sa šakom o glavu nasrnula na našeg sina. Sin se branio, gurnuo napadača, a on je pao”
[ obucina @ 11.07.2008. 08:51 ] @
Da je odvalio tipa od batina - jeste. Da do dan danas nemamo nikakve informacije o njegovim povredama - nemamo. Decko se leci u bolnici svojih roditelja, tako da nije na odmet biti malo skeptican, i zapitati se ko ga je pregledao i sta je napisao u nalazu. Jesam laik za medicinu, ali u komu se upada od jako teskih povreda (preloma) lobanje, nagnjecenja mozga i sl. Sta je od ovoga u pitanju? Ima li negde nekih informacijama o povredama?
Meni je veci problem to sto se od nase drzave opet pravi sprdnja jer je tamo neki vicekonzul magarac protivzakonito izdao putnu ispravu, te nam se sad ponovo Klintonovi navaljuju na vrat. Gde ce mu suditi - nebitno je. Bolje u Americi, jednog dana ce izaci iz zatvora i bice slobodan. U suprotnom ostaje u zatvoru Srbija dok je god na poternici, a poternica nece nestati sama od sebe.
I da, njegova majka tvrdi da nije spavao 40 dana, sto je najveca glupost koju sam cuo u poslednjih nekoliko godina.

EDIT:
Evo, sad citam: Decku je polomljena vilica i kosti lica oko ociju. Koma je vestacka, uzrokovana je lekovima a ne batinama koje je dobio. Znaci smesno, stanje uopste nije kriticno koliko se moze pomisliti. Kod nas bi ovo bile teske telesne povrede, ni u ludilu ne bi dobio vise od godinu/dve godine (a verovatno bi dobio uslovnu na 2 do 4 godine, ako mu je prvo delo) i placanje bolnickih racuna.

[Ovu poruku je menjao obucina dana 11.07.2008. u 10:06 GMT+1]
[ Java Beograd @ 11.07.2008. 08:54 ] @
Ma ne, pazi, potpuno je nebitno delo. Za to delo će mu se suditi, kad i ako Ameri pošalju optužnicu. Ali je jasno da ne treba da bude isporučen. Kao što rekoh, bruka samo takva. Konzula treba takođe krivično goniti, jer je i on definitivno prekršio neki zakon.
[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 09:01 ] @
Pa ne mora da bude isporucen, to nije po zakonu bogati, a zna se da je ovde legalizam sve i svja. Mogu da ga deportuju kao nepozeljnog elementa, zbog narusavanja ugleda zemlje u ovom trenutku, bla bla bla, ima sigurno nesto tamo u artijama da se nadrlja. I to direktno u USA.
[ Ivan Dimkovic @ 11.07.2008. 09:06 ] @
Ako Srbija nema ugovor o isporucenju sa USA, a nema - jer je to protiv Ustava Srbije, onda su svake price o isporucenju besmislene - i cisto sumnjam da u USA to ne znaju.

Kao sto Java rece, USA je dobila $100K na ime kaucije, i to je ocigledno bila cena rizika koju su sebi dopustili.

Na zalost, ako se nekom drugom Srbinu u USA desi da slucajno zaglavi u pritvoru, zbog ovog cenjenog "tate" i "tatinog vicekonzula", moze lako da se desi da mu bude uskraceno pravo na branjenje sa slobode, jer je nasa zemlja ovim pokazala koliko joj se moze verovati u tim slucajevima.

Citat:
staticInt
Ivane sasvim si u pravu ali nije to samo kod nas tako, niko nije dospeo ne poternicu interpola zbog ucestvovanja u tuci ili nanosenja teskih telesnih povreda, da je Amerikanac to uradio ovde i otisao do Americke ambasade oni bi ga verovatno eksportovali za Ameriku

Nisam bas siguran, pogotovu ako je taj isti Amerikanac ostao bez svog pasosa zbog krivicnog gonjenja - u mnogim zapadnim ambasadama imas vidno istaknuta upustva za gradjane gde im se lepo kaze da ambasada >ne moze< da ih stiti od krivicnih gonjenja. Ima gomila slucaja da ljudi zaglave zatvore, i da ambasada moze da im pruzi samo pravnu pomoc - a ne pasose za bezanje iz zemlje.

Svaka normalna diplomatska sluzba bi morala uraditi procenu diplomatskog rizika prilikom razmisljanja da li da prekrsi zakone zemlje u kojo se nalazi. A diplomatski rizik za mahinacije zbog nekog potpuno nebitnog lika je suvise velik, pa cak i za "siledziju" tipa USA. USA ce naravno pomoci nekom svom tajnom agentu ili vojniku da se vrati u USA, sto je sasvim normalno jer su to ljudi od posebne drzavne vaznosti - ali pomagati nekom totalno levom liku sto je nekom polomio kosti na skolovanju u toj zemlji... mislim da nisu toliko liberalni :)

Srbija je ovim po ko zna koji put demonstrirala da je potuno diplomatski nekompetentna, i da je u stanju da sama sebi lupa samare zbog necijih uskih licnih interesa. "Poziv tate" je Srbiju kostao ugleda koji nema cenu, a "tata" je dobio sina siledziju nazad.

Super... kako za koga, doduse.

Citat:

Sto se tice naseg vice konzula coveka treba krivicno goniti i povuci ga sa funkcije ali isto tako smatram da je tom mladicu bilo pametnije da pobegne nego da ostane tamo, prvo sto je Americki pravni sistem takav da sudija moze bez problema da mu izrekne dozivotnu kaznu bez ikakvog osnova drugo sto je komirao tatinog sina kome su roditelji uticajni ljudi i samim tim bi roditelji mogli da intervenisu da ga sudija odrobija na pravdi Boga. Da se meni desilo to i ja bih ucinio isto ili bih verovatno pobegao u Rusiju jer od fer sudjenja u toj situaciji nema nista.

Tu si potpuno u pravu - u USA je definitivno moguce dobiti robiju zato sto si nekog poslao u bolnicu i izazvao teske telesne povrede, mada sumnjam da je to zbog zbog "uticajnih ljudi" koliko zbog malo pravednijeg sudskog sistema koji ima daleko ostrije kazne za nasilje, i zato je definitivno bolje zapaliti u Srbiju i Rusiju jer tu za takve stvari sigurno neces dobiti nista.

To je odlicno za ovog lika, ali vrlo vrlo lose za Srbiju i njene gradjane koji bi ipak da ona bude pravna drzava.

Ne vidim sta je toliko uzasno - dobiti zatvor sto si nekom naneo teze telesne povrede? Wow... totalna sharijatska diktatura, termin "Land of the Free" je definitivno dobio novi smisao - za Srbiju, Rusiju i sl...
[ pri3rak @ 11.07.2008. 09:12 ] @
Treba shvatiti da ako se ne varam u ovom trenutku drzava Srbija izuzev poternice interpola nije dobila apsolutno nikakvu dokumentaciju koja ima veze sa tim slucajem, isto tako jako je cudno da nigde nije moguce naci sliku udesenog amera, a njegove porodicne veze jos dodatno bacaju sumnju na sve ovo tako da sve u svemu ne smemo se igrati drzave i raditi po licnoj percepciji pravde nego iskljucivo postujuci sopstvene zakone i pravne procedure, jer ne uradimo li to, pored ove idiotarije oko izdavanja dokumenta sto jeste skandal, ispascemo samo jos gora banana drzava.

[Ovu poruku je menjao pri3rak dana 11.07.2008. u 10:23 GMT+1]
edit: offtopic

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 11.07.2008. u 15:49 GMT+1]
[ milanche @ 11.07.2008. 09:39 ] @
Pre par godina se desio jedan slucaj ciji detalji mogu da pomognu da se dobije malo tacnija slika o celoj prici.

Elem, jedno celo odelenje maturanata iz Alabame je otislo na matursku ekskurziju na Arubu, ostrvo u Karibima
pod holandskom jurisdikcijom.

Jedna od devojaka je pozelela da poslednje vece dozivi nesto specijalno, pa se u diskoteci upustila u malo
slobodniju varijantu sa tri lokalca (Jooran Van Der Sloot i braca Deepak i Satish Kalpoe), posle cega je nestala
netragom. Naravno, digla se velika potraga, velika policijska istraga, trajalo je mesecima po medijima, i posle
izvesnog vremena shvaceno je da a) je najverovatnije mrtva, b) sva trojica imaju velikog udela u njenom nestanku.

Posto je jedan od njih (belac holandskog porekla, druga dvojica su Indusi) bio sin lokalnog mudonje, istraga je
prvo tapkala u mestu, zatim je njegov otac izjavio nesto u stilu "no body - no charges" sto bi moglo da znaci -
bez nadjenog lesa, mome sinu ne mozete nista. Posto je doticni neko veliko mudo u selendri od ostrva, svi koji
su nesto mogli da svedoce su jedan po jedan odustajali od izjava, tako da se istraga vrtela u mestu.

Celu pricu sam pratio kao vrlo svez roditelj, i prilicno se unosio u sudbinu roditelja te devojke, i jedno od prvih
pitanja koje sam sebi postavio bilo je "zasto ova drzava ne posalje ekipu da tu stvar istera na cistinu ???".
Naravno, poslali su FBI istrazitelje, ali to je sve sto im je bilo dozvoljeno.

Vrlo cenjena u svetskim razmerama, drzava Holandija koja (kao sto rekoh upravlja ostrvom) nije dozvolila izrucenje,
nego je ostavila da cela americka nacija od 200+ miliona gleda izvestaje sa sudjenja iz jednog minornog ostrvceta,
koje je zavrseno tako sto su usled nedostatka dokaza sva trojica oslobodjena optuzbe, posle cega je guzonjin sin
(Jooran VanDer Sloot) je otisao na studije u Holandiju.

Tu se desilo nesto interesantno - jedan od vodecih novinara Peter De Vries je na neku foru uspeo da dodje do
video snimka u kojem se jasno vidi i cuje prava ispovest klinca o tome sta se zaista desavalo. Na javnoj TV emisiji je
taj snimak pokazan, a doslo je i do nekog incidenta (klinac je novinara koliko mi se cini polio vodom u studiju).

Kao posledica novih saznanja, trazeno je da se proces revidira, ali do toga iz nekog razloga nije doslo. I tu je prici
odprilike kraj - pojeo vuk magarca.

Vise detalja: http://en.wikipedia.org/wiki/Natalee_Holloway.

Sve ovo pricam da ilustrujem jednu bitnu cinjenicu: sve bitnije drzave na svetu kao svoj najveci prioritet imaju
apsolutnu i bezpogovornu zastitu svih svojih gradjana. Upravo zato su i velike - sto stite i onog najbednijeg i
najgov*avijeg iz svojih redova.

Primetite da se ovde, za razliku od Miladinovog slucaja, radi o ubistvu i o ubici.

[ Miroslav Jeftić @ 11.07.2008. 09:47 ] @
To jeste, samo je velika razlika između količine pritiska koji SAD može da izvrši na Holandiju i na nas, kao i sposobnosti izdržavanja tog pritiska između Holandije i nas.
[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 09:48 ] @
Znaci, taj njegov ćaća je opljackao ovu zemlju, onda je tim parama svoje pašče poslao u USA na školovanje, ovaj pomislio kako ce i tamo da se urci kao ovde pa napravio njesra i jos jednom obrukao mene ovde, a onda je njegov ćaća lopov koji ima 100,000 dolara za bacanje (a koje je ukrao od gradjana ove zemlje, kako smo upravo naucili) , da bi svog debilnog sina kriminalca izvukao iz potpuno zasluzenog zatvora bacio te pare, uz to verovatno potplatio i neke iz osoblja ambasade da bi pomogli beguncu od zakona itd itd, sto ga cini isto saucesnikom i kriminalcem. E zato ne znam za te tvoje halucinacije o 95% gradjana Srbije

BTW, ovakve price iz milanchetovog posta pravi covek na kraju resava sam, bez obzira na lokalne mudonje. I njih isto. Za primer. Nema slobode za neprijatelje slobode, ne?

[Ovu poruku je menjao Lesli Eldridz dana 11.07.2008. u 11:05 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 11.07.2008. u 17:28 GMT+1]
[ milanche @ 11.07.2008. 10:05 ] @
Cela prica o Miladinu ima jos mnogo drugih detalja vrednih paznje.

Prvo, ne znam ni jednu kulturu na svetu u kojoj neciju zenu ili devojku mozete da stipnete za pozadinu
na javnom mestu a da se to resava fino i kulturno. Stavise, ne znam ni za jednu kulturu u kojoj osoba
koja u takvoj situaciji ne potegne pesnicu nece biti smatrana za mamlaza i sonju ili nesto jos gore. Tako
reaguju i glumci, i muzicari, i advokati, i sportisti....pitanje je samo granice gde ce se prica zaustaviti.

Cinjenica je da ce u vecini civilizovanih zemalja osoba koja tako odreaguje biti u prilicnoj legalnoj nevolji.
Mada, ni to ne uvek (Carmelo Anthony je nekoliko njih na privatnoj zurci pre par godina bas odvalio pesnicom,
i doslo je do resavanja problema nekakvom nagodbom).

Miladin ima jeziv problem iz mnogo drugih razloga.

Prvo, bio bi mnogo, mnogo, mnogo srecan kad bi njegov slucaj mogao da se svede na krivicni zakonik koji
je u principu bezlican kao neka matematicka funkcija (ako osoba X postupi na nacin Y kazna je Z).Slucajevi
kao njegov se u principu resavaju bez mnogo buke, dobijaju se uslovne kazne.

Posto se desilo da je udario koga je udario, pripadnika nacije sa specijalnom svescu o sebi, sa ultra jakim
vezama u politici, a posto je sam pripadnik nacije na koju se mnogo lako dize ona stvar, stvar je prilicno
komplikovana.

