|
[ ultraKeen @ 11.08.2008. 07:21 ] @
|
Kupim u Tempu, u subotu, cuveni blender Kaufmax koji se 'onoliko' reklamira u TV emisiji "Kuvati srcem"... keva navalila oce samo taj ii taj, nece Simens ili AEG, kaze oni tamo sve sa njim seckaju stalno... pazi "stalno", kao da uvek koriste jedan te isti ;)
Ukljucim ga jutros, u ponedeljak, da ga prvi put probamo, stavimo glavicu luka u njega na 4 dela isecenu, isecka to malisa bez problema za sekundu. Stavimo dalje malo sargarepe i persuna, onako krupniji komadi, kaze keva - Ako cu sitnije da ih seckam, koji ce mi blender... Prodje prvo seckanje bez problema. Stavimo sledecu turu, a pri stresanju vidim ja da nije sve bas ravnomerno sitno, ima i krupnijih komada, al' reko nema veze... Stavim opet sledecu kolicinu istoga (sargarepa i persun), ali - oces bato, zaglavi se blenderce od prve! Samo zuju al' da okrece onaj noz nece! ... E, jebaga, reko... eto ti kineske robe... Rukom mrdam onu osovinu, okrece se naravno, ali kad stavim sve kako treba - e onda nece i nece, samo potmulo zuji...
Ustvari znam u cemu je problem: taj blender, za razliku od ostalih, ima dve brzine, za svaku posebno dugme da se pritisne, a tu promenu brzina dobijaju preko razlicitih zupcanika koji su uradjeni onako "pedantno" kako to samo kinezi umeju da smuljaju. Osovinica koja vrti noz se pomera gore dole za milimetar dva, vidim i znam, a da ne otvaram, da je preciznost izrade zupcanika i uopste njihovih osovina do mojega precizna... a zupcanici su naravno plastika...
Ostaje mi da danas odem kolima do Tempa i pokusam pare u rikverc. Vreme i ostali moji troskovi oko toga na moj racun naravno...
|
[ Ivan Dimkovic @ 11.08.2008. 11:00 ] @
Citat:
a tu promenu brzina dobijaju preko razlicitih zupcanika koji su uradjeni onako "pedantno" kako to samo kinezi umeju da smuljaju.
Kinezi umeju jako dobro da naprave robu, samo za odgovarajucu cenu - vrlo verovatno da mnogi Siemens i AEG uredjaji isto dolaze iz male Kine :)
Ti si kupio, greskom, losu low-end robu - i od toga se ne moze ocekivati nista. Gledaj to kao skolu - da se ne kupuje nista sto reklamiraju po raznim "teleshop-ovima", jer kvalitetnoj robi ne treba reklama na taj glup nacin :)
Vracaj to obavezno i doplati za nesto kvalitetnije.
[ žutokljunac @ 11.08.2008. 11:34 ] @
Kad smo već kod blendera, koji preporučujete? Treba mi za sokove.
[ ultraKeen @ 11.08.2008. 12:36 ] @
ko sto rece prehodnik, jedino sto nam ostaje je oslonoc na proverene brendove, za mehaniku one nemacke ... nista vise ne mogu da poreporucim
a jel primecujete koliko nema komentara na ovaj post? ... to meni govori da takve stvari postaju uobicajene, da tu nema sta da se prica ... navikavamo se na bofl i divlji teksas u trgovini ... polako al' sigurno
[ zaraza @ 11.08.2008. 12:39 ] @
Citat: žutokljunac: Kad smo već kod blendera, koji preporučujete? Treba mi za sokove.
Ja za sokove imam sokovnik :) Neki matori Philips, kada se upali, cuje se ko pneumatska busilica, ali cedi sve od kivija do kompletne jabuke - i to dobro cedi :)
[ bakara @ 11.08.2008. 14:00 ] @
Citat: žutokljunac: Kad smo već kod blendera, koji preporučujete? Treba mi za sokove.
Tebi treba blender ili sokovnik?
Ako hoces blender uzmi moulinex multitrio (cena oko 5000 din)
[ misk0 @ 12.08.2008. 10:18 ] @
Cisto da dobacim da i mulinex nije garancija kvaliteta i dugotrajnosti. Ja sam imao blender njihov. Dok ti njemu ubacis mlijeko i pavlaku to ide, nesto tvrdje ga vec sjebe. Jednom reklamirao, 2gi put reklamirao i onda odustao. A nisam ga malo platio bas iz namjere da kupim 'nesto dobro'.
[ bakara @ 12.08.2008. 19:30 ] @
Moj traje evo sedma godina...a secka sve od tvrdog sira do oraha.
[ jablan @ 12.08.2008. 19:44 ] @
Ne mogu a da se ne setim izvrsnog seriala:
http://www.youtube.com/watch?v=3OmpnfL5PCw
[ Shoshone @ 13.08.2008. 09:28 ] @
http://www.willitblend.com/
Obavezno pogledati video demonstracije mogucnosti ovog blendera.
[ Deep|Blue @ 13.08.2008. 10:24 ] @
kad uzimas vec blendere ima jedna mala caka.
pogledaj da li moze da melje led.
uglavnom svi modeli imaju manje-vise slicne "nozeve".
razlika je u debljini materijala i profilu .
blenderi koji mogu da melju led imaju kraca perca i deblji profil, tako da su izdrzljiviji.
licno koristim filipsov model.
lep i funkcionalan
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|