[ donmarkone @ 05.10.2008. 17:49 ] @
| Problem je sledeci , imam stan u kome niko ne zivi dobre 2 godine , komsija cija su vrata odmah do mojih, ugradio je nova vrata ,koja se sada otvaraju spolja a ne iznutra kao svim ostalim ukucanima u zgradi . To stvara problem , iz prostog razloga jer su ta vrata pod uglom od 90 stepeni od mojih , i sada kad on otvori vrata ja ne mogu da izadjem iz stana . "Problem" mozda ne izgleda tako ozbiljno , ali prica je duga . Uglavnom mene zanima da li postoji nacin da mu se skrene paznja da to izmeni (neki organ koji je zaduzen za to ) , ili cu morati da cutim i trpim ( i da bijem ) .
Unaprd hvala |
[ deki77 @ 05.10.2008. 18:07 ] @
Nevidim razlog da to tebi smeta toliko...cak tu i ne zivis!?
Ako on hoce i 4voronoske da ulazi na vrata ko mu brani...
Jedino ako otvaranjem ne ostecuje tvoja vrata,stok etc..
Sa druge strane, ko jos normalan stavlja ulazna vrata od stana,jos u zgradi "kontra"...???
Mislim na sharke,bravu..
Malim pokretom pajsera tako namestena vrata mogu biti oBivena za 2sec.
[ SASA M. @ 05.10.2008. 18:33 ] @
Deki77, verovatno ima dvoja vrata.
Resenje je da stavis 2-3cm debeo metalni otirac. Usrafis ga za beton i nema mrdanja.
[ donmarkone @ 05.10.2008. 19:47 ] @
Citat: deki77: Nevidim razlog da to tebi smeta toliko...cak tu i ne zivis!?
Ako on hoce i 4voronoske da ulazi na vrata ko mu brani...
Jedino ako otvaranjem ne ostecuje tvoja vrata,stok etc..
Sa druge strane, ko jos normalan stavlja ulazna vrata od stana,jos u zgradi "kontra"...???
Mislim na sharke,bravu..
Malim pokretom pajsera tako namestena vrata mogu biti oBivena za 2sec.
Pa neko ko ima kompleks da sve njegovo bude drugacije nego tudje ... :)
Citat: SASA M.: Deki77, verovatno ima dvoja vrata. :)
Resenje je da stavis 2-3cm debeo metalni otirac. :) Usrafis ga za beton i nema mrdanja. :)
Sjajna ideja primenicu je :) !
Treba uskoro da se preselim tamo , jos kada je poceo radove , moj cale mu je lepo rekao da to nije najbolja opcija ni za njega ni za nas .
Raznih ljudi ima :)
[ bugsu @ 05.10.2008. 20:35 ] @
zevezi mu kanap za vrata pa ce misliti da je bomba i nece izlazit neko vreme... cisto da se nauci pameti :D
[ bobiska @ 05.10.2008. 20:49 ] @
Podglavis mu stanglom vrata, kada je unutra cela familija.
[ cedomir @ 05.10.2008. 20:57 ] @
Superlepak u bravi je cudo! Ah kad se samo setim srednje skole... Brrrr :)
[ GM_X @ 05.10.2008. 21:10 ] @
Interesantno, zamisli izlaziš ti tako jednog jutra iz stana, sav u svojim mislima i iz tog drugog stana isto ide neko a pritom još u žurbi ili ljut pa naglo otvori vrata i zalepi te za tvoja koja si taman zatvorio za sobom.
Razgovaraj sa ljudima, možda su razumni pa preprave ta vrata kao sav normalan svet. Ili ako neće onda stavi fino neki graničnik ispred svog ulaza tako da on ne može do kraja da otvori.
[ pajaja @ 05.10.2008. 23:29 ] @
Koliko ja znam ulazna vrata od stana u stambenoj zgradi moraju da se otvaraju iskljucivo unutra. Zali se savetu ili komunalnoj inspekciji.