Tu dolazimo do jednih drugih igraca, o kojima koliko vidim uopste i ne razmisljate - o Srbima u Americi.

Da je Miladin kojim slucajem Italijan, desilo bi se da se susretnu dva dede od 85+ godina iz oba tabora
(jevrejskog + italijanskog), pala bi iskrena izvinjenja, nagodbe, pogodbe, stvar bi isla do tacke gde bi se
prvo advokati sreli, zatim porodice licem u lice, i odatle bi se pristupilo razresenju slucaja - u nekim situacijama,
stvar se resi nagodbom, u nekim uslovnom kaznom, tek u najtezim bi bila izrecena najstroza zatvorska kazna.

Srbi u Americi takve nemaju. Iako ima ogroman broj milionera prve druge, trece, cetvrte generacije imigranata,
ogroman broj uticajnih ljudi (predsednika najvecih banaka), vrlo uspesnih mesovitih srpsko-jevrejskih brakova iz
kojih bi trebalo da potekne proces gladjenja sto se izgladiti moze. Od gomile advokata srpskog porekla, vrlo
verovatno ce se svi dobro paziti da se slucajno ne zaloze na sudu za svog sunarodnika, iako im je to neposredni
posao, i iako im se uspeh u profesiji direktno meri time koliko su teske slucajeve uspeli da spasu teskih kazni.

Medjutim - tamo gde treba da nas ima - nema nas. Miladin je prepusten sam sebi - drzava - pozoristance lutaka
ce ga se sigurno odreci (iako po ustavu ne bi trebalo), nedoj*bana supruga bivseg Monikinog decka ce da sikce
(posto je pukla 20 miliona svojih para na izborima) na zle Srbe, senatori ce da odradjuju za sta su uostalom i placeni,
a sve su sanse da ce dobiti advokata koji ce ga nasankati da pred porotom ispadne deset puta gori lik nego sto
zapravo jeste.

Kako stvari stoje, verovatno je odabrao najbolju opciju...pitanje samo koliko ce da traje.

[ Skandy @ 11.07.2008. 10:07 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: USA ce naravno pomoci nekom svom tajnom agentu ili vojniku da se vrati u USA, sto je sasvim normalno jer su to ljudi od posebne drzavne vaznosti - ali pomagati nekom totalno levom liku sto je nekom polomio kosti na skolovanju u toj zemlji... mislim da nisu toliko liberalni :)

Slazem se sa ovom tvrdnjom, ali da li bi USA pomogle ovom pretucenom liku da se vrati, da je nekim slucajem on napravio isto krivicno delo, van teritorije njihove drzave. Ovde, ocigledno, ne radi o "totalno levom liku", cim njegovi roditelji mogu da uticu na senat da iz sve snage gura ceo slucaj.
[ milanche @ 11.07.2008. 10:16 ] @
Pokusavam da nadjem jedan bitan detalj - gde se moze naci konkretan podatak o tome ko je zapravo
polozio kauciju ? Odakle informacija da je otac to direktno deponovao ?

Obicno se za te stvari uzima zajam od specijalizovanih agencija, cijih oglasa ima mali milion u svakom sudu.

BTW - 100,000 je prilicno mala kaucija koja ukazuje na to da cela prica nije ni blizu smrtnom ishodu.
[ Miroslav Jeftić @ 11.07.2008. 10:16 ] @
Citat:
milanche: Cela prica o Miladinu ima jos mnogo drugih detalja vrednih paznje.

Prvo, ne znam ni jednu kulturu na svetu u kojoj neciju zenu ili devojku mozete da stipnete za pozadinu
na javnom mestu a da se to resava fino i kulturno. Stavise, ne znam ni za jednu kulturu u kojoj osoba
koja u takvoj situaciji ne potegne pesnicu nece biti smatrana za mamlaza i sonju ili nesto jos gore. Tako
reaguju i glumci, i muzicari, i advokati, i sportisti....pitanje je samo granice gde ce se prica zaustaviti.

Što ne znači da to tako treba. Svako je odgovoran za svoje postupke i toga mora biti svestan, nije malo dete u pitanju. Pre nekog vremena sam pročiato vest u novinama, svega par redova negde pri dnu - u nekom manjem mestu kod nas dva čoveka u kafani se posvađala, verovatno su bili "pod gasom", jedan je udario drugog pesnicom (samo jednom!), taj drugi je pao, u padu udario glavom o pod (valjda) i na mestu ostao mrtav. Ovaj prvi je osuđen za ubistvo iz nehata na par godina, tako nekako. Tako da, toliko o kulturi.
Naravno, onaj prvi što je otišao u zatvor sigurno nije imao nikakvu ubilačku nameru ili nešto slično (pretpostavljam), ali to nisu stvari za zezanje.
[ Ivan Dimkovic @ 11.07.2008. 10:21 ] @
@Skandy,

Mozda i bi, mozda i ne bi - ako je diplomatski rizik mali, verovatno bi... u slucaju Srbije, diplomatski rizik mozda i ne bi bio tako veliki.

Mada, kao sto rekoh, porediti USA i Srbiju je vrlo tesko - Srbija je zemlja kojoj diplomatske blamaze vrlo puno mogu da skode, dok USA i nije u takvom polozaju. Pre svega zbog nas samih bi bilo pametnije da imamo sredjeniju drzavu.

Revansizam sa USA moze doci kasnije, kada Srbija bude neko i nesto u ekonomskom i diplomatskom smislu. Danas je to ravno skakanju kroz prozor sa 10-tog sprata.

Citat:
Milance
Medjutim - tamo gde treba da nas ima - nema nas. Miladin je prepusten sam sebi - drzava - pozoristance lutaka
ce ga se sigurno odreci (iako po ustavu ne bi trebalo), nedoj*bana supruga bivseg Monikinog decka ce da sikce
(posto je pukla 20 miliona svojih para na izborima) na zle Srbe, senatori ce da odradjuju za sta su uostalom i placeni,
a sve su sanse da ce dobiti advokata koji ce ga nasankati da pred porotom ispadne deset puta gori lik nego sto
zapravo jeste.

Koliko ja vidim, "momak koji je prepusten sam sebi" je uspeo da licno od vicekonzula nase zemlje na "poziv" dobije pasos i pobegne iz zemlje u kojoj ga krivicno gone bez da mu za'fali i dlaka na glavi. Takodje, "momak prepusten sam sebi" je imao i $100K para da baci na ime kaucije koja mu je dala mogucnost da pobegne iz te zemlje.

Mogu da primetim da je takva privilegija nesto sto ima manje od 1% gradjana Srbije.

Sorry, meni to uopste ne izgleda "beznadezno" - stavise, izgleda da je "momak" i te kako u kontroli nad situacijom ;-)

Sta moze sad da mu se desi? Nista - ne postoji ni jedan jedini nacin da on bude izrucen USA gde bi mozda dobio ozbiljniju kaznu, Srbija nikad nije nikog izrucila toj zemlji i cisto sumnjam da ce on biti izuzetak. Tako nesto bi bio jos jedan spoljnopoliticki skandal, i mislim da bi to bilo previse cak i za Srbiju.

Eventualno ce mu biti sudjeno u Srbiji za nanosenje telesnih povreda i za to ce dobiti mozda uslovni pritvor. I to samo ako USA prosledi dokumentaciju Srbiji i ako se uopste dodje do toga da mu se sudi za taj slucaj.

To je, ako mene pitas, sasvim OK epilog fakta da je nekog poslao u bolnicu. Jos je dobro i prosao, mislim USA je zemlja u kojoj mnogi misle da sami mogu da regulisu zakon, pa da je naleteo na nekog slicnog njemu, verovatno bi bio mrtav do sad.

I sada treba ceo taj cirkus gde vicekonzul daje pasos na "poziv" opravdavati nekim pricicama i anegdotama o Holandiji i, naravno, teoriji o "propagandi protiv Srba"...

Nije ni cudo sto Srbiji ne ide dobro vec duze vremena :( Korumpirano carstvo, i to treba opravdati "jer to tako i drugi rade" :(
[ milanche @ 11.07.2008. 10:22 ] @
Re: Miroslav Jeftic

Ovde je rec o instiktu mnogo duboko usadjenom u biologiji - neko ti napada zenku, tu pored tebe.

U principu, naravno - svi veliki majstori borilackih vestina isticu da je najbolje upotrebljen mac onaj
koji nije vadjen iz korica. Sve tuce su ruzne stvari, i naravno da je najbolje izbeci ih koliko se god moze.

Re: Ivan Dimkovic

Svaki mamlaz moze za desetak minuta da obrne 800 broj, dolazi tip iz agencije, polaze za tebe kauciju koliku
god hoces. Ako nisi pobegao, oni dobijaju svoje pare nazad od suda, a ti im dodjes neki interes, tako da je
Miladinu u tom slucaju potrebno mozda nekoliko hiljada USD, sto moze da se nadje kad je bas takva situacija.
Naravno, ja jos uvek ne znam detalje oko njegove kaucije - cekam da mi neko kaze gde jasno pise da je to
polozio licno on ili neko njegov iz dzepa.
[ Slobodan Miskovic @ 11.07.2008. 10:28 ] @
Citat:
Koliko ja vidim, "momak koji je prepusten sam sebi" je uspeo da licno od vicekonzula nase zemlje na "poziv" dobije pasos i pobegne iz zemlje u kojoj ga krivicno gone bez da mu za'fali i dlaka na glavi.

Mogao je opusteno otici u ambasadu i reci da je izgubio pasos i da mu treba privremena putna isprava da bi se vratio u Srbiju...
[ Ivan Dimkovic @ 11.07.2008. 10:33 ] @
Jeste, i procedura traje skoro mesec dana jer se vrse provere. Znam vise ljudi koji su to radili, oni nemaju tatu koji zna vicekonzula...

http://www.serbiaembusa.org/se...rom=&ucat=5&show_cat=5

Citat:

NESTANAK PASOŠA

U slučaju da ste pasoš izgubili ili Vam je ukraden, Ambasada može da izda pasoš ili putni list za povratak u zemlju.

Za izdavanje pasoša je potrebno da imate borvak u SAD na konzularnom području Ambasade (zelena karta, radna dozvola, studentska viza).

Za izdavanje pasoša je potrebno da se dostavi sledeće:
• Dva štampanim slovima popunjena i potpisana formulara, koji se na zahtev stranke, dostavljaju poštom. Adresu dostavite na e-mail Ambasade [email protected]
• Izveštaj policije da ste prijavili krađu, odnosno gubitak pasoša

Obrati paznju na to da je neophodan izvestaj lokalne policije da si prijavio kradju pasosa - nesto sumnjam da mu je USA policija dala tu potvrdu posto su mu oni oduzeli pasos.

Dakle, vicekonzul je sve to ignorisao, zbog poziva "tate" - i to je ono sto mene u celoj prici vrlo iritira, i, da prostite, hebe mi se za njegovu devojku i nesrecni slucaj - ako ga je bilo, sto u ovom momentu niko ne zna, jer obe strane imaju svoju verziju.

Fakat je da je doslo do klasicne korupcije u drzavnoj sluzbi nase zemlje, koja podriva osnovne temelje pravnog drustva, i muka mi je od toga sto moja zemlja ima takve ljude koji je predstavljaju u inostranstvu i koji ce na poziv "caleta" da krse zakon sopstvene zemlje i da ignorisu sve pisane procedure i zakone.

Taj vicekonzul ce sigurno nastaviti da se bavi drzavnim poslovima u Srbiji, i cekace na nove pozive nekog "caleta" za druge stvari, od kojih ce mnoge biti stetne po nasu zemlju kao sto je bila stetna ova sto je uradio.

Zbog takvih ljudi nema penzionih fondova, lopovi grade poslovne prostore bez dozvole i sl.. i sada ce neko da mi to brani jer, zaboga, na nekom ostrvu pod holandskom kontrolom rade to isto... ma daaa
[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 10:37 ] @
Citat:
milanche: Ovde je rec o instiktu mnogo duboko usadjenom u biologiji - neko ti napada zenku, tu pored tebe.

Ne, ovde je rec o varvarstvu, bahatosti i nasilnistvu kao drustveno pozeljnom modelu ponasanja koji je ponesen odavde negde tamo gde se na te stvari ne gleda blagonaklono kao ovde, a onda posle i o podlastvu, prevarantstvu i elementarnom nepostovanju civilizacijskih tekovina i institucija.
Citat:
milanche:Svaki mamlaz moze za desetak minuta da obrne 800 broj, dolazi tip iz agencije, polaze za tebe kauciju koliku god hoces. Ako nisi pobegao, oni dobijaju svoje pare nazad od suda, a ti im dodjes neki interes, tako da je Miladinu u tom slucaju potrebno mozda nekoliko hiljada USD, sto moze da se nadje kad je bas takva situacija.

Znaci, jos je u pitanju i moguca prevara - sad ne mora ni da vrati te pare agenciji, cak ni tih nekoliko hiljada.

Sve u svemu, ista prica o gadnom balkanizmu. Nista novo od te rase.
[ Miroslav Jeftić @ 11.07.2008. 10:40 ] @
Citat:
milanche: Re: Miroslav Jeftic

Ovde je rec o instiktu mnogo duboko usadjenom u biologiji - neko ti napada zenku, tu pored tebe.

Neće ženki otpasti dupe (da izvinete) ako ju je neko pipnuo. U krajnjoj liniji, uvek se može pozvati obezbeđenje lokala da izbaci nekulturnog gosta ili jednostavno promeniti lokal. Onaj ko se prepusti biloškim nagonima je sam kriv za sve moguće posledice.
[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 10:46 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: ...hebe mi se za njegovu devojku i nesrecni slucaj - ako ga je bilo, sto u ovom momentu niko ne zna, jer obe strane imaju svoju verziju...

