[ Leyla77 @ 03.08.2008. 20:11 ] @
| Cao,
kakva su vasa iskustva sa ovim kolima. Ja sam kupila polovan, 2003 godiste i full oprema (stize za 2 dana iz Italije), ali danas su me zaplasili da se on "drmusa" zbog malih guma (kao reno 4)!!! Da li je to istina?
Koje su mu prednosti, a koje mane?
Doduse bilo bi bolje da sam sve ovo pitala pre nego sto sam ga kupila, ali sada sam u onoj fazi "customer remorse" :)))
pozdrav |
[ vidan kv @ 03.08.2008. 20:42 ] @
......"drmusa zbog malih guma".....ne mogu a da se ne nasmejem,ne tebi naravno,već onim "poznavaocima" koji mogu tako nešto da izvale....za početak navešću podatak da je Hyndai peti po prodaji automobila u svetu.Možda bi bili i bolje plasirani da u svojim redovima imaju nekoga da im na vreme javi da im se modeli drmusaju zbog malih guma.......Atos je izvrstan model,mali potrošač,pokretljiv ne preterano skup za održavanje.Nađi dobar i pouzdan servis,odradi one osnovne stvari(ulje,filteri,zupčasi i ostali kaiševi,pregled trapova i kočnica),sipaj gorivo i uživaj...verujem da se nećeš pokajati...i naravno,provozaj te koji su ti pričali kako se drmusa....čisto onako,radi feeling-a....pozdrav,Vidan!
[ Leyla77 @ 03.08.2008. 21:33 ] @
Hvala Vidane :) sada mi je mnogo lakse.
Ja se inace uopste ne razumem u kola tako da poverujem u sta god mi se kaze:)))
Jos jedno pitanjce: sta kazes na gepek? Jel mogu da stanu decija kolica? Citala sam malopre malo po forumima kod nas i u svetu i nesto mu zameraju gepek.
[ vidan kv @ 03.08.2008. 23:01 ] @
.....e za gepek....tu si se malkice za******ula.....to mu definitivno nije jača strana.I ja kada sam kupovao auto vukao sam sa sobom dečija kolica ne bi li isprobao mogu li da se smeste u gepek...ipak ne očajavaj,nisam siguran da li je na Atosu deljiv naslon zadnje klupe.Naći ćeš već rešenje i tog problema(galerja na krovu sa koferom i sl.) a na kraju krajeva i klinci,hvala Bogu,brzo porastu.....drugo:to što kažeš da se ne razmeš u automobile samo je razlog više da nesluša sve i svakoga.Internet,Wiki,dobar servis i veruj mi više ti ništa ne treba da bi te auto služio perfektno,pozzz iz KV!
[ Bartman @ 04.08.2008. 21:22 ] @
Ma Hyundai je odlicna firma. Od 2000. su drasticno poravili kvalitet i pouzdaniji su od evropljna a u rangu sa japancima. Odrzavanje im je relativno jednostavno i ne preterano skupo. Imam Getza vec godinu dana i prezadovoljan sam. Videces napravila si dobar potez sa tim Atosom. Bolje je sto si uzela njega nego da si uzela recimo Pandu ili Twinga.
Nas narod je pun predrasuda i cim nije VW ili Opel odmah nije to to, drma se, skupi delovi i ostale glupe price.
Da ga vozis dugo u sreci i bez kvarova!
[ andrejbeca @ 05.08.2008. 17:38 ] @
Tesko da je Atos bolji od Pande.
[ etjen @ 05.08.2008. 20:46 ] @
ja bih jos dodao - tesko da je bolji i od Twinga!
[ Bartman @ 05.08.2008. 21:21 ] @
U estetskom mozda, ali u mehanickom je bolji od oba zajedno. Tu prvenstveno mislim na slabu kvarljivost i izdrzljivost. Statistika je po tom pitanju neumoljiva.
[ Leyla77 @ 05.08.2008. 22:03 ] @
Stigao je:) Doduse odmah je i otisao na carinjenje, ali lepo izgleda - svetlo plava metalik boja i ima spojler iza (kako tipicno zenski komentar:D ). Ima mnogo mesta unutra i mekan je (doduse ja sam pre ovoga vozila opel kadet karavan iz 1987 tako da mi je sve lako i meko za voznju)
Zadnje sediste se razdvaja tako da nece biti problem ni sa kolicima :D
[ vladd @ 05.08.2008. 23:13 ] @
Cestitke na kupovini, i neka te lepo sluzi.
Poz.
[ bakara @ 06.08.2008. 10:39 ] @
Takodje cestitka...
A za kolica, mozes ih staviti i na prednje sediste, kada se voze mala deca obicno se ne koristi.
[ Bartman @ 06.08.2008. 11:26 ] @
Bices zadovoljna, videces!
[ Leyla77 @ 06.08.2008. 12:44 ] @
jos mi treba samo jedan savet: da li da auto vozim kod ovlastenih servisera ili kod nekog dobrog majstora? Rekose mi da je bolje kod nekog dobrog majstora zato sto su ovlasteni serviseri jako skupi.
[ vladd @ 06.08.2008. 12:57 ] @
Za pocetak, nakon carine i sredjivanja dokumentacije, ne bi bilo lose da ode na prvi i detaljni pregled u ovlasceni servis. Eventualno zamena ulja i filtera, i ostalog potrosnog materijala. Kasnije kako hoces, mada mislim da nema prevelik izbor kvalitetnih samostalnih majstora, ne samo za tu marku...
Poz.
[ Bartman @ 06.08.2008. 17:17 ] @
Iz iskustva ti mogu reci da cene delova nisu velike, a sto se tice ovlascenog servisa cena radnog sata je 1500 din, a za zamenu ulja, filtera ulja, filtera vazduha, pregled svih tecnosti u kolima i jos nekih sitnica (zamena svetiljke i produvavanje prskalice brisaca) racunali su mi 2 sata tj. 3000 din. Morao sam da idem kod njih zbog garancije. Cene delova su im OK.
Dakle ako imas dobrog i pouzdanog majstora te osnovne stvari (zamena ulja, filtera...) bi mogao da ti odradi jeftinije, ali ako se pojavi neki ozbiljniji kvar bolje idi u zvanicni servis.
Takodje idi na sajt http://www.hyundai-auto.co.yu i uclani se u Hyundai Club. Dobices popust pri kupovini delova od 10% i jos neke zezalice. Da, uclanjenje je bestplatno!
[Ovu poruku je menjao Bartman dana 06.08.2008. u 18:30 GMT+1]
[ Leyla77 @ 06.08.2008. 19:50 ] @
Hvala, uclanjujem se cim ga registrujem
pozdrav i hvala svima na lepim zeljama :)
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|