[ rdragan79 @ 14.09.2008. 09:58 ] @
Citat: http://www.b92.net/info/vesti/..._category=78&nav_id=318593 14. septembar 2008. | 00:31 | Izvor: Tanjug London -- Hakeri upali u kompjuter Evropske organizacije za nuklearna istraživanja i izazvali zabrinutost u pogledu bezbednosti eksperimenta. O da, kako da ne! Objavljivanje ovakve vesti je samo skidanje odgovornosti ako nesto krene lose, svi oni kataklizmicni scenariji ili nista ne dokazu, recice nismo mi krivi, hakeri su krivi. Imao sam prilike da gledam uzivo prenos pocetka experimenta preko satelitskog feed-a, pa su vec u prvom krugu vrsili korekcije putanje jer se na monitorima nije pojavio bljesak u odredjenom vremenu, pa jos par puta su nesto popravljali, tako da mi ne ulivaju poverenje. To naravno mnogi ne znaju jer nisu imali mogucnost da prate, cudim se kako neka nasa TV stanica nije prenosila bar prvih sat vremena, pridruzujem se naucinicima i javnosti koji kazu da nije to ni trebalo poceti. Iako neki kazu da je to experiment i da ne bi trebalo da ocekujemo da radi iz prve, mislim da bi trebalo, posto su ulozene silne pare, godine rada mnogih naucnika. CItao sam da moraju da paze plimu i oseku jer moze da utice na experiment?! Vec su poceli da se vade se raznim saopstenjima. |