[ rostova @ 15.07.2008. 23:14 ] @
Zdravo svima,

imam jedno pitanje na koje mi treba vrlo ozbiljan odgovor, da li dati pare za ucesce za kupovinu stana na kredit ili uloziti te pare za put na Hawaje? Tamo bih imala smestaj za dz. A ovde nemam smestaj dok ga ne kupim.Da li uloziti u buducnost ili provesti nezaboravne 2 nedelje na Havajima gde se pruza prilika da odes jednom u zivotu?

Eto teme za razmisljanje, uh....
[ žutokljunac @ 15.07.2008. 23:27 ] @
Havaji. Još kupiš onu havaji košulju koju uvek možeš skuplje da prodaš i da zaradiš!

[ popusicko @ 15.07.2008. 23:28 ] @
Eh u skroz istoj dilemi sam.Da li poceti sa zidanjem novog dela kuce ili skupljati kintu za put Vancouver - Honolulu.
Vancouver sve obezbedjeno.
Mislim da ce ipak biti ....................................Pacific.
[ krdr @ 15.07.2008. 23:31 ] @
Odeš na havaje, kupiš kilo crnih bisera, prodaš ovde i isplati ti se put
[ abishai @ 16.07.2008. 00:23 ] @
Meni je licno zelja da odem na havaje, ali... 2 nedelje ce ti brzo proci... a gde ces onda spavati? :)
[ Dragi Tata @ 16.07.2008. 00:45 ] @
Stan. Na Havajima će samo da te izujedaju komarci.
[ Nabukodonosor @ 16.07.2008. 02:09 ] @
Ulozis pare u neki dobro osmisljen posao, obrnes pare za par godina, kupis stan u kesu, opremis ga i onda svake godine na Havaje. Tako bih barem ja uradio.
[ Srđan Pavlović @ 16.07.2008. 04:10 ] @
Otvori pekaru na Karaburmi na staroj okretnici, ima jedna mnogo dobra na novoj okretnici,
ali bi mi bilo malo blize na staroj, pa bi mi to vise odgovaralo. Svaki put kad kupim vruceg leba
iz tvoje nove pekare seticu se kako si odustala od Havaja zbog mene, i ostavicu radnici baksisa,
10 din minimalno, mozda i vise, zavisi koliko sam ostavio prethodno kod Zokija u igraonici, pa
dal ce mi ostati.

E da, u pravu je Dragi Tata, ima komaraca i onih nekih cudnih ljudi u kosuljama ko iz 80'ih.
[ Horvat @ 16.07.2008. 07:52 ] @
stan na havajima :)
[ agardasevic @ 16.07.2008. 08:47 ] @
Ne znam koja je razlika izmedju Kariba i Havaja, ali ako nije velika onda ne idi tamo ni slucajno. Nece ti se nista lose desiti, ali je potpuno bezveze. Na Karibima sam bio i sa Mediteranom se ne mogu uporediti... Americki sistem ljetovanja :sjedi u hotelu, igraj golf, roni i vozi skuter, ali ne izlazi van granica resorta. Tako da, ako imas pare za ucesce za stan, bolje ih daj za to (ili ih makar potrosi u Londonu, Parizu, New York-u, St. Petersburgu...)
[ saks69 @ 16.07.2008. 09:08 ] @
Agardasevic ti je lepo objasnio ne zaludjuj se americkim filmovima i reklama mediteran je lepsi 200 puta a o provodu da ne pricamo odnosno na havajima i ne postoji osim za debele amerikance citaj penzionere provereno!
pozdrav
[ flighter_022 @ 16.07.2008. 09:43 ] @
Kupi kucicu neku od 50 kvadrata na nekom manjem i manje popularnom grckom ostrvu :)
[ fanfon @ 16.07.2008. 10:06 ] @
Autorka ove teme verovatno nije dugo bila na letovanju pa ne moze da odoli ponudi. Nemoj ni jednog trenutka da se razmisljas i kupi stan. Havaji? Jeste lepo, ali ne toliko koliko gledas na TV-u. Ima mnogo lepih destinacija i u zemljama u okolini(Grcka, Turska, Spanija, Italija)...
[ žutokljunac @ 16.07.2008. 10:16 ] @
Ma kakav stan. Nagovaraju te mangupi da uludo profućkaš pare. Hawai!

