[ Cunami @ 28.09.2008. 18:54 ] @
Od prije nekoliko dana komjuter je poceo da se iskljucuje sam od sebe. To se desava u nepravilnim razmacima. Da li imate ideju sta bi mogao da bude uzrok tome? |
[ Cunami @ 28.09.2008. 18:54 ] @
[ X Files @ 28.09.2008. 19:00 ] @
Bilo je do sada na ES-u u vise navrata reci o mogucim uzrocima.
Navescu samo slucajeve koji sam licno imao: - napajanje pred izdisajem, - pregrevanje procesora usled 'tepiha' slepljene prasine na rebrastom hladnjaku (izmedju kulera i hladnjaka) + gomila drugih uzroka. [ Cunami @ 28.09.2008. 20:14 ] @
Sad sam instalirao Everest i pogledao temperature:
CPU Temperature: 81 To bi mogao da bude problem. [ X Files @ 28.09.2008. 20:30 ] @
Najverovatije je onda to. Proveri da li ti kuler uopste radi i ocisti tepih prasine izmedju rebarastog hladnjaka i kulera.
[ magna86 @ 28.09.2008. 21:07 ] @
Iskljuci automatski restart racunara
verujem da je X-Files u pravu ali ako probaj i ovo. Windows se ponekad sam restartuje bez ikakvog razloga. To se desava jer je ukljucena jedna opcija koja sluzi da bi se sistem i racunar "spasili" od kvarova. Takode opcija zna da nervira korisnike jer ne znaju zbog cega im se racunar restartovao. Da bi sprecio automatski restart uradi sledece: 1. idi u Control Panel i startuj System panel 2. Klikni na advanced tab i na Startup and Recovery Settings dugme 3. Iskljuci Automatically Restart u System Failure delu prozora. 4. Restartuj comp [ Cunami @ 29.09.2008. 16:53 ] @
Bice da je u pitanju bilo pregrijavanje procesora.
Skinuo sam hladnjak, usisao prasinu, stavio novu pastu i vratio ga na mjesto. Temperatura CPU-a je pala na ispod 50C i danas se komp nije ni jedanput iskljucio iako je radio cijeli dan. Hvala na pomoci. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|