[ dusanissimus @ 18.09.2008. 01:47 ] @
moj drug i ja resili!
ocemo da skonemo da amerike... a kako kad si u rimu treba da se ponasas kao rimljanin mi u amrici resili da budemo amerikanci, znaci: idemo kolima!
planiramo da vidimo grand kanjon i nju orleans...to je za sada radni plan... ali spremamo se godinu dana...do narednog leta!
e sad se postavlja pitanje kako to da izvedemo, pa nam trebaju neke informacije:
1. da li izmedju s.amerike i kontinenatalne evrope (u gorem slucaju v.britanije ili islanda postoje trajkti koji prevoze automobile? da li neko ima predstavu koliko to moze da kosta?
2. da li u SAD vazi medunarodna vozacka dozvola koju izdaje AMSS? zeleni karton?
3. da li u SAD moze da se vozi vozilo registrovano u evropi sa evropskim svetlima?
4. da li u SAD postoji gorivo koje po kakvoci odgovra srpskom D2 dizlelu?
5. da li u SAD vazi turing kartica AMSS preko americkog AAA?
6. neki savet ako je neko tako nesto vec radio?
[ Pali zari @ 18.09.2008. 08:06 ] @
moj predlog idite kolima do francuske odatle brodom ili avionom do amerike , a tamo kupite polovan auto i vozikajte se do dokle hocete.. cisto sumnjam da cete naci gorivo koje odgovara nasem "uber" D2 dizelu.
[ Ivan Dimkovic @ 18.09.2008. 08:46 ] @
Citat:

Ne.

A za pare koliko ce te kostati prevoz auta od Evrope do USA brodom u USA mozes da kupis auto mnogo bolji od starog VW golfa...

Slazem se sa Pali Zari-jem, idite autom do Francuske ili Holandije, pa odatle nekim jeftinim letom do USA, onda kupite na licu mesta neki auto za $1500-$2000 koliko bi vas kostao transport auta, i uzivajte :)

[ eee @ 18.09.2008. 08:51 ] @
Da pokusam da dam odgovore na neka pitanja

1. da li izmedju s.amerike i kontinenatalne evrope (u gorem slucaju v.britanije ili islanda postoje trajkti koji prevoze automobile? da li neko ima predstavu koliko to moze da kosta?
Ne znam za trajekte al postoje kontejneri. Dok sam se zanosio da doteram nesto iz USA u Srbiju, mislim da su cene bile oko 2000$ po automobilu is USA u Evropu. I to traje 3-4 nedelje. Pretpostavljam da i u obrnutom smeru funkcionise :)

2. da li u SAD vazi medunarodna vozacka dozvola koju izdaje AMSS? zeleni karton?
Medjunarodna vazi uz pasos samo u nekim drzavama. U nekim ne vazi. Moj primer - poslom sam bio vezan za Pensilvaniju i Delaver. U PA sam mogao da vozim godinu dana na medjunarodnu i pasos a u DE mi nije vazila medjunarodna ali mi je vazila srpska sa pasosem dva meseca. www.dmv.org ili google pa department for motor vehicles

3. da li u SAD moze da se vozi vozilo registrovano u evropi sa evropskim svetlima?
Mislim da moze. U prirucniku za polaganje, koji moze da se skine sa nekog od dmv sajtova po drzavama, ima opisano koje su boje svetala u opticaju. Mislim da je problem sto Ameri dozvoljavaju veci opseg boja za svetla (popularno zmigavci, stop svetla) od Evrope tako da ne verujem da ce to da bude problem.

Prodaje se dizel, ali kakav ne znam. Problem je sto ga nema na svim pumpama. Na relaciji na kojoj sam se ja kretao 90% vremena (nekih 70ak milja autoputem + mesta pored istog) video sam samo jednu stanicu sa jednom pumpom za dizel. Inace je dizel tamo po galonu za otprilike 1$ skuplji od benzina.

6. neki savet ako je neko tako nesto vec radio?
Osiguranje morate tamo uzeti i nije nimalo jeftino. Voznja bez osiguranja je federal crime (cenim da robija lagano moze da se zaglavi).
[ Pali zari @ 18.09.2008. 10:06 ] @
a sto se tice vozacke kada sam bio letos na work&travel programu u cikagu masa nas je polagala vozacki ispit i uzimala vozacke dozvole u cikagu za nekih nedelju dana je mozes dobiti nekosta puno a ispit je smesan, mene je mrzelo da to radim :)
[ Miroslav Jeftić @ 18.09.2008. 10:11 ] @
Ne mora obavezno D2, imam drugara koji je u svoj Opel Kadet D (iz '82) sipao euro dizel i nije mu pravio nikakve probleme (prešao je sigurno nekoliko desetina hiljada km na euro dizel). Mada i ja bih rekao da je bolje da tamo kupite/iznajmite nešto.
[ Skandy @ 18.09.2008. 11:07 ] @
Moj savet iznajmiti auto, ne kupovati. Za cenu polovnog vozila, mozetre da iznajmiti neki odlican kabrio ili SUV, a da posle ne razmisljate sta sa njim. Svakako polovan se ponovo moze prodati, ali to je macka u dzaku, jer za obilazak Amerike racunaj te na par hiljada kilometara.