[Ovu poruku je menjao žutokljunac dana 16.07.2008. u 15:51 GMT+1]
[ agardasevic @ 16.07.2008. 11:04 ] @

I jos nesto: ko kaze da se prilika za Havaje pruza jednom u zivotu? Nije to tako nedostizno kao sto mislis...
[ Lesli Eldridz @ 16.07.2008. 12:23 ] @
Izgleda da je ona vec odlucila, pa samo trazi nekoga da je podrzi. Evo ja je podrzavam, i slazem se sa zutokljuncem - Havaji, kakav stan. Stanovi su i tako precenjeni. Sa njim ili na njemu - Havaji pa nek ide zivot, a posto je to jedina prilika, po povratku samoubistvo. Pobeda ili smrt!
[ dexxx @ 16.07.2008. 14:36 ] @
KOLA!
Spojis lepo i korisno.
Mozes da odes njima na havaje, a mozes i da zivis u njima.
[ dejan @ 16.07.2008. 14:48 ] @
Citat:
da li dati pare za ucesce za kupovinu stana na kredit ili uloziti te pare za put na Hawaje

Citat:
Izgleda da je ona vec odlucila, pa samo trazi nekoga da je podrzi.

Ocigledno, s obzirom da se pare "ulazu" za put na Havaje, a "daju" za stan...
[ Marko_L @ 16.07.2008. 15:44 ] @
Stan naravno. Ako se kasnije predomisliš, uvek možeš da prodaš stan i odeš na Havaje, a put na Havaje ne možeš da menjaš za stan.
[ Slobodan Miskovic @ 16.07.2008. 15:55 ] @
Da pazljivije citas video bi da je u pitanju ucesce za KREDIT, sto u prevodu znaci da stan nece moci da se proda pre isplate kredita.

Hawaii :)

[ Predrag Supurovic @ 16.07.2008. 16:03 ] @
Stan.

Havaje uvek mozes da gledas na slikama kao sto je ova gore i da uzivas, a stan da gledas samo na slikama - ne ide...

[ ajdeBre @ 16.07.2008. 16:12 ] @
Predlazem ti isto ovo:
Citat:
Nabukodonosor: Ulozis pare u neki dobro osmisljen posao, obrnes pare za par godina, kupis stan u kesu, opremis ga i onda svake godine na Havaje. Tako bih barem ja uradio.

Ne slusaj Leslija, on ima % od svakog koga "privoli" na americku stranu...
[ Slobodan Miskovic @ 16.07.2008. 16:15 ] @
Citat:
Havaje uvek mozes da gledas na slikama kao sto je ova gore i da uzivas, a stan da gledas samo na slikama - ne ide...

To moze da kaze samo neko ko nije bio na Havajima :P
[ etjen @ 16.07.2008. 16:15 ] @
stan.
[ DaliborP @ 16.07.2008. 16:29 ] @
Ako imas manje od 25 godina onda havaji, u suprotnom stan.
[ jericho1405 @ 16.07.2008. 16:51 ] @
Pretpostavljam da ti je daleko manje novaca potrebno za odlazak na Havaje na 14 dana, uz placen smjestaj, kako si i sama navela, nego za kupovinu stana ;) Takodje, zavisi koliko ti 'gori pod nogama' u vezi sa stanom, tj. gdje sada stanujes, koliko imas godina, koje planove imas za buducnost itd itd.

Ako ti i nije frka za stan, mozda je bolja varijanta otici na Havaje, pa nakon 1-2 godine otplate kredita, podici novi kojim bi rijesila svoje stambeno pitanje. Ipak, kredit za stan rijetko ko moze da vrati za 2 godine ;).
[ vindic8or @ 16.07.2008. 17:22 ] @
Hawaii za 2 nedelje ce da te izadju koliko jedan kvadratni metar pristojne nekretnine u bgd :)
[ vujo032 @ 16.07.2008. 17:25 ] @
Ja sam poznavao jednu osobu koja je putovala po svetu.
Neko vreme je dobro zarađivala i sve je to trošila na ta putovanja,sponzorišući ljubavnike.
Roditelji i brat su živeli skromno,od radničkih plata.Preskromno.
Naterala je oca da se zaduži za njenu novu fantaziju.
Snimala je putovanja, i skupljala rodbinu i prijatelje,da bi im prikazala na tv-u.

Ja sam joj jednom prilikom rekao, da nisam ljubomoran, i da bi sve to bilo u redu,
kada bi imala neku ušteđevinu,obezbeđeno stambeno pitanje, i da malo pogleda roditelje,kako žive,
pa,preko toga da putuje.

Ona bi mi odgovorila,da je stan mogla da sruši Nato raketa,i da nema ništa,
a ovako ima nešto,što niko ne može da joj uzme.

Otac je preminuo,bivše kolege su skupljali navac za sahranu,
ona je ostala bez posla i cela porodica je bila na rubu propasti.