Taj slucaj vise nije ni vazan. Zato sto je ovaj sad postao begunac od suda, sto je verovatno tesko krivicno delo, cak i ako je ta tuca bila samo prekrsaj. Ne znam zasto to nije jasno ovim patriotama i covekoljupcima.
[ DaliborP @ 11.07.2008. 10:57 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Neće ženki otpasti dupe (da izvinete) ako ju je neko pipnuo.

Pa slusaj, ako je to sve istina kao sto kazu mediji ne vidim da bi sam drugacije postupio nego sto je on. A ti ako ti ne smeta da ti pipaju dupe devojci onda ok. Meni iskreno bi jako smetalo i sigurno necu da setam po lokalu da trazim da mi neko resi problem umesto mene, dok recimo devojku i dalje pipaju.

Momak ocigledno ima jaku vezu i to ga je izvuklo iz kako kazu nezgodne situacije, ako je verovati medijima. Bilo bi korektno kad bi drzava stitila i obicne gradjane, ne samo one sa vezama.
[ Miroslav Jeftić @ 11.07.2008. 11:06 ] @
Pa eto i on je sam rešio problem. Bitno da je čast odbranjena - to što je jedan tip u bolnici sa polomljenom vilicom, a drugi na međunarodnoj poternici je sporedno. Važno da je ispoštovana kultura, biologija i očekivanja društva.
[ DaliborP @ 11.07.2008. 11:14 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Pa eto i on je sam rešio problem. :p Bitno da je čast odbranjena - to što je jedan tip u bolnici sa polomljenom vilicom, a drugi na međunarodnoj poternici je sporedno. Važno da je ispoštovana kultura, biologija i očekivanja društva.

Kao sto rekoh, ako tebi ne smeta da ti devojci neko pipa dupe onda ok. Meni jako smeta.
[ Miroslav Jeftić @ 11.07.2008. 11:19 ] @
Bome, izgleda da će i irski konzul polako da pakuje kofere. Ja sa svojom ženom ni ne izlazim na takva mesta, tako da ne moram ni da brinem o takvim glupostima.
[ DaliborP @ 11.07.2008. 11:28 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Bome, izgleda da će i irski konzul polako da pakuje kofere. :D Ja sa svojom ženom ni ne izlazim na takva mesta, tako da ne moram ni da brinem o takvim glupostima.

Ne postoji nasa ambasada ovde ;) U pravu si, uvek mozes zenu da drzis zatvorenu u stanu i nema niko da je pipne :)
[ pri3rak @ 11.07.2008. 11:37 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: tro deda lan da mu prodje dan

Vidis Lesli prijatelju matori. prvo nisam video na osnovu cega si skontao da sam ja konzervativan, cak naprotiv uopste nisam.Drugo fasovao si komplex "ja znam sve o svemu i svakome" pa tako i sta ja navodno mislim.Ja nigde nisam rekao da mu treba suduti ovde ne bi li neka budaletina napravila sprdnju od slucaja kao sto su ucinili sa Pahomijem, nego da mu treba suditi ovde i to efikasno i presuditi mu slovu zakona na osnovu prilozenih dokaza.Imaj u vidu da sad ovde nema kao tuzioca neke unknown decacice sa juga Srbije nego prakticno zemlju No1 i da lokalni pravni "experti" ovo ne bi imali sanse da pretvore u sprdnju kao sto inace precesto cine.

Sa druge strane nemas ti prava da na ovaj nacin ovako polarisano i ostrasceno raspravljas o necijoj sudbini na osnovu informacija koje poticu sa foruma, fox-a i usa zute stampe, ako pak mislis da je to ok onda ti iskreno zelim da negde u buducnosti i sam osetis pravdu baziranu na istom principu cisto ne bi li makar imao sanse da iz licne perspektive sagledas besmisao tog pristupa.

Ono sto se na osnovu informacija moze trenutno zakljuciti jeste da je on kriv za neodazivanje sudu i da mu se za to itekako ima suditi, to sto je uradio je izazvalo diplomatski skandal i nanelo Srbiji veliku stetu dajuci onima preko bare nove motive za pritiske i ucenjivanja.Isto tako onaj ko mu je izdao putne isprave je pocinio krivicno delo i po nasem zakonu pa se i njemu mora suditi i itd.I ako ista budemo van toga uradili nama ce se na posletku obiti o glavu.

Mada da se ne varamo uvek je moguca varijanta da se slucajno prekosutra pijan/drogiran nadje u Bosni pa ga tamo uhapse i izruce ili mu pak proradi griza savesti pa se sam "preda".

I pogledaj onaj post u kome je kvotovan tvoj prvi ispad na ovoj temi pa ono sto je bodovano u njemu, cini mi se da si pominjao neka vesanja i slicno pa eto to ti je odgovor na to gde si pozivao na linc jer ako se ne varam drzava ne moze da ga vesa ali rulja jel moze a to je linc.
[ Miroslav Jeftić @ 11.07.2008. 11:39 ] @
Citat:
DaliborP: Ne postoji nasa ambasada ovde U pravu si, uvek mozes zenu da drzis zatvorenu u stanu i nema niko da je pipne

Ne, nego ne idem tamo gde se skupljaju pijane budale. Mada nemam ništa protiv ako neko drugi baš voli takva mesta.
[ DaliborP @ 11.07.2008. 11:50 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Ne, nego ne idem tamo gde se skupljaju pijane budale. Mada nemam ništa protiv ako neko drugi baš voli takva mesta. :)

Kakva mesta, o kojim mestima pricas? Radi se o incidentu koji se moze dogoditi bilo gde, niko nije spominjao tip mesta, to sto sad nabacujes stvarno nema veze sa ovom pricom.

Ali ok, imas svoju pricu, tebi se to ne moze dogoditi, i ako se dogodi, nikom nista. Nece devojci nista biti. Vec sam rekao da je to tvoj izbor i stav, nema sta vise da komentarisem a ni ti nemas potrebe da skreces pricu na tip mesta, pijane budale i ne znam sta vec.
[ Miroslav Jeftić @ 11.07.2008. 11:58 ] @
Pa svakako se nije dogodilo u bašti nekog finog restorana, već u (koliko sam razumeo) nekom noćnom klubu gde su (manje-više) svi pod gasom i jedni preko drugih i gde se slične stvari (neko nekog pipnuo, polio vodom, gurnuo ramenom, mrko pogledao, itd) dešavaju verovatno svako drugo veče. Stvar izbora.
Ali kao što reče da se vratimo na temu - ako po ustavu nije dozvoljeno izručivanje naših građana, svakako mu treba suditi ovde, što se slabo pominje, svi pričaju o nekakvoj "zaštiti". Šta bi bilo da je u pitanju neki tip od četrdesetak i nešto, koji je negde opljačkao banku, ubio čuvara i pobegao u Srbiju? Je l' bi i njega štitili?
[ pri3rak @ 11.07.2008. 12:04 ] @
Cek kako slabo pominje, pa ja stalno drvim o tome.I da i doticnom lopovu ukoliko je na nasu nesrecu nas drzavljanin bi trebalo suditi ovde ukoliko uspe da se domogne nase teritorije.
[ Miroslav Jeftić @ 11.07.2008. 12:09 ] @
Mislio sam u medijima.
[ pri3rak @ 11.07.2008. 12:24 ] @
A to, hmm pa u pravu si.Generalno koliko ja vidim tu postoje bar dve struje.Ova patriotska koja je videla svojih 5 min i resila da pokaze usama od cega smo pa prica o svemu vezanom za zastitu nasih gradjana pri tome ne pominjuci sudjenje ovde jer jel nije probitacno ni dovoljno ulizivacki siroj populaciji, i ova zvanicna koja za sada mudro cuti i veovatno smislja kako da ga hipnotisu ili nadrogiraju ne bi li se pojavio u usa a da oni sa time nemaju veze.
[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 12:51 ] @
Citat:
pri3rak: Sa druge strane nemas ti prava da na ovaj nacin ovako polarisano i ostrasceno raspravljas o necijoj sudbini...

Zasto? Ko ce da mi ukine to pravo? Ti? Dobro druze Kobo, necu vise. Samo, bas me briga za sudbinu nekih tamo bahatih divljaka. Takvi nisu potrebni ovoj planeti.
Citat:
pri3rak: I pogledaj onaj post u kome je kvotovan tvoj prvi ispad na ovoj temi pa ono sto je bodovano u njemu, cini mi se da si pominjao neka vesanja i slicno pa eto to ti je odgovor na to gde si pozivao na linc...

More 'ajde? Ma jok. To sto ti ne razumes ono sto procitas ne znaci da je tvoja interpretacija onoga sto nisi razumeo tacna. Vec sam ti rekao da je zastupanje smrtne kazne legitiman stav, to bi trebalo da ti bude dosta. A ne da posle pises gluposti tipa "kako drzava (neka, bilo koja) ne moze da nekoga vesa jer to trenutno u toj zemlji nije po zakonu, svako ko u toj zemlji kaze da neke ljude zbog nekih krivicnih dela treba kazniti smrtnom kaznom u stvari poziva rulju na linc".

[Ovu poruku je menjao Lesli Eldridz dana 11.07.2008. u 14:06 GMT+1]
[ pri3rak @ 11.07.2008. 13:10 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: More 'ajde? Ma jok. To sto ti ne razumes ono sto procitas ne znaci da je tvoja interpretacija onoga sto nisi razumeo tacna. Vec sam ti rekao da je zastupanje smrtne kazne legitiman stav, to bi trebalo da ti bude dosta. A ne da posle pises gluposti tipa "kako drzava (neka, bilo koja) ne moze da nekoga vesa jer to trenutno u toj zemlji nije po zakonu, svako ko u toj zemlji kaze da neke ljude zbog nekih krivicnih dela treba kazniti smrtnom kaznom u stvari poziva rulju na linc".

Ajd sada cemo lagano ...

1. Ja licno ne mogu da ti branim pravo da o necijoj sudbini raspravljas na nacin na koji radis.Da imam mod privilegije sigurno bi bio banovan sa foruma to ne sumnjaj, ovako jedino sto ja mogu je da pozovem na neciju savest da te u tome spreci.

2.I u drzavi gde je smrtna kazna legalna i legitimna pozivanje da se neko na nju osudi jeste pozivanje na linc.Ti nemas prava da prejudiciras tok sudjenja niti da utices na ishod istog.Imas prava da komentarises tok sudjenja ali ne tako da pricas kako bi nekoga trebalo ubiti.

3.Zastupanje smrtne kazne kao forme legalne sankcije jeste legitimno,pod uslovom da se ne kosi sa naclima proklamovanim u ustavu drzave, ali se ne radi tako sto kazes da bi nekoga konkretno trebalo obesiti nego kazes tipa "smatram da bi bilo potreno ponovo uvesti smrtnu kaznu kao formu legalne sankcije" pa se na tu temu moze polemisati ali nikako u konkretnom slucaju vezano za datu osobu kao primer nad kojim bi ta kazna trebala da bude izvrsena.

4.Vrlo si svestan da jesi rekao sta si rekao pa su ti ovakvi verbalni manevri providni i nezreli :)
[ vindic8or @ 11.07.2008. 14:07 ] @
Vi koji priskacete u odbranu ovog psihopate bi mogli bar da procitate o cemu se radi.

Deformisao je glavu i poslao u komu nekog strebera koji je tacno 2 puta manji od njega (61 kg vs. 118 kg i 2.07m).
Neko je lupio po dupetu devojku nekog njegovog drugara, bosanca poreklom.
Kad je doslo do tuce koju je sam Miladin zapoceo* nije uopste bilo jasno ko je pipnuo tu devojku.
Uporno je nastavio da ga gazi po glavi i rebrima posto je ovaj vec bio na podu.

Cak i da je u tom vasem svetu postene kafanske tuce da je recimo ovaj zavatio bas njegovu devojku, pa onda jos krenuo svom silom na njega, sigurno ne mislite da je opravdano da se izivljava kad ga je vec oborio na zemlju?

Covek je provereni psihopata i mora da odgovara za ovo. Sam slucaj je tragedija za reputaciju srba u americi, ali je mnogo gore ovo sto se desilo sa izdavanjem pasosa i bezanjem iz USA. Mislim da su to dobri razlozi zasto, milanche, srbi ne zele da se identifikuju sa nacionalnim mentalitetom i grupisu kao ostali narodi. Kad nas nabacas na gomilu od 3+ dobijas samo ovakve neke divote...

*jok nego ce onaj prcvoljak njega da napadne
[ Slobodan Miskovic @ 11.07.2008. 14:37 ] @
@vindic8or

Sto se tice citanja raznih USA novina...I na tarabi pise ;) Eno citaj ti malo Kurir, ima intervju sa ocem ;) Nije valjda da svoje misljenje formiras na osnovu pisanja 3 novinara...

[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 14:51 ] @
Sta pise u kuriru? Sigurno nesto o sirokoj slovenskoj dusici.
Citat:
pri3rak
...brboć boć boć...