Evo ovo je samo jedan od mnogobrojnih sajtova gde mozes videti cene iznajmljivanja vozila:https://www.budget.com/budgetW...0%20%20%20%20%20%20%20%20false

Mozes se orjentisati prema tome, inace cene su za mesec dana iznajmljivanja.
[ su27killeryu @ 18.09.2008. 11:12 ] @
Kakva tema...gnojfe ja tebya lyublyu.
[ vladd @ 18.09.2008. 12:09 ] @
Pa za MAD Zone .

Mene vise zabavljaju odgovori ..

Da, imaju ameri gorivo za doticnog, ali mu nece trebati, posto ce ga iz kontejnera kojim stigne, proslediti direktno na otpad, presu, i dodatno naplatiti uslugu. Tako da za tekuce odrzavanje ne treba puno brinuti

Poz
[ ventura @ 18.09.2008. 15:28 ] @
@dusanissimus:

Sva tvoja pitanja su apsolutno nebitna, kad si propustio najbitniju stvar - osiguranje.

Raspitaj se malo po osiguravajućim kućama koja osigurava strane državljane. Ako uspeš da nađeš istu, raspitaj se da li ćeš morati da izvadiš oba bubrega i jetru, ili samo bubrege da bi isto platio.

[ su27killeryu @ 18.09.2008. 16:48 ] @
Ili da proda jos 3 G2 :)
[ dusanissimus @ 18.09.2008. 18:17 ] @
totalno, ali totalno ste negativni...i to nije lepo s vase strane...ali uopste!
razlog zasto mislimo da idemo sa drugovim gofom 2 je sto je aut stvarno potpuno ispravan i utegnut...92go godiste je inace..
drugo ja sam cuo od vas 20 razloga zasto je to nemoguce ali jako malo konstruktivnih predloga...
meni je trenutno kljucna prepreka prebaciti auto preko atlantika. sve ostalo cmo srediti.
trece niko nije rekao da idemo u tu egzibiciju sa 500 dolara.
idemo sa 5-6000 evra svaki. svesni da ako nas auto izda bacamo ga u prvi jendek...
osim toga vladd je imao potpuno glup komentar da ce golf ici na otpad, a to prosto nece jer je u boljem stanju od 90% vozila u na primer srednjem zapadu SAD.
e sad sto se tice vozacke dozvole ja sam prilicno sigurad da sa SER dozvolom i medjunaronom mogu uz NONIMIGRANT VISA da vozim sta hocu, pod uslovom da sam polozio za tu kategoriju. imigranti su drugo pitanje u celosti.
osiguranje koliko sam ja skapirao ce biti problem jer SAD nisu u sistemu zelene karte, ali sam ipak uveren da se i u srbiji moze kupiti odgovarajuca polisa (delta generali na primer). kako god okrenes polisa ne moze da predje 250 evra za mesec dana! NI U LUDILU!
slazem se da iznajmljivanje moze da ispadne jeftinije ali NIJE U TOME FAZON! ovo ti je prica za manicanje riba kad se vratis! uostalom i pre nego sto smo krenuli sam dobio 4 ponude da nam se devojke pridruze...
rentakar...mozda...u najgorem slucaju...
pitanje je u vezi rentakara da li neko ima ideju koliko kosta iynajmljivanje automobila klase ford focusa ili recimo toyota priusa ili tako nesto na nekih 20 dana?
toliko od mene! za sada, naravno!
[ ventura @ 18.09.2008. 18:37 ] @
Citat:
dusanissimus: totalno, ali totalno ste negativni...i to nije lepo s vase strane...ali uopste!

A šta treba? Svi da te tapšu po ramenu, i da stvarno kreneš tamo i da upadneš u s*****.. I onda bi bilo, u majku im al su me zajebali...

Citat:
dusanissimus:
meni je trenutno kljucna prepreka prebaciti auto preko atlantika. sve ostalo cmo srediti.

To ti je najmanja i najlakša briga... Rotterdam - Newark, tranzitno vreme 9-11 dana, cena oko $1000 u jednom smeru.

Citat:
dusanissimus:
e sad sto se tice vozacke dozvole ja sam prilicno sigurad da sa SER dozvolom i medjunaronom mogu uz NONIMIGRANT VISA da vozim sta hocu, pod uslovom da sam polozio za tu kategoriju. imigranti su drugo pitanje u celosti.

