[ wex-alpha @ 28.07.2008. 14:20 ] @
Jel ima neko dobar recept za dobar sendvic
[ jooly @ 28.07.2008. 15:42 ] @
Prepoloviti jednu osrednju lepinju i napuniti je po zelji sa parcadima sira i prsuta. Parcad treba da budu sto duza, tanja i suvlja, skoro providna. Preporucujem prsut sa poluostrva Lustica kod Tivta. Ostalo sto se moze dobaviti u CG je teska komercijala i nema veza sa prsutom. Sir treba da je iz istog podneblja kao i prsut, tj. dolazi u obzir samo kravlji ili kozji suseni sir. Ne stavljati nikakve extra namaze i papazjanije unutra jer samo pokvare ukus. Kao prilog moze mladi luk i/ili svjezi paradajz, ali nikako u sendvicu. Od pica predlazem pivo, J.... ili T...., moze i vino. Prijatno!
[ nkrgovic @ 28.07.2008. 15:45 ] @
Uvek mozes da probas BLT.

Ja licno trosim TLT, mada cesto umesto tempeha stavljam tofu, i to przeni. Sjajno je.

Pored standardnih sastojaka, po ukusu, dodati malo senfa i crnog luka :D.
[ bakancs @ 28.07.2008. 16:35 ] @
jos recepata za ljubitelje sendvica:

http://rapidshare.com/files/12...ndwich_www.softarchive.net.rar

poz
[ wex-alpha @ 28.07.2008. 18:38 ] @
Jao ima da to sve probam :)

Inace imam solidnu prsutu, nije ono top elite klasa, ali nije ni buvljak :)

1kg 50e
[ plava_motorola @ 29.07.2008. 01:10 ] @
Citat:
wex-alpha:
1kg 50e

Za kilo prsute?Koje?
[ Deep|Blue @ 29.07.2008. 06:59 ] @
ih 50e kilo. ma daj
iz kog je elitnog uzgojista to???
[ wex-alpha @ 29.07.2008. 07:11 ] @
Dalmatinska domaca. Preporuka od prijateljevog prijatelja.

Nije bas 50e kila, mozda oko 46 i nesto.

Nisam kilo kupio, ali tako mu ga dodje cijena kad izracunam.

[ bobiska @ 29.07.2008. 07:46 ] @
Eh, kad` pocnu da mi se frljaju ciframa...
Svabe sa svojim standardom daju tu cifru za klopu nedeljno, al` ovde gde 40% ljudi gladuje, to je "ono, pih, dzabaka, nije nesto posebno...".
Ok, stvar ukusa.
[ mrle 011 @ 29.07.2008. 08:05 ] @
50 ojra kilo?
to mora da je od dalmatinskog dahtojedojeda.

svake godine mi stize, iz jednog sela na neretvi, prsuta po 9-10 ojra.
doduse, po nekoliko desetina kilograma.
i to ono sto mrle zove prsutom, ona dva misica duz kicme goveceta, lepo usalamurena i osusena.
oni to zovu valjda ribic ili tako nesto.
inace dalmatinci, crnogorci, bosanci, uzicani, vojvodjani, pazarci .......... koriste rec prsuta za razlicite delove tela, razlicitih zivotinja.
[ mrle 011 @ 29.07.2008. 08:09 ] @
Citat:
jooly: Prepoloviti jednu osrednju lepinju i napuniti je po zelji sa parcadima sira i prsuta. Parcad treba da budu sto duza, tanja i suvlja, skoro providna. Preporucujem prsut sa poluostrva Lustica kod Tivta. Ostalo sto se moze dobaviti u CG je teska komercijala i nema veza sa prsutom. Sir treba da je iz istog podneblja kao i prsut, tj. dolazi u obzir samo kravlji ili kozji suseni sir. Ne stavljati nikakve extra namaze i papazjanije unutra jer samo pokvare ukus. Kao prilog moze mladi luk i/ili svjezi paradajz, ali nikako u sendvicu. Od pica predlazem pivo, J.... ili T...., moze i vino. Prijatno!


kad nema kozjeg sira, moze i mladi kravlji kajmak.
zimi moze da se ubije i jedno lepo domace jaje, pa da se sve ubaci u toplu rernu par minuta.