Ja wohl, mein Führer. Kako ste cakani vi patriote i legalisti, da vas covek poljubi. Je li, jel 'se nisi ti povredio dok si smisljao ove umotvorine? Narod ima izraz za ovu nasu prepisku, i to je "ja ga krstim a on prdi". Ti ces da odredjujes ko ce kako i sta da pise. Gledaj more svoja posla, pisi sta hoces, ne mesaj se drugima u to kako pisu nego polemisi sa stavovima, ako ti se to radi, a ako ne, ne obracaj paznju na te nezrele ispade i bice sve u redu. Sto se mene tice, evo ponavljam ti, ja bih kad bi bilo do mene, sve to sto je degenerisano fizicki uklonio iz drustva, a za vas "humaniste" i vasa "ljudska prava" kao i za sve ostale vase kolosalne budalastine o "sudjenjima" , "pravu" , "prejudiciranjima" (sta je to, e, jel' to ona nova vrsta salate) mi puca prsluk. Ti si bre premlatio duplo slabijeg i manjeg od sebe, posle si lagao nesto o nekim devojkama i hvatanjima za straznjicu, a onda si kad si uhvacen pobegao od suda - ti covece nisi za medju ljude, te prema tome biraj sam, hemijska ili prava lobotomija ili streljanje. I to ima radostan da budes dok biras, a ako se ne radujes nema ni da biras, nego samo ono poslednje. I gotova stvar. Ljudska prava my ass. Ljudska prava su, kako im i samo ime kaze, smisljena za ljude, a ne za ovakve ludake koji mlate duplo manje od sebe a onda beže.
[ vindic8or @ 11.07.2008. 14:55 ] @
Ne, naravno da ne formiram misljenje na osnovu jednog clanka. Ipak znam bolje od toga ;)

Ovaj link koji sam ostavio je samo jedan u nizu, ima sliku te devojke i njenog decka i komentare koje su ostavljali studenti tog faksa.
Evo i CNN nam daje lepo poredjenje velicina:

Citat:
The fight started May 4, when Steinhauer, 22, tried to dance with the girlfriend of one of Kovacevic's friends.

Witnesses said Kovacevic, who is 6-foot-9 and 280 pounds, kicked the 5-foot-9, 130-pound Steinhauer repeatedly in the head as he lay on the ground.

Nego doima da sumnjas u monstruoznost ovoga sto je uradio, daj objasni nam tvoje vidjenje dogadjaja?
[ pri3rak @ 11.07.2008. 15:04 ] @
@vindi8or

1. rece da je covek provereni psihopata.pitanje gde je proveren i da li ima pouzdanih dokaza da je imao slicnih ispada pre?
2. nadji negde, evo bilo gde sliku razjebanog amera, za pocetak nigde ne postoji ni elementarni dokaz da je amer rasturen sem pisanja po zutoj stampi reportaza na foxu i sl., pa kad i ako to resimo ajd dalje

@lesli

omasio si poziciju slike, a jesi bas fotogenican, odajem ti priznanje, cak stavise mogao bi da se bavis rooster modelingom :)

da slazem se sa svim sto si napisao u pogledu nacina na koji jedan prosecan neandertalac ima percepciju moderne drzave i njenog pravnog sistema plus moram da ti odam priznanje kako si spojio dve u srbiji zemlji nespojive ideje jednu patriotsku i legalisticku i onu koja se bavi ljudskim pravima i humanizmom, kralj si bez dileme
[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 15:14 ] @
Eto vidis kako to treba, mada i dalje malo vredjas i vrednujes, ali dobro, meni to ne smeta. Moderna drzava my ass. Videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. Cudo jedno majku mu, domaci izdajnici i drugi neandertalci da imaju takvo misljenje o toj najvelicanstvenijoj od svih velicanstvenih drzava - Republici Srbiji, a o stanovnistvu iste posebno, sa akcentom na ove manijake. Mora da su neke zene u crnom.

Uz to, u ovom konkretnom slucaju, potpuno je nebitno ko je koga izazvao. Ovaj manijak kao veci i jaci (sigurno je i celavac, nisam gledao sliku i necu) ima vecu odgovornost taman da mu je ovaj bijeni ceo dan psovao majku ili ga pljuvao u lice, zato sto je jači. Ako se bavi borilackim vestinama, moze, i treba da mu se sudi i za pokusaj ubistva smrtonosnim oruzjem. Tako se to radi. trebi kukolj. A ne ovde da mi nesto placete i pozivate se na takozvane zakone takozvane Srbije u kojoj ide u zatvor samo onaj koga zateknu sa pistoljem koji se dimi ili krvavim nozem iznad lesa, a i takvome uvek dosude najnizu mogucu kaznu. E nećete. To su balkanski primitivci koji zive ovde naucili da se nekaznjeno urce nasiljem ovde po Balkanu kao najveci i najjaci narod, maltretirajuci sve oko sebe, a narocito slabije, i posebno se istakavsi u poslednjih 20 godina, pa misle i na drugim mestima ce tako. E pa malo su se presli. Naleteli su na rutav nos, i ima ko ce da im naplati za sva zla koja ovde čine, činili su i činiće. I ako ce. Udri bandu, sa kamatom.
[ pri3rak @ 11.07.2008. 15:22 ] @
pazi lesli nije niko u srbiji video americki svemirki program pa poceo da gradi kosmodrom u pirotui, to apropo one zabe i potkivanja, moderan pravedan i efikasan pravosudni sistem jesu primereni svakoj drzavi koja iole pretenduje da sebe predstavi elementarno normalnom u svetu ...

sto se vredjanja i kvalifikovanja tice pogledaj prvo sebe pa sudi o drugima :)

+ suvise generalizujes, evo probaj ti da umlatis/ubijes/sa god nekog pa da vidim kako ce da izmaknes corki, ili si pak iz uticajnih krugova na provokatorskoj akciji dobijenoj od pretpostavljenih ;)
[ Rumpletstilskin @ 11.07.2008. 15:25 ] @
Citat:
pri3rak: @vindi8or
da slazem se sa svim sto si napisao u pogledu nacina na koji jedan prosecan neandertalac ima percepciju moderne drzave i njenog pravnog sistema

Postovani gospodine,

Ova izjava je vrlo uvredljiva za nas neandertalce, i u tom smislu zahtevam:

a) izvinjenje, ili
b) birajte oruzje i budite u zoru kod jezera
:)

Ozbiljno, glavna polemika se vodi oko sabana koji je nalupao coveka duplo manjeg od sebe i zapalio iz zemlje u rekordnom roku. Coveku je pasos oduzet, a on ipak uspeo da dobije novi i prodje bar dve pasoske kontrole bez vecih problema.

Ono sto meni najvise smeta je lik koji zloupotrebljava svoj polozaj diplomatskog predstavnika, izaziva diplomatski incident (da li je i on dobio neku kintu ili je sve zavrseno telefonom nije toliko ni bitno) i za sve to prolazi samo sa smenjivanjem, bar za sad. Da li ce gorepomenuti saban da bude vracen u USA, ili ce da mu sude u Srbiji, takodje po meni nije toliko bitno, nije on ni prvi ni poslednji koji je zapalio iz neke zemlje da bi izbegao krivicno gonjenje. Problem je mentalni sklop ljudi koji dodju "na polozaj", naravno putem clanstva u odgovarajucoj stranci, i onda celo svoje okruzenje smatraju licnim feudom kojim mogu da gazduju potpuno nekaznjeno. E tog "diplomatu" bih ja mirne savesti dao Lesliju na obradu.
[ vindic8or @ 11.07.2008. 15:32 ] @
Citat:
pri3rak: @vindi8or

1. rece da je covek provereni psihopata.pitanje gde je proveren i da li ima pouzdanih dokaza da je imao slicnih ispada pre?
2. nadji negde, evo bilo gde sliku razjebanog amera, za pocetak nigde ne postoji ni elementarni dokaz da je amer rasturen sem pisanja po zutoj stampi reportaza na foxu i sl., pa kad i ako to resimo ajd dalje

Sliku olupanog amera neces tako lako naci zato sto se u civilizaciji takve stvari ne objavljuju bez neke potrebe koje ovde nema, posto je svedoka bilo verovatno par stotina u tom klubu. Ako ti treba jos "dokaza" i pored pisanja svih stranih i domacih medija pri cemu niko ne sumnja da je ovaj nas osakatio onog njihovog, ti onda ne treba da trazis dodatne izvore informacija jer ih neces naci. Ti u tom slucaju bolje potrazi lekara sa receptom za torazin, posto je paranoja gadna stvar ;-)
[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 15:32 ] @
Citat:
pri3rak:1. rece da je covek provereni psihopata.pitanje gde je proveren i da li ima pouzdanih dokaza da je imao slicnih ispada pre?

Evo, ovo je bas lep primer kako ovdasnji patriote i legalisti beskonacno otezu ovakve stvari relativizirajuci sve sto mogu i hvatajuci se za svaku glupost ne bi li opravdali "svog coveka" ma koliko beznacajna ona bila. Povraca mi se od toga. E, a da li je nasilnik nosio roza gaće ili mozda crne. Ako je nosio roze, to je znak da je u dusi dobar, a ako je nosio crne onda je sigurno darker, bato. I da li je popio dva piva ili jedno ipo, i koje su marke bila. Nije nego. Pravni sistem, bato!

E zato ima gde to ide po kratkom postupku za ovakve stvari, zato je ovaj i pobegao sto to zna ili su mu rekli. Sad ce oni tamo da se zamlacuju ovakvim idiotlucima beskonacno dugo kao ovi ovde. Presude mu brate na brzinu (kao moderan pravedan i efikasan pravosudni sistem - znas kad bi oni tamo obracali paznju na te budalastine, hvatao mu ovaj zensku za straznjicu, cak i da su istinite, evo sve trče) , pa ga onda stave negde da bude ženska nekom jos vecem psihopati i gotova stvar. Neandertalci jedni.

I ko si bre uopste ti da bilo koga ispitujes na ovaj nacin, da pretis tu i pozivas na neke sankcije? Nije ti bre ovo sud, a ni ti nisi sudija, i nije ovo sudjenje pa da je bilo ko duzan da tebi podnosi neke dokaze za bilo sta. Culi ste nesto na TV od onog kostunice pa ponavljate svuda gde mozete. Ovo je bre forum, pricaonica, kao kafana, i ako je nekome dovoljno da cuje kako je neko od 2m prebio i poslao u bolnicu nekoga od metar ipo da bi ovaj sto je tukao slabijeg za toga bio psihopata, taj je za tog psihopata i tacka. Kome se to ne svidja njegov problem.
[ pri3rak @ 11.07.2008. 15:43 ] @
Citat:
Rumpletstilskin: Postovani gospodine,

Ova izjava je vrlo uvredljiva za nas neandertalce, i u tom smislu zahtevam:

a) izvinjenje, ili
b) birajte oruzje i budite u zoru kod jezera
:)

Ozbiljno, glavna polemika se vodi oko sabana koji je nalupao coveka duplo manjeg od sebe i zapalio iz zemlje u rekordnom roku. Coveku je pasos oduzet, a on ipak uspeo da dobije novi i prodje bar dve pasoske kontrole bez vecih problema.

Ono sto meni najvise smeta je lik koji zloupotrebljava svoj polozaj diplomatskog predstavnika, izaziva diplomatski incident (da li je i on dobio neku kintu ili je sve zavrseno telefonom nije toliko ni bitno) i za sve to prolazi samo sa smenjivanjem, bar za sad. Da li ce gorepomenuti saban da bude vracen u USA, ili ce da mu sude u Srbiji, takodje po meni nije toliko bitno, nije on ni prvi ni poslednji koji je zapalio iz neke zemlje da bi izbegao krivicno gonjenje. Problem je mentalni sklop ljudi koji dodju "na polozaj", naravno putem clanstva u odgovarajucoj stranci, i onda celo svoje okruzenje smatraju licnim feudom kojim mogu da gazduju potpuno nekaznjeno. E tog "diplomatu" bih ja mirne savesti dao Lesliju na obradu.

b) naravno :)

Jednom postu pre jesam napisao da mu se treba suditi jer je izazvao diplomatski incident i prekrsio zakon kada se nije odazvao sudu jer on mora postovati zakon zemlje na cijoj se teritoriji nalzai, to je prihvatio onog trenutka kada se na njoj nasao, kao i to da se onome ko mu je omogucio besktvo i time doveo zemlju za koju radi u krajnje nezavidan polozaj, iskreno ne kapiram sta vam tu nije jasno, vec jesam to rekao ..

Citat:
vindic8or: Sliku olupanog amera neces tako lako naci zato sto se u civilizaciji takve stvari ne objavljuju bez neke potrebe koje ovde nema, posto je svedoka bilo verovatno par stotina u tom klubu. Ako ti treba jos "dokaza" i pored pisanja svih stranih i domacih medija pri cemu niko ne sumnja da je ovaj nas osakatio onog njihovog, ti onda ne treba da trazis dodatne izvore informacija jer ih neces naci. Ti u tom slucaju bolje potrazi lekara sa receptom za torazin, posto je paranoja gadna stvar ;-)

ima svedoka, evo ima svedoka koji tvrde da ga ovaj nije makljao, da ga je jednom mlatnuo, da je upao u komu zato sto je bio drogiran i alkoholisan u isto vreme, ima svedoka koji tvrde i da je pre nekoliko dana izasao iz bolnice i upravo zbog tih i takvih svedoka koji mogu tvrditi i da je ovo zavera alijena jesu potrebni cvrsti i neoborivi dokazi , ne mozete osuditi bilo koga na osnovu rekla kazal i clanka iz zute stampe i glasina sa net-a

btw da cugnes ti malko haldol mozda pomogne oko svojstvenih percepcija realnosti, u prevodu pateticno je kada te pocne modrator foruma da vredja i krsi pravilnik koji bi trebao da primenjuje :P

Citat:
Lesli Eldridz: Evo, ovo je bas lep primer kako ovdasnji patriote i legalisti beskonacno otezu ovakve stvari relativizirajuci sve sto mogu i hvatajuci se za svaku glupost ne bi li opravdali "svog coveka" ma koliko beznacajna ona bila. Povraca mi se od toga. E, a da li je nasilnik nosio roza gaće ili mozda crne. Ako je nosio roze, to je znak da je u dusi dobar, a ako je nosio crne onda je sigurno darker, bato. I da li je popio dva piva ili jedno ipo, i koje su marke bila. Nije nego. Pravni sistem, bato!