Trošiti svoj imetak da bi si video tuđi, a ne obezbediti se za neki normalan
život,po meni je egoistično.
[ bakara @ 16.07.2008. 17:27 ] @
Citat:
vujo032:

Bravo Vujo
[ Lesli Eldridz @ 16.07.2008. 17:55 ] @
Citat:
vujo032: Ona bi mi odgovorila,da je stan mogla da sruši Nato raketa,i da nema ništa,
a ovako ima nešto,što niko ne može da joj uzme.

Kakva neverovatna budalastina. Nije tu egoizam u pitanju, nego bolest.
[ Ivan Dimkovic @ 17.07.2008. 00:05 ] @
Citat:

Egoisticno je ako to ugrozava druge - opet, ako je to samo tvoj licni izbor, i tvoje pare - i nemas maloletnu decu koja bi tim odlukama bila ugrozena, to nije egoizam vec licna odluka iliti "tvoje pare, tvoja sloboda sta ces sa njima" ;-)

U ovom slucaju, ako je nepovratno "zajmila" pare od roditelja (postoji drugi izraz), to jeste egoizam i verovatno jos par ruznih stvari pride :)
[ srki @ 17.07.2008. 00:58 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: Da pazljivije citas video bi da je u pitanju ucesce za KREDIT, sto u prevodu znaci da stan nece moci da se proda pre isplate kredita.

Je l' to ozbiljno tako? Zaista ne znam nista o kupovini stana na kredit u Srbiji ali ovo mi zaista deluje kretenski ako ti ne dozvoljavaju da prodas stan koji je pod kreditom i otplatis kredit. Ovde lepo uzmes kredit i ako poraste cena kuce onda ti banka dozvoli da prodas i ona odmah uzme ono sto joj dugujes za kredit. Cak iako cena ne poraste, ako ti imas dovoljno para na racunu da zajedno sa parama od prodaje kuce mozes da otplatis ceo kredit onda opet mozes da prodas i banka nije na gubitku. Stvarno deluje debilno da ti tako budu zarobljene pare. Pa nista, onda ugovoris prodaju kuce, pozajmis od prijatelja i rodjaka pare na jedan dan da otplatis ceo kredit, prodas kucu i onda im vratis pare.

Citat:
Nabukodonosor: Ulozis pare u neki dobro osmisljen posao, obrnes pare za par godina, kupis stan u kesu, opremis ga i onda svake godine na Havaje. Tako bih barem ja uradio.

Kupis stan u kesu?!? Pa ako mozes da obrnes pare za par godina sto bi onda kupovao stan u kesu? Zar nije bolje uzeti kredit i uloziti samo 20% a tih 80% opet da obrnes za par godina? Stan bih kupio u kesu samo ako zaista ne bih umeo da napravim nikakve pare. I na berzi bih mogao vise da zaradim nego sto bi mi trebalo da otplacujem kredit a ako bih imao odmah toliko para za ceo stan onda bih to pre ulozio u spostveni biznis i od toga otplacivao kredit. U svetu ni milijarderi ne kupuju stanove za kes vec uzmu kredit a ostatak para obrcu. I Sam Walton, milijarder i osnivac Walmarta, je u trenutku smrti dugovao pare bankama za mortgage i druge kredite iako je imao para da otplati sve dugove po nekoliko puta.

[Ovu poruku je menjao srki dana 17.07.2008. u 05:18 GMT+1]
[ ad0lf @ 17.07.2008. 01:04 ] @
mozes ti da ga prodas naravno, shto ne bi mogao...
[ ad0lf @ 17.07.2008. 01:06 ] @
i da, moj izbor naravno HAWWWWAIIIIIIIIII
jer tamo ces pre da upoznas nekoga bogatoga za koga ces se udati nego shto ce taki bogatash da svrati u tvoj stan :-)
[ Horvat @ 17.07.2008. 01:50 ] @
Citat:
srki: Kupis stan u kesu?!? Pa ako mozes da obrnes pare za par godina sto bi onda kupovao stan u kesu? Zar nije bolje uzeti kredit i uloziti samo 20% a tih 80% opet da obrnes za par godina? Stan bih kupio u kesu samo ako zaista ne bih umeo da napravim nikakve pare. I na berzi bih mogao vise da zaradim nego sto bi mi trebalo da otplacujem kredit a ako bih imao odmah toliko para za ceo stan onda bih to pre ulozio u spostveni biznis i od toga otplacivao kredit. U sveti ni milijarderi ne kupuju stanove za kes vec uzmu kredit a ostatak para obrcu. I Sam Walton, milijarder i osnivac Walmarta, je u trenutku smrti dugovao pare bankama za mortgage i druge kredire iako je imao para da otplati sve dugove po nekoliko puta.

