[ smark @ 12.09.2008. 22:56 ] @
Jedno pitanje za iskusnije putnike po sengen-u :

Imam poljsku vizu tipa C single entry. Avonom idem do Praga. Tu cekam 6 sati i onda produzavam drugim avionom za Poljsku. Zanima me da li ja sa tom vizom koju imam mogu da napustim aerodrom u Pragu i da odem do grada, vratim se na aerodrom i udjem u avion za Poljsku? Koliko sam shvatio ja jednom ulazim u EU i to je na aerodromu u Pragu prilikom dolaska, a izlazim prilikom varacanja za BG isto na aerodromu u Pragu. Odnosno pasoske kontrole ne bi trebalo da bude na letu Prag - Poljska?

Da li je ovo regularna situacija, ili sam se ja nesto zeznuo :) ?
[ _AxeZ_ @ 13.09.2008. 20:57 ] @
U principu da, Sengenska viza dopusta da se kreces neograniceno po svim zemljama Sengena. Naravno ona nije nikakva garancija ulaska vec samo potvrda da si prosao provere.
[ Ivan Dimkovic @ 13.09.2008. 22:47 ] @
Ako prodjes imigraciju u Pragu, sto ces svakako morati da uradis jer je Poljska u sengen zoni, i ulazak u sengen zonu mora da se desi na prvom aerodromu (jer su svi letovi unutar sengenskih zemalja u istoj "granicnoj" zoni na aerodromu) - ti si od tada usao u sengen zonu, i mozes da se kreces kuda hoces jer izmedju sengenskih zemalja nema nikakvih granica.

Znaci, umesto da sletis u Prag, prodjes granicu i cekas 6h da bi se ukrcao - mozes izmedju da ubacis i setnju do grada.
[ smark @ 14.09.2008. 08:53 ] @
Znaci nisam se zeznuo.
Hvala puno na odgovorima!
[ smark @ 18.09.2008. 13:45 ] @
Provereno u praksi i naravno moze ;)
[ jeftonikius @ 18.09.2008. 15:02 ] @
I te kako moze ;-)