[ PKG @ 27.07.2008. 17:47 ] @
Sledece nedelje idem u Nemacku na razgovor za posao.
Kao skoro svrsenom studentu, bez dana staza, bilo mi je sudjeno da zanat ucim na piratskim softverima.

Na razgovoru bih trebao da pokazem neke od svojih "radova".

Da li mi neko kontrolise laptop na granici na pirateriju?
Da li imaju oni pravo da ga pale i cackaju?

p.s. softver koji koristim kosta od 7k do 10k tako da ne postoji teorijska mogucnost da ga kupim.
[ dr.NPN @ 27.07.2008. 20:15 ] @
Ma kakvi da ti traze nelegalan softver LOL
Sta ljudima nece sve pasti na pamet...
[ superbaka @ 27.07.2008. 20:40 ] @
pitanje jeste na mestu i mislim da se vise puta pricalo o tome... konkretno, mom prethodnom poslodavcu su pre nekoliko godina pregladali laptop na Win i MS Office... ostalo nisu gledali, sto ne znaci da hoce ili nece... da li je to jos uvek praksa, ne znam...
[ bugsu @ 27.07.2008. 22:25 ] @
ti ubaci neku Live linux distribuciju i namesti da se ona bootuje :D ,pa ako upali upali ,vredi probati :D
[ Horvat @ 27.07.2008. 23:13 ] @
ili da se ni ne boot-uje dok se ne upise pass ;)
[a ti im naravno ne das pass :)]
[ PKG @ 28.07.2008. 16:27 ] @
Ne brini mene ni Win ni Office, to imam reseno, mene brine ostatak BSA ekipe :)

Ajde ljudi, molim vas, recite koju pametnu. Nemoguce da niko ovde ne putuje noseci komp sa sobom.
Stvarno mi je ovo bitno a ne mogu nikako sam da prokljuvim sta da radim.
[ flighter_022 @ 28.07.2008. 17:44 ] @
Ja putujem na liniji Nigerija-Srbija. Izuzetno retko preko EU zemalja, i to iskljucivo u tranzitu, tj. nisam prelazio granicu nikad... Do sada me nisu ni nigerijci, ni turci, a bogami ni nasi kontrolisali, sto ne znaci da nece.
[ superbaka @ 28.07.2008. 18:55 ] @
a sto jednostavno ne poneses go win a instalacije na disku upakovane u .rar sa sifrom? ili napravi image diska, narezi, zastiti sifrom... milion mogucnosti, zasto dramis toliko...
[ Odin D. @ 29.07.2008. 23:27 ] @
Pa proslo je vreme kad se laptop smatrao nekom ekskluzivnom robom. Sad ti je to slicno kao mobilni telefon, tesko da ce te cimati zbog toga. Evo ja svoj jos nijednom nisam prijavio na granici niti me ko sta pita iako stoji na sjedistu pored mene (voz) u torbi za laptop tako da je ocigledno sta je.
A osim toga tesko da mogu da provjere legalnost softwera, ne ocekuje se valjda da covjek kad putuje nosi sa sobom sve racune i licence, trebala bi mu torba papira za to. Jedina granica ti je na ulazu u Madjarsku, a odatle do Njemacke neces vidjeti nikakvih granica niti ce te ko sta pitati.
Dakle, bez brige za softwer, a mozes eventualno da prijavis cariniku da unosis laptop u zemlju da bi ti to zapisao u pasos, da ne bi ispalo da svercujes laptopove kad se budes vracao, ali kao sto rekoh, mene nikad nisu pitali ni za sta niti sam ga kad prijavljivao.