[Ovu poruku je menjao srki dana 17.07.2008. u 02:13 GMT+1]

pa ako imas love da kesiras stan imaces i jos malo pride da zapocnes obrt love ,ne ;)
a opet ako uzmes na kredit,znaci da ces platiti barem 20% vise nego sto bi u kesu platio

tako da,ja bih radije za kes uzeo kucu/stan,nego da banka bude vlasnik dok ja "obrcem" lovu [koju mogu da obrnem,a mogu i te kako da puknem,pa bez doma da ostanem]
[ dulsrules @ 17.07.2008. 02:07 ] @
Kupi kamp vozilo. Mozes da zivis u njemu, a mozes i da putujes gde god ti se cefne, pa i na havaje. Za cifru koliko kosta prosecan stan moze da se uzme besno vozilo, konforno, sigurno i pouzdano. To ti je najpametnije.

Eh da, nit placas rezije, nit placas smestaj. Definitivno best buy!
[ Ivan Dimkovic @ 17.07.2008. 02:33 ] @
I ja glasam za prikolicu :)

Citat:

pa ako imas love da kesiras stan imaces i jos malo pride da zapocnes obrt love ,ne ;)

Pa ne isplati se - ako ti imas obrt love, i sa njim dobijas 80% (sto je inace jako velika cifra), sigurno ti se vise isplati da od banke pozajmis pare po mnogo manjoj kamati, sa tim otplacujes stan - a sa tvojom lovom nastavis da imas 80% :)

Ako stavis stvari na papir, ta varijanta se vise isplati, a to i jeste poenta svega u vezi sa lovom ;-)
[ mulaz @ 17.07.2008. 04:53 ] @
svi bi nesto obracali pare, a niko nema pare ni za pivo. Sve me to podseca na silne kamijone, avione koji cekaju na granici, pa ce G. X da vrati pare kad stigne 'roba'.
Sto ne uzmete neki kredit, pa obrnete pare, pa otplatite kredit i dalje okrecete pare dok se ne obogatite? Gde su onda svi ti silni bogatasi kad je to tako lako?

Ja glasam za stan. Bar da imas gde da se vratis kad potrosis sve pare.
[ Ivan Dimkovic @ 17.07.2008. 05:44 ] @
Ne znam da li tu racunas mene, ali ja sam samo primetio da je isplativije to uraditi AKO imas tu varijantu sa "obrtanjem para", kao i to da je takav procenat jako velik.

Sto valjda kaze da je takva varijanta malo verovatna, ako nije primeceno - ako jeste, izvinjavam se ;-)

Obicno velika zarada ukljucuje i veliki, obicno umni, rad, inace bi svi sedeli i uzivali dok se pare "obrcu" ;-)
[ vujo032 @ 17.07.2008. 10:06 ] @
A lepa ona fotka.
Jel ono pre ili posle cunamija ? :)
[ žutokljunac @ 17.07.2008. 10:32 ] @
Ko bi rekao da će na ovoj temi da krene ozbiljna rasprava. Kao na onoj... koja je ovo buba. U dva sata ujutru.
[ anakin14 @ 17.07.2008. 11:25 ] @
Ja ne mogu da verujem da neko ( pod uslovom da stan kosta isto kao i put na hawaje) postavlja sebi takvu dilemu. Jos gore bi bilo da je dilema Hawai ili 20% posto stana ( mozda neke garsonjere od 20000evra naspram 4000e puta za hawaje sto je itekako previse) jer sta cemo onda sa ostalih 80%?!!? Ako osoba postavlja ovakvo pitanje znaci da je 1) veoma tesko dosla do recimo tih 5000e, nekim nasledstvom ili lutrijom
2) svesna je da je mala verovatnoca da ih ponovo poseduje pa se sada brine da li ce ikada videti hawaje
i sto je najgore pored toga nema stambeno pitanje!!!
ova dilema je ekvivalenta dilemi - gladan se pita dali da jede ili kupi nove patike
[ Lesli Eldridz @ 17.07.2008. 11:30 ] @
Pa i takvih ima, posebno kod nas, i to ih mnogo ima. To su ovi sto krpe gaće i gule non stop luk i hleb i klot pasulj, ali se zato zajme da prave slave i druge gluposti, ili eto, da kupe bas nike patike, a onda to vracaju cele godine. Sta da radis, bolest je to. Nije ovde dzabe ovako.
Citat:
Ivan Dimkovic:Egoisticno je ako to ugrozava druge - opet, ako je to samo tvoj licni izbor, i tvoje pare - i nemas maloletnu decu koja bi tim odlukama bila ugrozena, to nije egoizam vec licna odluka iliti "tvoje pare, tvoja sloboda sta ces sa njima" ;-)

U ovom slucaju, ako je nepovratno "zajmila" pare od roditelja (postoji drugi izraz), to jeste egoizam i verovatno jos par ruznih stvari pride :)

Identifikacija, a? Pa nije egoisticno, bolesno je. Egoizam nema vez sa ugrozavanjem drugih, nego je to karakterna osobina. To o odlukama je samo racionalizacija.

