[ p_dragan @ 27.08.2008. 14:46 ] @
...nisi zaposlen i nisi prijavljen na biro? |
[ p_dragan @ 27.08.2008. 14:46 ] @
[ momsab @ 27.08.2008. 15:59 ] @
jesi li pogledao u Vodicu za posao?
[ p_dragan @ 27.08.2008. 16:20 ] @
Ne, što? Jel piše nešto tamo?
[ bugsu @ 27.08.2008. 17:53 ] @
jasno i kratko
NIKAKO (iz iskustva) [ RonJ @ 27.08.2008. 20:29 ] @
Ja mislim da mozes stim da sam placas mesecno oko 1500 din
[ Kardanski @ 27.08.2008. 20:55 ] @
Citat: p_dragan: ...nisi zaposlen i nisi prijavljen na biro? Ovo sve vazi ako si stariji od 26 leta: Prva stavka moras biti prijavljen na biro(ali tamo se ne izdaju zdravstvene vec u socijalnom) posle toga imas dve opcije: Opcija1 Ides u Socijalno na teritoriji tvoje opstine i tamo ces tek shvatiti kakav cirkus pocinje. Oni ti daju neki obrazac da popunis generalije i na njemu pise jos da treba da doneses potvrdu o prosecnom primanju po clanu domacinstva (treba da imas manje od 8000 dinara po clanu domacinstva da bi dobio knjizicu).Moguce je da ce ti biti potrebna dva svedoka da posvedoce da si nezaposlen iako imas knjizicu iz biroa gde pise da si nezaposlen , Srbija je to :) Ako imas prosek iznad 8000 dinara po clanu domacinstva onda moras da kazes (ili da lazes) da zivis sam i nemas nikakva primanja (onda ti je prosek nula po clanu domacinstva) i onda bi trebalo da dobijes knjizicu. Opcija2 Ides u Socijalno i placas 2000 dinara mesecno i imas knjizicu. Puno srece, javi rezultate, pozdrav [ bttp @ 27.08.2008. 21:41 ] @
U Beogradu nije tako.
Prošle godine su tražili samo overenu izjavu sa dva svedoka (u opštini ili sudu) da si nezaposlen i bez primanja, i sa time se išlo u socijalno na opštini prebivališta i dobijala se knjižica overena na godinu dana. Ove godine je bilo još jednostavnije, nije bila potrebna overena izjava, već samo popunjen obrazac na licu mesta (u socijalnom), radna knjižica i lična karta. Overavali su na 6 meseci, besplatno. [ Kardanski @ 28.08.2008. 09:41 ] @
Citat: bttp: U Beogradu nije tako. Pa ja jesam iz Beograda :) Doduse ovo sto sam pisao je vazilo pre izbora i izgleda da nije na svim opstinama isti princip rada... [ Nonex @ 28.08.2008. 10:45 ] @
Ne kapiram ovo?
Ne postoji varijanta da uzmes knjizicu ako nisi prijavljen na biro???? O_O [ zaraza @ 28.08.2008. 12:21 ] @
Ama, nije nikakav problem, ja sam to radio u februaru ili martu.
Izvadio sam radnu, prijavio se na biro (nepotrebno), otiso u zavod i tamo uzeo knjizicu. Overava se na svaka 3 meseca, a svakih mesec dana placas 1700din. I to je sve. [ bttp @ 28.08.2008. 17:44 ] @
Citat: Nonex: Ne kapiram ovo? Ne postoji varijanta da uzmes knjizicu ako nisi prijavljen na biro???? O_O Malo je konfuzno sve to i vidim da i oni svaki put traže nešto drugo. Koliko sam ja skapirao nije potrebno da si prijavljen na birou ali ti je potrebna radna knjižica (kao dokaz da nisi zaposlen). [ Marisav @ 29.08.2008. 10:38 ] @
[ Kardanski @ 29.08.2008. 15:10 ] @
Evo danas sam bio u Socijalnom (opstina Rakovica).
I sve je onako kako sam vec napisao samo nisam potrefio novcane sume, sledi ispravka Prosek primanja po clanu domacinstva treba da bude manji od 8820 dinara. U tom slucaju se dobija knjizica bez placanja (treba doneti jos i kopiju radne knjizice i LK). Ukoliko je prosek primanja veci od 8820 dinara onda se takodje moze dobiti knjizica samo treba placati mesecno 1900 dinara. Ovako je na opstini Rakovica, verujem da je na drugim opstinama ili u drugim gradovima po Srbiji potpuno druga prica pozz edit: U attachment-u je Izjava o prihodima za utvrdjivanje cenzusa [ dulsrules @ 29.08.2008. 20:30 ] @
Citat: Kardanski: Evo danas sam bio u Socijalnom (opstina Rakovica). I sve je onako kako sam vec napisao samo nisam potrefio novcane sume, sledi ispravka ;) Prosek primanja po clanu domacinstva treba da bude manji od 8820 dinara. U tom slucaju se dobija knjizica bez placanja (treba doneti jos i kopiju radne knjizice i LK). Ukoliko je prosek primanja veci od 8820 dinara onda se takodje moze dobiti knjizica samo treba placati mesecno 1900 dinara. Ovako je na opstini Rakovica, verujem da je na drugim opstinama ili u drugim gradovima po Srbiji potpuno druga prica :) pozz edit: U attachment-u je Izjava o prihodima za utvrdjivanje cenzusa e ovo ja zovem potpunom informacijom, svaka cast matori. [ p_dragan @ 25.09.2008. 11:05 ] @
Evo izvadio sam je juče, kupio neki obrazac u pošti, odneo radnu knjižicu u socijalno, tamo popunio još neki obrazac i dobio odma' knjižicu.
[ Daniel011 @ 25.09.2008. 14:50 ] @
@Kardanski i @p_dragan:
S kojiim rokom važenja su vam dali zdravstvenu? [ p_dragan @ 25.09.2008. 15:36 ] @
2 meseca a posle toga se overava na 10
[ goga85 @ 11.01.2010. 17:03 ] @
Molim te da li mozes da mi kazes gde se ta izjava uzima...posto ove ljubazne salteruse ne mogu nista da objasne? Unapred zahvalna
[ Lesli Eldridz @ 12.01.2010. 08:45 ] @
1. Prijavis se na biro
2. Uzmes u posti M obrazac 3. Odes na ovaj link pa procitas tamo sve sto pise ovde Dokumentacija potrebna za izdavanje zdravstvene knjižice Tebi treba samo ovo sa prve strane, i onda zavrsis pos'o. Tamo imas i sve obrasce da skines pa da odstampas. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|