Nećeš imati problema sa međunarodnom dozvolom u USA.

Citat:
dusanissimus:
osiguranje koliko sam ja skapirao ce biti problem jer SAD nisu u sistemu zelene karte, ali sam ipak uveren da se i u srbiji moze kupiti odgovarajuca polisa (delta generali na primer). kako god okrenes polisa ne moze da predje 250 evra za mesec dana! NI U LUDILU!
slazem se da iznajmljivanje moze da ispadne jeftinije ali NIJE U TOME FAZON! ovo ti je prica za manicanje riba kad se vratis! uostalom i pre nego sto smo krenuli sam dobio 4 ponude da nam se devojke pridruze...
rentakar...mozda...u najgorem slucaju...
pitanje je u vezi rentakara da li neko ima ideju koliko kosta iynajmljivanje automobila klase ford focusa ili recimo toyota priusa ili tako nesto na nekih 20 dana?
toliko od mene! za sada, naravno!

Ok. Ne kapiraš neke stvari. U USA ne važi zeleni karton, niti se može bilo gde van USA kupiti odgovarajuća polisa, a pogotovo ne u Srbiji. Kada živiš u USA, i planiraš da kupiš auto, mesečna rata za auto je totalno nebitna, mnogo je bitnije osiguranje koje je često višestruko skuplje od rate automobila. Ja sam imao jednog prijatelja u srednjoj školi - klinac (malo godina), brz auto (u tvom slučaju stara kanta), dosta prekršaja (u tvom slučaju još gore, jer nemaš nikakvu istoriju pa osiguravajuće kuće će računati da si serijski ubica za volanom), i mesečna rata za Mustang GT od oko 180 dolara, a osiguranje 800 dolara... Pa ti sad vidi...

Rent-a-car takođe je isključena varijanta jer ti i za to treba osiguranje. Problem sa osiguranjem je što u USA sve funkcioniše po principu istorije. Ti si tamo stranac, dakle teško da ćeš naći neku kuću koja će te osigurati, a ako i postoji neka, možeš računati da ćeš dobar deo tog svog budžeta morati da daš na osiguranje.. Jer to tamo nije zajebancija kao kod nas... Iskreno, ako ti polisa bude manja od $1500 dolara za mesec možeš slobodno da se uvatiš za uši i da pevaš jer si naleteo na neke naivčine u osiguranju...

[ Skandy @ 18.09.2008. 19:43 ] @
Citat:
dusanissimus: totalno, ali totalno ste negativni...i to nije lepo s vase strane...ali uopste!

Nisam primetio negativan komentar, pre se radi o tome da neki pokusavaju da ti pokazu ekonomski isplativiju varijantu. Dobro vama je verovatno primarno da bas sa tim golfom odete tamo.
Sto se tice iznajmljivanja, link koji sam postavio da vidis orjentacione cene izgleda ne sljaka dobro, ali evo ti primer, automobili tipa Mustang kabrio ili slicni u rasponu $1.000-$1.500/mesec dana. Da li sada na to ide i neko dodatno osiguranje, nisam se udubljivao u citanje. Mozes i sam na googleu ukucati "rent a car" i podesiti pretragu za Ameriku, pa ces videti.
[ Ivan Dimkovic @ 18.09.2008. 20:05 ] @
Citat:
dusanissimus
razlog zasto mislimo da idemo sa drugovim gofom 2 je sto je aut stvarno potpuno ispravan i utegnut...92go godiste je inace..
drugo ja sam cuo od vas 20 razloga zasto je to nemoguce ali jako malo konstruktivnih predloga...

Cekaj, ti ces prebaciti auto i vracati ga nazad za $2000, iako za UPOLA manje para mozes da iznajmis auto u USA za mesec dana?!!

A da ne pricamo o tome kako ces na TVOM autu dodati jos N hiljada kilometara ?!?!

Da ne pricamo i o tome kako je USA dizel drugaciji od evropskog dizela, i da to moze naneti neocekivane posledice po motor tvog "ispravnog i utegnutog auta" i moze da se desi da vam auto crkne na sred neke pustare u midwest-u.

?!!?!?!

Sorry, to sto hoces nema zdrave logike - to je bacanje para.

Citat:

ovo ti je prica za manicanje riba kad se vratis! uostalom i pre nego sto smo krenuli sam dobio 4 ponude da nam se devojke pridruze...