E zato ima gde to ide po kratkom postupku za ovakve stvari, zato je ovaj i pobegao sto to zna ili su mu rekli. Sad ce oni tamo da se zamlacuju ovakvim idiotlucima beskonacno dugo kao ovi ovde. Presude mu brate na brzinu, pa ga onda stave negde da bude ženska nekom jos vecem psihopati i gotova stvar. Neandretalci jedni.

I ko si bre uopste ti da bilo koga ispitujes na ovaj nacin, da pretis tu i pozivas na neke sankcije? Nije ti bre ovo sud, a ni ti nisi sudija, i nije ovo sudjenje pa da je bilo ko duzan da tebi podnosi neke dokaze za bilo sta. Culi ste nesto na TV od onog kostunice pa ponavljate svuda gde mozete. Ovo je bre forum, pricaonica, kao kafana, i ako je nekome dovoljno da cuje kako je neko od 2m prebio i poslao u bolnicu nekoga od metar ipo da bi ovaj sto je tukao slabijeg za toga bio psihopata, taj je za tog psihopata i tacka. Kome se to ne svidja njegov problem.

prvo on nije moj covek nigde to nisam napisao, da se tebi bilo sta dogodilo slicno identicno bih pisao iako si jel proklamovani antipatriota i antilegalista

kratki postupak je svojstven za ratno stanje a njega ovde nema ili bar ja ne primecujem da ga ima, te bi trebao imati normalno i fer sudjenje

i za kraj upitaj se ko je u ovoj forumskoj pricaonicii kafani psihopata, i da li je elementarno humano prizivati smrt bilo koga ljudskog bica na nacin na koji ti to radis
[ staticInt @ 11.07.2008. 16:07 ] @
Citat:
vindic8or: Sliku olupanog amera neces tako lako naci zato sto se u civilizaciji takve stvari ne objavljuju bez neke potrebe koje ovde nema, posto je svedoka bilo verovatno par stotina u tom klubu. Ako ti treba jos "dokaza" i pored pisanja svih stranih i domacih medija pri cemu niko ne sumnja da je ovaj nas osakatio onog njihovog, ti onda ne treba da trazis dodatne izvore informacija jer ih neces naci. Ti u tom slucaju bolje potrazi lekara sa receptom za torazin, posto je paranoja gadna stvar ;-)

Jeste u civilizaciji hahaha, nije nego, ima potrebe jer je nastao incident o kome se pise u stampi a niko nema proverene informacije sta je bilo, moze da bude i 1000000 svedoka ali lobi koji je podigao ovu pricu u nebesa je jaci od bilo kog svedoka, mi svedoke nismo ni culi niti ih znamo.

Znate kako kad se radi o krivicnom delu ne mozete nagadjati i verovati u price iz novina i zute stampe, suditi o tome na osnovu par clanaka je besmisleno. Ja ponavljam jos jednom da je on u komu bacio nekog nigga from the h00d ovoga ne bi ni bilo, sto znaci da u "civilizaciji" su ipak neki jednakiji od drugih, a to sto hvalite Americki pravosudni sistem je zato sto se ne razumete u isti, on da je tamo imao sudjenje sudija bi ga pod pritiscima rebno na 20 godina za nanosenje teskih telesnih povreda i to je minimum, mislim da bi on cak dobio i vise a postavlja se pitanje da li je takva kazna opravdana i na cemu lezi, pa lezi samo na diskrecionoj vlasti sudije da rebne koliko on misli da je potrebno.
[ DaliborP @ 11.07.2008. 16:18 ] @
Citat:

Sve to stoji, ali odakle tebi informacija da je taj nas provereni psihopata?
[ vindic8or @ 11.07.2008. 16:20 ] @
Ti mislis da u USA neciji ćaća moze pod svoju ruku i uticaj da stavi par stotina svedoka iz kluba, policiju, pravosudni sistem, sve lokalne, nacionalne i globalne medije + Hilari Klinton + Kondolizu Rajs + razne srpske medije da rade i pisu bas onako kako on hoce? :)

To ipak ne moze cak ni u Srbiji ;-)
[ vindic8or @ 11.07.2008. 16:23 ] @
Citat:
DaliborP: Sve to stoji, ali odakle tebi informacija da je taj nas provereni psihopata?

To nije informacija, to se zove judgement call. Postoji velika razlika. To je subjektivna stvar. Ja sam ga doneo na osnovu svih dostupnih informacija.
Ti uopste ne moras da se slazes sa mnom. Ti npr mozes da smatras da je to bila cista odbrana casti na osnovu istih informacija.
[ DaliborP @ 11.07.2008. 16:28 ] @
Citat:
vindic8or: To nije informacija, to se zove judgement call. Postoji velika razlika. To je subjektivna stvar. Ja sam ga doneo na osnovu svih dostupnih informacija.

Aaa pa tako reci. Da, postoji velika razlika, tu si u pravu. Ali provereni psihopata. Fantastican judgement call.
[ pajaja @ 11.07.2008. 16:29 ] @
Zamolio bih da se suzdrzite od pozivanja na krsenje zakona (kakav god da je) i od offtopica.
[ jericho1405 @ 11.07.2008. 18:57 ] @
Dva tatina sina. Ocigledno lik koji je isprovocirao incident nije ocekivao da ce neko na njega (sina uticajnih roditelja) podici ruku, bez obzira sto gura nos tamo gdje mu nije mjesto. Ovo isto je, vjerovatno, mislio i ovaj nas veseljak (takodje, sin uticajnih roditelja) kada se odlucio da nabatina nekulturnog 'kolegu' ...

Svako punoljetno lice je odgovorno za svoje postupke, pa isto vazi i za ova dva mangupa. Dakle, ovo je trebao da bude samo jos jedan sudski proces u nizu. Ipak, uticajni roditelji okrenu dva-tri broja i zakon prestaje da vazi, dalje nastupaju korumpirane osobe kojima je povjeren veoma odgovoran posao u sluzbi drzave, i na kraju obican incident preraste u medjunarodni spor i ocigledan primjer trulih temelja drzave i pravnog sistema.

Sada je realno da se sudski proces odigra u Srbiji kako bi se izbjegla dalja pravna blamaza.

[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 19:45 ] @
Citat:
pri3rak: ...kratki postupak je svojstven za ratno stanje a njega ovde nema ili bar ja ne primecujem da ga ima, te bi trebao imati normalno i fer sudjenje...

Treba da pocnes povremeno i da citas to na sta odgovaras. OK, u redu, u pravu si. Ne bi to bilo sudjenje po kratkom postupku na kome bi na prvom rocistu ovoga poslali na vise godina u prdekanu da bude ženska nekom arijevcu ili slicnom bratu, nego bi se to sudjenje pretvorilo u proces veka, koji bi trajao celu deceniju, dospeo na vrhovni sud i imao presudan uticaj na celokupno zakonodavstvo u USA vo vjek i vjekova amin, a u Holivudu bi kasnije snimili nekoliko desetina filmova o tome.
Citat:
staticInt: ...on da je tamo imao sudjenje sudija bi ga pod pritiscima rebno na 20 godina za nanosenje teskih telesnih povreda i to je minimum, mislim da bi on cak dobio i vise a postavlja se pitanje da li je takva kazna opravdana i na cemu lezi, pa lezi samo na diskrecionoj vlasti sudije da rebne koliko on misli da je potrebno.

Potpuno je opravdana, a tako je i trebalo da bude i zato ja pisem sve ovo sto pisem. Kamo lepe srece da je i ovde tako. Ovaj je to saznao, pa je zato i pobegao ovde gde nikome ne sude ni za sta, ako nije baba koja prodaje na ulici cvece bez fiskalne kase. A toliko bi ga rebnuli da bi bio primer drugim slicnim delijama, i tako isto treba da bude. Zato su onima sto su stavljali snimke na youtube sudili kao odraslima - za primer, zato ne ukidaju svuda smrtnu kaznu i zato tamo ima 2 miliona robijasa. Sta da radis, nemaju neznu slovensku dusicu, nego kabadahije pravac u bajbok. Primitivizam.
[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 21:00 ] @
Citat:
staticInt: ...sudija bi ga pod pritiscima...

Ah da, i nema tu nikakvih pritisaka, nego se tamo uvek razrezuje sto veca kazna, isto zbog primera, kako i treba da bude. To je zatosto su oni ozbiljna, a ne šalabajz drzava. A ne kao ovde, gde i tuzilac i branilac i sudija prvo sto urade je da traze olaksavajuce okolnosti svakoj barabi koja pred sud dodje zbog bilo cega.
Citat:
staticInt: ...pa lezi samo na diskrecionoj vlasti sudije da rebne koliko on misli da je potrebno....

Tako i treba da bude, a ne kao kontinentalno pravo, da se pisu neki paragrafi. To su gluposti. Ako se secate onog kanibala iz Nemacke, onog sto je ubio pa jeo nekoga koji je izrazio zelju da bude ubijen pa pojeden, tad cini mi se bese da nisu mogli da nadju clan zakona po kome bi mu sudili bas za takvo delo, nego su mu sudili za ubistvo, sta li, ne znam a nije ni vazno. Anglosaski nacin je bolji. Nema paragrafi i trte mrte, nego je sve na osnovu presedana, a kazna je do sudije, pa da vidimo onda junacine.

Sve u svemu, ako vec nema izrucivanja, ja bi junacinu proter'o odavde direktno u USA. Moze i hvatanje pijanog u Bosni sto je neko predlozio, ne pravim pitanje. Sto se tice pritisaka, USA treba da pojacaju diplomatske (i sve druge) pritiske na tzv Srbiju dok se to ne obavi. Dosta je bilo balkanskog divljastva i te bajke kako ih je Srbin sve nadmudrio. Treba da se odraste, 21 vek je.
[ ajdeBre @ 11.07.2008. 21:59 ] @
Lesli, zreo si da otvoris(*) stranku. Moze da se zove, npr. SAZUS (Stranka Anglosaksonskih Zakona U Srbiji). Verujem da bi presao cenzus, i, ko zna, mozda bi bio "jezicak na vagi" prilikom formiranja neke buduce vlade. I ocas posla postanes Ministar Pravde...mozes ti to, verujem...

Btw., ne branim doticne tatine sinove, jos manje konzula ili whatever je bio taj koji mu je dao novi pasos. I, zna li neko ime tate Kovacevica, ko je i sta je?

----------
* U svetu se stranke osnivaju, a u Srbiji otvaraju kao dragstori
[ staticInt @ 11.07.2008. 22:05 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Tako i treba da bude, a ne kao kontinentalno pravo, da se pisu neki paragrafi. To su gluposti. Ako se secate onog kanibala iz Nemacke, onog sto je ubio pa jeo nekoga koji je izrazio zelju da bude ubijen pa pojeden, tad cini mi se bese da nisu mogli da nadju clan zakona po kome bi mu sudili bas za takvo delo, nego su mu sudili za ubistvo, sta li, ne znam a nije ni vazno. Anglosaski nacin je bolji. Nema paragrafi i trte mrte, nego je sve na osnovu presedana, a kazna je do sudije, pa da vidimo onda junacine.

Znas najveci umovi pravne nauke vode debate da li sankcije smeju biti odredjivane po nahodjenju sudije bez cvrste opravdanosti, zamisli ovaj scenario, hodas ulicom NY i slucajno sapletes neko dete koje padne i povredi glavu tako da padne u komu(pritom je dete iz jedne od najmocnijih porodica u NY), znas to je nesvesni nehat ali opet sudija tebi moze da izrekne dozivotnu za tako nesto, da li tebi to zvuci opravdano?!

Citat:

Sve u svemu, ako vec nema izrucivanja, ja bi junacinu proter'o odavde direktno u USA. Moze i hvatanje pijanog u Bosni sto je neko predlozio, ne pravim pitanje. Sto se tice pritisaka, USA treba da pojacaju diplomatske (i sve druge) pritiske na tzv Srbiju dok se to ne obavi. Dosta je bilo balkanskog divljastva i te bajke kako ih je Srbin sve nadmudrio. Treba da se odraste, 21 vek je.

[/quote]

Nema sta da se odraste ili ne, ni jedna ozbiljna drzava ne izrucuje svoje drzavljane, da je covek Rus ili Kinez i pobegao u svoju maticu mislis da bi ga izrucili!?

Citat:
Lesli Eldridz: Potpuno je opravdana, a tako je i trebalo da bude i zato ja pisem sve ovo sto pisem. Kamo lepe srece da je i ovde tako. Ovaj je to saznao, pa je zato i pobegao ovde gde nikome ne sude ni za sta, ako nije baba koja prodaje na ulici cvece bez fiskalne kase. A toliko bi ga rebnuli da bi bio primer drugim slicnim delijama, i tako isto treba da bude. Zato su onima sto su stavljali snimke na youtube sudili kao odraslima - za primer, zato ne ukidaju svuda smrtnu kaznu i zato tamo ima 2 miliona robijasa. Sta da radis, nemaju neznu slovensku dusicu, nego kabadahije pravac u bajbok. Primitivizam.

Ja nisam rekao da neko ne treba da odgovara za krivicu ali ovde je jedna specificna situacija gde bi moglo da dodje do narusavanja necega sto se zove krivicno pravo. U krivicnom pravu postoji nacelo humanitosti a ono ima 2 aspekta, prvi da je zastitna funkcija krivicnog prava humanisticki orijentisana tako da se stite najvaznija dobra coveka a drugi da u odnosu na ucinioca krivicnog dela krivicno pravo i sankcije treba da budu koliko je to moguce humane, sto u anglosaksonskom pravu cesto nije slucaj.

