[ wex-alpha @ 28.07.2008. 14:20 ] @
Jel ima neko dobar recept za dobar sendvic |
[ wex-alpha @ 28.07.2008. 14:20 ] @
[ jooly @ 28.07.2008. 15:42 ] @
Prepoloviti jednu osrednju lepinju i napuniti je po zelji sa parcadima sira i prsuta. Parcad treba da budu sto duza, tanja i suvlja, skoro providna. Preporucujem prsut sa poluostrva Lustica kod Tivta. Ostalo sto se moze dobaviti u CG je teska komercijala i nema veza sa prsutom. Sir treba da je iz istog podneblja kao i prsut, tj. dolazi u obzir samo kravlji ili kozji suseni sir. Ne stavljati nikakve extra namaze i papazjanije unutra jer samo pokvare ukus. Kao prilog moze mladi luk i/ili svjezi paradajz, ali nikako u sendvicu. Od pica predlazem pivo, J.... ili T...., moze i vino. Prijatno!
[ nkrgovic @ 28.07.2008. 15:45 ] @
Uvek mozes da probas BLT.
Ja licno trosim TLT, mada cesto umesto tempeha stavljam tofu, i to przeni. Sjajno je. Pored standardnih sastojaka, po ukusu, dodati malo senfa i crnog luka :D. [ bakancs @ 28.07.2008. 16:35 ] @
jos recepata za ljubitelje sendvica:
http://rapidshare.com/files/12...ndwich_www.softarchive.net.rar poz [ wex-alpha @ 28.07.2008. 18:38 ] @
Jao ima da to sve probam :)
Inace imam solidnu prsutu, nije ono top elite klasa, ali nije ni buvljak :) 1kg 50e [ plava_motorola @ 29.07.2008. 01:10 ] @
Citat: wex-alpha: 1kg 50e Za kilo prsute?Koje? [ Deep|Blue @ 29.07.2008. 06:59 ] @
ih 50e kilo. ma daj
iz kog je elitnog uzgojista to??? [ wex-alpha @ 29.07.2008. 07:11 ] @
Dalmatinska domaca. Preporuka od prijateljevog prijatelja.
Nije bas 50e kila, mozda oko 46 i nesto. Nisam kilo kupio, ali tako mu ga dodje cijena kad izracunam. [ bobiska @ 29.07.2008. 07:46 ] @
Eh, kad` pocnu da mi se frljaju ciframa...
Svabe sa svojim standardom daju tu cifru za klopu nedeljno, al` ovde gde 40% ljudi gladuje, to je "ono, pih, dzabaka, nije nesto posebno...". Ok, stvar ukusa. [ mrle 011 @ 29.07.2008. 08:05 ] @
50 ojra kilo?
to mora da je od dalmatinskog dahtojedojeda. svake godine mi stize, iz jednog sela na neretvi, prsuta po 9-10 ojra. doduse, po nekoliko desetina kilograma. i to ono sto mrle zove prsutom, ona dva misica duz kicme goveceta, lepo usalamurena i osusena. oni to zovu valjda ribic ili tako nesto. inace dalmatinci, crnogorci, bosanci, uzicani, vojvodjani, pazarci .......... koriste rec prsuta za razlicite delove tela, razlicitih zivotinja. [ mrle 011 @ 29.07.2008. 08:09 ] @
Citat: jooly: Prepoloviti jednu osrednju lepinju i napuniti je po zelji sa parcadima sira i prsuta. Parcad treba da budu sto duza, tanja i suvlja, skoro providna. Preporucujem prsut sa poluostrva Lustica kod Tivta. Ostalo sto se moze dobaviti u CG je teska komercijala i nema veza sa prsutom. Sir treba da je iz istog podneblja kao i prsut, tj. dolazi u obzir samo kravlji ili kozji suseni sir. Ne stavljati nikakve extra namaze i papazjanije unutra jer samo pokvare ukus. Kao prilog moze mladi luk i/ili svjezi paradajz, ali nikako u sendvicu. Od pica predlazem pivo, J.... ili T...., moze i vino. Prijatno! kad nema kozjeg sira, moze i mladi kravlji kajmak. zimi moze da se ubije i jedno lepo domace jaje, pa da se sve ubaci u toplu rernu par minuta. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|