Mislim da ces vise riba da "namaknes" sa pricom da si vozio mustang kabrio i picio kroz USA nego pricom kako ti je crko tvoj golf 2 izmedju Las Vegasa i Los Angelesa, negde kod Barstow-a i da si morao da ga odslepas u staro gvozdje jer je opravka bila skuplja od samog auta... :-)

Mozda i gresim... sta znam :)
[ dusanissimus @ 18.09.2008. 21:30 ] @
ne postoji cena po kojoj neko moze da mi plati da vozim smece sa pogonom pozadi, krutom osovinom i osnovnom stvari kao sto je limited slip diferencijal. o ponasanju u bilo cemu sto lici na krivinu, i ubrzanju necu ni da pricam. potrosnja goriva je tek posebna prica. toliko o mustangu
gledao sam na sajtu budgeta koliko kosta normalan auto i mesec dana ford fusion (to je valjda mondeo) je 2800 dolara, sto je i dalje okej s obzirom da sam ukljucio i neka sila osiguranja, mada nisam sasvim siguran da li u cenu ulaze i osiguranja koja su mi potrebna, mada sam odabrao opciju da nisam resident usa.
e sad cu da gledam da li moze nekako da se iznajmi recimo toyota prius...
ne patim od mustanga...nemam problema sa velicinom...osim sto sam dvometras i sto mi je svaki auto tesan
uostalom jedna od velikih razloga sto uopste idem u ameriku je da se u njujorku sit nakupujem odece i obuce koja i nije tesna, po prvi put otkako sam bio mali...
[ chupcko @ 18.09.2008. 22:20 ] @
Ma bre loze te, ljubomorni sto im nije pala tako idiotska ideja na pamet.

Samo ti kreni, i nemoj da te tamo neki okean spreci, prepravi tu tvoju krntiju u amfibiju :).

I nemoj nikako da slusas ljude koji imaju direktnog iskustva, njima bre krivo sto nemaju 6000 evra za bacanje :).

I uzgred imas i u beogradu prodavnicu 7xl, ne moras bas do wu jorka :). A i postoji nesto sto se zove internet (to je ona fina mreza koja odvaja gace od ... kapiras, inter-net).

I jos nesto, vi sto mu odgovarate, pa sto se bre lomite da mu objasnite, pustite ga, kada vec nece da slusa :).
[ bugsu @ 18.09.2008. 22:43 ] @
Citat:
chupcko
Samo ti kreni, i nemoj da te tamo neki okean spreci, prepravi tu tvoju krntiju u amfibiju :).

juu al bi se na to tek ribe lozile....preko okeana golfom ...ti i drugar u jednom autu ,sami na sred okeana....vesla....i tako mesecima.....sad si me zainteresovao da ovo probam...neam ribu vec neko vreme..ne bi bilo lose da navatam koje tuce...
[ lm741 @ 18.09.2008. 22:55 ] @
Citat:
dusanissimus
uostalom jedna od velikih razloga sto uopste idem u ameriku je da se u njujorku sit nakupujem odece i obuce koja i nije tesna, po prvi put otkako sam bio mali...

ako je to glavi razlog tvog odlaska u ameriku,...u mom kraju ima dobar krojač pa ne znam možda da ti nešto sašije,..ipak je jeftinije
[ DaliborP @ 19.09.2008. 00:05 ] @
Citat:
dusanissimus: ne postoji cena po kojoj neko moze da mi plati da vozim smece sa pogonom pozadi, krutom osovinom i osnovnom stvari kao sto je limited slip diferencijal. o ponasanju u bilo cemu sto lici na krivinu, i ubrzanju necu ni da pricam. potrosnja goriva je tek posebna prica. toliko o mustangu

Ma nema do golfa dvojke, kakav crni Mustang, kakav pogon pozadi. Tu si u pravu i imas moju potpunu podrsku.
Bar znas da ides sa pravim kolima na dug put i koja mogu bar jos 200k da predju sa minimalnim ulaganjem. A i koja riba ne bi sela u Golfa, ja je nisam upoznao.
[ Majstor Duja @ 19.09.2008. 09:51 ] @
Citat:

jel' ovo oglas za prodaju?
[ eee @ 19.09.2008. 10:21 ] @
@dusanissimus

Moja firma mi je iznajmljivala auto (google enterprise da ne postujem link). Auto je u klasi u kojoj je i Ford Focus. Sa kompletnim osiguranjem koje je pokrivalo stetu i nesrece i iznajmljivanjem za mesec dana auto je kostao 1800$. Neogranicena kilometraza. Tvoje gorivo Bez osiguranja, kad su me prebacili na osiguranje preko firme, iznajmljivanje je bilo oko 800$ mesecno. Naravno, kad iznajmis auto navedes im i koje drzave planiras da posetis da bi stavili u ugovor. Meni je u ugovoru bilo 4-5 okolnih drzava da smem da posetim i to je to. ovo je za klasu u kojoj je Ford Focus.

