[ akibono @ 26.09.2008. 11:41 ] @
| da li neko zna za primere mekgafina u srpskom odnosno jugoslovenskom filmu, da li taj fenomen uopste postoji u nasoj kinematografiji od vardara pa do triglava, jel to je ono sto cini americki i francuski film tolko boljim od ostatka sveta, mnogo su dobri ameri, sta da se radi
[Ovu poruku je menjao Gojko Vujovic dana 05.01.2009. u 16:29 GMT+1] |
[ NoneVi @ 26.09.2008. 13:28 ] @
Može li za nas neupućene malo pojašnjenje. Probao sam da izguglam pojam ali ne znam kako se tačno piše.
[ Miroslav Jeftić @ 26.09.2008. 13:43 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/MacGuffin
Citat:
Where Hitchcock defined the MacGuffin in TV interviews as the object around which the plot revolves, and as to what that object specifically is, "The audience don't care!"
[ jablan @ 26.09.2008. 17:39 ] @
Hm, možda demo kaseta u "Munjama"?
[ Nabukodonosor @ 26.09.2008. 21:19 ] @
Meni se narocito svidela tasna u Petparackim pricama. Inace, dobra je to fora.
@jablan
Mislim da to nije mekgafin.
[ Bastard @ 26.09.2008. 22:58 ] @
Da govorim onaki iskreno :) nema mnogo filmova iz holivuda koji me sasvim oduševljavaju.Uglavnom je režija odlična ali scenariji su užasno loši i uvek neko zanošenje.Prave sapunice.
Od našeg filma volim drame i to one stare iz 70-tih,80-tih.Mada nisam odavno vido opet te neke tv drame.Možda mnoge ni nemaju u rts-u.
Što se tiče filmova iz Srbije snimljenih 90-tih i u ovom veku moram da kažem da su odvratni i sve gore od goreg.Što scenariji i režija a plus nevolim ni glumce koji u njima glume.Čisto smaranje pa neka i oskare kupe meni je odvratno.
[ Churchill @ 26.09.2008. 23:38 ] @
reci da ti se ne svidja ni klopka?!
[ akibono @ 27.09.2008. 00:12 ] @
ljudi pa u srpskom filmu nema ni saspensa a kamoli mekgafina, to je samo izuvanje nekih jeftinih fora, nema nikakvog toka, nema linije koja treba da prati dobar film...
[ jablan @ 27.09.2008. 06:19 ] @
Citat:
akibono: ljudi pa u srpskom filmu nema ni saspensa a kamoli mekgafina, to je samo izuvanje nekih jeftinih fora, nema nikakvog toka, nema linije koja treba da prati dobar film...
Nisu sve kinematografije dobre u svim žanrovima. Isto tako možeš da kažeš da ameri ne umeju da naprave satiru. Ili nadrealistički film.
[ Fuzz @ 27.09.2008. 12:55 ] @
Ili film bez eksplozija i jurnjave kolima :)
Mislim da bi prvo trebalo razjasniti sta se podrazumeva pod "americkim filmom"...Hollywood ili New York...razlika je drasticna.
Uostalom, Hollywood i ne predstavlja neki centar za pravljenje filmova...kako i sami kazu, radi se o industriji zabave.
Takodje, nisam sasvim siguran sta znaci tvrdnja da je "americki fiilm bolji"...po kom to kriterijumu? Veci budzet ili...?
Ima fantasticnih filmova ne samo iz filmski poznatih zemalja kakva je Italija npr. vec i low i medium budget ostvarenja iz zemalja gotovo nepoznatih u filmskom svetu. Jedan deo takvih filmova se mogao videti i u okviru Cinema City-a u NS-u.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.