I kakva je to uopste izjava? Sta to znaci "stan moze da srusi nato bomba ili zemljotres" a ostace ti to sto si setao dupe na Havaje? A sta ako posenilis pa ti ni to ne ostane? Ili ti padne saksija na glavu pa izgubis pamcenje? Ili te zgazi pijandura? I ko se uopste seca nekog puta bilo gde posle mesec dana pa cak i manje? Ako se pak neko stvarno seća i priseća, onda zivi u proslosti. Pa se ne zna sta je pateticnije, da li oni sto stalno pricaju o svojoj mladosti i najbolji period u zivotu im je bio kad su u srednjoj skoli bili manicni zbog hormona pa radili svakojake gluposti, ili su "voleli" neku zensku ili decka pa posle godinama drobe o tome, ili ovi sto neprestano drobe o putovanjima i kako je tamo negde trava uvek zelenija. Dobri za izbegavanje svi komplet. Jel' shvatas ti koliko je sve to bolesno i zrelo za psihoterapiju, u najmanju ruku?
[ Slobodan Miskovic @ 17.07.2008. 11:43 ] @
Jos jednom Havaji :)

Stan je materijalna stvar, znaci da se moze unistiti i nestati :) secanja ne blede pogotovo sa Havaja :)

[ vladd @ 17.07.2008. 11:49 ] @
Ne Havaji.
Po meni, pravo mesto je Bora Bora.
Havaji su pretrpani, preorganizovani, a pride i priroda nije naivna.
Bora Bora je nesto dalje, ali su pitomiji, nemaju monsune, nemaju uragane i vulkane.

Pravi smek juznih mora i usamljenog raja pacifika.

Poz.
[ Lesli Eldridz @ 17.07.2008. 12:26 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: secanja ne blede, pogotovo sa Havaja

Narocito ako si hormonski napaćeni dječarac ili šiparica koji misle da sutra ne postoji. Igra cvrcak i peva po ceo dan, i onda kad jednog dana dodje to sutra, tad zivi u secanjima. A jadan je onaj koji zivi u secanjima. Tuzan i jadan. Zato ja i kazem - Havaji pa samoubistvo.
[ Slobodan Miskovic @ 17.07.2008. 12:36 ] @
Posto niko ne zivi vecno onda nema ni svrhe zar ne? :)

Hawaii!

Sta ce ti stan? A te price i basne ostavi kod kuce za decu, zato su i napisane :)
[ Lesli Eldridz @ 17.07.2008. 13:13 ] @
Nisu, nego su napisane da se iz njih izvuce naravoucenije na osnovu tudjeg iskustva i tako zamudri, pa da se onda ne rade budalastine i ne lupa glavom o zid uceci na svojim greskama.

OK, ali nije ti bas razradjena ova logika, ovo o konacnosti. Ovako to ide. Niko ne zivi vecno, znaci da nema nikakve svrhe niti da se ide bilo gde, a niti da se poseduje bilo sta.

Znaci - samoubistvo bez Havaja i bez stana. Eto, rešismo ga.
[ srki @ 17.07.2008. 13:29 ] @
[sarcasm]
Ma ne, najbolje je da posle kao penzioner ides na Havaje i prozivljavas drugu mladost.
[/sarcasm]
[ Slobodan Miskovic @ 17.07.2008. 13:35 ] @
U pitanju je uzivanje, u stanu sigurno nece uzivati kao na Havajima. Znaci provesti zivot radi prozivljavanja sto svie lepih trenutaka jer isti nije vecan. ;)
[ srki @ 17.07.2008. 13:49 ] @
Naravno. Ako devojka ima znanje i dobru edukaciju to je onda isto kao i da ima pare za obrtanje jer ce posle lako moci da dodje do para. Bolje sada da uziva sto vise dok je mlada, ima vremena za zaradjivanje para, narocito ako je mlada onda joj nece biti tesko. A moze kao i Leslijevi ameri da ne putuje nigde i onda kao penzionerka da ide i prozivljava drugu mladost.

