[ drnda @ 29.09.2008. 20:23 ] @
Recimo da hocu da kupim neko parce zemljista za kucu, odem kod prodavca, on mi pokaze plac, meni se dopadne, on mi da broj parcele npr. 4996/8, proverim u katastru i vidim da je on zaista vlasnik...kako da znam da je 4996/8 bash taj plac koji sam gledala? Da mi se ne desi da gledam plac koji ima super lokaciju , a "probudim se" kao vlasnik nekog jarka? Mozda je pitanje bzvz, ali meni to stvarno nije jasno :)
[ bugsu @ 29.09.2008. 20:25 ] @
angazujes geodeta...ili se raspitas o tom placu ...
[ Majstor Duja @ 29.09.2008. 20:32 ] @
Uzme se advokat koji se bavi nekretninama (ako je jos sa preporukama jos bolje) plati se 100e za uslugu i koliko toliko budes siguran sta si kupio...
[ RonJ @ 29.09.2008. 20:59 ] @
Trazis od vlasnika zemljista da ti pokaze kopiju katastarskog plana,to je papir na kome se vidi taj plac i jos par okolnih,ulica u kojoj se nalazi,na svakom placu imas upisane brojeve i tako fizicki vidis gde se nalazi zemljiste.Ako kupujes plac za gradnju kuce moras jos da proveris dali je zemljiste gradjevinsko ili obradivo dali je dozvoljena gradnja stambenih objekata i kolika(spratnost,kvadratura).Ako nisi dobro upucen u te stvari bolje je angazovati odvokata nego da kupis plac pa da posle imas problema.

[ armikova @ 30.09.2008. 00:52 ] @
u općinu i tamo se informišeš! Troškovi preko glave!!!
[ Java Beograd @ 30.09.2008. 10:23 ] @
Samo da potenciram šta je bugsu napisao: angažuješ geodeta. Nađeš firmu koja pruža te usluge, i sa planom u rukama tražš da ti pokažu parcelu prema planu.