[ Marko777 @ 14.09.2008. 09:32 ] @
Na fire foksu imam onu malu zastavicu kada god odem na neki sajt zastavica se promeni u boje te zemlje i slucajno sam kada sam isao na b92 video USA. [img]
[/img]
[ Catch 22 @ 14.09.2008. 10:06 ] @
"...ti lepo priznaj sve, a brat Đura će ti oprostiti što te je tukao..."

PS
A i link do slike nisi postavio kako treba:

[ Milan Gligorijevic @ 14.09.2008. 10:06 ] @
A gde bi po tebi morao da bude, i zašto?
[ cedomir @ 14.09.2008. 10:16 ] @
Prvo sednes pa naucis sta je to hosting
pa onda naucis sta je to provajder
pa onda naucis sta je to I.P.

pa onda prestanes da postavljas ovakva pitanja...
[ Ivan Dimkovic @ 14.09.2008. 10:18 ] @
Citat:

icon www.b92.net sajt se nalazi u Americi a zasto to?? ja se pitam pa pitam i vas ako znate zasto?

b92.net = 72.233.78.133

Citat:

OrgName: Layered Technologies, Inc.
OrgID: LAYER-3
Address: 5085 W Park Blvd
Address: Suite 700
City: Plano
StateProv: TX
PostalCode: 75093
Country: US

http://www.layeredtech.com/

B92 verovatno koristi njihov datacentar i servere. A razlog zasto je to USA a ne, recimo, neka EU zemlja je cena - zbog jeftinog dolara su USA cene mnogo manje od EU cena. B92 je nekada u proslosti koristio XS4ALL iz Holandije.

Razlog je ocigledan - u Srbiji ne postoji ni jedan ozbiljan datacentar, sa redudancijom i velikim kapacitetom linkova. Dovoljno je da neki seljak presece opticki kabl u Madjarskoj i da dobar deo Srbije ostane bez Interneta :) Osim toga, u Srbiji postoji samo jedan provajder elektricne energije - tako da ako oni zakazu, you are going down :)

Ako se bavis iole ozbiljnim online biznisom, gde tvoj web sajt i njegove servise posecuju milioni ljudi, obicno servere drzis u ozbiljnom datacentru - koji ima nekoliko potpuno nezavisnih linkova i nekoliko nezavisnih izvora elektricne energije. U Srbiji nema ni jednog takvog.
[ StORM48 @ 14.09.2008. 10:26 ] @
... pa čak i ako se desi neka havarija (kao što se i desila mojim poslovnim prijateljima, baš pre par dana), nije retkost da hosting provajder nadoknadi štetu na neki način. Eto, pomenutoj firmi nije radio sajt 4 dana i dobili su free hosting godinu dana, "zbog pretrpljene štete i duševnog bola", a bez da su uložili ikakav protest. Kada je server ponovo bio online, stigao je mail u kome se izvinjavaju do neba i pride kažu "ovo je nadoknada...".

Nije mi poznato da tako nešto postoji kod nas i plus na sve to - ovo što je Ivan pomenuo.

Pozdrav
[ kelja @ 14.09.2008. 10:27 ] @
Citat:

Ako se bavis iole ozbiljnim online biznisom, gde tvoj web sajt i njegove servise posecuju milioni ljudi, obicno servere drzis u ozbiljnom datacentru - koji ima nekoliko potpuno nezavisnih linkova i nekoliko nezavisnih izvora elektricne energije. U Srbiji nema ni jednog takvog.

Ama i da ih ima u Srbiji, jope bi izdajnicka bagra turila sajt u Ameriku!
To je jace od njih!
Dr Seselj je lepo jednom objasnio: imate izdajnike po prinudi (Slobo) i izdajnike koji vole to sto rade (b92, npr). :)
[ Ivan Dimkovic @ 14.09.2008. 10:28 ] @
Tako je!

A sada zovem Djuru da blokira aerodrom!
[ Catch 22 @ 14.09.2008. 10:33 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: ... sada zovem Djuru da blokira aerodrom!

Kasno! Već mu je oprostio što ga je tukao...
[ neca @ 14.09.2008. 11:27 ] @
To su masonska posla....
[ kelja @ 14.09.2008. 11:29 ] @

E, da su Verana na vreme ovako dobronamerno ispitali, da su mu objasnili zablude, da su mu pomogli da revidira stavove, drugacije bi danas bilo stanje u izopacenom medijskom prostoru Serbije...
[ bugsu @ 14.09.2008. 13:37 ] @
jel tako ? tako je :)

@t posto je ova tema otvorena sa jednom jasnom namerom (svaki covek s malo mozga bi skontao koja je) i ta nemera se i ostvarila ,i prica otisla u offtopic ,predlog za modove da lockuju temu jer bi se ovde moglo sto sta pricati...