[ mmix @ 11.07.2008. 21:19 ] @
Pitanje je glupo do bola (ko hoce da se smeje, slobodno ) al ja bankrotirah kupujuci nove duvaljke samo zato sto "originalna" tecnost u tim duvaljkama funkcionise bolje od bilo cega sto sam ja uspeo da napravim sredstvom za pranje sudova, em pravi bolje i vece balone em ih pravi vise odjednom. Ko ima klince razume moje muke

Zna li neko u cemu je fora i kako i od cega u kucnoj radinosti napraviti smesu koja bi funkcionisala kao i originalna
[ goranvuc @ 11.07.2008. 21:49 ] @
Imas na ovoj adresi vise receptura: http://en.wikipedia.org/wiki/Soap_bubble
[ Shadowed @ 11.07.2008. 21:51 ] @
Hm, neobicno, ja kada sam bio klinac, obicno sam pravio upravo od sredstva za pranje sudova i vode i radilo je podjednako dobro kao i kupovno. Jedino sto ja nikada nisam umeo da duvam vise balona odjednom, ali kad dune vetar napravi po 10ak dok ja duvam za jedan :)
Sad koja je razmera bila.. ne znam brojcano, odokativno sam radio i stoji mi i dalje slika u secanju kako izgleda nakon sto sipam prvo sredstvo... sta znam, mislim da nije vise od 5-6% toga (a sada ih prave jacim, mozda i manje..).
Inace, mislim da je bila tema, pa potrazi, mozda je bilo nekih korisnih informacija :)
[ Lesli Eldridz @ 11.07.2008. 22:02 ] @
Eh sad, pa radi to za jedan balon, ali kako kazes, za vise ni ja nikad nisam uspeo da napravim kako treba. Sad ima i ono pistoljce na baterije sto ima unutra propeler, pravi balone pa cepa. Izgleda da je za tecnost fora u glicerinu koga ima u skoro svim onim receptima sa vikipedije. Bas ima da probam, i hvala i od mene ne linku.
[ mrle 011 @ 13.07.2008. 09:30 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: ....... Izgleda da je za tecnost fora u glicerinu ..........

da. 'de se on kupuje?
[ boban779 @ 13.07.2008. 09:37 ] @
U apoteci.
[ mrle 011 @ 13.07.2008. 09:41 ] @
e hvala.
probacu da napravim ovih dana po onim gore receptima, pa cu javim rezultate.
[ Shadowed @ 13.07.2008. 09:50 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Eh sad, pa radi to za jedan balon, ali kako kazes, za vise ni ja nikad nisam uspeo da napravim kako treba. Sad ima i ono pistoljce na baterije sto ima unutra propeler, pravi balone pa cepa. Izgleda da je za tecnost fora u glicerinu koga ima u skoro svim onim receptima sa vikipedije. Bas ima da probam, i hvala i od mene ne linku.

Pa da, ali shtos je i u duvanju. Kazem, kad dune vetar pravi kol'ko 'oces :) Ali dobro, svakako moze bolje :)