[ gojkto @ 16.09.2008. 08:27 ] @
Kupio sam polovnu Ibizu 2003 god dizel, i ima AC klimu, problem je sto kada je bilo toplo vreme, klima je hladila odlicno. Sada kada je zahladilo upalih grejanja kada ono jedno 15-tak minuta greje i posle toga sve losije i losije, odnosno hladnije i hladnije. Na pokazivacu temperature motora pokazuje sve ok, 90 stepeni, ali iz ventilacionih otvora duva hladno. Probao sam i da ukljucim klimu (AC) ali onda je naravno sve hladnije. Okretanje "tockica" za grejanje ka maximumu ne daje nikakve rezultate (kao i da nisam nista pomerao) i dalje je hladno. Primetio sam da kada iskljucim motor i ostavim ga nekoliko minuta iskljucenog ponovo proradi grejanje ali naravno opet isto, 15-25 minuta odlicno i posle sve losije i losije dok ne bude hladno. Da napomenenm, da sa bio na servisu i da su mi promenili sve kaise i filtere i ulje, ne znam da li ovi u servisu nisu nesto zeznuli (da budem iskeren nisam ranije proveravao grejanje). Pretpostavljam da je ovaj nacin grejana/hladjenja nije nesto novo, princip grejanja/hladjenja je verovatno preuzet sa nekih drugih automobila tipa polo ili fabia.... |