[ euripyd @ 20.07.2008. 19:47 ] @
Poslao sam dvojici drugara jednu (slovima JEDNU brojkama 1) SMS poruku, dok su bili u CG na letovanju. Jedan je primio 30+ istih takvih, a drugi 50+ istih takvih poruka.
E sad me interesuje da li ste i vi imali takvih iskustava.. Meni na racunu stoji da sam poslao uredno jednu poruku...

Posle sam im poslao poruke u fazonu "izgleda da vam crnogorski telekom krade pare, ako skidaju za primanje SMSa" ali te poruke NIKADA nisu bile primljene.....

Sad me interesuje, da li skidaju za primanje i da li ste imali istih/slicnih iskustava?
[ qazqaz @ 20.07.2008. 19:59 ] @
Ja sam poslao 1x100+ poruka drugaru u CG, sve mu normalno stize, njemu ne naplacuju prijem...
Slao sa 064 na 064 i na 068(CG).
[ euripyd @ 20.07.2008. 20:03 ] @
doduse ja sam slao iz svedske, obojica imaju 064
[ SmilieBG @ 20.07.2008. 21:09 ] @
Vrlo cesto pojava mobilnih u roamingu.

Laicki receno:

Ti posaljes poruku;
Poruka sa tvoj operatera stigne do BG operatera;
BG operater prosledi poruku na CG mrezu, posto je aparat u roamingu;
CG mreza ne uzvrati BG operateru i / ili BG operater ne uzvrati tvom operateru da je poruka isporucena na aparata;

Ili tvoj ili BG operater pokusavaju (ponovnim slanjem) poruke da je ipak isporuce (iako je ona i prvi put stigla).

Naime, CG > BG > Tvoj operater primaju jedni od drugih povratne poruke da je SMS stigao. U ovom slucaju, kada je aparat u roamingu se ta povratna poruka negde 'zagubi'.

Ono sto ti mozes da uradis, jeste da iskljucis na tvom mobilnom da dobijas izvestaj o isporuci poruke i da smanjis delivery time na 1h (da 1 sat pokusava da isporuci SMS).

Sve drugo je, tehnicki van tvog dometa.

Nece im naplatiti nista sto su im isporucili 50+ poruka, jedino sto je do jaja iritantno :-)

Poz,
Sale
[ euripyd @ 20.07.2008. 21:19 ] @
pa jeste iritantno, misli covek da ga zaje..., mada bas bi bio glup nacin bacanja para...
[ dejan @ 20.07.2008. 21:35 ] @
Imao je moj drugar tih neprijatnosti prosle godine kad sam mu slao poruke sa VIP broja (kad su tek poceli sa radom, ne znam kakva je situacija sada i da li se to desava na drugim mrezama)... izludeo je ni kriv ni duzan... :)
[ Boobec @ 21.07.2008. 21:52 ] @
Imao sam taj slucaj prosle godine, ali i kada su mi slali i kada sam slao...
[ Chieftec @ 22.07.2008. 19:23 ] @
auu, da, ja sam tako poslao jednu poruku drugu koji je bio u New Yorku i koja mu je stizala danima u kontinuitetu. drzao je posle iskljucen telefon. jos je mislio sa ga zezam i saljem 200 poruka :/
[ sonus70 @ 22.07.2008. 19:30 ] @
Slično mi se desilo prošle godine u Egiptu. Kad smo stigli pošaljem drugaru poruku tipa "stigli smo, sve OK , javi i mojim matorcima", on odgovori sa prosto OK i sledećih 10 dana je to njegovo OK stizalo redovno na nekih pola sata. Sva sreća pa mi telefon nije bio potreban pa sam posle n-te poruke poludeo i utišao ga do panja i stavio u fioku. Povremeno pogledam, uradim "izbriši sve poruke" i tako dok nismo sleteli nazad na Surčin. I ne pomaže kod takvih slučajeva ono stavljanje validnosti poruke. 063 mreža u pitanju.