[ Skandy @ 06.10.2008. 00:21 ] @
Pomenuti granicnik, za svaki slucaj, postavi iznad svojih vrata u hodniku, tako da nikom ne smeta, ako je na podu i da niko ne moze da se buni.
[ JankoNIS @ 06.10.2008. 07:47 ] @
donmarkone, jesi li igrao nekada igricu "Neighbours from hell". Ako nisi, odigraj je, ima tu lepih ideja.
[ donmarkone @ 06.10.2008. 16:27 ] @
Citat: JankoNIS: donmarkone, jesi li igrao nekada igricu "Neighbours from hell". Ako nisi, odigraj je, ima tu lepih ideja.
Heheh jesam naravno :)
Razuman komsija ahm , to postoji ? . Salu na stranu ovaj nije razuman ,"Gazda" Trbonjic je to ( tako se preziva Trbonjic) , raspitacu se za ta pravila ako to ne upali moracu da primenim gore pomenute ideje :)
Mislim razumem ja sve , da ljudi imaju i da zele da ulepsaju svoj zivotni prostor , ali isto tako ne razumem ,ljude koji bi da se po svemu mogucem razlikuju od drugih.
[ SASA M. @ 06.10.2008. 21:51 ] @
Vidim da ti se svidja moja ideja sa kvalitetnim otiracem. Prvo su mi pali na pamet lavovi, po jedan sa svake strane vrata, ali ih nema metalnih, plus sta ce ljudi da misle o tebi kad ih vide. Pomislice da se komsija stiti od tebe, a ne ti od njega.
[ Okmijun @ 07.10.2008. 22:44 ] @
Zovi gradjevinsku inspekciju tvoje opstine, ne bi trebalo da bude bilo kakvih poblema, cist je slucaj ko suza.
Jedino gore od ovoga je da ti je zazidao vrata.
[ zarek @ 07.10.2008. 23:32 ] @
pa logicno je da u zgradi vrata ne idu sa spoljne strane kada se otvaraju..wow idu...ha..
u sustini ni jedna vrata ne bi tako trebala da se otvaraju...
ovaj ja moje komsije ni ne znam ko su...uf nadam se da ovaj stan nece potrajati ko prosli(isti stan btw)...ide mi se odavde, iz Srbije...
[ donmarkone @ 07.06.2010. 14:04 ] @
Dizem temu iz mrtvih .
Tek sam sad krenuo da preuzimam korake protiv komsije ... Niko nije ziveo u stanu pa nisam imao potrebu .
I naravno problem , potegnem neke veze u opstini i odem u gradjevinsku inspekciju . Kad tamo nisu sigurni da li su nadlezni ... uglavnom obisao sam ih sve i na kraju se vratio na pocetak ...
E sad dadose mi neko papirce da napisem prijavu ali razmisljam (posto mi se ne baca 1000 din za takse bzv) da li su oni za to nadlezni sigurno ? Dodje mi da puknem :)) pa zar je moguce 20 ljudi danas da niko nije upucen ??
Znao sam iz prica za ovo ali nisam verovao da je to ovako ...
Ako neko moze da pomogne nekako neka se javi :)
[ anakin14 @ 07.06.2010. 14:35 ] @
bitno je da si tu dali uplatnicu za taksu od 1000din, a to sto neznaju dal su nadlezni jbg...
[ Srđan Pavlović @ 07.06.2010. 14:46 ] @
Nedopustivo je da radnik u nekoj drzavnoj sluzbi ne zna svoje nadleznosti.
Voleo bih da ga/je vidim da ti takvu izjavu da pismenim putem, potpisanu i overenu pecatom te ustanove.
Trebao si da trazis "Molim vas, dajte mi to napismeno i overeno",
ako te iskuliraju, onda im kazes da ces morati da pozoves ministarstvo
i proveris nadleznosti jer oni ne znaju. Zavrsice ti za 5 minuta sve.