Bitna stvar kod iznajmljivanja - ako ti iznajmis samo ti mozes da ga vozis. Mozes da dodas i jos jednog vozaca al to kosta dodatno, nisam siguran tacnu cifru al mislim da nije preko 200$. Za iznajmljivanje ti treba kreditna kartica ciji broj moras da ostavis. To je samo garancija da ako ne dodjes i ne platis mogu da ti skinu pare sa te kartice. Mozes da platis kesom ali auto necete moci da iznajmite bez kreditne kartice. Ja sam imao debitnu njihovu isto 16 cifara i 3 pozadi kao kreditna, ali nije kreditna i nisu hteli da mi iznajme auto. Ako imate srpsku kreditnu karticu nema problema, preko nje mozete da iznajmite auto. Ja nisam imao ni nju :). Ostavite je kao zalog i na kraju platite keshom i to je to. Moj slucaj je da je shef iznajmljivao auto na njegovo ime i da sam ja bio additional driver. To zadovoljstvo je bilo oko 1800 sa kompletnim osiguranjem ili oko 800 bez ikakvog osiguranja kupljenog u rent-a-car agenciji za auto u klasi Ford Focus-a. Znaci samo osiguranje preko te agencije je bilo oko 1000$ mesecno. Doduse, mozda mozete da nadjete neku agenciju za osiguranje koja bi vam prodala po manjoj ceni al ne verujem da ce to da bude osetno manje.

U agenciji vam nece praviti problem oko dozvole, znaci iznajmice vam auto, meni bar jesu, ali to sto imas nonimigrant vizu nista ne znaci. Zakon im vazi za sve. To se razlikuje od drzave do drzave, negde mozete na medjunarodnu i pasos, negde na srpsku i pasos. Ponesite obe za svaki slucaj. U principu, ako vozite kao sto i ostali voze nece vas niko zaustavljati.

[ Bastard @ 19.09.2008. 10:22 ] @
Vidiš prvo bi morali da vadite vize gde te pitaju kako ćeš putovati i mislim da u slučaju da ideš automobilom traže dokumenta od vozila.Bar ovo rade za vize nekih eu država.E mislim da bi se preturili kad bi im rekli da bi išli sa golf 2 autom.

Onda bi vam vratili papire i ništa od vize.
[ milanche @ 20.09.2008. 08:22 ] @
Citat:
Sa kompletnim osiguranjem koje je pokrivalo stetu i nesrece i iznajmljivanjem za mesec dana auto je kostao 1800$. Neogranicena kilometraza. Tvoje gorivo

Detalji opisanog deal-a se odprilike poklapaju sa nekim mojim iskustvima. Mislim da mozda malo bolja
cena moze da se nadje kod Dollar Rent-a-car, ili mozda kod Thrifty-ja, ali to je sve tu negde. Osiguranje
protiv sitnih steta, ulubljenih branika, ogrebotina je reda velicine 7-15 USD dnevno. To ne treba mesati
sa osiguranjem za krupnije stvari (sudari, povrede, stete drugim automobilima, putnicima, javnoj ili privatnoj
infrastrukturi).

U svakom slucaju, prevoz VW Golfa preko okeana da bi se vozio na putu preko celog kontinenta apsolutno
nema smisla - daleko se vise isplati rental.
[ Mobtel @ 20.09.2008. 13:12 ] @
Mislim da se nebi trebali baviti isplativosti i efikasnoti i bilo cemu sto ima veze sa pamecu na ovoj temi nego ako je ikako moguce pomocu coveku da prebaci golf2 u ameriku.
mislim da je ova tema pokrenuta zbog toga ane za dobronamerne savete zar ne?
[ Horvat @ 20.09.2008. 13:26 ] @
zakupis teretni avion ,pa s batajnice,preko francuske ili engleske direkt novi jork ;)
ili teretnjak ,pa zakupis kontener :)
[ New Village DC @ 20.09.2008. 18:53 ] @
Ako ti je bas merak da se Golfom setas po Americi, iznajmi Golfa tamo, naravno ako uopste imaju taj model :)
[ malada @ 20.09.2008. 19:38 ] @
Mislim da vecina ljudi koji su postovali ovdije ne razumije vezu izmedju vlasnika golf-a (dvojka pretpostavljam) i njegovog ljubimca. Nisu u opste pitanju pare nego ici u avanturu sa svojim golfom.
Mislim ja nisam vozac i nemam tu ljubav prema autu, ali sam sretao mnogo ljudi koji su emotivno vezani za svog golfa (dvojku) pogotovu u Bosni.