Da si se ti nasao na mestu nekoga kome se sudi u Americi a pritom znas da je sud pod pritiskom i da iza senatori vrse pritiske i ti bi pobegao, kao i svako ko je iole normalan. Njemu treba da se sudi ali pravedno bez pristrasnosti, takodje niko od nas ovde ne zna sta se tu zapravo dogodilo tako da su sve ovo nagadjanja, ja sam za to da se njemu sudi ali u uslovima bez pritisaka sa strane.
[ kelja @ 11.07.2008. 22:15 ] @
Citat:

Njemu treba da se sudi ali pravedno bez pristrasnosti, takodje niko od nas ovde ne zna sta se tu zapravo dogodilo tako da su sve ovo nagadjanja, ja sam za to da se njemu sudi ali u uslovima bez pritisaka sa strane.

I ja! Zato bi Amerika bila najbolje mesto za sudjenje!
Ovde kod nas bi se to pretvorilo u lakrdiju, zbog pritisaka, izmedju ostalog... ;-)

[ gleb @ 11.07.2008. 22:55 ] @
E, ajde da ga odma’ razapnemo na krst, malo udrimo na muke, pa bacimo lavovima.
Za pocetak...
Stari recept, kazu proveren.
Samo mi nesto zvuci kao – jao sta ce selo da kaze, ete sramote, ju kuku...
Jer,

1. mi ne znamo sta se desilo
Novine zaradjuju pare, istina nije prioritet, a i dosadna je.
Svedoci bas i nisu merilo jer sud prvo utvrdjuje pouzdanost svedoka, pa materijalni dokazi, a time se bavi forenzika, pa... dug put.
Ko ima koju godinu vise od puberteta i izlazi iz svoje sobe zna da najcesce nije ono se prica-pise.
Koliko je bilo svedoka kad su ubili Kenedija, onog drugog, u sobi, postoje i fotke i danas jos je sporno ko je sve i odakle pucao.
A ovde pricamo o necijoj sudbini. I sad kao svi smo bili prisutni i bas znamo!?
U klubu gde je masa ljudi, buka, polumrak, malo ko moze jasno da vidi sta se uopste desilo, tako?.

2. nije rec o trecerazrednom kabadahiji, vec o nekom studentu, sportisti. A takvi ne spadaju u ’rizicnu kategoriju’ koliko mi je poznato.

3. moze se desiti svakom. Bilo gde i kada.
Ne znate porodicne ljude koji su ne svojom krivicom upali u guzvu? Ja znam.

4. svaka drzava brani svoje gradjane. To kao nije normalno? Mozda je ovde to veza, a mozda je u pozadini i nesto drugo o cemu mi nemamo pojma. Recimo, dobio je ozbiljnu pretnju da ce da ga pojede mrak, pa su neki koji to mogu, su rekli - ajd da spasavamo momku glavu, ovi su ozbiljni. Kafanska tuca je jedno, glava je drugo. I izvukli ga. Malo nespretno, mozda na brzaka, ali jesu.
A mozda su ga i sami ameri pustili?

5. i na kraju pitanje – koliko vas bi ostalo tamo u toj situaciji?
’Eto mene vama. Vi kako znate i umete, ja vam eto verujem...’

PS. Mnogo me bas ’lanjski sneg’ zanima sta ce drugi da kazu, ali me mnogo nervira sto u ’mom selu’ momka odma’ osudise njegovi.
Mislim, alo bre (sa bre), ni do suda nije stiglo a ovde je vec presuda.

[ Vlada1001 @ 11.07.2008. 22:59 ] @
http://www.pressconnects.com/assets/pdf/CB111448625.PDF
[ MyWay @ 11.07.2008. 23:13 ] @
Citat:
kelja: I ja! Zato bi Amerika bila najbolje mesto za sudjenje!
Ovde kod nas bi se to pretvorilo u lakrdiju, zbog pritisaka, izmedju ostalog... ;-)
...pritisaka, koje već u 'najboljem mestu za sueđnje' vidimo.. :-)
[ pajaja @ 11.07.2008. 23:19 ] @
Citat:
Mislim, alo bre (sa bre), ni do suda nije stiglo a ovde je vec presuda.

Mozes li da nam pojasnis ono bese zasto nije stiglo do suda? :)
[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 23:32 ] @
Citat:
staticInt: ...nacelo humanosti ...sto u anglosaksonskom pravu cesto nije slucaj.

I treba da nije. Pametni ljudi. Nisu oni dzabe to sto su. Cilj je da se skloni sljam sa ulica, a ne da se brine o nekakvom humanizmu. Nikad me to nije zanimalo i prvi put sad cujem za to nacelo, i mogu da kazem da se meni to nacelo ič ne svidja, i da je za mene to jedna od vecih gluposti za koje sam cuo. Ja bih radije nacelo surovosti. Hajde ne mora bas telesne kazne, ali sto duze zatvorske to je prava stvar. 50, 100, 200 godina, bilo sta, samo da bi se sklonio sljam sa ulica. Ne mora da bude da sam ja u pravu niti tvrdim da jesam, samo kazem.
Citat:
staticInt:
Da si se ti nasao na mestu nekoga kome se sudi u Americi a pritom znas da je sud pod pritiskom i da iza senatori vrse pritiske i ti bi pobegao, kao i svako ko je iole normalan. Njemu treba da se sudi ali pravedno bez pristrasnosti, takodje niko od nas ovde ne zna sta se tu zapravo dogodilo...

Ja se ne bijem po kafanama, cak i ne idem tamo gde takvi idu, i nisam nikad ni isao, a dogodilo se to da je bila neka tuca u kojoj je veci bio manjeg. Cilj je skloniti sa ulica sljam koji se bije po kafanama, i da je bilo ko drugi u pitanju isto bi bio optuzen za nanosenje teskih telesnih povreda, a sudija bi razrezao maksimalnu kaznu.

U stvari ovi koji brane toga izgleda imaju problem sa USA pravnim sistemom i anglosaskim pravom uopste, kao i sa njihovom kaznenom politikom (najvise moguce kazne) , a ne sa samim kriminalcem koji je u pitanju. Izgleda da su sve ove njihove price zbog toga sto oni u sustini ne dovode u pitanje njegovu krivicu, ali im se ne svidja da zbog te tuce on zaglavi dugogodisnji zatvor, pa ga zato brane i opravdavaju, da to tako nazovem. Sto se mene tice, to je samo zbog toga sto se ovde u divljastvu gaji taj kult alfa muzjaka i nasilnistva, a da anglosasko pravo i njihova kaznena politika ne postoje trebalo bi ih izmisliti, i kamo lepe srece da se uvedu i ovde.

[ pri3rak @ 12.07.2008. 00:02 ] @
Citat:
Lesli Eldridz
Treba da pocnes povremeno i da citas to na sta odgovaras. OK, u redu, u pravu si. Ne bi to bilo sudjenje po kratkom postupku na kome bi na prvom rocistu ovoga poslali na vise godina u prdekanu da bude ženska nekom arijevcu ili slicnom bratu, nego bi se to sudjenje pretvorilo u proces veka, koji bi trajao celu deceniju, dospeo na vrhovni sud i imao presudan uticaj na celokupno zakonodavstvo u USA vo vjek i vjekova amin, a u Holivudu bi kasnije snimili nekoliko desetina filmova o tome.

Prvo poslusaj sam svoj savet pa ubuduce smanji gas kad pricas.Drugo taj sarkazam ne dokazuje bilo kakvu posebnost duha, cak bas naprotiv.Ne vidim zbog cega imas potrebe da ismevas u osnovi zdravu ideju da se nekome ozbiljno ovde sudi zbog osnovane sumnje da je pocinio zlocin kada je vec situacija tako namestena kako jeste.Drugo nelogican si, po tebi ovde u zatvor salju samo babe koje valjaju cvece zbog nekoriscenja fiskalne kase, a pre toga pominjes kako bi on po kratkom postupku pravio drustvo nekom arijevcu u pandrkani, pa pretpostavljam da je arijevac zaglavio zato sto je pored babe prodavao lubenice isto tako bez fiskalne kase.

Srbija ima veliki problem koji se ogleda u tome sto je ovd rec izuzetno jeftina.Ta praksa je pocela sa vladavinom Slobkana, i do dan danas se po tom pitanju ama bas nista nije uradilo.Problem je menjao formu, raspravljalo se o slobodi govora a rezultat je uvek ostao isti a to je da ko god zeli prica o kome god zeli sta mu padne na pamet, nekad to umeju da budu takve besmislice da je to prosto jadno citati i toga i sam znas ima po dnevnoj zutoj stampi i previse, ali imaj u vidu da se koriscenjem izraza vezanih za nacin na koji bi ti kaznio po svom nahodjenju ovog momka svrstavas u istu ravan sa onima cija kritika provejava izmedju tvojih redova.

Citat:
staticInt: U krivicnom pravu postoji nacelo humanitosti a ono ima 2 aspekta, prvi da je zastitna funkcija krivicnog prava humanisticki orijentisana tako da se stite najvaznija dobra coveka a drugi da u odnosu na ucinioca krivicnog dela krivicno pravo i sankcije treba da budu koliko je to moguce humane, sto u anglosaksonskom pravu cesto nije slucaj.

Pazi slazem se zato i ja smatram da je smrtna kazna varvarska, ali ne treba preterivati pa otici u potpuno drugi kraj kao sto je to kod nas cesto.U nasoj zemlji je sada u praksi takav sistem da ovde kazne sada umeju cesto cak i stimulativno da deluju na ucinioce krivicnih dela.Visina kazne za koju se zna da ce sigurno biti propisana za izvrseno krivicno delo mora imati presudan odvracajuci faktor na potencijalnog ucinioca krivicnog dela , i zato krivicni zakonik mora biti i stroziji i precizniji.

Citat:
kelja: I ja! Zato bi Amerika bila najbolje mesto za sudjenje!

A tamo ih jel nema ni najmanje?

Citat:
Lesli Eldridz: Ja se ne bijem po kafanama, cak i ne idem tamo gde takvi idu, i nisam nikad ni isao, a dogodilo se to da je bila neka tuca u kojoj je veci bio manjeg. Cilj je skloniti sa ulica sljam koji se bije po kafanama, i da je bilo ko drugi u pitanju isto bi bio optuzen za nanosenje teskih telesnih povreda, a sudija bi razrezao maksimalnu kaznu.

E eto da se oko necega (u principu) slozimo.Cilj krivicnog zakonika mora biti da pre svega deluje preventivno, a da bi tako delovao mora 1. biti stroziji nego sto je to sada 2. mora biti efikasno sproveden u delo. Humanost u smislu kvaliteta zivota ucinioca krivicnog dela nakon hapsenja je od sekundarne vaznosti.On svakako ne sme imati ikave pretenje ili jos gore reazlizcije narusavanja fizickog integriteta ali su dugogodisnje i akumulativne zatvorske kazne u Srbiji preko potrebne imajuci u vidu koliko je drustvo ogrezlo u kriminal i korupciju.Ali pri svemu tome se mora imati mere i moraju postojati jasni propisi za sve da ne bi moglo doci do bilo kakve proizvoljnosti u radu pravosudnih organa.
[ Lesli Eldridz @ 12.07.2008. 00:35 ] @
Daj bre, opet ne citas to na sta odgovaras. Kako ti drago, ali tebi ce da se smeju ljudi. Moras da se malo opustis, mnogo si bre ukrucen i mnogo ozbiljno shvatas ove besede na ovim oglasnim tablama. Zato i nisi primetio da se arijevci pominju tamo gde kazem da bi mu tamo u USA sudili po kratkom postupku pa ga stavili na 20 godina medju njih da im bude zenska, a baba sa cvecem i bez kase se pominje u pisaniju o tome ko ovde ide u zatvor. Kakvi crni arijevci ovde.

BTW od tih pa prica o tome "ako ti ovo ili ono sto si ti onda bolji od njega, ma isti si bre" me obicno svrbi debelo meso. Mora da nesto nije u redu sa onima koji tvrde da je isto biti varvarin sto i biti ekstremno protiv varvara.

Daj da batalimo sve to, a i kasno je, nego hajde da slovenske dusice lepo priznaju da se njima brate jednostavno ne svidja USA pravni sistem i to sto bi ovaj tamo dobio 20 godina zbog kafanske tuce, pa su zato uzeli da mu budu advokati, i da zavrsimo sa smaranjem. Oni jednostavno misle da zbog kafanske tuce nikome i ne treba da se sudi, a ako se nekome bas i sudi, da taj treba da prodje samo sa nekom usmenom opomenom, i to je razlog ovolikog njihovog zapevavanja oko tog slucaja.
[ pri3rak @ 12.07.2008. 00:46 ] @
Pa sad ako se ne varam ni tamo mu ne bi presudili po kratkom postupku, a nisam ni primetio da si posebno naglasio gde je arijevac a gde baba no nije ni bitno.

Slobodno budi protiv varvara ali ako se ponasas u borbi protiv njih kao oni prema drugim onda jesi u problemu.

Ne znam za druge neki razlog mog pisanije je to da nemam zelje da Srbija ponovo po ko zna koji put ispadne banana drzava, te bilo zato sto ce neko smutiti nacin da ga isporuci protivno ustavu i zakonu bilo zbog toga sto bi neko sve zataskao i pravio se lud i blesav kao da se nista nije dogodilo.

Ali treba imati u vidu da kada se nekome sudi to se mora raditi na osnovu cvrstih i valjanih dokaza ne na osnovu cnn ili slicnog reporta.Ako postoje jasni dokazi da jeste ucinio krivicno delo za koje ga tereta svakako da nemam nista protiv da bude osudjen na propisnu kaznu, i nije mi ideja da bilo koga na bilo koji nacin amnestiram za ono sto stvarno jeste ucinio.
[ Ivan Dimkovic @ 12.07.2008. 01:17 ] @
Mislim da niko normalan ne bi trazio izrucenje - USA ima pravo da trazi izrucenje, ali mora da prihvati odgovor da Srbija ne izrucuje svoje drzavljane drugim drzavama po Ustavu. Kako nije u pitanju nikakav serijski ubica / pedofil i sl... tesko da ce doci do diplomatskih pritisaka za tako nesto.