[ Bata @ 07.06.2010. 14:54 ] @
Pre godinu dana sam građevinskoj prijavio komšiju koji se proširio na zajedničke površine. Dobio je odmah, u roku od nekoliko dana od izlaska
inspekcije na lice mesta, rešenje da vrati objekat u prvobitno stanje. I ja sam dobio isti taj papir kao zainteresovana strana.
I to je to. Nikakve korake nisu preduzeli da ga makar podsete šta mu je rečeno da uradi, a daleko od toga da su ga kaznili i porušili.
I ja sam platio taksu kada sam podnosio prijavu. A magarac kojeg sam prijavio nastavio da zida.
Poenta, ako je nisi do sada znao: Ako si jači i ako ti se može, udri. Šta može da ti se dogodi, da neće možda da te osude ? Ili kaznu napišu ?
[ a1200 @ 07.06.2010. 14:59 ] @
@Bata
Upravo tako, inspekcije ne rade nista (licno iskustvo), nema kazne niti rushenja, a gledaju na sve moguce nacine da te otkace uz pricu da nisu nadlezni... tj. samo uzimaju pare.
Prava banana drzava... a onda donesu "novi zakon" koji ne vredi K jer nema ko da ga sprovodi.
[ donmarkone @ 07.06.2010. 15:30 ] @
Boli me glava i sad pogledam ovo , jos mi je gore :)
Pa sta da radim sad ? Bas sam imao energije da to sprovedem , ali iskreno da vam kazem ovakav psihicki udar nisam ocekivao . Pa opstinu su nazidali 3 sprata u kraljevu ... Sve neke fufe da tako kazem setaju se loncici za kafu samo piste ...
Sta reci dalje ? Ova iz gradjevinske kaze da nije sigurna da je to njihova nadleznost , u fazonu kao podnesi prijavu pa sta bude :)
[ Srđan Pavlović @ 07.06.2010. 15:36 ] @
Rekao sam ti vec, reci pred njom da ces
da pozoves ministarstvo i da im kazes da
ne znaju svoje nadleznosti. Setice ih se za 3 sekunde.
Pre toga je pitaj "Izvinite, mozete li mi reci Vase ime?"
Nije vazno da li ce ti reci ili, ne, ali je vazno da je ovo
pitas pre pominjanja ministarstva ;)
[ donmarkone @ 07.06.2010. 15:38 ] @
Koje ministarstvo da zovem , cisto da znam da nadjem br da imam :))
[ a1200 @ 07.06.2010. 15:59 ] @
Po zakonu prva instanca je predsednik opstine. Znaci prvo bi njemu morao da se pozalis posto je on odgovoran za rad sluzbi pod njim. Posle pishes gradonacelniku... pa ides kod obdusmana, i tako...
Dakle, prvo otidji odmah kod njega u kancelariju (ili napishi prijavu na rad opstinskih organa), a ovu prvo pitaj za ime i prezime. Ako napishes prijavu gradjevinskoj oni moraju na nju da odgovore, cesto te otezu mesecima, a onda ti ponovo pishes i dostavljas molbe za odgovor, kad to nakupish u odredjenom broju, ides kod predsednika opstine sa zahtevom da ti obrazlozi zasto sluzbe ne rade svoj posao. U svakom slucaju, sto vishe pisane i overene prepiske (kad predajes podnesak obavezno to radi u dva primerka, jedan ti uzmi za sebe, a posto na njega lupe pecat sa datumom predaje)... tako imas dokaz kad, sta i kako si podneo, i mozes da pozoves odgovorne (tuzbom) ili prijavom njihovom sefu (predsedniku opstine, gradonacelniku), sve sto nije napisano i overeno je totalno beznacajno... rekla-kazala
Inspektori pokusavaju da te obeshrabre da uopste i podneses prijavu, jer je to za njih manje posla, a oni dobijaju platu radili-ne radili, sa drzavne sise... a mnogo im je lepshe da ispijaju kaficu i citaju novine u radno vreme.