Cheers
[ Bastard @ 20.09.2008. 19:42 ] @
Ima taj model u usa i zove se vw mk2 rabbit
Nema mnogo slika na netu ali verujem da uglavnom napred imaju svetla i masku od jetta modela (četvrtaste)

Lepo ako imaš love iznajmiš ovako nešto i super :))

[img]http://irc.elitesecurity.org/uploads/2/0/2057927/untitled.bmp[/img]

[Ovu poruku je menjao Bastard dana 20.09.2008. u 21:03 GMT+1]
[ jugotb @ 20.09.2008. 20:31 ] @
Citat:
malada:
Mislim ja nisam vozac i nemam tu ljubav prema autu, ali sam sretao mnogo ljudi koji su emotivno vezani za svog golfa (dvojku) pogotovu u Bosni.
Cheers

Ma kunu se bosanci pravo u njih. Znas kako ono kazu, golf dvojka i nokija trijestrojka... :)
[ dusanissimus @ 20.09.2008. 21:05 ] @
@Bastard BRZINA JE NAJMANJE BITNA!
sustina nije cak nije ni uzivanju dok ides po amerikama
sustina jesto posle vozas golfa po srbiji i ostatku balkana znajuci da te ta kanturina, kakva god bila, i sta god vi mislili o njoj, na drugoj strani sveta!
e to je nesto!
lako je iznajmiti auto. lako je odsedeti u avionu let preko atlantika.
ovo je izazov. saznanje da si izveo nemoguce je vredno svake cene. makar ona bila nerazumna. mi hocemo da postignemo unutrasnji cilj a ne da odemo sa mesta a na mesto b pa nazad!
toliko od mene! zasada
srdacan pozdrav
hvala svima koji pomazu a posebno hvala onima koji su "duhoviti"
[ StORM48 @ 20.09.2008. 21:29 ] @
Pa dobro... onda možete da probate da stignete do Kamčatke. Verujem da bi sibirska zima tek bila pravi doživljaj.
Ako je "nemoguće" baš, baš bitna stavka

Pozdrav
[ dusanissimus @ 20.09.2008. 21:34 ] @
@storm48
vidi se da nista ne znas...na kamcatku se ide ladom njivom a u ameriku golfom!!!
:))))))))
[ StORM48 @ 20.09.2008. 22:05 ] @
Ne prijatelju, nenadyebivim golfom se ide oko sveta

Pozdrav
[ Bastard @ 21.09.2008. 02:32 ] @
Taj tvoj golf još malo pa punoletan pa možda ode i sam uskoro.
[ New Village DC @ 21.09.2008. 02:53 ] @
Pa dobro, pretpostavljao sam da ti je zelja da svojim golfom odavde odes u Ameriku cisto da mozes da kazes ljudima da si u Ameriki () isao golfom. Bices prvi covek sa ovih prostora koji je Golfom presao Atlantik.

No offence...
[ Skandy @ 21.09.2008. 10:01 ] @
Da li ste razmislili da trazite sponzore, koji bi pokrili deo troskova? Izlepite njihove logotipe po autu (privremeno, ne plasi se, lako se skida) i vozi. Verovatno cete posle ovoga biti interesantni medijima, koji ce i fotografisati auto, sa sve reklamama, a i prilikom itervjua se zahvalite ljudima koji su pomogli ekspediciju. VW servisi i predstavnistva, mogu biti potencialni sponzori.

[Ovu poruku je menjao Skandy dana 22.09.2008. u 02:12 GMT+1]
[ l4m3r @ 21.09.2008. 13:10 ] @
Citat:
dusanissimus: @storm48
vidi se da nista ne znas...na kamcatku se ide ladom njivom a u ameriku golfom!!!
:))))))))

Ako se na Kamcatku ide ladom nivom.. onda se u USA ide nekim Dodge-om ili lincolnom.. A u Nemacku se ide golf-om.

Ajde.. budite realni..
[ vinovnik @ 21.09.2008. 14:52 ] @
@dusanissimus
Veliki pozdrav, svaka cast na ideji. POTPUNO te razumem, za razliku od ogromne vecine diskutanata koji ti predlazu stvari koje ce oskrnavati tvoju originalnu ideju. Verovatno neces lako resiti sve zavrzlame koje ce se ispreciti dok ne poteras dvojku americkim drumovima, ali izgleda da imas volju, snagu i poneku kintu i ja ti iskreno zelim da uspes u tome.
Upravo o takvom putesestviju (doduse sa G I ) sanjao sam kad sam imao duplo manje godina nego sto ih sada imam i nazalost taj san nisam ostvario. U to vreme je na drzavnoj televiziji (ustvari, samo je ona i postojala) isla dokumentarna putopisna serija-reportaza koju je pravila ekipa koja je sa tri golfa I prokrstarila, mislim ceo severnoamericki kontinent. Mi smo je gledali i mastali da cemo jadnog dana da uradimo to isto. Inace, to su bili golfovi sa dizel motorima i niko nije spominjao da je bilo problema sa gorivom. Svima koji misle da znaju sta se sipa u G II dizel koristim priliku da kazem da je njegov motor konstruisan prvenstveno za D1 i sa tim gorivom postize deklarisane performanse. Motor bez ikakvih posledica radi i na D2, loz ulje, evrodizel. Poslednje tri godine u svoj G II sipam samo evrodizel. Sa voznjom koja odgovara ovom automobilu (ne ostro, nikada gas do daske, na otvorenom putu voziti 120 km/h) moze se prevaliti milionska kilometraza.
Dakle, svim srcem sam uz tebe, javljaj kako napredujes.
Pozdrav!!!
[ Bananaman @ 22.09.2008. 00:41 ] @
Citat:
ovo ti je prica za manicanje riba kad se vratis

