[ ghost2k3 @ 30.07.2008. 08:56 ] @
Zna li neko da li je potrebno ono upisivanje u pasos, kada se ide sa bebom u CG, s obzirom da nije potreban pasos za ulaz u CG?
Beba ide sa oba roditelja.
[ p_dragan @ 30.07.2008. 09:10 ] @
Nije ti potreban ali ponesi barem zdravstvenu knjižicu od bebe.
[ superbaka @ 30.07.2008. 10:55 ] @
ja sam prosle godine isao u CG na more sa (tada) sestomesecnom bebom... ne da nas nisu legitimisali vec nam nisu ni prilazili kolima u sva cetiri susreta na granici , samo bi mahnuli da prodjemo...
[ X Files @ 30.07.2008. 12:51 ] @
Bio sam pre mesec dana u CG.

Pre polaska, u AMSS su mi rekli da je za CG dovoljna LK i da s time u vezi nije neophodno upisivati decu u pasoš. Tako je i bilo na granicama (u oba pravca).
Ipak (za vreme dok sam bio u CG) gledajuci neku emisiju o turizmu na jednoj njihovoj TV stanici - vrlo dobro sam cuo da deca treba da budu upisana u pasos. Pretpostavljam da su oni morali da iznose ono sto se predvidja zakonom a ne ono sto je precutno dopusteno.

E sad, budi pametan...

Po meni, najbolje je naoruzati se sa dokumentima tipa izvoda iz maticne knjige rodjenih, zdravstvenih knjizica i sl, jer cisto sumnjam da ce bilo kome praviti probleme u vezi toga u sred sezone. Nisu ludi da sami sebi prave negativnu reklamu.
[ Black_eyed @ 30.07.2008. 13:15 ] @
Citat:
X Files:  Nisu ludi da sami sebi prave negativnu reklamu.

Ludi ili ne ali znam za par primera gde su cimali ljude za dokumenta za decu... Kao ne mora pasos, moze i izvod iz maticne knjige rodjenih itd...
[ 1vi @ 04.04.2009. 20:52 ] @
Stara tema ali će nekome ipak koristiti odgovor jer dolazi turisitička sezona:

Državljani R Srbije koji putuju u R Crnu Goru, i obratno, mogu ući ili sa pasošem ili sa ličnom kartom, po izboru.

Razlika je u tome što Vam se u pasoš otiskuje pečat graničnog prelaza, a u ličnoj karti ne.

Deca kada putuju iz Srbije za Crnu Goru i obratno obavezno treba da poseduju:
- ili pasoš,
- ili izvod iz matične knjige rođenih i zdravstvenu legitimaciju,
- ili djačku knjižicu.

Ukoliko deca putuju bez pratnje roditelja potrebna je i pisana saglasnost oba roditelja.
Sa nevažećim dokumentom neće biti dozvoljeno putovanje.