Epilog, moraces ekstra da se angazujes, nerviras - a sve zato sto opstina, odnosno drzavne institucije, ne rade svoj posao i ne postuju zakon. Takodje i ta tvoja angazovanost i pare koje ces da puknes, na kraju, cak i kad si 100% po zakonu u pravu, mogu (vrlo verovatno) da ne pomere postojecu situaciju ni za pedalj - jer sistem ne radi.
[ Srđan Pavlović @ 07.06.2010. 15:59 ] @
Ma radi se o nastupu pred salterskim radnikom,
dakle probaj da pomenes to, uglavnom upali.
Kod mog jednog prijatelja je upalilo (radilo se o nekoj isplati koja
je kasnila vise od 3 meseca i za koju su rekli "nema
para u opstini jos...", na pomen ministarstva pare su
se stvorile sutradan magicno na racunu za sva tri meseca :)
[ donmarkone @ 07.06.2010. 16:21 ] @
Hvala ljudi nema mi druge nego da nagarim bubanj :) .
Inace nadjoh ovo !
http://www.kraljevo.org/OpstinaKraljevo-_183_lat
Delatnost:
*
Upravljanje nekretninama za tuđ račun
*
izgradnja stambeno poslovnih objekata
*
sprovođenje lokalne stambene politike
*
upravljanje i održavanje javnog socijalno rentalnog stambenog fonda
*
razvoj novih programa finansiranja socijalnog stanovanja, rehabilitacija postojećeg stambenog fonda
*
investiciono tehničko održavanje stambenih zgrada i stanova javnog i privatnog stambenog fonda
*
arhitektonske i inženjerske aktivnosti
Dal kod njih da idem ?
[ abishai @ 07.06.2010. 19:03 ] @
[ Aleksandar Đokić @ 07.06.2010. 20:53 ] @
vrlo jednostavno, skini mu vrata :)
[ donmarkone @ 07.06.2010. 21:01 ] @
Bas mi je drago da je moja muka nekom razlog za salu :))
[ žutokljunac @ 07.06.2010. 21:17 ] @
Sačekaj još malo da usvoje ovaj novi Zakon. Onda ga prijavi da renovira kompletan stan, stavlja nova vrata, menja prozore, sve živo radi a nije prijavio.
edit: ebla vas tema, tek sad vidim da je iz 2008.
[ Yoba @ 07.06.2010. 21:37 ] @
>>u sustini ni jedna vrata ne bi tako trebala da se otvaraju...
u sustini ovo nije tachno ;-)
u prostorijama gde moze doci do opasnosti od explozije i/ili pozara vrata se postavljaju tako da se otvaraju ka napolje....
dakle, tvoj komsija pravi u stanu atomsku bombu xD
nema ti druge, nego redom da deljes po opstini pa do ministarsva...i nemoj da se libis da zoves i ministarstvo i da trazi samog ministra.
off: tako sam se ja drndao sa vojskom...po novome zakonu, oni koji imaju dvojno drzavljanstvo i regulisanu obavezu u drugoj drzavi (a to _ne_ znaci po defaultu da su sluzi, tj moze i da nisu sluzili...) se oslobadjaju sluzenja u srb....ali stoka nepismena ne poznaje zakone, pa sam lepo 988 ministarstvo, trazio ministra, dobio tamo nekog sekretara, sve se lepo isprichao. pa onda na salter za vojsku, pa kada sam im rekao da mi je rekla ta i ta iz ministarstva, onda su promenili prichu...so, moras biti uporan i da se boris, niko drugi se nece izboriti za tebe.
[ Mobtel @ 08.06.2010. 00:20 ] @
mozda ipak da probas sa raznim igricama...kupi pur penu,jako korisna stvar...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|