Ahahhahahaahaha...

- Dusanisimus: "Ej, ribo, ja hocu da te namaknem"
- Riba: "Jel?"
- D.: "Aha. Znas, ja sam faca, isao sam u Golfu II u Ameriku i vrnuo se s snjime"

- Opcija I (ba devojka): "Uuu, Golf dvojka ba, Amer'ka... vec sam ovlazila, aj sacekaj da me prodje perijoda pa mi kupi gusti sok pa da se zgotiv'mo"

- Opcija II (ljubiteljka Opela): "STA? Golf dvojka? Pih, Kadet je bre zakon, pali luzeru!"

- Opcija III (devojka sa 7.5+ grama mozga): "Koji si ti idiot".

Pa sta namaknes, namak'o si...

[ Darko Prelic @ 22.09.2008. 03:55 ] @
ne mogu da verujem šta ti pišeš, vidiš li da su svi "protiv" tebe, ne verujem da su ljubomorni, već ljudi rade ono što si tražio, pokušavaju da ti pomognu? sam znaš da je moguće da prebaciš auto u usa, ali koliko će to da košta i koje rizike nosi? satisfakcija? da kažeš da si išao golfom? .. ok, razumem sve, ali razmislite još malo, šta dobijate / gubite ako bude po vašem.. dobijate tu satisfakciju da pričate da ste bili golfom a gubite i rizikujete puno.. i ne verujem da vam te iste devojke ne bi verovale (ma koliko inteligentne bile ) da golf npr. ostane garažiran a vi kao gospoda odradite to što ste planirali u nekom boljem rent autu, jeste da bi bili manji šmekeri ali šta sad, mala laž, samo će biti zeznuto ako pitaju za fotografije i neke klipove, pošto verujem da to imate u planu.. U svakom slučaju bilo bi lepo da razmislite još malo, tj. imate još puno vremena, nadam se da ćete se urazumiti, za vaše dobro.

izvinjavam se ali ne mogu da preživim da ne citiram malo ramba, uklapa se

Koža, klima, siber-dah

bas-refleks i stereo

frizurica sredjena

pomorandza cedjena

brodski podovi

morski plodovi

podno grijanje

intimno brijanje

Samo urbano, urbano
[ dusanissimus @ 22.09.2008. 12:33 ] @
@vinovnik
hvala na lepim zeljama

@bananman
opcija I je verovatna dok je III moguca
opcija II je apsolutno nemoguca jer ne postoji niko na kugli zemaljskoj ko je ljubitelj opela, a sa posebnim akcentom na kadeta!
[ Horvat @ 22.09.2008. 14:05 ] @
Citat:
dusanissimus: opcija II je apsolutno nemoguca jer ne postoji niko na kugli zemaljskoj ko je ljubitelj opela, a sa posebnim akcentom na kadeta!

najjace :D
[ Java Beograd @ 22.09.2008. 14:27 ] @
Citat:
dusanissimus: lako je iznajmiti auto. lako je odsedeti u avionu let preko atlantika.
ovo je izazov. saznanje da si izveo nemoguce je vredno svake cene. makar ona bila nerazumna.

Nije to nikakav "izazov", ne preteruj, nego prosto nerazumno razbacivanje parama. Izazov bi bio na primer putovati biciklom do Kine, ili oploviti jedrilicom Afriku.
"Saznanje da si izveo nemoguće" Šta je ovde nemoguće ? Svakog leta viđamo stotine atomobila sa američkim registracijama na ulicama srpskih gradova ! Obrati se bilo kom špediteru, plati koliko košta i to tvoje "nemoguće" je već ostvareno. Kakav je to izazov naći špreditera i platiti transport ?!

A cena jeste nerazumna, to su ti svi koji poznaju problematiku ispričali.
A o "utegnutosti" punoletnog Golfa 2 ne vredi ni diskutovati.
[ vladd @ 22.09.2008. 16:15 ] @
Ma neka proveri utegnutost na presi .