Srbija je ovde vec ispala banana drzava, u izdavanju pasosa na "poziv tate" van legalne procedure koja svakako ne bi uspela, i dobar nacin da to opegla je da zatrazi dokumentaciju od USA i organizuje posteno sudjenje u Srbiji za izazivanje telesnih povreda i nasilje - i kraj price.

Pravda u svakom slucaju ne moze biti valjano zadovoljena jer je vec doslo do teske uzurpacije pravde - neki ce ovde to braniti kvazi-patriotizmom i nekakvim kritikovanjem anglosaksonskog prava (interesantno, to pravo je bilo OK kada je lik otisao u USA), ja necu u to da se mesam, jedina stvar koja mene nervira je fakat da je moja zemlja ispala korumpirana banana drzava i da takvi ljudi kao sto je taj vicekonzul imaju tako visok polozaj.
[ gleb @ 12.07.2008. 08:25 ] @
pajaja @
pa pobeg’o. Sta tu nije jasno?
Mogao ili morao? I jedno i drugo..
Inace, mnogo volim onu recenicu mog druga – lako je da me bijes, ajde da me malo branis.

‘Kuku lele, al nas obruka po belome svetu, sta ce narod sad da misli?!....’
To provejava iz vecine izjava ovde.
Hmm, da.
Ajd neku rec u njegovu odbranu.
Mislim, nije rec o dokazanom ubici, kanibalu, pedofilu isl.
[ kristi1 @ 12.07.2008. 09:09 ] @
Ivane pa sta te to cudi kad je do pre neku godinu u Turskoj bio konzul koji je zavrsio srednju konobarsku skolu u Kursumliji, inace clan SPO-a (ne znam da li je jos uvek). Sto se tice ovog slucaja ispada da je Srbija direktno organizovala prebeg "tatinog sina" i normalno je da ce Amerikanci da vrse pritisak na Srbiju i na kraju cemo da ga predamo ko belu lalu uz nevidjenu bruku.
[ Lesli Eldridz @ 12.07.2008. 09:51 ] @
Citat:
pri3rak: Slobodno budi protiv varvara ali ako se ponasas u borbi protiv njih kao oni prema drugim onda jesi u problemu.

Hajde sto ne citas sa razumevanjem pa si se zato ovde navrzo na neke nebitne stvari, ali izvini, kako ti planiras da pobedis varvare, eto recimo u drustvu koje je ogrezlo u kriminal i korupciju, kao sto je ovde? Citajuci im novi zavet i apelujuci na njihovu svest? Svasta.
Citat:
gleb:Mislim, nije rec o dokazanom ubici, kanibalu, pedofilu isl.

Ma jok, samo o dokazanom beguncu od suda i kafanskom sibadziji koji je opasan po okolinu. Vreme je za grafite "Kovacevic prkosni srpski junak". Kad je mog'o Kristijan Golubovic da drzi patriotski miting moze i ovaj. A mozete i da ga unapredite u nekog ministra.
[ pri3rak @ 12.07.2008. 10:13 ] @
Lesli prvo me mani tvojih instrukcija o citanju, a drugo odgovori mi kako ti mislis da drusvo iz varvarskog prevedes u normalno ako ces sa njima varvarski prekim sudovima i slicno?Uvedes dekret tipa od sada smo fini i humani ili nesto inventivnije?
[ Ivan Dimkovic @ 12.07.2008. 11:03 ] @
Citat:

‘Kuku lele, al nas obruka po belome svetu, sta ce narod sad da misli?!....’

Narod nece nista da misli, kao i obicno.

Medjutim, kako nas jedna Ana Ivanovic pozitivno promovise i to na svakom koraku, kao i gomila nasih sportista, naucnika i uglednih ljudi, tako ovaj nasilnik i pre svega njegov tata i tatin vicekonzul rade upravo suprotno i blate imidz Srbije i cine da se Srbija povezuje sa africkim banana drzavama.

Naravno, pojedinacna steta nije tragicna (mada jeste diplomatski skandal), ali svi znamo da je to samo jedna kap u moru, i da jednostavno ima previse stvari i likova koji zbog svojih uskih interesa bacaju ceo imidz Srbije u kantu za djubre.

Srbiji ce svanuti onog dana kada ljude bez trunke profesionalnog integriteta ne budu masovno odabirali za bitne polozaje u drustvu.
[ kelja @ 12.07.2008. 11:27 ] @
Citat:

Srbiji ce svanuti onog dana kada ljude bez trunke profesionalnog integriteta ne budu masovno odabirali za bitne polozaje u drustvu.

Tacno, samo sto taj dan nece nikad svanuti, to je mali zaheb. ;-)

Citat:

Ajd neku rec u njegovu odbranu.
Mislim, nije rec o dokazanom ubici, kanibalu, pedofilu isl.

Zasto, zato sto je ''nas''? Mani me toga...

Ko ga hebe. Uostalom zasto je studirao u zlocinackoj AmeriKi, pa to su nasi dokazani neprijatelji, zar ne?!?

Mogao je lepo u Rusiju ili Belorusiju, tamo se na nasilje gleda sa mnogo vise tolerancije, siroke su to slovenske duse, koje znaju da prastaju... :)
[ Lesli Eldridz @ 12.07.2008. 11:43 ] @
Citat:
pri3rak: Lesli prvo me mani tvojih instrukcija o citanju, a drugo odgovori mi kako ti mislis da drusvo iz varvarskog prevedes u normalno ako ces sa njima varvarski prekim sudovima i slicno?Uvedes dekret tipa od sada smo fini i humani ili nesto inventivnije?

Kako da te manem instrukcija o citanju kad si se ceo dan navrzo na nesto sto nisi ni procitao, pa u svakom postu to komentarises i izvrces?

A za ovo drugo, pa eto, anglosasi su imali dobre metode, i imaju ih još, ali se one nekima ne svidjaju. Mada se i drug Maksimilijan Robespjer tu dosta istakao, i bas bi nam dobro dosao ovde, ali to je vise onako bio kao neki incident, a anglosasi su zakon jer su kukolj trebili sistematski ceo milenijum i to svuda gde su se iskrcali, sto rade i sada. Nema kod njih trte mrte, nego odma kolac. I komunisti isto bili zakon, ovde mislim, ne zanima me Rusija ili Pol Pot i slicni . Zli komunisti su na primer slali policaju na groblja da ne dopusta varvarima da jedu tamo, eto. Okorele varvare koji ne mogu da budu prevaspitani su slali ili pod zemlju ili van zemlje. Mada je i tad bilo guzonja, to jeste, ali ne bas ovakvih koji izazivaju diplomatske incidente. Takav bi tad brzo ugasio sveću, i to bukvalno. Zli anglosasi su u vreme kraljice Viktorije besili zbog sto i kusur krivicnih dela, izmedju ostalog i zbog dzeparenja. A ti bi da preskocis anglosasko hiljadugodisnje zalivanje i šišanje travnjaka pa odma' da postanes gospodin i da trčanjem naučis trčanje, bez puženja i hodanja. E to ne može, nije moglo i nece ni moći. Ako ti se to ne svidja ne moras da besiš, eto, ali onda da povecas kazne nekoliko desetina puta pa da samo žežeš, bez milosti. Gde god nadjes kakvog antisocijalnog elementa ti ga u tamnicu na 20 godina stavi, pa da vidis katarze. Posebno ove tatine sinove, sa sve tatama guzonjama ako hoce da hvataju veze i potplacuju. More ako pomisle samo na to. Njih za primer, tu elitu, te ovnove predvodnike, taj cvet i skorup našeg ovog društva u kome uživamo ovu slobodu, ljubi ih čika sve do poslednjeg.
[ gleb @ 12.07.2008. 12:19 ] @
Ivane,
‘Narod nece nista da misli, kao i obicno.’
1:1 da ti kazem da osim sto imas problem u rasudjivanju, takodje zivot van srbijice je ostavio traga.
‘Sta ce narod da misli’ je recenica seljana kad misli/boji se, opravdano ili umisljeno, da mu preti sramota zbog sramotnog dogadjaja. Narod znaci okolinu, dalju i blizu. Osecanje stida, sramote, osuda sredine, izopstenje i sl.
Jasno?

Meni ne treba ogledalo okoline da mislim o sebi sta mislim. Nisu svi ameri isti, ni srbi. Kakve su to generalizacije, sta ce sada da misle?

Floskule koje si sada izbacio sa svoje pozicije, vec dosadne, kako je ‘napolju’ sve divno i krasno a mi smo varvari koji ne umemo nista, u slucaju Miladina su tek bzv.
Pricamo o sudbini jednog coveka, a ne naroda, drus uredjenju isl.
Da se odmah razumemo, kriminalac treba da odgovara i tacka. Ako je kriminalac.
A ovde, hm.
Ja evo zastupam lika, koga ne poznajem i verovatno nikada necu upoznati.
[ pri3rak @ 12.07.2008. 12:24 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Kako da te manem instrukcija o citanju kad si se ceo dan navrzo na nesto sto nisi ni procitao, pa u svakom postu to komentarises i izvrces?

A za ovo drugo, pa eto, anglosasi su imali dobre metode, i imaju ih još, ali se one nekima ne svidjaju. Mada se i drug Maksimilijan Robespjer tu dosta istakao, i bas bi nam dobro dosao ovde, ali to je vise onako bio kao neki incident, a anglosasi su zakon jer su kukolj trebili sistematski ceo milenijum i to svuda gde su se iskrcali, sto rade i sada. Nema kod njih trte mrte, nego odma kolac. I komunisti isto bili zakon, ovde mislim, ne zanima me Rusija ili Pol Pot i slicni . Zli komunisti su na primer slali policaju na groblja da ne dopusta varvarima da jedu tamo, eto. Okorele varvare koji ne mogu da budu prevaspitani su slali ili pod zemlju ili van zemlje. Mada je i tad bilo guzonja, to jeste, ali ne bas ovakvih koji izazivaju diplomatske incidente. Takav bi tad brzo ugasio sveću, i to bukvalno. Zli anglosasi su u vreme kraljice Viktorije besili zbog sto i kusur krivicnih dela, izmedju ostalog i zbog dzeparenja. A ti bi da preskocis anglosasko hiljadugodisnje zalivanje i šišanje travnjaka pa odma' da postanes gospodin i da trčanjem naučis trčanje, bez puženja i hodanja. E to ne može, nije moglo i nece ni moći. Ako ti se to ne svidja ne moras da besiš, eto, ali onda da povecas kazne nekoliko desetina puta pa da samo žežeš, bez milosti. Gde god nadjes kakvog antisocijalnog elementa ti ga u tamnicu na 20 godina stavi, pa da vidis katarze. Posebno ove tatine sinove, sa sve tatama guzonjama ako hoce da hvataju veze i potplacuju. More ako pomisle samo na to. Njih za primer, tu elitu, te ovnove predvodnike, taj cvet i skorup našeg ovog društva u kome uživamo ovu slobodu, ljubi ih čika sve do poslednjeg.

Lesli kako je izvrtanje to da je pozivanje na vesanje/streljanje/nabijanje na kolac neprilicno dobu u kome zivimo i suprotno opstim zakonskim i moralnim normama?

Drugo u jednom postu sam ti pisao o problemu reci bez tezine u Srbiji koji si lepo zaobisao i nastavio da pises po svome, u svakom elementarno normalnom drustvu covek ima slobodu govora, ali ta sloboda podrazumeva i odgovornost za to sto se govori, sto ovde vrlo slabo demonstras pravdajuci to zezanjem/forumskom kafanom.

Sto se poostravanja kazni tice slazem se svakako trebaju, pardon moraju biti daleko ostrije nego sto su sada i beskompromisno primenjivane.To je je sigurno put koji ce od nacije koja je zalutala u prostoru i vremenu napraviti nesto.I jos jedna stvr koju domaci zakonodavci debelo previdjaju kada je krivicni zakonik u pitanju, a to je da on mora u osnovi da bude primerno human prema obicnom gradjaninu koji nije pocinio krivicno delo delujuci preventivno svojom ostrinom na potencijalne ucinioce krivicnioh dela.No ako neko i pored toga ucini krivicno delo pogotovu teze kojim sa nemerom narusi fizicki integritet druge osobe onda mora biti tesko kaznjen pre svega kao primer drugima, na taj nacin ce se spasiti mnogo vise zivota nego sto vredi kvalitet zivota jednog zlocinca.
[ jericho1405 @ 12.07.2008. 12:35 ] @
gleb
pa pobeg’o. Sta tu nije jasno?[/quote]
To je oke, mislim da ovdje i nije sporna zelja momka da napusti USA. Izmedju ostalog, to je njegovo pravo. Medjutim, zelje su jedno, a pravne norme nesto sasvim drugo. Zahvaljujuci korumpiranim i uzasno neodgovornim drzavnim sluzbenicima, u ovom slucaju, pravne norme su, nekim cudom, prestale da vaze i spornoj osobi je omoguceno napustanje teritorije USA, iako istu nije smjeo/mogao da napusti.

Problem je, dakle, u veoma losoj drzavnoj strukturi koja je prepuna nesposobnih, neodgovornih i jadnih ljudi. Ovo je, zapravo, samo jos jedna u nizu kvalitetno demonstrirana petljancija i klasican primjer funkcionisanja velike vecine drzavnih ustanova.
[ Ivan Dimkovic @ 12.07.2008. 13:24 ] @
Citat:
gleb
Floskule koje si sada izbacio sa svoje pozicije, vec dosadne, kako je ‘napolju’ sve divno i krasno a mi smo varvari koji ne umemo nista, u slucaju Miladina su tek bzv.
Pricamo o sudbini jednog coveka, a ne naroda, drus uredjenju isl.
Da se odmah razumemo, kriminalac treba da odgovara i tacka. Ako je kriminalac.
A ovde, hm.
Ja evo zastupam lika, koga ne poznajem i verovatno nikada necu upoznati.

