[ edo_lafina @ 07.09.2008. 18:29 ] @
Pozdrav imam jedan problem , naime nisam imao instaliran antivirus jedno izvjesno vrijeme a PC je radio normalno i danas sam instalirao ESET SMART SECURITY (NOD 32) i odma ga dopunio svjezim update-om i nakon dopune pronasao je 6-7 trojanaca i "navodno" uspjesno uklonio.Problem je sledeci sad kad pokusam da udjem na preostale 2 particije izbacuje gresku , samo hoce da udje na disk C , a greska je prilozena slikom.Sta mi je ciniti ???????
[ C.R.E.A.M. @ 08.09.2008. 21:56 ] @
Pa ovako Lafino. To shto ti mislish da ako rachunar radi normalno ne mora da znachi da je zarazen, je grdna greshka. Antivirus se koristi kao preventiva, a ti nju nisi imao i kada si ubacio antivirus on je naravno pronashao trojance koje si obrisao i tako zjb stvar. Koje ti je fajlove obrisao Nod?
Situacija je komplikovana. Poshto cesh u pokushajima da sredish trenutno stanje, trazenjem pomoci na forumima, instaliranjem i skeniranjem drugim antivirusima i ostalim anti malware programima izgubiti prilichno vremena...Moj savet je da reinstalirash sistem a antivirus posle instalirash sa prenosive memorije npr. ili diska za koje si siguran da su "chisti, jer nikako ti ne bih preporuchio da instalirash programe sa te dve particije u koje ne mozesh da udjesh, tako cesh otkloniti mogucnost eventualne zaraze(u sluchaju da su zarazene instalacije itd.). Antivirus apdejtuj i skeniraj ceo komp.
To bi trebalo da bude najjednostavnije reshenje tvog problema. Ubuduce u kompu morash imati bar antivirus od zashtite.
I ne bih ti preporuchio NOD32 , ali bolje ishta nego nishta.
[ acoobradovic @ 09.09.2008. 08:58 ] @
Probaj da udjes na ostale particija sa desnim klikom pa na open.
Ukljuci prikaz skrivenih fajlova i na tim drugim particijama nadji autorun.inf i obrisi, trebalo bi da onda bude OK.Nadam se da si prethodno procesljao i te druge particije sa antivirusom.
[ dswalk @ 09.09.2008. 14:58 ] @
I nemoj odmah da radiš reinstalaciju. Ne mora baš biti crno. Ja sam instalirao nod a imao sam avast, pa mi je napravio kuršlus u računaru i nisam mogao da podignem sistem. Digni ti računar u safe modu, deinstaliraj nod i sve ostale antiviruse ako imaš, pa onda polako. I uzmi možda avast, ja ga koristim godinama.
[ edo_lafina @ 09.09.2008. 20:52 ] @
Hvala na odvojenom vremenu i trudu , probacu nesto uraditi pomocu ovih vasih odgovora !
[ Masamunea @ 10.09.2008. 10:33 ] @
Otvori particiju preko total commandera, a pre toga namesti da ti se vide skriveni fajlovi i folderi, zatim potrazi i obrisi .ini ; .inf ; autorun i slicne fajlove u rootu te particije. Ovo bi trebalo da resi problem...
[ Stefan 93 @ 11.09.2008. 12:41 ] @
Možda da vratiš te fajlove iz karantina pa ako ti budu radile normalno particije da uzmeš neki drugi AV i sa njim probaš da ih ukloniš, možda onda neće biti tog problema.
[ kristi1 @ 11.09.2008. 13:08 ] @
Ako nemas trojanca (ako si siguran) uradi ovako
Idi na Folder options\File types i nadji File folder i opciju folder. Otvori ih preko Advanced-a. Cekiraj na oba Open i klikni na Set Default.
[ dobrovoljski @ 12.09.2008. 20:51 ] @
Saveti i samo saveti. Nije da pametujem ali imas ,,sistem restore,, vrati 10 dana u nazad i stvar je resena. Zavisi koji si nod koristio....u svakom slucaju najbolja je zastita i nerovatno ti on nije napravio problem. Nod ne brise sistemske fajlove jer ako do toga dodje drzi ih u karantinu i to je znak da je virus u win 32 nerovatno,i nesme ga obrisati,...ali posto ih je kod tebe obrisao znaci da su virusi odradili pre njega ono zasta su i dosli,on je samo to malo ubrzao uklonivsi ga.Neki virusi koriste anti virus zastitu kako bi pomocu njih sa sobom poneli i ono sto ne smeju ili nemogu sami....javi mi se na tel ako i dalje imas problema...ili [email protected],mislim da te mogu jos kako posavetovati,...ako nije kasno.