A kako bi tek masno prodao "mocnoga" golfa koji je "gledao" ameriku, vrhunska udavaca

Preporucujem Kafku, ili Hegela, kao izvanrednu avanturu za gimnastiku mozga, a za malo para

Poz
[ vinovnik @ 22.09.2008. 20:07 ] @
...a da je hteo da ide biciklom i Kinu, onda bi se nasao neko da mu kaze:
-jesi li lud, sto ne ides motorom, bolje je nego da vrtis pedale
-jeftinije je ici motorom, brze ces stici, ustedeces na hrani i smestaju
-kakva ti je to avantura da zaradis sujeve pa da ti dosadjuju celog zivota
-...
[ Noe @ 22.09.2008. 20:17 ] @
jeste da je vest bajata, ali vredi se podsetiti :)

http://www.i4u.com/article3333.html
[ Majstor_Pućko @ 22.09.2008. 20:18 ] @
Fora je bajata, u Kinu su dvojica vec isla Biciklom, a motorom su u USA, isli Juan Mek-Gregor i Carli Borman> http://en.wikipedia.org/wiki/Long_Way_Round
Kroz Sibir preko moreuza avionom pa u Aljasku.
Toliko o tome.
[ Buum @ 22.09.2008. 20:25 ] @
Nedavno su i neki naši likovi išli motorom na putešestvije do Japana, preko Sibira...
[ Majstor_Pućko @ 22.09.2008. 20:32 ] @
Bilo kako bilo, treba para, i to mnogo, kako god okrenes i sta zelis. Najrealniji savet je dao neko, da se nadju sponzori, ako nadjes nekoga danas ko je voljan to da isfinasira i resen si da ides, sto da ne?
[ Java Beograd @ 23.09.2008. 08:52 ] @
Šta ste se primili za taj bajs i te Japance ?! To sam onako lupio, prvo što mi je palo na pamet a da je povezano sa avanturističkim putovanjem.
[ su27killeryu @ 25.09.2008. 20:34 ] @
Covjek se zaj***ava, iliti trolluje.

E da, po tim amerikama nema bugarskih spona za 72 dinara na trafikama. Pa prevezi jos jegnog golfa stranca pride, da imas za djelove...

Ah da zaboravih on je 92. godiste a ti jos nisu poceli da se kvare :)
[ mihajilo @ 26.09.2008. 11:51 ] @
mada najbolje bi bilo da uzmete neki najstariji model golfa koji moze da se nadje i trazite sponzorstvo folkswagena za taj poduhvat. garantujem vam da biste dobili extra uslove i 99 posto po povratku sa te turneje bi dobili najnoviji model iz njihove fabrike,a posto je golf u pitanju-verovatno golf VI,ali za ovaj poduhvat bilo bi preporucljivo da obrnete brojeve na kilometrazi za citav krug,a to bi bila neverovatna reklama za folkswagen.

nije zezanje-neki lik je za saab ili volvo dobijao najnoviji model iz fabrike,zato sto je samo sa redovnim servisima presao preko milion km.

razmislite ozbiljno o ovome,ako necete vi mozda cu ja za koju godinu da uzmem golfa VII :)
[ alibaba021 @ 13.10.2008. 13:10 ] @
Cao, kazite mi ako znate da li mogu u Evropu sa autom Golf 2, 1990 godiste, dizel? Naime jel postoje neke smetnje, recimo, da neke zemlje ili gradovi ne dozvoljavaju takvim vozilima (zagadjivacima) da ulaze u njih?

Hvala
[ ventura @ 13.10.2008. 13:52 ] @
Eno neki tvoj kolega je hteo sa Golf2 u Ameriku, pa možeš da se konsultuješ sa njim.
[ alibaba021 @ 13.10.2008. 14:03 ] @
koji kolega??? ne razumem...na mail da se javim?

cao
[ jugotb @ 13.10.2008. 14:16 ] @
Vjerovatno ovaj: http://www.elitemadzone.org/t337289-VW-Golfom-Ameriku
[ bakara @ 13.10.2008. 17:09 ] @
Ja prosto moram da spojim ove 2 teme

Mozda se jos neko javi?
[ boban779 @ 13.10.2008. 19:10 ] @
Golfom ni na pijacu. Kakve crne Amerike i Evrope?
[ Skandy @ 13.10.2008. 23:08 ] @
Citat:
alibaba021: Cao, kazite mi ako znate da li mogu u Evropu sa autom Golf 2, 1990 godiste, dizel?

Sa dizel motorom te generacije, mozes samo na voz da ga natovaris i bez problema ga prevezes u bilo koji grad ili drzavu EU.
[ ivandek83 @ 14.06.2009. 22:21 ] @
I jesi li otišao sa Golfom u Ameriku?Tema je odlična