Ja pricam o akciji Vicekonzula Srbije, koji je korupcijom ucinio direktnu i nepopravljivu stetu ugledu nase zemlje, dok ti pricas o necemu drugom. Potpuno je irelevantno da li je taj lik sto se potukao "kriminalac" ili ne, ono sto je bitno je da je njegov tata uspeo da natera vicekonzula Srbije da krsi zakon sopstvene zemlje, dakle ne USA, vec Srbije.

Ne vidim kakve su to "floskule" kada je vise nego ocigledno da je u pitanju klasicna korupcija africkog "banana" tipa koja je vec odjeknula po mnogim medijima van Srbije i koja je sigurno vrlo "dobar" diplomatski poen.

Da je taj lik sto se pobio uspeo da pobegne iz USA uz pomoc laznog pasosa, ili da se ukrca na neki brod ili nesto slicno, bilo bi me potpuno briga, svaka zemlja ima ko zna koliko shibadzija i problema sa zakonom, i sama USA je sigurno pri vrhu te liste - medjutim taj lik je pozvao svog tatu a tata je onda svojim "uticajem" uspeo da natera coveka pod zakletvom drzavi Srbiji da pogazi njen zakon kao WC papir, i to je onda malo ozbiljnija stvar.

I, da, mene to brine bas zato sto jesam drzavljanin Srbije, a tvoji zakljucci o "varvarima" su nesto deseto, bez ikakve veze sa onim o cemu sam ja pricao.

Bojim se da nisam taj koji ima problem sa rasudjivanjem.
[ Lesli Eldridz @ 12.07.2008. 14:44 ] @
Citat:
pri3rak: Lesli kako je izvrtanje to da je pozivanje na vesanje/streljanje/nabijanje na kolac neprilicno dobu u kome zivimo i suprotno opstim zakonskim i moralnim normama?

Drugo u jednom postu sam ti pisao o problemu reci bez tezine u Srbiji koji si lepo zaobisao i nastavio da pises po svome, u svakom elementarno normalnom drustvu covek ima slobodu govora, ali ta sloboda podrazumeva i odgovornost za to sto se govori, sto ovde vrlo slabo demonstras pravdajuci to zezanjem/forumskom kafanom.

Sma - ra - nje konzerviranih. Je li, a jel' treba da onako blago napućim usta, uprem pogled u daljinu i lagano izbacim bradu dok piskaram prevelike mudrosti po forumima? Ono, da se uozbiljim kao da sam se upuvao u crkvi, sto se u narodu kaze? Daj prosvetli me. I opet, sma - ra - nje. Mora da je tebi smrtno dosadno non stop.
[ pri3rak @ 12.07.2008. 14:54 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Sma - ra - nje konzerviranih. Je li, a jel' treba da onako blago napućim usta, uprem pogled u daljinu i lagano izbacim bradu dok piskaram prevelike mudrosti po forumima? Ono, da se uozbiljim kao da sam se upuvao u crkvi, sto se u narodu kaze? Daj prosvetli me. I opet, sma - ra - nje. Mora da je tebi smrtno dosadno non stop.

jel' lesli to bese princip fancy je biti lud?
[ Lesli Eldridz @ 12.07.2008. 15:51 ] @
Ne znam sta je fensi, nisam ti ja za ta pomodarstva, ali ti mora da si nosio roza kravatu i pokusavao da budes ortak sa roditeljima.
[ vladd @ 12.07.2008. 16:11 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: .... ali ti mora da si nosio roza kravatu i pokusavao da budes ortak sa roditeljima.

Mislis "njenim"..:)

Ne znam odakle je potekla ideja da mu se sudi ovde, i zasto bi se to radilo, ako ovde nije pocinjen zlocin. Da je ovde napravljen zlocin, da mu se sudi, i nakon izdrzavanja kazne za ovdasnji zlocin, da se isporuci zemlji koja ga trazi za zlocin pocinjen u doticnoj zemlji.

Posebna je stvar, sto nasi zakoni to ne dozvoljavaju, ali zelimo saradnju, srecni smo bili kada smo se ponovi uklopili u Interpol..
A nije dobro da sluzimo kao azil.

Znaci, neki dogovor, ubedjivanje, omogucavanje nekih olaksica, pomno pracenje sudjenja od strane konzulata..sta god moze drzava da pomogne pojedincu van granica..

I nije dobro da formiramo misljenje o krivici, preko medija...

Ne znam sta je mislio, ako je mislio, kada se upetljavao u tucu..to nigde nije dobro

Poz
[ pri3rak @ 12.07.2008. 17:24 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Ne znam sta je fensi, nisam ti ja za ta pomodarstva, ali ti mora da si nosio roza kravatu i pokusavao da budes ortak sa roditeljima.

Slabo nesto nosim kravate Lesli, potrudi se mozes ti to i bolje ;)
[ gleb @ 12.07.2008. 20:45 ] @
Tamo gde sam ja odrastao se govorilo – brani druga svoga (brata, sestru..), koga ces ako ne njega.
Miladin je to i cinio ili se varam?
Zato ga i branim.

A to sto je ucinio da ima svoju cenu, pa ima. Rec je o studentu i sportisti, ne o lokalnoj saksiji bez zuba ispred diskonta pica, znao je da ce da kosta. Takav postupak nije pitanje pameti, recimo da je pitanje srca.
Da je svuda kaznjivo jeste. Da je odabrao da bude drug a ne kukavica, jeste.

A,
Kako ce neko da vaspitava svoje dete njegova stvar. Tipa - kad dodje do guzve, ti bezi...
Ja necu.

Treba da branim i konzula sada?
[ DS_Store @ 13.07.2008. 10:07 ] @
Citat:
gleb: Tamo gde sam ja odrastao...

Zašto je bitno šta se govori tamo gde si ti odrastao kada:
1) se ovo desilo na mestu gde važe potpuno druga pravila?
2) M.K. se u toj sredini obreo svojevoljno, verovatno i sa velikom željom da bude tamo?

Ako želiš da ukažeš na to da je verovatno i M.K. odrastao tamo gde se "govorilo" (a ova formulacija je dušu dalo za posebnu analizu), onda pogledaj pod 1) i 2).

Jedino što pored ovoga mogu da shvatim iz tvog pisanja je da misliš da je to što se tebi "govorilo" od neke važnosti za slučaj pretučenog mladića, s čim se ne slažem.
[ Emil Ranc @ 13.07.2008. 11:01 ] @
Lepo je od njega što je ustao da odbrani svoju sestru/devojku/štagod. Poštujem - svako ima pravo da bira šta će da radi sa svojim životom, ali, nek onda snosi i posledice. Njegov čin bežanja je u najmanju ruku kukavički. Ako si frajer, budi frajer do kraja i preuzmi potpunu odgovornost za sopstvena dela.
[ Flo33 @ 13.07.2008. 22:41 ] @
Čekaj ja da plaćam suđenje i zatvor kretnu u Srbiji?
More direkt u USA i to o njegovom trošku. U paketu i tatica i konzul i vicekonzul.

A dovoljno je videti građu oba učesnika, i sve je jasno. Patuljak od 60 kg i 1.7m vata za dupe devojku goveda od 130kg i 2.15m?? C'mon
[ pri3rak @ 13.07.2008. 22:55 ] @
Citat:
Flo33: Čekaj ja da plaćam suđenje i zatvor kretnu u Srbiji?
More direkt u USA i to o njegovom trošku. U paketu i tatica i konzul i vicekonzul.

A dovoljno je videti građu oba učesnika, i sve je jasno. Patuljak od 60 kg i 1.7m vata za dupe devojku goveda od 130kg i 2.15m?? C'mon

Jest na dupetu joj je pisalo

Citat:
devojka goveda od 130kg i 2.15m

Na stranu sto i nije bila njegova devojka ...
[ dexxx @ 13.07.2008. 23:34 ] @
Ovde vas je izgleda dosta koji nemate devojke...
ili bar sa istima provodite citav zivot u izolaciji...

--- ko se oseti prozvanim, neka odgovori :P ---
[ timotic @ 13.07.2008. 23:43 ] @
Citat:
Flo33: Čekaj ja da plaćam suđenje i zatvor kretnu u Srbiji?

Mogu da shvatim ogorcenost zbog izazvanog diplomatskog skandala, ali ne mogu saosjecanje s 'patuljkom'.
[ Flo33 @ 14.07.2008. 01:09 ] @
Citat:
Mogu da shvatim ogorcenost zbog izazvanog diplomatskog skandala, ali ne mogu saosjecanje s 'patuljkom'.

Uopšte ne saosećam sa patuljkom, nego ne verujem ni jednu jedinu reč Miladinovom tatici i njegovom čedu. Pre će biti da se čedo kurčilo po klubu, a patuljak došao kao poručen.
[ Nabukodonosor @ 14.07.2008. 01:39 ] @

Koliko sam shvatio iz onog sto sam procitao na netu, ovo mu nije prvi student koga je prebio.
[ Tyler Durden @ 14.07.2008. 07:59 ] @
Jao sine, kako bi ga ja isporučio ekspresno. Ne bi stigao ni bodi majicu da presvuče, već bi letio preko Atlantika...
[ biotech @ 14.07.2008. 10:48 ] @
pazite sta pricate mozda vas pronadje i prevaspita
[ stil @ 14.07.2008. 12:02 ] @
Covek se potukao, povredio nekog gadno, a onda ko 3.14cka zbrisao za Srbiju da ne bi za to odgovarao . Pri tom krseci zakon i ruseci ugled drzave Srbije. Izgleda da smo mi postali sigurna kuca za kukavice. To je sve sto ima da se kaze.
[ MyWay @ 14.07.2008. 12:48 ] @
Citat:
stil: Covek se potukao, povredio nekog gadno, a onda ko 3.14cka zbrisao za Srbiju da ne bi za to odgovarao . Pri tom krseci zakon i ruseci ugled drzave Srbije.
Rušeći šta? ;-)
Šalu (i zbilju) na stranu, čitajte malo milančetovu priču o ubistvu na Arubi, i koliko je Holandija učinila sve (tj odyebala USA) da zaštiti osumnjičenog za ubistvo - oni koji zaista treba da brinu o ugledu zemlje, i koji (po tvrdnjama mnogih ovde) pripadaju svetu slobode/prava/demokratije i sl..
Dakle ako oni mogu da 'zaštite' klinca koji je ubio devojku, možemo i mi mega Miladina koji je pretukao sićušno jevrejče :-)

To (verovatno) nije pravedno (verovatno, jer mislim da lažu obe strane, debelo), ali svaka država to manje-više radi, pa kad ne brinu 'normalne' države o svojoj reputaciji što bi jedna ozloglašena bananica brinula o tome?!

Ne mogu a da se ne setim primera iz sporta - SP Nemačka, Zidan udara Materacija glavom u finalu i odjednom kreće njegova glorifikacija od strane Širaka. Udarač glavom postaje najbolji fudbaler SP (wtf!!??) i heroj Francuske?!?! Pa ovde (u Srbiji i na pogotovo na forumu) bi sve vrvelo od 'budala', 'sramoti zemlju' i sl do najblažeg 'šta mu je to trebalo', ' zar tako da završi karijeru' i sl.
Malo jeste OT o Zidanu, ali samo pokazuje kako neke proklamovane ideje izgledaju glupo u praksi :-)
[ kelja @ 14.07.2008. 13:01 ] @
Citat:

Šalu (i zbilju) na stranu, čitajte malo milančetovu priču o ubistvu na Arubi, i koliko je Holandija učinila sve (tj odyebala USA) da zaštiti osumnjičenog za ubistvo - oni koji zaista treba da brinu o ugledu zemlje, i koji (po tvrdnjama mnogih ovde) pripadaju svetu slobode/prava/demokratije i sl..
Dakle ako oni mogu da 'zaštite' klinca koji je ubio devojku, možemo i mi mega Miladina koji je pretukao sićušno jevrejče :-)

Vidi ovako, zabole me za ugled zemlje, ni nema ga...

A glede zastite najgorih predstavnika naroda - pa tu smo, ja mislim, bez premca!

Ubice i zlocinci neretko su ovde ''patriote'', ''cvrsti momci sa asfalta'', ''zastitinici srpskih nacionalnih interesa''(to je vec intelektualnija varijanta), tako da MyWay, ne moras da se brines, ni ti, ni Milanche, sve ide po planu, skrivamo svoja g.ovna i stitimo ih, posto to rade i sve druge civilizovane drzave.

Au jbt, kako se UVEK nadje opravdanje za SVAKO s.ranje koje pocini neko ''nas''...

Citat:

Udarač glavom postaje najbolji fudbaler SP (wtf!!??) i heroj Francuske?!?! Pa ovde (u Srbiji i na pogotovo na forumu) bi sve vrvelo od 'budala', 'sramoti zemlju' i sl do najblažeg 'šta mu je to trebalo', ' zar tako da završi karijeru' i sl.

Ne bi u Srbiji, ne boj se, bio bi glavna faca, da je nas!!!
A na forumu bi mozda i bilo tako kako kazes.
Jbg, na ovom forumu obitavaju uglavnom normalni ljudi koji normalno i zdravo razmisljaju, valjda ima veze sa tim, sta mislis???
[ stil @ 14.07.2008. 14:02 ] @
@ MyWay Ko ti garantuje da istu stvar nece ponovo da ucini i ovde u Srbiji ? Mozda mu ti ili neko tvoj padne saka. Razmisli malo kuda tvoj prkos vodi.
[ pajaja @ 14.07.2008. 14:23 ] @
Ovo prepucavanje da li je junak zato sto je pretukao nekoga ili nije nema smisla.