Druga stvar je sto ne verujem da je ovo dobar trenutak da uzima kredit, kamate su velike a i cene nekretnina ne izgledaju kao da ce da rastu. Ali ipak je Lesli prekaljeni ekonomista i on se bolje razume u to :-)
[ nerodimac @ 17.07.2008. 14:33 ] @

Volim yachting i naravno da ne bih imao nikakvih dilema - Hawaii !
Neko vec rece, stanovi su sad mnogo precenjeni :)
[ fanfon @ 17.07.2008. 16:38 ] @
Miskovicu, ti verovatno imas reseno stambeno pitanje kad tako razmisljas?
@nerodimac

Ovde nije u pitanju zadovoljstvo, vec potreba...
[ Lesli Eldridz @ 17.07.2008. 17:40 ] @
Imaju svi oni, verovatno ukljucujuci i pokretaca teme, kod mame i tate. I hranu isto. Moj deda je jednog filozofa takvog kalibra svojevremeno za uši izbacio iz kuce, pa ovaj posle vise nije bio filozof i post'o je covek.
Citat:
srki: Ali ipak je Lesli prekaljeni ekonomista i on se bolje razume u to :-)

Izvini ti, ja se ekonomijom nisam bavio, o kupovini stana sam rek'o sta mislim na temi o stanovima, a ovde sam predlozio samoubistvo kao resenje. Kako nista nema smisla, i kako uopste nije tacno da postoje cvrste garancije da ce neko uzivati ako ode na havaje, boru boru ili peru peru, cak ni da ce stici tamo ako uopste krene, pa na kraju, nema smisla ni uzivati dok zivot traje jer je i tako konacan, najbolje je izvrsiti samoubistvo i ne smarati se uopste ovakvim teskim dilemama.
[ Slobodan Miskovic @ 17.07.2008. 17:43 ] @
@fanfon

Imam reseno stambeno pitanje, placam kiriju ;) za koju moram da radim ceo mesec da bi je platio i prehranio se ;)
Mozda sam mogao da uzmem i stan na kredit ali bolje uzivati dok si mlad i trositi svoje novce na lepsi nacin nego sto je gomila betona :)

[ Dragi Tata @ 17.07.2008. 17:53 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic:  ali bolje uzivati dok si mlad

A mi matori ne možemo da uživamo, a? E, današnja omladina...
[ Slobodan Miskovic @ 17.07.2008. 17:58 ] @
Naravno da mozete :) ali devojka od 21. godinu je samo takva tada. :)

Elem pretpostavljam da matorci imaju drugu percepciju uzivanja :)
[ Lesli Eldridz @ 17.07.2008. 18:10 ] @
Ja sam mislio da ti pokusavas ovde nekoga da lozis, a ti si izgleda stvarno ozbiljan. Ha ha ha. Pa dobro, samo jednom neko ima 21 godinu, a posle ima 22. Naravno, ako obraca paznju na te stvari i pride je napunio gaće od sopstvene konačnosti. Ovi drugi i u 50 i dalje mogu da imaju i 21, i stan, i havaje. I tako je sve to u glavi. Havaji? Cudna mi cuda. Gono ko gono, samo slatko, stono rece onaj u 3 karte za Holivud. Znaci, konopce je zakon.
[ Slobodan Miskovic @ 17.07.2008. 18:14 ] @
Mozda za tebe :) lepo konopce pa hop :P

Nisu bitni Havaji nego ono sto je na drugoj strani a to je stan i posle dvadesetogodisnje mucenje sa vracanjem kredita :) Izmedju 20 godina mucenja i 20 dana uzivanja biram ovo drugo ;)
[ Horvat @ 17.07.2008. 18:19 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: bla bla ali devojka od 21. godinu bla bla

nego mali off na temu,odakle tebi to?,mislim mozda je poznajes,a ako ne,na profilu drugacije pise [ako je tacan podatak :)] :)
Citat:

#75935 - rostova
slika korisnika

Broj poruka: 18 - [ Pretraga ]
Kontakt: [ Slanje Email-a / Privatna Poruka ]
Datum rođenja: 13.4.1981.
Poslednja poseta: 16.07.2008.
Vremenska Zona: 1 GMT
Datum registracije: 28.11.2005.

pa ono to je nekih 27 godina :),mada nema veze
[ Davor Vlajkovic @ 17.07.2008. 18:24 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: Izmedju 20 godina mucenja i 20 dana uzivanja biram ovo drugo ;)

Bolje je živeti celi život kao bogataš nego jedan dan kao siromah!
[ Slobodan Miskovic @ 17.07.2008. 18:27 ] @
Samo sto je ovde razlika 365 puta u vremenskom okviru :)
[ Lesli Eldridz @ 17.07.2008. 18:28 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: Mozda za tebe :) lepo konopce pa hop :P

Nisu bitni Havaji nego ono sto je na drugoj strani a to je stan i posle dvadesetogodisnje mucenje sa vracanjem kredita :) Izmedju 20 godina mucenja i 20 dana uzivanja biram ovo drugo ;)

Tu se slazemo.

