[ duleno @ 26.08.2008. 22:11 ] @
može li ko da mi kaže kome čovek da se obrati za pomoć kada nije zadovoljan radom pšrocenitelja štete.
Konkretno udarilo me je vozilo koje ima polisu Del.a Gener... i tu počinju moji problemi.
prvo nedaju delove za zamenu nego za popravku, na insistiranje da odobre zamenu delova dobijam informaciju da će mi sve delove umanjiti za 50% jer mi je auto stariji od 5 godina tako da kud su mi udarili auto treba da doplatim za popravku još nekih 500eura
zna li neko kome da se obratim za pomoć
[ Srdjan Marinkov @ 27.08.2008. 00:13 ] @
Ako si TI osiguran u DDORu, mislim da se mozes i njima obratiti za pomoc.

Jel ti je procenitelj samo popisao delove za zamenu ili su ti rekli cifru koju ce ti isplatiti?
Ja sam nedavo imao udes i OK sam naplatio stetu (mozes pogledati OVU temu). Meni je isto auto stariji od 5 godina, ali nije amortizacija za delove bila 50%, za neke je bilo 20%, za neke 30%, a neke su odobrili i nove.

Koji je auto u pitanju? Mogu li se naci polovni delovi?
[ KMaRKo @ 27.08.2008. 11:55 ] @
Ja sam pre 2 meseca imao sudar sa dzipom interventne jedinice, njihovom krivicom. Auto je toyota corolla '92 za americko trziste. Razbili su mi far i poziciju. Otisao sam u Deltu (posto je mup kod njih osiguran) i procenu su mi korektno odradili (popisao je sta je sve za zamenu, a sta za popravku, koliko radnih sati kog majstora). Morao sam da im dam broj zr jer su mi pare uplatili na racun. U principu sve kad se sabere na kraju dodje na toliki iznos izuzev sto su mi oni far i poziciju procenili na 100 eur, a ovde u servisu su mi trazili 200, ali su mi stavili i radne sate plasticara koji je kad se malo bolje pogleda bio visak u popravci tako da se na kraju sve to prebije. Mozda su bili korektni zato sto je u pitanju bio mup...