[ protomajstor @ 27.08.2008. 16:22 ] @
Postovani prijatelji, Da li neko ima ideju kako bih na najefikasniji nacin mogao da resim problem sa pticama koje imam u svom zivotnom prostoru (citaj: golubovima), koji sims prozora duzinom celog stana koriste kao sletnu pistu i boraviste? Naravno, problem je pre svega u enormnoj kolicini prljavstine koju ostavljaju za sobom (citaj: izmeta). Rec je o simsu koji je sirok oko 70 cm i vise nego dovoljan za ptice. Razmisljao sam da za potrebe odrzavanja higijene cak kupim i bocu sa prskalicom kakvu koriste za dezinsekciju i deratizaciju, sa upotrebom nekakvog dezinfekcionog sredstva koje bi povremeno koristio u cilju odrzavanja higijene. Naravno, ne dolazi u obzir nikakva nehumana varijanta, tipa raznorazni otrovi, predatori, vazdusni pistolji i slicno... Video sam da postoje nekakve mehanicke prepreke kao i elektricna folija koja strujom od 12 V ptice odstranjuje blagim udarom. Verujte, problem nije zanemarljiv, pogotovu sa zdravstenog aspekta, a potom i sa vizuelnog. Hvala Unapred na odgovoru! |