[ d_toronto @ 25.07.2008. 14:56 ] @
Dobar dan, Planiramo povratak iz Kanade (verovatno u NS) i pored inicijalne ideje da preteramo auto odavde i vozimo na kanadske table, predomislili smo se i hteli bi neki auto da kupimo u Nemackoj i registrujemo kod nas. Treba nam nesto vece od golf klase (uglavnom zbog sigurnosti pri sudaru, a i zbog prostora, razlika u ceni nije prevelika), treba da ima 5 vrata ili da bude karavan, treba da ima automatik menjac i pretpostavljam dizel motor zbog potrosnje i cene goriva. Mozda bi prosao i benzinac, pa ga ugradimo plin. Snaga nije bitna, pouzdanost i cena rezervnih delova i dostupnost servisa jeste. Cena do oko 10-12k u nemackoj, godiste 2004 i novije. Sve sto mi mobile.de izbacuje su mondeo, vectra ili passat. Passat bi gledali da izbegnemo zbog kradje, jesam u pravu? Jel' znate nesto o pouzdanosti tih generacija mondea i vectre sa dizel motorom? Jel' ima jos neko neku ideju, ja ne poznajem ove nove modele sto francuzi ili italijani prave, kao ni korejske i japanske evropske modele. Neki manji van dolazi u obzir (mislim da je to u Evropi valjda Toyota Verso ili Renault scenic), ovde se prodaje neka Kia Rondo sa 7 sedista, mazda 5 takodje, ali imam utisak da su za jednu klasu mali, mislim kad se natovari sa 5-6 ljudi + prtljag i krece se za Grcku, nekako mi je bolja opcija mondeo karavan od recimo mazde 5 koja je bazirana na mazdi 3. Pozdrav iz Toronta!! |