Meni konopce uopste ne treba, jer mene ne muce ovakve velike dileme, a niti me je pa briga za tu tvoju konacnost. Ali moram da priznam da me posebno brinu ta tzv uzivanja koja se sastoje u tome da ides negde ko zna gde i da tamo trazis nesto sto ni ti ne znas sta je. K'o lud sam bez peska i vode, a tek bez vrucine, ma živ nisam... Ima li more tamo na Havajima pivo (ne testis od piva od 0,33 l nego pravo pivo od 0,5 l ) za 30 - 35 dinara? Nema, normalno. Besh onda takvo uzivanje. To i takvo uzivanje je precenjeno. Pravo uzivanje i pravi merak dolaze spontano, kad je njihovom gazdi ćef, a ne odlaskom na neke tamo Havaje pa daj sad da uzivamo kad smo vec platili. Gluposti.
[ Davor Vlajkovic @ 17.07.2008. 18:30 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: Samo sto je ovde razlika 365 puta u vremenskom okviru :)

Kako god, to ne menja činjenicu da je tema prava alanfordovska ;)
[ Lesli Eldridz @ 17.07.2008. 18:31 ] @
Evo ga original:

[ Davor Vlajkovic @ 17.07.2008. 18:34 ] @
Blagodarim :)
[ Slobodan Miskovic @ 17.07.2008. 18:35 ] @
Citat:
Ima li more tamo na Havajima pivo (ne testis od piva od 0,33 l nego pravo pivo od 0,5 l ) za 30 - 35 dinara? Nema, normalno. Besh onda takvo uzivanje. To i takvo uzivanje je precenjeno. Pravo uzivanje i pravi merak dolaze spontano, kad je njihovom gazdi ćef, a ne odlaskom na neke tamo Havaje pa daj sad da uzivamo kad smo vec platili. Gluposti.

Nije bitno koliko kosta pivo, bitno je da je lepo dok se pije po belom pesku dok ti nogice zapljuskuje okean a oko tebe trce sisate cice :)

A za merak, to dolazi spontano vama koji ne znate sta to znaci pa cekate da se samo od sebe desi pa to nazovete merak :)

Kao ono oko sexa i ljubavi, gubavi izmislili ljubav da bi na kraju i oni nesto kresnuli ;)
[ Flo33 @ 17.07.2008. 18:55 ] @
Snimi ploču! Tj CD i kasetu. Kupi čivavu i stan i idi na Havaje. Naravno sa čivavom
[ Horvat @ 17.07.2008. 18:59 ] @
mene samo zanima da li devojka koja je otvorila temu cita ovo uopste? :)
[ Dragi Tata @ 17.07.2008. 19:23 ] @
Citat:
Slobodan Miskovic: Nije bitno koliko kosta pivo, bitno je da je lepo dok se pije po belom pesku dok ti nogice zapljuskuje okean a oko tebe trce sisate cice :)

I bre, kako plitko i hedonistički. Piješ pivo na pesku i gledaš cice. To možeš i u Budvi, ne trebaju ti Havaji.
[ Horvat @ 17.07.2008. 19:48 ] @
u budvi je sitan sljunak koliko se secam :)
tzv. frakcija
[ Lesli Eldridz @ 17.07.2008. 20:03 ] @
Citat:
Dragi Tata: I bre, kako plitko i hedonistički. Piješ pivo na pesku i gledaš cice. To možeš i u Budvi, ne trebaju ti Havaji.

Ma to mozes ispreed bilo kog dragstora. Pravim bajama dovoljna i gajba ispred dragstora da sednu, ne treba im pesak i voda. Ja ipak mislim da je u tome sa havajima u pitanju určenje ili propaganda. Jedni bi da idu zato sto su naseli na konzumentsku propagandu, kao sad ono, ko ide na havaje taj je capio boga za onu stvar, i tamo je do jaja, trava je zelenija nego ovde, a drugi idu da se urče i da umisljaju kako su sad oni neki dzet set, i da posle smaraju sve zivo jos 50 godina glupim snimcima i slikama, a na kraju ono, štapče u ruci, mudar pogled setno uprt u daljinu i u stara dobra vremena kad je sve bilo bolje, pa kroz kasalj kao ostareli deko krenes: "...eeeeee, deco moja, kad ja ono bejah na havajima 1936...."
Citat:
Slobodan Miskovic: A za merak, to dolazi spontano vama koji ne znate sta to znaci pa cekate da se samo od sebe desi pa to nazovete merak :)

Nije tacno, merak je da ja mogu kad god mi dune na pamet, u tri nocu, u dva, u jedan popodne, u sedam ujutru ili bilo kad, da se nalocem piva, palim rostilj i mezetim naredna 24 casa, i da sve vreme cepam muziku do daske bez da brinem da ce neki suit ili roughneck da mi zove muriju, a onda posle tri dana odmaram kulirajuci uz veliki stol u bojku za sve ove sto moraju da rmbaju 355 dana u godini da bi 10 dana na havajima i bora borama pili pivo i gledali cice i redovno placali svoje kirije, rate za kredite i poreze. To sto je merak, to ga nigde nema. Dočim je ovo njihovo najobicnija laž, samozavaravanje, racionalizacija i cenkanje. Kao ono, jes' da ja 355 dana rmbam, rmbam, sve se puši, pa mi rmbanje i uvlacenje nadredjenima izlazi na glavu, vrat, i uši, ali zato što sam onih 10 dana uzivao na havajima, ma to je majka Mara. Nema trte mrte. Sreca sreca radost.
[ vujo032 @ 17.07.2008. 20:29 ] @
Odavno se nisam ovako nasmejao i uživao čitajući vaše komentare!

(Lesli,uopšte ne mogu da te zamislim,daj pomozi mi (nam), stavi tvoju fotku)

[ GM_X @ 17.07.2008. 20:38 ] @
Kakva dilema, dal' da ustanem il' da odustanem. :) Dobro i jedno i drugo.
Nego batali ti to sve i uradi nešto treće u inat ovoj raspravi i svojoj dilemi, ako već nisi izabrala.
Edit.
vujo032: Nemoj da Lesli pokazuje lice, znas šta se dešava sa onima koji vide Ninđino lice. :)
[ JagodaV @ 17.07.2008. 22:16 ] @
Citat:
Horvat: mene samo zanima da li devojka koja je otvorila temu cita ovo uopste? :)

Ma sigurno vec uziva negde na plazi:)
[ Ilic Igor @ 17.07.2008. 22:18 ] @
Ja sam vise za stan u centru, po mogucnosti kod Mazestika :P. Nekako ti Haviaji, te iznajmi suncobran, te lezaljka, jos mozda ne mozes da nosis svoju hranu tamo (ko zna da li ima paradajz), jos ko zna kojim jezkom tamo pricaju mozda se ostane gladan :D.
Mada predlazem da se uzmu 2 kredita i da se ode i na Havaje i da se uzme stan, predlazem i kola da se uzmu sad su ovi lizinzi bas povoljni.
[ Lesli Eldridz @ 18.07.2008. 01:14 ] @
Evo ovako se to ide na havaje, a svoje pare se ulazu u nesto sto je trajno:

Citat:
vujo032: (Lesli,uopšte ne mogu da te zamislim,daj pomozi mi (nam), stavi tvoju fotku)

Nemam bas mnogo slika, ali evo, ja sam ovaj dole sto grli umetnika. Doduse, to je slika od pre jedno 13, 14 godina, ali nema veze. To su bili havaji...

[ Srđan Pavlović @ 18.07.2008. 14:09 ] @
Pekara bre! Bolje i od stana i od Havaja. Pa vi bas ne znate na cemu se najbolje zaradjuje :)
[ žutokljunac @ 18.07.2008. 17:40 ] @
Koliko treba za pekaru. Mislim za mašine i te stvari. Ozbiljno pitam.
[ drbogi @ 19.07.2008. 16:26 ] @
Citat:
Lesli Eldridz
Nemam bas mnogo slika, ali evo, ja sam ovaj dole sto grli umetnika. Doduse, to je slika od pre jedno 13, 14 godina, ali nema veze. To su bili havaji...

Krajina gori, a ti na Havajima... E.e...e...

Jel si išao od tada na "Havaje", ako nije indiskretno ppitanje?

[ milanche @ 19.07.2008. 18:08 ] @
Stan ili Havaji ?

Draga devojko, mislim da ti mozes daleko da doguras u politici...imas prave instikte za tu delatnost.
[ Ilic Igor @ 19.07.2008. 22:44 ] @
Hteo bi da iskoristim ovu ozbiljnu temu, prodao sam par njiva pored aVto puta, pa bi teo da ulozim u neku invensticiju.
Posto kosta ovaj forum sa sve korisnici i rekame, bez moderatora i super istih.
P.s. Hteo bi blog ovde da otvorim, sta mislite o tome. :D
[ Lesli Eldridz @ 20.07.2008. 11:38 ] @
Citat:
drbogi: Krajina gori, a ti na Havajima... E.e...e... :) :) :)

Jel si išao od tada na "Havaje", ako nije indiskretno ppitanje? :)

Jasta, X puta. Havaji su zakon.